Selasa, 2 Mac 2010

Baju kahwin saya 4 rent

Ehem...kehadiran kali ni agak lain sikit.. Sebenarnya daku bercadang untuk menyewakan baju pengantin saya dan suami rekaan dari Rumah Kebaya. Aku pun pelik, setelah 8 bulan baru mahu buka untuk sewaan.. Sebelum ini memang bercadang tapi tiada kesempatan..

Jika nak lihat bagaimanakah rupanya secara terperinci sikit.. Mari skrol ke bawah


Rupa baju saya dalam keadaan atas ke bawah
(sori gambar kuning kerana lighting)



Dari sudut belakang


Trainnya pula


Bahagian kolar dan atas


Bahagian di pinggang


Bawah


Ini lah yang kelihatan, memakainya ketika bersanding


Ini pula baju lelaki. Coat, baju melayu di dalam dan juga seluar


Pica paling jelas ketika berada di tubuh suami. Segak bukan...ehem... ;P


.....................................
.................

Ehem2..kalau dibuang kolar baju erra, macam ala2 tak?? ;P


Maka, sesiapa yang berminat untuk sewa sudi2 lah email saya. Harga boleh dibincang.
a.xteqs@gmail.com

Terima Kasih



58 ulasan:

Ole-Ole Manis berkata...

anil, please bagi details for rent bule. hehe.. oleolemanis@gmail.com

:)

Nariko berkata...

cantik!!! i like the baju so much.. ! bila la agaknyer nk pakai blk baju2 cam ni. hehe

white dress berkata...

alahai...cantiknye baju..
klu la mak i blm beli lace itu.. dah sure i nak sewa...

Lea Shmea berkata...

cantiknyaaa your wedding dress!! classic!

anil lutaze berkata...

~nardea--dah email u dear

~azi--hahaha...kan?...nak pakai balik..cam tetiba ada gathering kawen2 ala2 kena bersanding ke kan...hahahaha...sentap

~white dress--xpe..boleh suggest kt ur siblings or sedara or kwn2..hehe

anil lutaze berkata...

~lea shmea-- thanks.. classic versi moden..eceh

ErriNa berkata...

anil...nape lambat sgt nak rent???? sangat cantik.. please email me.. honey_errina@yahoo.com

~~zaa~~ berkata...

kak anil..email me plssss..asap....my wedd is on 20 mac..kalo reasonable, bleh la rent from u..princess_zaha05@yahoo.com..

sophisticated bridezilla berkata...

noks, baju ko mmg menawan sgt. kalolah aku tak kenal ko, tak sekuliah ngan ko, tak sekampus ngan ko, kompem aku sewe je dr ko. org taktau n tak kenal hehe =p

anil lutaze berkata...

~errina--mailed u!

~zaa--mailed u too

Ami Schaheera berkata...

lawa gila............

SaSsYAnGeL berkata...

sebab tengok baju Anil ni la saya bergegas menempah baju di Rumah Kebaya ... wahhhh !! fist time tengok mcm nak tergolek .. masyaAllah lawa sangat ... and now, saya tak sabar nak pakai baju saya yg ditempah di Rumah Kebaya juga ... errr... kalau nak sewa baju Anil, kompem nggak muat dong ~!!! eheheheh :)

baju kawin awak sgt cantik ~!

phia berkata...

hah baru teringat nak sewa kan ke? hihi bw masa wedding bazaar nanti :D

Sha Pattinson berkata...

sib baik dah kenal dan dah kawin ..tapi kompom tak muat hahahahak ...rasanye kalau adik ipor i nih dah muat nih hehehehe ... cantik baju anil nih .. i tak beli pon baju kawin i just tempah sewa ..(buat baru design i dan ukuran i )..tapi i nak buat baju baru utk plus size punya perantin ...macam okey tak?? so nxt trip kena g Indon hikhik jom jom ... !!

Tanpa Nama berkata...

pls mel me the price.. cantik sgt baju u....

she_sue berkata...

cantik lg baju kak anil dari erra tu rasenye....hehe ;)

dialicious berkata...

please emel me the price..
malay_girl83@yahoo.com
saya nak rent..xkesah bape harga tapiiii...
masalah saya
MUAT KERRRRRRRRRRRR
hahahaa
sori semak jer...tp sgt cantikkkkk!!

Tanpa Nama berkata...

anil email me at shariz_tebi83@yahoo.com.(quoted me)really nice la baju nieeee.....hu5

fazla berkata...

anil..sunggguh cantik bju kamu..nape x war2kan awal2...huhuhuh...jgn lupe bwk masa wedding bazar nanti..(;

NURUL berkata...

kalu belum kawin mahu juga hire baju tu wahhhhhhhhhhhh

syanaim berkata...

::anil..nak tahu gak harga rent ni..mail saya erk..syanaim@gmail.com::

Tanpa Nama berkata...

tolong email kpd saya
zeck_casera@yahoo.com

Riena berkata...

cantik2... nanti saya inbox awak ya anil...kat fb..hehe

diri aku berkata...

ahh..cantiknya..memang heart sgt kt baju kamu anil..tapi kenapa lewat sgt..kta da tempah lain da kt butik..huk huk..

aruza narma berkata...

sangat cantik...may i know the rental price???...azutubbie@gmail.com

Yanie berkata...

Alamak, cantiknya baju itew...Boleh sewa untuk reception kat Miri nanti nih... Tapi saya tak tinggi sangat...Boleh ke pakai ek? Anil bagi jela rent price kat email thisisyanie@yahoo.com.

naddynad berkata...

no doubt baju anil cantik..!!

tapi??
tapiii???

kalu kite mmg xmuat la...ayo harus koyak jadi hulk..hahaha, naseb kite dah kawen...

