Rabu, 17 Mac 2010

Deko di Ipoh

Yuhuuuuu..Haiyah...hiarghh..Saya kembali..Sorilah! Macam tak biasa saja dengan keadaan chipsmore aku ni. Cak.kejap ada.kejap tak ada.

2 Sabtu yang lepas. Lebih tepat 7Mac hari itu. Kami semua naik ke Ipoh untuk hadir ke majlis perkahwinan Kak Azean iaitu kakak yuyu. Bukan hanya jemputan tapi memenuhi peluang yang diberi oleh Kak Azean. Iaitu mendeko. Seronok, tapi penat sebab...boleh kan wujud dewan yang mempunyai 2 majlis pada hari yang sama, iaitu siang dan satu lagi malam. Majlis kak Azean ni pada malam hari. Anda ada terfikir sesuatu tak? Iaitu. Bilakah masa nak buat setting bagai? cuba cerita sikit.. Hello...nasib baik tiada pelamin ok. kalau ada tak haru? Memang Tamak bin Pelahap management dewan tu okeh.

Jadi segala kerja amatlah kelam kelibut dan cepat sebab kami hanya ada masa 3 jam sahaja untuk buat dekorasi. Huh. gila tak gila.

Apa2 pun tayang bunga tangan dulu. Ehem.. :D



Alhamdulillah. Kak Azean suka benooo..hee


Kumbang si penghisap madu



Bunga penghias meja beradap


Tidak ku perasan seekor bunga telah jatuh sebelm berjuang...haha



Dekorasi ringkas dari team kami



Centerpiece daripada Yuyu. Inspirasi dari Amy.. ;p

Juga yang ini. Permintaan pengantin. Pada mulanya ingin mewarnakan sepit kayu itu warna pink, tapi tak jumpa, putih pun jadilah labu.
(padahal di rumah aku ada warna pink tu) T_T


Perasan tak wardrobe di meja beradab tu tak siap pasang lagi. Memang bertekak dengan si katering itu. Apsal ya, memang katering sekarang ni...haishh


Bunga orkid hiasan di kerusi2

Ringkas kerana kesuntukan masa T_T



Our favourite part


Sedikit hiasan untuk ruangan potong kek dan bergambar



Rangkaian gambar dan tag nama di Arch


Sebenarnya kami hasilkan ia banyak tapi tak sempat nak gantung di merata2 tempat
Mari T_T lagi
Kesimpulannya, tak berapa puas hati sangat. Jikalaulah diberi cukup masa..Uhukk..
Insyallah..Perasankanlah kehadiran kami di Gathering itu nanti ya. Nama kami bakal diumumkan kelak. Hehehe

30 ulasan:

sophisticated bridezilla berkata...

babe, ini ang kate ringkas? aduyai. cantek kot? haishhhh....!!! lawo babe. sape team ang? haha sebok nak tau. aku pon suke meja beradab and feveret part yg ang sukak. mabeles babe bukan ringkas! haish~

Ami Schaheera berkata...

CANTIKLAH!! deko rumah i boleh tak? ahihihihihihi

sitijamilahazmi berkata...

anillllllllllll!lawa lawa lawa!i suka betol kumbang tu heeeeee.tahniah nil.woah.dah ada team deko deko lagi!i loike!

Yanie berkata...

Puan Anil... The deko is very the...okay? Mana ada ringkas... The hand bouquet... Cantek nya... Boleh tak send quotation untuk hand bouquet camtu? And team you wat tak pomander ball untuk bridesmaid? Kalau ada leh email x? Email i thisisyanie@yahoo.com
Tak dapat nak join gathering rasanya. :)So minta quo kat sini je ekk? :)

Quiyah & Hasrul berkata...

apekah? cantikla ni anil oi.. very the sophisticated.. i like!

AmyMizzunderstood berkata...

wahhh cantikk la anil!even inspired by Amy tapi touch dia berbeza...hehe nice2!

mrs.ein berkata...

ringkas2 pun marvellous!!!

NURUL berkata...

anil kamu mula business deco2 gini ek? masyuk :)

phia berkata...

