Selasa, 28 April 2009

This is so my bedroom!

Saya sudah ada set bilik tidur pengantin...Yay..! (poyo ja).. lega...gembira dan aman hati. Semuanya gara-gara pulang ke Melaka dalam tempoh 5 jam ahad lalu. Sebelum ni ibu selalu juga susah-susah hati sebab tak beli perabot lagi. Nak balik Melaka pun susah, apatah lagi nak serbei perabot kan.. tapi langkah kanan..nampak pula kedai perabot ada jualan diskaun besar-besaran..Belon dan kain rentang punyalah besar tersergam indah..Rasanya satu kampung dah nampak kain rentang tersebut..Hak..

Set bilik tidur berada di tingkat atas..banyak juga peringkat harga yang ditawarkan. (saya tau cavenzi pun sama..tapi malas nak mencari Cavenzi di Melaka itu) ..tetapi oleh kerana aku mahu pakai sekali saja set bilik tidur itu (ia bukan bilik saya) ..maka aku memang nak cari yang murah dan ringkas sahaja.. Pada mulanya mahu set warna putih, tapi tiada yang menarik disitu dan rembat warna hitam jua.. (incik dd sukalah tu..--penggemar warna hitam).. dan set itu hanyalah berjumlah RM1100... Aku sukaaaa...

dan selepas tamat majlis nanti, aku memang tidak bercadang mahu bawa pulang set tersebut ke KL dan akan menurunkan pada kakak sepupu untuk majlis kahwin seterusnya.. (ada nada sedih berlaku)

Tetapi... aku bersyukur kerana set tersebut di proceed dengan senang oleh incik dd.. Percaya tak..kebanyakan perkara yang aku lakukan, selalu meminta pendapat beliau kerana beliau agak cerewet.. Sepatutnya perempuan yang cerewet..tetapi aku hanya kadangkala sahaja... Bila dia dah proceed set itu, aku sangatlah lega kerana tidak perlu melalui proses kecerewetan beliau yang amat panjang dan meletihkan... haha.. (tetapi ia tetap jua berlaku dalam sesi mencari rumah dan perabotnya...aghh!!--tp saya ttp memuja beliau)

Alhamdullilah kini 70% perkembangan bilik pengantin daku..Set cadar dan adek beradeknya, perabot selesai. Cuma langsir sahaja yang belum bekesempatan menyempurnakannya. Mak suruh aku cari sendiri kain langsir tapi aku tak berani..nanti mak tak proceed (mujur mak bukan jenis yang suka scallop things).. Kalau boleh mahu memilih bersama mak dan abah..Langsir siap susah mahu cari kerana tingkap berukuran 8 kaki 3 inci.. puas dah mencari ..yang 8 kaki pun tak mengapa..tapi kebanyakannya hanya 7 kaki sahaja.. Terpaksalah beli kain dan jahit..Adoi..jujur tak suka perkara-perkara yang leceh ni.. Mak beritahu khabar gembira bahawa kawannya pandai jahit langsir dan alhamdulillah...aku lega..

Setelah membuat rutin wajib bride to be..aku pun menggoogle...

Jumpa ini...

This is so my bilik pengantin!!



Warna sangat menepati tema



Tapi tirai di belakang tu tak akan direalisasi rasanya..tiada belanjawan mencukupi



Ada sesiapa nak sedekah chandeliar ni..pinjaman juga dialu2kan ;P
***aku baru tahu ejaan chandelier aku salah...aku memang tak suka buat kajian ejaan..
****Chandelier***


Yay..sudah rembat cermin besar di Cavenzi..ala2 pun jadilah..(cuba memuaskan hati)



Kenapa ada merah erk??? tak mengapa..saya tak mahu..



Mahu bodek Uncle muzs saya dari Flora etc untuk gubahkan




Bukan Ikea ada lampu camni ke...murah saja kan?



Ouh almari saya tidak sehebat ini..



Perlu ya banyak bantal sebegini??

Kredit kepada Eric


Pokoknya..akan ku cuba merealisasikan impian tersebut..Namun seperti yang aku pegang..dikala itu semuanya kuasa tuhan..apa yang terjadi aku redha..

Dan seperkara lagi...Aku sudah dapat rumah yang bakal didiami....ini adalah kegembiraan terbesar yang aku dan Incik dd alami...Kami sangat-sangat gembira dan bersyukur... dan setelah membayar deposit kami lantas membeli perabot sedikit..tak tahan punya perangai..Nanti cerita ya**


29 ulasan:

sweet cravings berkata...

oh anil!! saya sayang kamu kerana memberi info yang sangat la menyeronokan dan berguna.. :D

kat mana kedai perabot itu?? same la.. i am so looking for a bed set utk di letak di kg shj kerana, perlu membeli set baru yang lain utk rumah kami juga..

terlalu banyak aliran wang... ish :P

suke juga untuk kamu!! semoga bilik kamu nanti akan jadi seperti di dalam gamba & better!! ;)

hidden.wing berkata...

anil, cantik tema bilik ni.....dark & romantic!

*tetibe je teringat taste Lynda Rahim hihihi

sHa berkata...

eh anel.
kamu nnt duduk di melaka kah?

btw, bilik tuh mmg cantek.
ala2 klasik moden.
yeke?
aku bantai je neh.
miahaha.

ieja berkata...

anil.. menarik bilik tuh.. simple, cukup hanya dengan 2 warna..tp nmpk menyerlah sgt..
xsabar nak tggu bilik pengantin cik anil.. :)

my hidden stories berkata...

wah..diam2..banyak dah pogress kerja kawen dia..hukhukkhukk..

emm..bunga yang u suka tu pun ada kat SSF..i macam penah tgk..kat sana ada

Amy-Wan berkata...

wah!! bestnye dah membeli perabot! weehuu~~ belanjawan x cukup la nak beli bagai2..sedey!!! bila gaji nak masuk ni???? waa~~ banyak kena korbankan gara2 gaji yang x masuk2..sedey gile..

anyway..semoga preparation u terus matap! hehehe.. =))

Qis berkata...

