Selasa, 23 Mac 2010

Flora Etc

Kisah sebelum ke Ipoh tempoh hari, sempat singgah di Flora etc untuk ambil bunga. Minta tolong my uncle sebab benda yang dicari dah tiada di merata. Maka, singgah ke sana buat pertama kali adalah sangat jakun ok. Memang dah lama nk menyinggah tetapi tidak berkesempatan. Suami sudah pernah kesana (tapi tak masuk) ketika ambil gubahan bunga untuk pelamin aku dulu.

Mari lihat hasil kejakunan aku.


Ni belum tengok rumah Razak lg..haishh


Sindrom kependiks'an..maaf..yang penting belakang meletopp kan..
**Lupa nak kredit baju dari butik Jai (one of committee of our gathering).. Butik Bajoo




Feeling sebagai customer..haha..motiff kan.


Ruang diskusi...erk..kerusi itu... humphh


Uncle Muzs saya ada juga mengutarakan supaya belajar gubah bunga dan kerja part time di situ bila kelapangan...woww... itu adalah peluang jongkong emas yang tidak bisa ditimbangkan lagi. Mahu sangat. Bila aku sudah sihat fizikal, memang mahu. Mungkin setiap Sabtu ke. Insyallah. .jika diizinkan.

Cerita lain
Aku tidak sempat mahu mengkabarkan berita gembira. Ada beberapa di kalangan kita sudah menghidu tetapi aku berdiam diri hanya kerana keadaan yang tidak berapa mengizinkan. Tapi kini bolehlah diberitahu bahawa aku mengalami keguguran baru-baru ini ketika kandungan mencecah 4 minggu. Tapi hanya tahu mengandung ketika 3 minggu dan sempat berasa seronok selama seminggu saja.

Tapi tak mengapa, tiada rezeki dan tuhan belum izinkan lagi. Aku dan suami mengambil langkah positif dan tidak mahu terikut-ikut oleh emosi. Insyallah, kami akan cuba lagi 'bila sudah boleh'..hehe...

kepada yang pernah tahu dan ucapkan tahniah..terima kasih ya. dan yang merisik2 ..aku tak menjawabnya,,aku minta maaf. Cuma diminta doakan supaya kami murah rezeki lagi ya... Temkiuk <3

61 ulasan:

♥ dak pink berkata...

slalu singgah sini bace je. tp harini mau komen.

sabar ye atas dugaan.

usaha lagi. =)

misha.w berkata...

aku selalu doakan sayam ku shanel ini murah rezeki.. caiyok shanels! :)

Ami Schaheera berkata...

takpe anil, cuba lagi bila sudah sehat kembali okay. insyaAllah tuhan akan beri bila dah bersedia.. sabar ye nok. seperti sudah agak tapi tak mahu ganggu ruang privasi kamu.. ape2 pun {{{hugs kuat2}}}

:.aYesHa.aHmaD.: berkata...

awak,

sabar okay..
Don't give up..
All the best to u, babe..
Take care..=)

Cheers;
-sHa-

extraordinary journey berkata...

oh anil dear astaghfirullah..i'm so sorry for your lost...

for every dugaan it only makes you stronger..inshaAllah when the right time comes, im sure you will get a very comel and cool anak just like you and zam..hehehe..inshaAllah..

Aishah Rahim berkata...

Anil, sebelum ni Aishah terpandang banyak nama Anil kat blog kawan-kawan lain. Tapi tak sempat jengah. Kali ni baru berkesempatan.

Sabar atas tiap dugaan ye Anil. Insya-Allah, akan datang rezeki lain.

Semoga Anil dan suami kuat! :)

Nariko berkata...

anil, hugs.. i know u r strong girl. insya-Allah, bila timing nye betul nnt anil and zam jr will arrive juga. i'll pray for u..

Lea Shmea berkata...

so sorry for your loss, anil. i went through the same thing last time. but alhamdulillah, dpt rezeki lagi not long after that. hope ur feeling well now. take care ya.

anil lutaze berkata...

