Selasa, 30 Mac 2010

B&B Gathering yay!! *updated more pics




Yay! aku punya masa akhirnya untuk entri B&b Gathering yang terulung ini. Happening tak usah katalah. Aku tiba jam 11 setengah dan baru selenggok dua lenggok, datang Hazlie kata giliran mekap untuk aku dah tiba. Terkesima sekejap kerana kasihan laki dan abang aku akan setup booth sendiri. Ketika itu hanya booth Diah dan Jai sahaja yang ada.

Hazlie memang teliti


Mekaplah aku selama sejam setengah dan ketika jam 2, aku dengar ramai gilaaaa dah ada.. Aku dan Hazlie dah mula panas bontot..lagi2 aku..kan aku committee. Bila aku keluar jee, Masyallah...punyalah ramai..adoii!! Kelam aku terus ke booth..dan terpana tengok suami dan abangku hias booth itu..(Walaupun lari daripada lakaran asal)


Booth kami (sebelum)


Ren-da Bellezza (selepas)
pssst: entri tentang ia akan menyusul nanti



Baju kahwen ku


My booth disetup suami dan abangku
thanks zaza atas gambar ni



Koleksi klasik A'xteqs..tapi orang tak perasan sangat kot plus semua pengantin hunting for wedding stuffs pun kan...hehe


Sambutan memang sangat Dasat.. Aku pun terkejut kerana tidak kusangka seramai ini. Walaupun aku percaya memang ramai Walk in, tapi yang penting objektif kami berjaya. Dan kesibukan aku membantu Jai menjadi Emcee bidang terjun pada petang itu, membuatkan ramai pelanggan berpotensi berlalu pergi kerana tuan booth tiada. Suami dan abang pula hanya dapat membantu apa yang boleh. Akhirnya, aku terpaksa kembalikan mikrofon yang best itu kepada Jai semula. Tapi sangat seronok dapat mengendalikan game dan mengusik pasangan dan tetamu2 lain.. haha.. Maaf ya anda semua..x2


Pelanggan pertama Ren-da Bellezza untuk hari itu..
Thanks Lala



Pelamin oleh Que Rafael dan digayakan oleh Amy


Azi Nariko dan booth ongnya


Butik Bajoo Jai Yang Punya


Pelaminan indah tajaan Rass Wedding


Aku dan Jai sedang cari mangsa..
(Yuni dah ada dari awal rupanya)



Sporting mereka ni


Pemenang marah, pujuk, sayang


Dah dapat tangkap 8 orang untuk main game


Marissa si canthek menang pertandingan 'ur dream wedding dress'
Thanks Nik sudi jadi judge



Crowd ramai gilaaa


Habis mereka dibuli oleh Zam dan Atim...hahaha


Pertama sekali, harus bersama tuan pengarah, puan pengarah pun boleh..


Bet thanks sudi singgah, ko balik cepat sangat...


Zira--curik dari blog awak


Aim Miss b2b


Xeea sangat berseri2..canthekk


Dua bakal ibu yang berbeza seminggu sahaja


Buat main bunga and patung aku er...


Shadeq dan Anis R..yay!!


He made my day...Hazlie canthekkan gua..


Anis gilerr yang beri sokongan hingga akhir


Zaza yang cnthek bangattt


Ziela berjaya dapatkan khidmat Hazlie..akhirnyaa..



Makcik Phia ku hader beri sokongan..


huii...baju awak lagi meletop ok kalau taruh kat situ...


xylene yang macam awekss jepun


Wanie melentik manja.. :D


Tulang belakang majlis..Terima Kasih semua


:)


Waaaa...ada sepraisss


Dari kami untuk Azi..comel kan


Khas untuk mommy to be


Lorat aku potong kek..tapi tak pandai...


ambikk...dengki isteri..habis mekap azi..haaha


AHahaha..sapet dah tak sabar mahu timang anak


amboii


Lihat que, anne dan sueanne's bro (yeke?)..so kiut


Last but not least...tulang belakang yang aku sayangi


Ehem...siapa lagi kalau bukan suami daku...
dan abangku yang banyak membantu..tapi dia mana tah..tiada dalam kamera..



Akhir sekali, Terima Kasih diucapkan kepada crowd yang sudi memeriahkan event terulung kita ni.. Memang anda sporting habes kerana bagi support dan jika ada terkurang dan kesilapan. Harap dimaafkan dari pihak kami. Terima Kasih juga kepada Tuan/Puan Pengarah kita, Diah The Great kerana berhempas pulas menjayakan event ni sehingga rasa macam majlis kahwin sendiri katanya. Juga kepada all committee members yang sudi meluangkan masa untuk menjayakan ia dan juga vendor2 memberikan kerjasama dan memeriahkan suasana.

Jika ada rezeki lagi, akan wujud lagi event seperti ini, Insyallah.. Jumaat malam ini akan ada majlis makan malam dan post mortem untuk semua committee members. Semoga jumpa lagi.


