Khamis, 30 April 2009

Dedikasi untukmu




Esok, sahlah bff menjadi isteri kepada Encik Amkhaiz.. Aku akan berasa kehilangan teman yang telah sebati dengan diriku sejak 12 tahun lalu. Bukanlah aku kehilangan seperti aku tidak berjumpa beliau lagi tapi ini adalah perkara perempuan dan kebujangan. Mungkin tiada lagi sayam's day out, sebab lepas ni wifey's day out dan etc. Mungkin tiada lagi, putri ini disebelahku mengejot..uitt..bangunlah adeq dah call2 ni..nak pergi makan roti bakar tak?? --ia adalah merujuk kepada Kluang Station..Tempat tersebut adalah wajib jikalau ketiga kami balik ke Kluang. Tapi aku selalu mengelat sebab malas nak bangun pagi. Makanya adeq dan put akan meninggalkan aku dengan jayanya.

Juga tiada lagi sesi karaoke pecah rumah berlaku---lokasi Taman kasih dan Kg rahman Yassin. Dimana, tak peduli lah pukul 1, 2 pagi ke, kami akan melalak seperti dunia ini kami saja yang ada. Lagu wajib beliau adalah lagu-lagu Siti Nurhaliza..beliau dari dulu memang kami samakan dengan Siti..hik..dan lagu aku adalah Siti Sarah..Kalau di pusat karaoke pula..Sejak 2,3 tahun ni, lagu-lagu kegemaran beliau adalah Rossa. Aduh..tak perlu dicerita cara menyanyi hafifi...dia sampai di key yang tinggi k ..tapi disusuli gelak tawanya..hahaha

Hurm..tiada lagi nasi goreng ujang, kerang goreng ajib.. bila kita curi-curi keluar ke kedainya. Tiada lagi sesi bentang tilam depan tv rumahmu dan marathon tidur dari petang ke malam dan layan filem apa2 tah..

Kerana putri yang kusayangi akan menjadi ratu kepada ahmad muzammil pula..


Putri--Nur Hafidza (panggilan aku padanya kerana beliau saling tak tumpah seperti Putri dalam GOl dan Gincu)


Ketika zaman suka conteng-conteng


Kesal ketika ini kerana setelah 5 jam beliau ditunangkan baru aku dapat hadir


Pengalaman pertama kami ke Kenko


Ah..sangat geli masa ni..memang habis ikan-ikan itu disepak kami



Harijadi Shadeq



Beberapa minggu sebelum put ditunangkan




Kampung Pengantin di majlis perkahwinan Kamal (sila tonton beliau di Majalah 3)


Tengok belakang saja dah tahu di waktu bila



Kami akan bergelar isteri di usia 26. ;P



Putri saya


'Put sedihnya melepaskan kamu sebagai kawan bujangku. Aku sangat lorat bila asyik hubungi kamu dan bertanya itu ini, sedang buat apa.. sedangkan kamu sedang sibuk di kampung. Dan buat kali terakhir sebelum kamu pulang ke Kluang tempoh hari, kita dapat tidur bersama dan cit-cat sehingga tertidur seperti waktu dahulu kala.. Kini kamu akan ditemani suami tercinta hingga ke akhir hayatmu'

SELAMAT BERKAHWIN FYFY MY DEAR... LOVE U!



***Ko tak marah kan aku curik gambarmu sekeping, dua diatas..

20 ulasan:

hidden.wing berkata...

tahniah utk fifi kamu ye...

*comel la awak rambut pendek...sgt chic! hikhik

sweet cravings berkata...

huhu.. rasa hiba di sebalik kegembiraan ini.. :P ngehehe.. but, serious la..

i am going thru this stage.. my bestie pun nak kawin next month.. perasaannye adalah sedikit 'lain' compared to rakan2 lain yg nak kawin..

oh, well... semoga sumuanya akan tetap baik2 sj.. :)

dialicious berkata...

Anil..this entry has touched the deepest part in my heart...huhuh..seriously nak nangis atau aku yg terlebih emo lately..huhuh..but i could imagine d ups n downs u guys went thru together.Ur lucky coz ur getting married soon too!ur putri is so cute mcm kamu juga..hehehe

Luv like this.... berkata...

ade rase terharu...sb sy rase x punya BF y really close..sedikit close adelh...say congrat to your frenz ya..

nurul aziyana berkata...

hihi sgt rindu jugk nk mkn roti bakar+kopi kaw2 kt luang railway station tuh..huhu teringt2 smpai skang..

