Khamis, 23 April 2009

Bargain.Bargain.Bargain

Aku gembira saja kini kerana emosi semakin pulih, jadi mahu bercerita pun enak saja perasaan. Pencarian kasut kahwin ku sudah selesai, walaupun agak basi tapi tak mengapa...kerana mood aku tentang great bargain ni sangatlah tidak dapat dibendung. Pada awalnya, agak sukar mencari kasut yang bersesuaian, merata tempat aku mencari, penat rasanya setelah berbulan-bulan menjengah disana sini. Ikutkan kasutlah item terawal yang dicari aku. Sehingga lah berjumpa pada penghujung bulan 3.

Sebenarnya kasut yang ku dapat kini bukanlah pilihan utama. Aku berkenan dengan sepasang sepatu di Nine West ni, warnanya sesuai dengan persalinan resepsi nanti, tapi harganya alamak RM389 jika tak silap. Adoi, belanjawan untuk kasut hanyalah sekitar RM200 kebawah. Dalam masa dua minggu, dua kali aku Nine west The Garden hanya untuk bertanya khabar kasut itu, dapat tengok pun jadilah..ahak..

Pada waktu tidak dirancang, ketika itu ingin mencari aksesori untuk majlis pernikahan di tempat kegemaran aku senantiasa The Garden (Dalam sebulan, tak tahu bagaimana mahu membilang kekerapan aku kesana).. memang sudah biasa lalu di ruangan kasut, tapi tak pernah terperasan, di rak pertama sekali aku terpandang satu kasut ni, boleh tahan cantik, tapi tetap tak boleh lawan kasut pujaan di Nine West. buat bodoh lagi..Tapi akhirnya kembali semula ke rak tersebut, 'Excuse me, ambilkan saya saiz 5 untuk kasut ni'..eceh..langkah pertama nak cuba.. Kemudian pusing sana ..pusing sini, peraga depan cermin..Jurujual lelaki tu dah tersengih-sengih (hello, apa sengih2? dah lah pelik jaga kasut perempuan..bluek)... Kemudian.. ' oklah..saya ambil' tengok harga dah tersenyum lebar RM99.50..wah..tak sampai seratus..bagus ni...Lantas mengeluarkan baucer Isetan saya yang bernilai Rm10 sebanyak 6 keping..

...wah boleh tebus ni..Sesampai di kaunter...sekali 50% lah....hahaha..macam nak guling-guling masa tu...rezeki ya tuhan! aku bagi baucer RM50.. tetapi pantas jurujual di kaunter berkata..' sayang lah guna 5 keping, kita tak boleh pulang baki tau' walhal 50 sen je.. ' Saya ambil 4 keping, awak tambah RM9.50 ye' ..ohoho...baheklah...Selepas membayar RM9.50 saya dan Incik dd ketawa tak sudah dan sengih melebar-lebar kerana kasut kahwin saya hanyalah bernilai RM9.50... Masyallah..patutlah susah sangat nak beli kasut di Nine West tersebut..rupanya ini hikmahnya.....



............................
..................




Hik


Ada baki 2 keping baucer dan seronok hinggalah lupa beli aksesori, hari terakhir penggunaan baucer, aku dan jiji dengan segera mendapatkan aksesori tersebut pada harga ya ampun berpatutan setelah potongan harga akibat diskaun dan penolakan baucer. ;D


Sebenarnya, pada hari pembelian kasut, Incik dd dengan baik hati membuat kejutan untuk saya dengan menunaikan kegemaran perasantan saya





dan berkata..ini untuk hantaran ok..wahh..terimas dd...Alamak...cukup menunjukkan aku takkan dapat Ipod touch! uhukk..baheklah!! Di lain rezeki..

16 ulasan:

Nariko berkata...

isetan voucher kah? yup.. puas hati je bila bayar Rm9.50 je. and the shoes are gorgeous.nk teka.. charmain?

ami schaheera berkata...

sgt berbaloi hoke anil!!

AmyMizzunderstood berkata...

anya hindmarch kegemaran ku..dan bercita2 untuk mendapat kan handbag sebagai hantaran ku nanti!!oo sungguh jeles saya cik anil!!

Shikin Hambali berkata...

hehehehhe best dowh. ipod touch kerah dd lepas kawen la duh hhahahaahhaha

achmal berkata...

ouhhh sungguh ke nil hanya rm 9.50 hehehe~
santek nye kasut kamu.

wah dapat suprise ni yang besh hihi
bertuah cik anil :)

sweet cravings berkata...

Anil, saya sangat iri hati dengan bergain itu!! :P hahah.. good for you dear! ya, the shoes look great!

dialicious berkata...

cantik nyeee kasut tuu!itulah kelebihan kalo byk survey kan..hehe..wah..beg anya yer..x saba nak tgk..huhuhu

NURUL berkata...

wow anil...rezeki kamu dpt harga yg susah superb :)

jijie berkata...

segala preparation perkawenan anell mmg sgt sgt menarik, aku yang tade kena mengena nehh yang nek excited tak sabar nak menanti hari besejarah mu..uhuuhuhu

Fifi Amkhaiz berkata...

shanelll aku mahu call kamu skrg!!! hahahahahahhaha ;p

hidden.wing berkata...

peep toe itu sgt gorjes!
dapat bargain lagi, jeles jeles!

Putri Ramlan berkata...

ya Allah! inilah dinamakan rezeki oke! seriously, sangat bersyukur. tak rugi lah sabar sikit kan? :)

btw, ur shoes sgt gorgeous lah! :D

p.s. bygkan kalau pakai je sume voucher. u pay rm -0.50 :D

Anil Lutaze berkata...

~nariko--thenks..bukan chairman..ni jenama ape tah...haha..twist.....redah jek..

~ami--hihik..aahh...ami ..rindu kmu!

~amy--sila2..anya mmg mnjdi pojaan ramai..

~cikin--kalau x dpt..saya kumpol duit sndirik... ;P

~mal--sunggoh mal..moh mai kl..kite sopin2 brg kawen..

~myra--thanks dear..taknak lah iri...kmu leh dpt bargain yg melampao jgk nnti..watch out bila ada discount di merata tpt..

~diah--rezeki...ala..beg saya biase je design nye...awak n kwn awak lg lah soping chanel..saya lom komen lgik..jp g nk kumen... ;D

~nurul--alhamdulillah

~jijie--ko kena tolong aku potong card dulu bru leh excited...haha

~hafifi--hahaha..kita mmg bertaste sama..(bestowed by bff forever n ever) ko kate kan...

~WLT-- alhamdulillah..nak carik peep toe yg memikat hati agak susah..yg ni pon cam malas nak pk dah..

~putri--hahaha..comel lah die ni... itulah tp..takpe, still dpt guna voucher lg utk aksesori..weee

Dayu berkata...

oohhh anil sudah ada kasut kawin
dayu??
takde lagi..padan muka dia
gi sogo asyik tgk je kasut lewre tu
nak amik ke tidak ye...

bestnya
kasut dia dah la lawa
9.50 je lak tu..

ungu violet berkata...

bertuahhhh..sangat bertuahhhh!!!

:D

anil lutaze berkata...

~dayu--kasot lewre lawa2 ok..kt d Garden.. ada butik Lewre utk yg diamond2 bagai..seribu lbh keatas..alahai..rasa nak meleleh air liur tgk..hik...

beli lah dayu cpt kasut lewre kt sogo tu...kang melepas..nanges nanti...

~ungu violet..thenks