Khamis, 1 April 2010

Ren-da Bellezza









Ehem..ehem..minta perhatian semua...jangan malu2..sila2 jangan tukar siaran anda, letakkan pen dan tutup tv sebentar (elehh..macam penting sangat saja)

Seperti yang anda ketahui. Jika sesiapa yang hadir pada gathering tempoh hari mesti tahu apakah yang mewakili booth ku. Paling tidak pun tertanya-tanya...

Baiklah dengan ini aku ingin umumkan secara rasmi tentang kelahiran perniagaan baru kami iaitu

Ren-da Bellezza

Ren-da Bellezza?
Bellezza berasalah dari perkataan Itali iaitu cantik
Maka, gabungan dua perkataan itu bermaksud renda yang cantik,

Kenapakah nama ini wujud? dan apakah simboliknya dengan logo yang kami gunakan.
Kerana cantik berkaitan dengan cermin. Kita lihat cantik, kita ingin lihat cermin. Logo pula kami ketengahkan imej cermin berinspirasikan motif victorian. Dan semua tahu cermin victorian itu berkait rapat dengan kecantikan.

Kenapa cantik? Kena ke?
Cantik itu sempurna. Kesempurnaan merupakan prinsip kami. Makanya, sempurna menjadi objektif kami dalam mengendalikan setiap majlis atau perkhidmatan. Dan setiap majlis yang kami kelolai semoga ia menjadi sempurna. Itu harapan kami. Insyallah..

Ok.Mari kita cerita kenapakah ia wujud. Untuk pengetahuan umum. Ia adalah perniagaan keluarga. Sejak tahun lepas, abahku yang tercinta telah memulakan business event planning untuk majlis perkahwinan dan persembahan nyanyian. Antara perkhidmatan adalah:

Penyanyi
Penataan cahaya (lighting)
Kumpulan muzik
Penari
Penataan bunyi (PA system)
Susun atur majlis

Oleh kerana, beliau selalu buat untuk wedding, maka lahirlah idea untuk melibatkan kakakku, aku dan suami.

Kakakku pintar dalam gubahan, selama ni asyik tolong orang, saudara mara buat hantaran, deko. Jadi daripada membazirkan bakatnya. Maka lahirlah rantaian dalam bidang gubahan dan deko ini memandangkan aku sangat sukakan deko to the max

Penglibatan suami pula, pekerjaan beliau banyak melibatkan majlis korporat dan mesyuarat2 serta aktiviti politik dan sang menteri. Maka, memang secara tak langsung terrrrrjoin pula bidang kanopi.

dan abangku mengendalikan perniagaan kecil2an dalam bidang percetakan tanpa pengetahuan kami.

Maka, hasil dari kata sepakat. Lahirlah Ren-da Bellezza

Demikian adalah perkhidmatan2 yang kami sediakan



Alhamdulillah..sepanjang gathering tersebut, sudah mula nampak perkembangan positif dimana terdapat dikalangan anda yang sudi memberikan kami peluang.

Maka, bakal-bakal pengantin. Sesiapa yang sudi, silalah email saya di a.xteqs@gmail.com jika ada sebarang pertanyaan tentang perkara berkaitan. Sokongan anda sangat kami hargai. Peluang anda tidak akan kami sia-siakan

***LAMAN WEB MASIH BELUM DIAKTIFKAN LAGI. INSYALLAH IA AKAN DILANCARKAN SECEPAT MUNGKIN BERGANTUNG KEPADA KONDISI PEREKA WEBNYA YANG KINI AKAN BERKAHWIN.


38 ulasan:

♥ dak pink berkata...

tahniah atas pembukaan ren-da bellezza.

semoga semuanya akan sukses.

hurm, ren itu sendiri boleh disimbolikkan segbagai rent = sewa.

uish, merapu lak. sori.

niway, congrats once again.

Nariko berkata...

tahniah anil! sgt excited dgn kelahiran baby baru awak ni. Mmg u have the talent and potential. hope murah rezeki awak pas ni.! :)

misha.w berkata...

caiyok shanel!!! saye akan tetap sokong dgn mengpromote bisnes awk kepada semua org! caiyok! caiyok! :))

ElyaElmo berkata...

tahniah ya!!! nnt klo nkkawen nnt...akan roger2 puan anil k...eceh puan anil...he3

i.am.diana. berkata...

congrats on ur newborn 'baby'!
im getting married in march 2011..
insyaallah will consider about ren-da bellezza.. ;p

Hazlie bin Hamzah berkata...

wh anil semkain maju ye!! hehehe.. bgs2..i sokong!!

Sha Pattinson berkata...

bagoss puan ...sangat memberansangkan ..best kan kalau ramai adik bradik dan semuanya berbakat ..lagi2 sokongan dari Ayah terchenta ...tahniahhh launching nnti bile??? owh ya kalau saya tade pekerjaan saya akan menghantar resume ..sy bole jadi receptionist yang baik dan marketing hahahaha :p tahniah puan ...syabas beteh!

Asue berkata...

Anil..tahniahhh..chaiiyokk!!
all da best 4 u darl..
muaxhh

hanim berkata...

congrats anil, bestnye dah ada family business.. semoga terus success ockay!:)

kelipkelipchumel berkata...

waaahhh..bagus dan bestnya..tahniah anil bebeh utk kelahiran bisnes baru ini..bila smpi time daku nt,ren-dabellezza in my list..aih..ntah btol x ejaan tu..