Shasha Athira berkata...

Congrates fify.

terbayang kalau tiba masa besties saya get maried. Mesti menangis tak ingat punya.

achmal berkata...

huhu congrats untuk putri.
walaupun aku tak kenal dia. tapi dr citer ko memang dia sahabat karib sejati la wei!

jeles aku tgk kawan2 ade bff huhuhu :(

p/s : wei ari minggu sajo aku gi railway station hahaha~
saje nak menjeleskan ko nil

Mila berkata...

raser macam kenal jer 2 org tuh...sesama high school dulu kah?

nanonano berkata...

mcm sedey je nk melangkah ke alam baru & meninggalkan alam yg skrg ni kite lalui kan..
semua dah start meninggalkan zaman2 bujang msg2,
apepun harap hubungan yg sedia ada makin utuh & yg penting kite masih 'geng' !
:D

p/s:anil, na xjumpe lg ceklas tuhh..
cri kat gian pun xde,
hummm..tp famous amos na x pi lg..

Shikin Hambali berkata...

cuba u dalami perasaan die pulak tgk u kawen hehehee huhu

"Kerana putri yang kusayangi akan menjadi ratu kepada ahmad muzammil pula.."


sedih, i know how dat feels......

Putri Ramlan berkata...

awww. sweetnya dedication entry ni. but sounds good tho coz next time korang akan ada wifey's days out. pastu, mommy's day out! kan kan? :D

Suzie berkata...

sedih la pulak n3 ni.mmg bila kwn2 dah kawen hidup berkawan2 akan totally different =( masa utk bergonjeng makin jauh sbb terikat dgn komitmen kat hubby...tak kan nak bersuka suki dgn kwn n tinggalkan hubby kat rmh?

apapun bond of friendship tak kan putus cuma masa makin tak mengizinkan.bkn je dgn kwn tp nnti awk akan rasa dgn mak pun masa makin terhad.tu yg paling suzie rasa sedih amat T_T

Nariko berkata...

funny how you made that mulut itik... anyway... jgn sedih2 , bff will remain bff.. nak lg best, kamcengkan suami kamu berdua, leh selalu hang out after this ;)

Amy-Wan berkata...

so schweeetttt!!! =))

farhanna berkata...

seronoknye kamu!! p cm sedeh bile nk meangkah ke title isteri org..warghh sgt takut.... p yg pasti b4 i get married..nak wat parti buih..hikhikhikhik

jijie berkata...

kak shanell...ye-sedeyh.hukhuk
takpe, upcoming will wives day's out or families day's out perhaps..

uhuhuu..
congatess to fifi!!

Dayu berkata...

kelihatan lain lah muka kamu anil di kala berambut pendek
*tp i suka u rambut pjg*

kawan2 juga mau kawin..ok lah tu, sama2 bertukar status..
masih boleh maintain life mcm dulu...

Fifi Amkhaiz berkata...

shanel dearie... sesungguhnya aku menitiskan airmata saat habis membaca entry kamu ini =( aku masih di kluang, sedang menemani encik amkhaiz membuat kerja di old town white coffee, jadi sempat mencilok laptop beliau ketika beliau on the phone skrg ni.
shaneeellll aku sedihhhh & teringat zaman2 kita muda remaja lagi berhingus dulu tuuu... huwaaaaaa!!! i really miss u lah!!!
thanks for coming sayam.. walaupon ko kena balik awal sabtu tu, tapi aku pasrah kerna kamu juga punya encik dd di sisimu...
aku balik kl esok, nanti kita jumpa ok sayam!!!
mwahhhssssss eternity!!!

susudalambotol berkata...

baju yang bertunang tu cantiklah awak ;)

anil lutaze berkata...

~hehehe...saya suda boleh menjwb kumen .. yay! tp mcm byknya...camna erk..hakk... bff saya sudah selamat kahwinnn...alhamdulillah...

hafifi dearie...lg satu lupa...kita berada dlm kereta yang tyre dah flat dan hanya sampai kl setelah 7 jam berada di lorong emergency..hak...

see u in penang lah dear..