~dak pink--tq..yupe akn berusaha lg

~shadeq--x sbr nk chaiyok ni...hehe

~ami--erk..haha..x kantoi kan..hehe..sorry x beritahu ..segan.
((hugss kuat2 jgk))

~ayesha--ouh...semestinya saya x give up..tq ya sha

~sab--yupe..semuanya dugaan..tp ada rahmat disebaliknya kan..Allah swt akn beri bila masanya tiba nanti..insyallah

~aishah--thanks jengah..ya..setakat ni saya dan suami kuat..alhamdulillah..

anil lutaze berkata...

~azi nariko--thanks..mana tau saya kuat ni..hehe..alhamdulillah..DIA bagi saya kekuatan..insyallah..kami jr tu akan tiba bila msanya..

~lea shmea--ouh sorry..tp ye ke xlama..beri saya semangat ni..hehe..nk link blog awak..boleh tahu prkmbangan awak...hehe

syanaim berkata...

::anil..sabar k babe..btw nanti nasya buat entry perp tu..bak kata lynda buat postmortem jerlah kan..hahhaha::

kelipkelipchumel berkata...

sabar ye..we knoy kamu taf..insyaAllah,akan ada rezeki itu nt..

honeysour's blog berkata...

huhu anil....takziah buat kamu...

sabar ek...cuba lagi nanti 'bila sudah boleh'..heheheh

Riena berkata...

uuff cantiknya anilll tempat dia..sangat class ok...i like it!!

the miss bride-to-be berkata...

hi anil! sorry to hear bout ur loss. be strong n may god bless u. :)

Ija1202 berkata...

sangat cantik tmpt itu....
btw, semoga anil & suami redha atas ketentuan ini..InsyaAllah pasti ada rezeki lg....
take care dear!!

Puan Jiha berkata...

anil..takziah

insyaAllah pasti ada rezeki lg utk anil n hubby

take care dear

Jbb berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
sitijamilahazmi berkata...

huwaaaaaaaaaaaa cantek gila kalau i pi pon i harus jakun!

anyway nil,take good care of urself and get fit again ok? :) kerja keras bila dah sehat tao!hehe

zielalala... berkata...

ooh anil..masa i pegi umah u last friday tu xsihat sbb ini kah? if only i know...saba byk2 ye anil..sume tu ada hikmahnye kn..lps ni i/allah pasti ada rezki..

Atiqah Adnan berkata...

hee~ anil pandai gubah bunga..
qah suka.. betul tu jangan sia-siakan bakat kreatif anil tu tau.. sayang je~

anil, patutlaa anil nampak tak sihat je masa jumpa.. tapi anil boleh senyum lagi.. kalau laa qah tau---~

qah takut nak tnye soklan macam tu kat org.. tanye dah pregnant ke ape ke? coz takot sensitif pulak..

hope anil dan incik dd jangan putus asa k.. korang pasti bakal terima rezeki baby yang sangat comel ^^ tapi makesure masa tu anil lebih hati2 dan jangan lasak sangat k yayang...

take care anil~

[ Hanie ] berkata...

ANIL...
sedih :(
hanie harap both of you akan sentiasa kuat k. pasni kene lebih berhati2 yer. Hanie doakan pasangan kembar kami ni akan murah rezki dikemudian hari :)
Byk hanie timba ilmu dari anil & anil kongsikan. insyaallah, doa hanie sentiasa bersama kamu

naddynad berkata...

tabah ya nil :)
saya tau awak boleh!!
inshallah ada tu rezeki awk di kemudian hari...

idayusof berkata...

anil... saye x tau. harap-harap anda sudah selamat dan kembali ceria. =)

Dayu berkata...

dugaan anil..takpe, awak mmg positif
rezeki akan masih ada, dan iye sungguh betul, jgn ikutkan sangat emosi. ada sebab nape 'dia' tak kekal lama bersama ibu dan ayah dia..
maka... bak kata kamu nanti dah boleh usaha lagi ;)

mmg jakun la kalau masuk tmpt lawa mcm tu..

