Isnin, 20 April 2009

Dua ke?

Kelmarin, mendapat perkhabaran dari abah. Aku tak tahu nak klasifikasikan ia berita gembira atau buruk.. Ah, tapi ia cukup membuat aku sedikit pusing. Abah balik kampung baru-baru ni, menempah imam@kadi untuk malam pernikahan ku (aku tak pasti mana satu sebenarnya..jahil sungguh). Kemudian membuat ukuran mana patut... tapak kanopi, langsir,ruang tamu, bilik dll..dan abah kata tapak boleh memuatkan 12 kanopi tapi abah buat keputusan hanya 10. (masih banyak bagi aku)..

Tapi itu bukan masalah utama...permasalahan sebenar adalah...ruang tamu utama seperti tidak begitu muat untuk pelamin...huwaaa....serious ke? abah kata terpaksa letak luar.. Argh...terkuranglah satu kanopi..dan aku tak bersedia untuk ia. pelamin diluar?? aku tahu cantik, lawa..bla..bla...bla...tapi...dalam kepala dah terfikir pelamin di dalam..hurm..dan yang aku tahu...kos bertambah lah!!!! ia bermula apabila aku bertanya pada abah 'habis nak nikah nanti macamane? orang sekarang tak sarung cincin dekat dalam bilik dah, sarung atas pelamin, bersila' abah kata ' sarung kat ruang tamu lah'... 'habis tu nak duduk atas apa?....maknanya kena buat mini pelamin lah gamaknya?....'ha..yelah' kata abah.....

Dush...adoii....ni yang aku tak gemar ni....memang tak gemar.. dan yang pasti, malas nak suruh Pak Engku buat satu lagi pelamin... dia haruslah banyak lagi yang harus difikirkan dan lakukan..dan untuk tidak menambahkan kos bayaran padanya lagi.. Aku rasa terpaksa DIY lah...huaaa...rasa macam nak menangis..Nasib baik aku dikurniakan kakak yang agak ditakdirkan kerja-kerja hias menghias ni..almaklumlah pereka bentuk dalaman. Tapi belum berbincang dengan dia lagi..Mesti dia macam terkejut beruk bila aku mengutarakan cadangan gila aku ini nanti.. dengan hantaran pun DIY.. sudahlah dibebani kad DIY yang aku sayangi ni...(aku tak menyesal ok..cuma memotivasikan diri)...uuhh.... Semoga kuasa kuda yang aku harapkan nanti aku muncul tiba..

Nama pun mini pelamin DIY..aku tidak mengharapkan pelamin yang indah-indah, gemerlapan dan apa pun lagi nama panggilannya...cukuplah ia nampak seperti pelamin yang sesuai untuk nikah..dan tak mahu lebih-lebih...aku segera membuat rutin harian sebagai bride-to-be iaitu menggoggle..

Tetapi nampaknya yang aku jumpa indah-indah belaka..







Yang pasti aku akan cuba meminimaliskan sebaik mungkin.......


**tetiba aku teringat..memang kena ada pelamin ni lah..kalau tidak mahu khatam quran di mana pula???

18 ulasan:

hidden.wing berkata...

jelesnye dia ade pelamin bwh canopy...! hihi

nurul aziyana berkata...

cantik2 mini pleamin ni..kamu buatla plihan terbaik..hehehe..erm bile dh nk dekat ni mcm2 plk timbul kan

Amy-Wan berkata...

pelamin yang pertama...will be my pelamin nikah..hiks..kak andam tu nak buat yang macam tu.. =))

p.h.i.A berkata...

alaa, anilan ok apa 2 pelamin..?
amy pun myb camtu... tau je la keluasan dalaman rumah.. ark..!!
*suka yg first pix tuuu =)

Ija1202 berkata...