[ Hanie ] berkata...

hehe soalan cepumas, anil, kamu muat lagi ke dlm kebaya ni? oo oo kalau hanie la..tidakk..sure punah harapan! gagaga.
baru prasan, gambar2 anil dlm pic2 ni, nampak muka anil, mcm agak masam jer & serius.tp bile dah berjumpa, senyum dan ramah die, tak lekang2 kan? hehe

^^miszdeana^^ berkata...

hye ms,i like ur blog..:)i link u..

Fathiyah berkata...

ani,nsb baik kte dah kawen.kalo tak,mmg dah sewa bj kamu nih.hehe.bj kawen kte dah dirembat org.tak tau le sapayg beli.rs nyesal plak tak simpan je bj tuh.kalo simpan,buat pekasam le jawabnye =p

yooryn berkata...

anil....knp lambt post......i da tempah baju kt tailor.....i suke baju u...chantex....kne ngn tema i.....uwaaaa....

Tanpa Nama berkata...

ai anil..nak gak bole..my emel norhafizahfikri@rocketmail.com...tq =)

Sarah Abd Rahim berkata...

Your dress ni sesangatttttt cantik.. =)

NO berkata...

anil,
please email me the price at namelyno@gmail.com

thanx

Tanpa Nama berkata...

email me the price please..
r_alley69@yahoo.com tq!

Wawa Vtec berkata...

hoho...baju tu kecik sgt. (alasan sbb in denial gemox..hehe).

gurau ye anil.
btw, i pinjam gamba u kt blog.kalo x okay, i remove ye..

anil lutaze berkata...

-Bet--gila ko nak sewa bju aku, baju ko nnti lg meletop nok..haha

-ami--thanks..tp bju awak lg lawa kot..hee

-sassyangel--jgn tergolek wak, nnti trjatoh..waaaa..nnti dh siap msti cnthek bju awak tu..mahu tgkkk

-phia amy--haha.lama dh tp x de mse,insyllah bwk nnti,

-sha--haha..adik ipar awak kna bju glam2.saya tau tempah sewa bru itu. Eh tp idea awk utk plus size tu oklah..cun..

-she_sue--isk..saya org biasa je..itu erra lg cnthek bjunya

Diah---nk kena cubit ni!!!!

Ms Abby berkata...

cantik giler wedding dress anil, tapi itulah, anil pinggang kerengga, abby sure x muat, hanya mampu tgk ajer, haha, tapi seyes cantik, untung sape yg muat...muhehehe

when the gaze of my eyes meets yours berkata...

hye anil..nice baju..can u pls email me the details of the rental fee?and of the size also..and sumore..anil i really love ur card..boleh bagitau detail tak hows the process?the clear cover and also the ungu sampul..where can i find it??i've already drop u an email last time but mayb u tak pasan kot..hope to hear from u soon =)

when the gaze of my eyes meets yours berkata...

ohw lupe email saya meamalina@gmail.com..=)

nisa berkata...

hai kak anil,
sgt cantik baju itu,
pls give the details pasal baju tu
n the rent price skali ok

tq
nissa_410@yahoo.com

heavenly sweet berkata...

me one of ur silent reader :P
cantiknyer baju.
my wed day on 5th june 2010.
leh bg detail size x?
n harga rent jugak. (beli x leh ker?hehe)
email me at one_ni225@yahoo.com
tq.anil.. :)

myra berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
raZRiHa ♥ berkata...

salam.. =) boleh email sy harga sewa baju ni? fariha_gurl@yahoo.com tq anil

Tanpa Nama berkata...

hi anil,

email me k detail bj u.. cantik...

sitiaisyah_2307@yahoo.com


AIsyah

Tanpa Nama berkata...

Hi Anil..

email me the details plz..
inasofia@gmail.com
tq dear!

Tanpa Nama berkata...

email me the price pls..tq

intan.juhaina@hotmail.com

Tanpa Nama berkata...

salam kak nil,
cantik sangat2 baju tu
leh bagitau tak berapa rentnya!!!
tq
yana84_ipoh@yahoo.com

ena berkata...

akum kak..
cantik sangat... berapa harga sewanya...
harap dapat balas ke email saya
shazreena@gmail.com

Nurul Atiqah Mutaza.iQa berkata...

salam sis..
sis kalau sis tak kesah boleh tak nak taw angaran berapa tempahan baju macam ni dekat rumah kebaya..i adore tu your dress..tapi iqa besar..tak muat

aenna berkata...

waaa...sgt cantik bajunya...leh tanya tak berapa harga sewa....and awk rase saiz dia in normal ape? M? ke s? or L?
tlg email kt sy bole...
aennatasia@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

cantek bju u...bleh ke klu i nk rend.. bleh send kan price nisabuha@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

Salam..suke..suke..sku sgt ...

cantik baju nie... leh pm kat ekin x price utk sewa bj nie...

ekin_1611@yahoo.com

email tau...:)

anayen berkata...

hye there...

can pm me the rental price....
tq..
anaafzan@gmail.com
thanks.

deena berkata...

email kat sy..putrijoey@yahoo.com..sy minat sgt...

Rina berkata...

hi anil... so gorgeous...nak sewa lah baju ni.. detail info both baju tau..email i ye :
baby.asem@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

Salam. Masih ada baju ni? Saya saiz s. ingin sewa. Sms me 017 2580087 for price . nurul .tq

Nad damroses desmonb berkata...

saya nak sewa baju pengantin tradisi melayu adakah....?