LAWA... LAWA.... LAWA.... i loike ;)

[ Hanie ] berkata...

alahai, cantik je semua anil! wahh kalau anil puas hati, sure lagi meletop2 dewan tu dibuatnya kot? huu. Eh? ade pengumuman best ke mase gath nanti? huihh tak sabor! :D

CINDELLYNA berkata...

cantikkk ok!!!camna buat belon ada nama tuh......interested jugak nak tau coz susah nk dapat tuh...hihi =p

0sh!Nz d' sen0r!ta berkata...

pergh cantik kot..

syanaim berkata...

::wah pn anil..suka gubahan bunga tangan tu..brapa erk?santikkkkkkkkk::

honeysour's blog berkata...

cantikla anil..rase nk kawen balik semula..hikhik

Mawar misswateva berkata...

anil..
luv ur 'ringkas' touch..=)
well done babe!

Riena berkata...

cantik anill...awak sangat pandai..kalau wedding sya ni mmg meriah dah

farahfatihah berkata...

ringkas ke anil? cantik la!!! byk idea n info leh dpt!! thanks

hana yoriee berkata...

deko itu sgt menarik tertarik..hihi..

Atiqah Adnan berkata...

bestnye...
hari tu wedding qah deko simple je sebab tuan rumah yang kena men'deko' sendiri anil.. sedih kan..?

ok je laa dari takde kan dear..

anil memang sangat kreatif..^__^^

kelipkelipchumel berkata...

itu da ala2 mabeles la sayam..sweet je..

farah-shoppie berkata...

oh my god!! so sweeettttttt!!! itu tidak ringkas ok!!! hehe..
cantik2..i'll be there time gathering nanti..see u sis =)

Sha Pattinson berkata...

nice, sweet, chic and cute ..lebih2 lagi pink ..mmg sweet .. suka akan lilin2 itu my favorite always ..nice job anil ..i adore nnti i tade keje boleh saya menghantar resume kepada puan ..hikhik ..like it!!! two thumb up!!!

anil lutaze berkata...

bet--ringkas je lah nok..x de lah vas sgt pon..haha..team aku adlh sahabat2 yg berada di situlah kan..suka er meja beradab? bolehlah..mcm simple sgt pon ada..haha...tq anyway

ami--haha deko rumah? alamak mungkin kena hire kakak saya sbb dia interior desgner..haha

jamie--kumbang yg bisa menghisap madu sesiapa pn.hak.team x rasmi..kwn2 dok tolong..hehe

yanie--suka er handbouquet tu?nnti saya email awak k.. thanks alot

quiyah--thanks sgt

amy--gitulah dia wahai deco guru..always inspired us

mrs ein--thanks

anil lutaze berkata...

nurul--sikit2 jek..hehe

amy phia--thanx..thanx..thanx

hanie--kalau meletop habeslah x kawen pengantin tu nnti...hahaha

cindellyna--erk..belon ada nama? kt mana tu?

osh--yeke kot?

syanaim--emaillah daku nasya tau.

ana--amboi..haha..untuk majlis cukur jambol anak awak mungkin..hi dani..pujoklah mama awak utk hire saya..heheh

mawar--thanks so much

riena--thanks..eh..wedd awak lbih meriah of coz..

farah--hee..great awak dpt idea

hana--saya pon rasa ditarik2..thanks

qah--tuan rumah deco lg bermkna..kan... :D

bayu--sweet mcm gula2 x..

farah--wowww..hebatnya...suka2..c u there

hidden.wing berkata...

setuju dgn sha..sgt chic!
siap orkid juntai2 dekat kerusi..comelnesssss :D

ieja berkata...

pengantin pasti terharu giler... cantik..

zielalala... berkata...

anil u ni mmg super talented la..sukenye..sila jd tukang deco sy pulak..haha

anil lutaze berkata...

sha--hahahaha..hantar resume kt NGI baru oke lah u...hehehe i ni ape lah ada..hak

WLT--hahaha..tah mana dtg idea kt kusi tu tah...hehe..

ieja--harap2lah..haha..thanks

ziela--insyalah jika diberi peluang

Izyan W berkata...

Hi anil.
I Izyan.
Boleh send quotation untuk wedding deco for me tak? i mean u listkanlah macam meja beradap tu berapa, staircase berapa etc...
and also itu hand bouquet berapakah?
i tunggu email you ye, cos i tak pergi gath tu, tak sempat. still in bandung. thanks a lot dear..

email: victorian_galz@yahoo.com

si kecil berkata...

sangat superb lawa..bestnyee..

tag thank you tu pakai font apa anil?