Nadya berkata...

hye..baru nk drop comment..salu hop2 je kat sini..hehe

Went thru the same situation before..now alhamdulillah dikurniakan rezeki lg..yg penting jaga ur health..mentally as well..insyaAllah rezeki ade lg nnt..and terus usaha..take care! =)

Nadya berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
BuTtErFlyInFraMe berkata...

uishhh cantik nyoooo... mcm kat ssf dah....

owhh pasal keguguran tu, jgn sedih..i'allah ada lagi rezeki di masa akan dtg... :)

rose berkata...

anil.....cantek tmpt tu....tu butik ke? sgt suke kelabu itu <3

btw takziah ats ape yg jd kat u..hope u tabah k..i will pray 4 u....:)

fazla berkata...

ANIL..

hope tabah menghadapi,.smoga cpt sihat n lepas ni berusaha lagi ok..;p

OpiYa OneL berkata...

from ur silent reader..

Sis jgn buat keje berat2 lagi.. take care k!

shafiza azali berkata...

anil, insya-Allah ada rezeki lagi nanti :)

btw, sangat comellss pakai baju dari butik bajoo itu! hehehhe

-jai-

faRhaNa berkata...

anil, takziah.
harap both of u tabah n sabar!!
insyaAllah ade rezeki dari-Nya..:)

tentang dhila... berkata...

anil...cantik la tempat tu. then..semoga anil tabah dgn ujian Allah itu ye..apepon anil jaga diri..jgn lasak2 sgt..bile sudah boleh mesti usaha lagi..

i.am.diana. berkata...

oh anil,

takziah & harap kamu bersabar ya..

insyaallah, ada rezeki lagi in d future, cuba lagi!

take care n jaga makan minum..

xx

anil lutaze berkata...

~nasya--thanks..eh..ala buat post mortem dah lps..buat prep jgklah..i loike sgtt.. :D

~bayu--yes..iloike u knew that i tough..thanks though

~ana--thanks dear..sgt x sbr bila sudah boleh itu...hehehe

~riena--nama pon kendali wedd puloh2 n ratos ribu..huhu..

~miss b2b--thanks alot sgt :D

~ija--mmg cnthek sgt..btw thanks ye..insyallah..pasti ada..

~puan jiha--thanks sgt :)

~jamilah--kan...jakon habes tau...thanks dear..mmg nk kerja keras habes2an ni..oopss...hehehe

~ziela--hehehe..nmpk gayanya gitulah...malu nak kabar2 sbnrnya..xpe..insyallah ada rezeki lg jika diizinkan

anil lutaze berkata...

~qah--thanks alot..tu yg nak blajar gubah bunga tu..masih x pandai lg..

its ok qah..segan nak bgtau2 org..kena tnggu masa yg tepat..akhirnya hri ni..anil x nk spoiled mood qah..qah baru kawen..nk qah happy je..thanks ya qah..insyallah ade rezeki lg..kalau diizinkan..yupe..kali ni janji akan jaga btol2 n x lasak lgsng

~hanie--thanks k..no..no..jgn sedih..hanie kena sntasa ceria utk baby kt dlm tu..insyallah hanie..kami akan ikot jejak langkah hanie gak..cuma masa je x tau lg..thanks krn doa hanie.. muahh

~naddynad--tq dear..ya saya boleh..hehe..insyallah

~idayusof--xpe..saya sudah kembali ceria.. ;D

~dayu--saya kena fikir yg +ve je..sbb ada rahmat disebaliknya kan..saya masih boleh usah lagi kan..yg penting awak selamat bersalin ya..x sbr mahu tgk baby awak..weee

tpt tu heaven kann....

~nadya--thanks nadya..ouh yeke..sorry to hear dat..alhamdulillah..saya mahu ikot jejak langkah awak ..insyallah

~alena--tp ni ssf versi france..hehe...saya ok jek..x sedih dah..ada rezeki lg insyallah

~rose--itu butik wedding planner/decoration..

thanks for the pray...so much ;D

~fazla--tq..mmg x sbr nk cpt sihat ni..