**Kredit untuk semua gambar diatas, daripada suami, Anis r, Digital Syndicate, Zira, Aim, Zila, Zaza, Xeea, Sapet, Bet


31 ulasan:

sophisticated bridezilla berkata...

haaaaa babe! no worries, next time, aku tolong jage booth ko pulak. foc okeh! hehe

babe, kamu mmg cantek, takyah terang mcmane kecantikkan ang. asli nok asli.

btw, thanks sudi layan aku jap walaupon aku tau ang busy sbb aku pon mmg nak jumpe ang then chalow.

nanti, kalo handle lagi, aku nak join. hehe sonok buat goodie2 ni sume.

eh, nape team ang tak dtg? or else, leh buat promote servis wedding planner. haish!

misha.w berkata...

hikhiks. tahniah shanel. akan ku sokong kamu dr blkg dgn meng-promote rend-beezella (err..betol ke aku eja ni?) :P

phia berkata...

Thumbs up. Biasalah tu error sana sini. Tapi BEST!!

and congrats dengan "kelahiran" ren-dabelezza.

aNiSr 97 berkata...

heh~ nasib ade kredit untuk gueh, kalau tak, takmo menyokong ko lagi~ :D but hey~ kalau nak tolong-tolong pape lagi pasni, btau la~ am here for you bebeh~ ;p

tapi congrats untuk ko & team! mantoppsss~

p/s: gambaq siku ko tak upload eh~ ahahahha! ;p

Nariko berkata...

nil, i nak tergelak terigt time u potong kek tu, tgn potong kek, mulut tgh pok pek pok pek gosip apa tah, senget2 terus u potong kek tuh.. hehhehe

♥ dak pink berkata...

meriahhnya. congratss ye sbb bejaye!

Sha Pattinson berkata...

terima kasih kerana melayan me and my sis in law walaupun skejap ..dan terpaksa berebut kerana kamo terlalu laku tika itu so ..kena ambi que ..best tgk korang kendalikan majlis itu ...dan syukur mendapat sambutan .. :D yiaa ur lovely husband sangat berdedikasi membantu kamo ... hidup ren-da bella kekeke btol ke??? bila nak buat launching nih ...jgn lupa ajak we all okeh ..

dialicious berkata...

diah komen pagi2 ni sblm g keje..gigih kan..hahaha..sbb excited sbnrnye nak baca review anil.and anil byk juge melayan customer dtg booth on that day..sungguh jeles okeh..hahaha..but its good..mereka dtg dari jauh harusla dilayankan..i still rasa bersalah smpai harini.pasni amek wedd planner nak?haks!yg gamba tulang blkg tu mmg zam btol2 tgh pusing blkg..hhahah..lawak!but zam sgt sporting..tq for helping us kan..mekap mmg wallaaa cantik!!!tq sbb review psl games sbb diah pon tatau ade games apa..ni pun anil review x abis kann

NuRuLeRnAdEwI berkata...

sgt meriah...jeles tak dpt join... ;)
nexttime perhaps... :D

Ehhh...Que pun ada???

PurPLe LaDy berkata...

besh giler gathering nie. mmg rugi ar x join. len kali buat la lagi.. by year or by quarter should be great.

oh, your wedding dress, your make up and you yourself cantekk bangat! i tgh nak habiskan membaca ur archive wedding preps, sgt membantu! thanks anil!

xeea berkata...

kelakar pulak bila ingat soalan pertama yg kuar dr mulut ai ms mula2 jumpe u hari tu ialah,

"pakai stokin tak ni?"

now, i was like.. apakah??? hahahaha.

neway, nice to meet u in person :)

farahfatihah berkata...

hi ladies...hi anil..so sweet + so merrier...huhuh adalah satu kerugian diriku kerna tdak hadir ke sana...=(
dah 2x missed ni!!! =(
nway congrats yer anil..kira dah berjaya kan?

NURUL berkata...

cantik make up itu

nizabeba berkata...

anil!!! nice to meet u in person..
dpt chat kejap pon jd aritu..hehe..
btw, u sgt gorjes k aritu..tp sdey x dpt nk snap pix dgn u..ralat nye rase..hihi..tp smpt snap pic ngn patong u..walla..sgt cantik details baju tu!!!

[ Hanie ] berkata...

yey! ramai yg puji tentang gath ni. Tahniah kpd semua committee!;) insyaaallah, kalau ade lagi gath mcm ni, harap hanie dpt join lebih lama lagi :D seronok kan?

Ija1202 berkata...

wahhhh sangat seronok!!!.....mmg awalnya nak join...tp bila tgk tarikh tu tdk mengizinkan coz ada conference kat s'pore...insyaAllah klu nxt year ada buat lg nak turut serta :)

fia berkata...

wah bestnya..ruginya tak dapat joint..buat lah lagi ya...

Leonora Halim berkata...

alamak.... nape tak amik gamba ngan anil.. nape tak amik gamba ngan diah... huwaaaaaaaa........ nape napeeee......
*nangis sbb takde kumira.. *

shafiza azali berkata...

babe, thanks tolong Jai masa game session harituuu :) jasamu dikenang.. hehehe

Zaznuriah Zahir berkata...

nice to meet you, anil :)

Xylene berkata...

hehehe thanks for tepek muka jepun ni kat your entry..
hahaha
Congrats again for the success of the event.. It went well.. Kudos to all!!