Anil, sgt cantik theme bilik tu... simple je tp deep & classy! Idea baguss ni... heheh... tengkiu!

'A' pon sgt cerewet! Faham sgt kalo kena shopping dgn dia... kalah pompuan kenkadang. ehhe...

Ija1202 berkata...

Cantekkk!!...
klasic & moden...
murah la set katil tu kan,
anyway semoga bilik idaman terlaksana :)

metheunderneath berkata...

anil..sungguh membanggakan perkembangan awak..dah ada bedroom set..saya??huhu..hampeh blom ada lagi..btw, theme bilik itu sgt menawan.. :)

AmyMizzunderstood berkata...

jgn tido tak bangun2 sudah!agagaga

p.h.i.A berkata...

anil, kat melaka umah paklong ke?
btw, so sexy la mood bedroom set kamu. Suka!

fizz berkata...

anil... so lovin it! sangat cozy. ade yg tak kuar bilik tros nih!

NURUL berkata...

cantik...cantik...cantik...kamu pandai laa anil cari brg murah.

achmal berkata...

huhu bedroom kegemaran ko same ngan ciri2 yang aku suke la nil huhu
time kaseh bg info dan juga gambar.
hihi~
cantek siyut very classy n romantic.
semoga tercapai hasrat memiliki bilik tidor idaman hihi~

[ Hanie ] berkata...

mahu begini juga :(

bride-to-be berkata...

yeayyy..mesti tak sabar nk decorate eikkk?

Tanpa Nama berkata...

hah! bagus! another melaka bride with good taste...tlg add kat ym leh? nak tanye info kawen2 kat melaka..i'm very lost, tak kenal sesiapa kat melaka, takde family kat melaka, the last time balek melaka, ntah kurun mana...tp, kawen kat melaka..why? complicated nanti i cerita..

YM: pheyra
gtalk:firazul

anil lutaze berkata...

~myra...yep..saya pon sayg kmu..hik..nama kedai tu kedai perabot anda..haa..kelaka kan namenya...dia sederet lot jakel...(jakel kat melaka ape tah nama..pdahal kezen saya kerja ctu) ..kt belakang bukit piatu..dkt2 dgn masjid al azim jg rsenye..tp aritu promosi 6 hari..last day ahad tu syg...tp kedai tu byk branch kt melaka..u google kompem jmpe..

~WLT--lynda rahim taste cenggitu er..oho..

~chacha..gila ke apa aku dok melaka..tu kg aku la

~ieja--ala..jgnlah x sbr..tah ape jd tah nanti...uhuk

~Miss hidden--SSf bunga artificial er..lawa x? kena gi jengah ni

~ Amy--knp gaji x msok?? u cikgu kan? ni kes sama cam dayu jgk ke??

~Qis--hehehe..gud for ur business...

~ija--alhamdulillah..murah jugk..insyallah..doakan menjadi yer..

anil lutaze berkata...

wardah--xpe..byk serbei..luas pemandgn harga..chaiyok2!

amy--aiyak..kang kene bambu dgn semua makcik2...haha..

~amy phia--bukan rumah pak long masro..ni rumah maklong saya belah mak..bedroom set saya simple jek..tu ericnye yg santek tu.. ;P

~fizz--hak....eehek...fizz lah tuuu...

~nurul--ntahler...tunang saya kate rezeki n langkah kanan je slalu...alhamdulillah..

~mal--sama2 lah kitaa... ;D

~hanie--sila2 ..jom2..

~btb--agak x sbr jgklah..tp seram..kna sbr..

~pheyra--nnti i add..tp sgt jrg on chat2 ni.. ;P

~

Shasha Athira berkata...

bantal byk best. nanti mlm xyah rebut2. hehe

nurul aziyana berkata...

woow romantik n simple..suke2..xmo kuar blik cenggini gaya..ihiks..yana pun xbli lg katil..huhuhu..susahnye dok jauh dr kg ni

farhanna berkata...

x kire! kamu msti jemput saye... tambah2 di melaka kan..

anil lutaze berkata...

~shasha--takot dihumban semuanya ke bwh...hak

~aziyana--jaoh sgt ke?? tp still dlm phang kan?

~farhanna--penggal kepala saya kalau tak jmpot awak

dialicious berkata...

ur uncle from flora etc ke?razak tu design my fren's pelamin mmg ohla la.superb ok!tp harga pun superb.35K utk deco seme..huhuhu..bestnye awak!!

arediks92 berkata...

Hai Anil ...just for viewing...my idea in hantaran
http://lavender-jmkjunk8.blogspot.com/

Shikin Hambali berkata...

ceh i tot hari tu i da komen! ok what i said was....

saya sebagai interior designer, approve pilihan u nils :)

huhu

anil lutaze berkata...

diah~blom tawu lglah dear..tp mao bodek buatkan gubahan sket2..hak..uncle muzs i tu partner wit razak..n yes..kerja diorg utk ribu2 nye..adoi... sesak napas..

~aton--dah tgk..gud job lah!

~cikin--yay...proceed..cayang cikin

Putri Ramlan berkata...

arghhhh! bestnyaaaaaa! :D
mmg betul lah. blog awak ni sgt berinformatif mcm diah's oke! :D

arediks92 berkata...

Thanks Anil... so sweet girl..

Hope u r wedding meriah eh

follow my personal blog here: arediks92.blogspot.com