~opiya--setakat ni suami x bg buat kerja2 berat dah..thanks ya

anil lutaze berkata...

~jai--hehe..thanks jai...hak..comel erk..tgk lah dr mana membelinya..sempat promote tau.. :D

~farhana--thanks sgt..insyallah..doakan saya ya

~dhila--ha'ah..mmg cnthek terpegon sgt..insyallah..mmg nk cpt boleh usaha ni...hehehe

~diana--tq..semoga saya selamat berusaha kan... ;P

kiranajoe berkata...

takpe, kita senasib...apa jugak punca dan akibat, abaikan..dia bukan untuk kita. yg penting MARI KITA USAHA LAGIK sambil berDOA sama2..

farah-shoppie berkata...

be strong sis!semua ade hikmahnye =)

Sha Pattinson berkata...

tak aper anil cuba lagi ..sama2 kita berusaha lagi yea.. sila cuba ketika suda sihat kembali ..

daku suda tahu dan suda mengagak cukup kamu memberi clue-cluenya daku faham ... try again...!! kamu bole kamu tabah ...u are strong kan kan ..

Fathiyah berkata...

jgn kata kamu,kte pun jakun tgk kedai flora etc nih.mmg curlass!!

anil,takziah.insyallah,masih ada peluang di ms hdpn.

jmpa kamu sabtu ni ye =)

LYNDA KAMAL berkata...

omg anil.. sho nice he decorated the place.. dulu waktu i pegi pun dah cantik.. this is beyond amazing okeh.. more like his house kan.. i read in glam magazine last year..

sorry to hear about your pregnancy. mari kita bekerja keras untuk 2011 baby. isyallah.

dura berkata...

DIA, beloved families and loveable circle of friends will help u to get thru this hard situation. And,looking back how positive u are drpd entry2 sebelum ini, anil sendiri sgt kuat. InsyaAllah u will recover from it fast. InsyaAllah =)

farhanna berkata...

cantik2

NURUL berkata...

anil nurul baru tahu ni anil preggie. ni keguguran. maybe anil aktif ke sana sini. rahim tak cukup kuat lagi tu. lepas ni take care yeah.

phia berkata...

cuba lagi bila dah boleh ;)

**kalau amy masuk folra etc pun mesti jakun jugak :D

nurul aziyana berkata...

anil..
dont worry ok..nnt akan melekat jugak..hehehe terima dgn redha..yg penting usaha..kalo dh bersedia insyaAllah rezeki milik kamu..jgn risau..jg kesihatan baik2..gugur pun kena pantang jugak tau

Chemm berkata...

sabar2 banyak2 k. looking forward nk jumpa anil this saturday, x sabar. moga ada rezeki yg lebey besar utk anil sekeluarga. :)

dialicious berkata...

cantiknyeeee tmpt ni..baju anil pun cantik!!sukeeee..eheheh

mrs.ein berkata...

anil comel, cuba lagi ya. ada hikmahnya semua tu jadi. tabah tau :)

FareeZan berkata...

oh ..?
sbr ya,..
insy pasti ada rejeki nanti.

cik orenlili berkata...

kak anil,

sorry to hear that. anyway, semoga tabah & berusaha lebih kuat. insyallah ada rezeki lagi. amin


regards, orenlili.

p/s; ruginya saya tak dapat hadir for B&B! :(

sophisticated bridezilla berkata...

babe, aku taktau lak ang lost sumtin. so sorry to hear. its ok babe, be strong. maseh belom ade rezeki, insyaAllah Dia akan beri yang terbaek utk ko. babe, sedeh lak aku dgr *hugs* Alhamduilillah ko n zam dapat kawal emosi. its ok, cube lagi. sabo ek babe. sume dugaan yang Dia beri, dapat menguatkan lagi semangat ko n zam. pray the best for u babe *hugs*

anil lutaze berkata...