BRAVO for your new ren-da Bellezza!!

Sarah Abd Rahim berkata...

I was planning to go to the gathering but I forgot that I dah janji nak kluar ngan another friend of mine. Kalau tak dah dapat jumpa Anil..

ps. Booth awak sangat² cute okey? And I lurveeee your wedding dress!

mrs.ein berkata...

semua bloggers cantik!

event yang berjaya, congrates anil and members!

anil lutaze berkata...

~bet--waa...btol ka foc?? tang canthek mak tek..mekap by hazlie okeh..ko x ingt aku gi keals dlu cmno rupa aku???hahaha...amir slalu ejek aku x mandi..chait..hahah
yes..kalu handle lg..meh joing..ang dok sebelah booth aku
team aku siapakah? ren-da bellezza dinaungi keluarga..diorg buat kerja lain plak..hehhe

~shadeq--thanks shadeq..salah ejaan ko tu ...haha..nnti promote daku kt kwn2 opis ko k..hehehe

~amy--10q2..thanks atas semuanya...muaaahh

~anisr--hahaha...gila x kredit..muahahaha....aku x nak kaco ko lps ni..ko nk kwen..kena simpan tenaga...hahahah
**gambar siku mana?

~azi--seriusly i x tahu potong kek..sumpahhh

~dak pink--thanks alot

~sha--sorry sesangat...mmg tak tahu nk handle cmne dah..sian korang tnggu..eleh..awak pon receptionist yg berjaya..brkaliber gituu..launching x de kot..i bkn artis..itu kira kemunculan istimewa lah tu ...

~diah--terpaksa melayan..nama pon business...zam dah bising2 dah...pasni amek wedd planner utk apa diah? saya kan ada..wedd planner wannabe...hahaha..zam mmg suka pon suka pon bab handle games ni..dia suka usik org pon kan..tp games mmg anil x amik tau dah..sbb sibuk layan org kt booth

~nurulernadewi--thanks alot..ha'ah que ade

anil lutaze berkata...

~purplelady--alhamdulillah best gak..hehe..insyallah kalau ada rezeki boleh buat lagi..thanks pujian tu..skit je..cnthek pon org mekap..kalau x..hehehe
thanks review my wedd prepp..rasa mcm tak x trendy dah...hehe

~xeea--alaa..tu namanya awak taking care..hehehehe...suka jumpa u..

~farahfatihah--insyallah...lainkali u mesti dtg k...alhamdulillah ..bolehlah..

~nurul--hazlie hamzah yg terror mekap saya

~nizabeba--yeke..i kena ingt ni u yg mana...anyway thanks k sbb bg support dtg n joined us..

~hanie--alhamdulillah...alaa..hanie pon committee jgk..tolong apa yg patot..thanks to hanie...insyallah..next time hanie kena bukak booth fuzuri design

~ija--yeke...pg spore..wow...insyallah..kalau ada nnti ija dtg tau

~fia--insyallah..kalau diizinkan

~leonara---hahahhah..awak ni mmg kiut habesss lah..suka jumpa awak..sporting morting ...

~jai--haha...it was fun k..sorry dpt tolong sekejap je..

anil lutaze berkata...

~zaza--nice to meet u too..awak mmg cnthek habes..suka...

~xylene--thanks juga kt awak..sudi send pics..comeii..mmg jepuns habes...thank juga for ur support ya.. nt hanks lagi sgt2 sbb awak satu2nya yg eja betol...hehehehe

~sarah--ha'ah..ada baca kt ur entri psl x dpt pergi tu..xpe..its ok..kang kalau awak dtg..awak kena buli jd emcee sepjg majlis...hahaha... thanks..booth suami n abg saya yg setup...hehe..eh.baju kawen awak pon lawa k..lg byk jenis..i loikee

~mrs ein--thanks..alhamdulillah

wardah berkata...

congrats to anil and team..nampak sangat meriah..rugi gila tak sempat datang..takut terboyot-boyot bawa perut kt sana.. :) anil, mekap sgt cantik!

Sarah Abd Rahim berkata...

Emcee? Huhu.. Boleh je.. ;)

Baju kahwin ada 3 je.. Tu pun sebab nak honour culture masing².. Laki I kan Punjabi, kena la bagi dia heppi skit! =D

anil lutaze berkata...

~wardah--thanks awak..ala..x pelah..azi tu lg cool...siap leh berniaga lg..next time kalau ada dtg tau

~sarah--kann...yg punjabi tu mmg kool habesss..babe..nnti upload pic reception byk sket..x puas ngk :P

Sarah Abd Rahim berkata...

Reception punya pics coming up.. This week nak finish upload yang Nikah related dulu. So reception nye prolly sometime next week.. Stay tuned! Cheh.. Macam mana nye tv program je "stay tuned"..

sHa berkata...

congrats anellll!
mcm best jek da ade bisnes baru.
ku akn sokong dr tepi dpn dan blakang tauuuuu.
:)