Wah..mesti menarik ni kan..?? gud luck utk sesi DIY...

achmal berkata...

beb, ko kan pandai adjust2 kasi cun. kasi skecthes la hehe~ mini pelamin tu hang carik la yang simple but nice. chaiyokk anil.
kuasa kuda kembalilah kepada anil hihi~

NURUL berkata...

time nurul kan anil pelamin semua letak luar sebaba tak nak serabut org kuar masuk umah.

nanonano berkata...

semuanya lawa !
haha

ermm taruk pelamin kat luar bes sbb senang tetamu yg dtg smbil mkn pun bley jeling2 pengntin tas pelamin,
hihi

tp yg xbesnye.. biasenye hantaran semuanya taruk/atur depan pelamin,
tuk bergmbar bagai kan,
klu kat luar, mcm xsesuai taruk hantaran kat lantai, errr??

Fifi Amkhaiz berkata...

saya vote yg ke-satu! yeyyy!!!

dialicious berkata...

diah dulu buat pelamin seniri utk bertunang.pasang langsir putih..letak kerusi yg panjang tu(beli kt brightsail kedai pengantin tu)pastu kiri kanan kerusi letak 2 flower stand..aunty tlg gubahkan.bwh kerusi campak je white satin n flower petals..hehehe..Actually kalo suh boutique buat pun x mahal sgt.rm500 boleh dpt yg simple2..sket2 fresh flower

anil lutaze berkata...

~hafifi--kmu vote je..x pe..saya tau santek..tp saya trpaksa minimaliskan..mngkin sesimple yg mungkin krn..kos bertambah..waahaa..

eza2odette berkata...

anel, jgn sedeyh!
ak takdapat bayangkan cemana..kerna mungkin blum mengerti sgt pasal hal2 mcm nih..huhu. tapi pastinyer segala yang terbaik dr mu untuk hari bahagia tersebut...kan?kan?Gambatte

farhanna berkata...

pelamin kt luar pun ok anil.. anil nnt jemput saya tau.. hehehhe

anil lutaze berkata...

~WLT--huk..jgn jeles...awak nye pelamin dlm dewan..which is more happening..hik

~aziyana--tulah...takot kalau ade kejotan lgik..tak mahu

~amy--greatt...santek ok..saya x leh buat cenggitu..krn pelamin di luar yg akan diutamakan.

~phia aka amy--mmg lah ok..tp x leh havoc2..nama pun buat sendiri..hik.. kmunye pelamin nnti buat kt beranda dpn tu...nyamannye..sambil hirup udara dr kolam dan leh main buaian..waahh..

~ija--terimas...1 more thing..kmu tabah ye.

~mal--aku dah sketches trus mse dpt tahu..tp biaser2 aje..nice pd mata sendiri la.. ;P

~nurul--saya expect muat..tp x pelah..hikmahnye ade 2 pelamin..hikhik

~nana---hak..hantaran kena ltk kt dpn mini pelamin lah gamaknye..

~diah--samelah..mse tunag pon saya buat begitu, tp bench tu pjm aunty, n flower kiri kanan, rumah punye..hak.. RM500 cam mahal ketika byk wang ingin digunakan..xpe..saya rasa pak engku akan provide sdikit brg2 gak kot..tp ttp DIY..

anil lutaze berkata...

eza aka jiji--nanti ko bakal mengerti dn bukak blog aku ni slalu....hahahahaha...gila perasann..

farhanna--eee....msetilah jmpottt....awak haros dtg krn rumah dekatt jekk..ihikk

Shikin Hambali berkata...

got lark taw yau...hhhehehe...good luck to your sister mostly ;P tapi sempoi lagi lawa gambar2 u google tu... hoho nasib baek hang hengat pasal khatam.......

hidden.wing berkata...

adus nil, pelamin dewan itu utk bertandang...x boley la nk over2, *bad impression kat mak mertua* hahahahaha

pelamin side saye dlm rumah juge!dier punye bwh canopy..huu jeles!

anil lutaze berkata...

~cikin--lasr minit bru teringt psl khatam..haha

~WLT--bes r ade pelamin dlm rumh...x pns kan...ni mnelah i nak crik kipas bsr supya x pns..pjm mamak lah...haha