~kak ct angah--yes..apa juga dan punca abaikan..ya..itu betoll..sebab dia bukan utk kita ya x..semua kuasa dari-NYA..

~farah shoppie--thanks alot..

~sha--ya..of coz akan cuba lgi..yupe..i'm strong..alhamdulillah

~fathiyah--kan..harus jakon..hehe..
insyallah.. jumpa nanti ya

~lynda--u amek dia as decorater ke? mrk mmg hebat..sentiasa best dan meletopp..
yupe..mari berusaha..baby 2010 xdpt,2011 pulak..hee

~dura--ouh dura temkiuk sgt..sungguh membina semangat saya..harap rezeki dtg balik dgn fast skali...thanks awak

~farhanna--cnthek3

~nurul--x moh fikir kenapakah ia berlaku..yg penting mahu memandang ke hadapan dan beruasha lg..thanks nurul..akan lebih manja2 pasni..hehe

~amy phia--haross cuba lgi..hak..

jom jakon..tp mmg melts gile u tpt tu..

~yana--kami redha malah x mahu berfikir lagi dah..saya tgh pantang lah ni..mcam misi hospital pakai baju sejok n stokin ke ofis hari2..ehehe

~chemm--hi..siapakah awak..che yunz ke..kalau bukan hi sekali lg..insyallah nnti kita jumpa dis saturday..rezeki besar tu ..waa...mahu..insyallah..thanks

anil lutaze berkata...

~diah--cnthek tu yg lorat tu..hak..lawa kan baju tu kan..kan..haha..

~mrs ein--thanks awak..mmg ada hikmahnya..saya dah nmpk itu semua..

~fareezan--thanks..insyallah..

~orenlili--hai..thanks ya..kami berdua ok...alhamdulillah..la..yeke x dpt dtg ..kenapa??

~bet--yupe, kami percaya dia akn beri yang terbaek..segala yang sempurna kan datang dari DIA..thanks bet ((hugss to**)

* Nat Azmi * berkata...

Anil.. Anda sungguh tabah.. Cuba lagi, InsyaAllah murah rezeki mesti ada! Skrg bykkan rehat n enjoy the process sepuas-puasnya!! Hehehe.. Sorry berbau xrated skit ;P You're such a strong n wonderful person and both of you are handsome couple, tak lama lagi mesti ada lil ones.. InsyaAllah.. Take care darling! P/s: Zam, jaga anil elok2!! ;)

Nurulhuda|Adlie berkata...

anil, sorry to hear that, insya Allah ada rezeki u and husband lepas ni, take care tau..

achmal berkata...

Puan, so sorry to hear that.
Aku call hang aritu nak tanye tapi hang ckp tade pape aku pun takut nak tanye. pastu esok jumpe adeq adeq ckp hang ngandung 4 weeks. tapi jgn sedih2 ye. jgn lasak sgt. Insyaallah the time will come. Usaha tangga kejayaan :))

Sayang Anil!

anil lutaze berkata...

~tasya--alahai sunggoh ceomel dan memberi semangat wish anda tuk saya..me hope so..semoga dimurahkan rezeki lg..temkiu dear..muahhh...c u this saturday

~nurulhuda--its ok..thanks anyway..semoga dimurahkan rezeki..amin

~mal--hurm x pelah babe..aku segan nk ckp sebab maser tu condition x brp sihat..so..aku x ckplah..sorry ya..x pe mal..aku ok je..sedih hari dpt tahu je..hidup msti move on rite..insyallah..akan ada rezeki lg..
cyg ko jugakk!!

Mrs.aisheiteru berkata...

anil...semoga tabah hadapi dugaan. cuba lagi. insyallah ade rezeki lain plak. take care yer anil.

risau jgak kan..bila kta xtahu kta pregnant. kdg2 main belasah je ape yg kta mkn. tak jaga pun makan. i baca entry u ni rasa risau plak. sbb i dh lewat period. takut x sedar je dh pregnant.