Cik Belle berkata...

tahniah anil! =)

aNiSr 97 berkata...

saya menyokong kata-kata shadeq~ akan membantu mempromosikan bisnes anda dengan syarat, tolong la brief kami dulu~ jgn tinggalkan kami terkontang-kanting ;p bye! ;D
dan mungkin juga saya akan menjadi pelanggan pertama untuk kanopi transparent itu?! *harapan*

farhanna berkata...

wish u luckk...

hana yoriee berkata...

wahh..bagusnye ada family biz..gud luck anil!

ederq berkata...

kongratulasi!
hebat okay anil!!!

mrs.ein berkata...

ren-da bellezza!


farah sukaaaa!
sedap nama tu. semoga sukses anil :)

phia berkata...

CONGRATS Anil!!!

**maju setapak lagi. semoga murah rezeki :)

Sarah Abd Rahim berkata...

Congrats Anil! All the best for your new business.. Nampak gaya kita berdua ni are pretty much on the same page.. *winks*

Izyan W berkata...

hi anil.
congrats for ren-da bellezza!
boleh tolong email i quotation of:

1) mini pelamin fresh flowers engagement
2) pelamin 3 panels fresh mixed artificial
3) hantaran fresh & artificial
4) canopy transparant dgn scallop
5) deco main table
6) deco guest table
7) deco ceremony (scalloping, walkway, arch, staircase)
8) videography
9) invitation card
10) pelamin nikah rumah

engagement on middle of oct
nikah on 4/3/11
reception on 5/3/11
bertandang on 12/3/11

you copy paste kat atas tu and email me back each quotation yer?
email me: victorian_galz@yahoo.com
I tunggu, tqvm dear...

xeea berkata...

way to go renda belleza!
:)

xeea berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
naddynad berkata...

tepuk tangan kuat2..tahniah anil..moga bisnes kamu akan berkembang maju. :)

Atiqah Adnan berkata...

wow.. fantastic...! great idea..
anil mesti boleh..i support u.. will recommend ren-da bellezza pada semua.. wish u all the best anil & team!

A W E E N N Y E berkata...

TAHNIAH..MAY GOD BLESS =)

Leonora Halim berkata...

alahhhhh..... kalo awal dulu buleh amik Anil.... uhuk uhuk....

sophisticated bridezilla berkata...

babe, congrats for ur newborn baby Ren-da Bellezza! wahhh ko ade bakat mek. haroslah berjaya.

aku doakan ko yang terbaek. semoge bisnes ko sukses selalu. u go girl!

mwahs *hugs*

lynn berkata...

anil sweetie what a lovely met up wif u d other day.Awak nih comel sgt lah :)congrats on ren-da bellezza.org sukaaa sgt!

*umm org lah kwn makcik anda si amy ituh:p

~Legal me Yours~ berkata...

oh anil....its so sweet.... the concept is precisely perfect!

how are u my dear??

comel as usual i know.

:)

dialicious berkata...

COngrats Anil!sedap gileeee name ren-da bellezza..ai laikkkkk!!
belleza tu letak nama daughter pun ok
tp fyi kan just to share,org cina kata kalo nak ong letak nama seniri..cth pak abu..nas..yamin..
Anil belleza pun best!hahaha..abbisla ur sis n zam pun nak jgk!!huhuhuh

achmal berkata...

Congrats Anil di atas kelahiran bisnes anda. sodapp kemain name. heheh~ ko memang ade bakat.

anil lutaze berkata...

SORRY LAMBAT REPLY KOMEN

~dak pink--ehhehe...kretip pemikiran..tq ya

~azi--haha..hilang baby..dpt baby ni..hehe...insyallah...thanks mommy

~shadeq--sila2...yay!! tq darl

~elyaelmo--waa...insyallah..jika diberi peluang :D

~i am diana--oo..wow ada setahun lg..insyallah..masa tu hrp2 ren-da bellezza sudah kukuh...ecececece...thanks

~hazlie--tq lie

~sha--hahaa...x de luanching..saya bukan ct nurhaliza ada duit nak launch ni..anggap lah ini launch secara rasmi...hehehe...nak sgt bkrja ngn kita..apalah sgt kita ni..bisnes kecik yg blom tentu ada untung sgt

~sue--thanks sgtt..muahh..nak bersalin bila ni??

~hanim--thanks alot bebeh

~bayu--wa..terharu jika diberi peluang..btol ejaan tu..clap..clap

~cik belle--thanks awak

anil lutaze berkata...

~anisr--hahahaha...wa..x budget nakkena brief..kahkah...take that as a lesson...seriously..hahaha..kanopi transparent itu...sgt great... i loike..

~farhanna--thanks alot :D

~hana yoorie--thank you!

~ederq--x hebat mana..cuma bila ia dtg bersama talian kekeluargaan..insyallah ia akan jadikan kita kuat...

~mrs ein--saya pon suka jgk..tq awak

~amy phia--thanks aunt amy.. bertapak2 lagi mahu maju

~sarah--maknanya..goodluck to both of us kan!!

~izyan w--wowww...will email u..thanks bebeh

~xeea--tq bebeh

~naddy nad--thanks tepok tgn utk saya...hehe..n thanks for the wish

anil lutaze berkata...

~qah--wa..berapi2 saya baca wish..thanks so much qah <3

~aweennye--thanks :D

~leonora--hak..x pe..xde rezeki..maybe utk adek beradek awak :P

~bet--tq tq..bakat sket2 je..gabong dgn org berbakat..insyallah...

~lynn--eh..awak pon kiut keh... berkebaya hitam lagi menawan..thanks bebeh

~zain--thanks so much..what's up..lama x dgr berita.. awak kemanakah?

~diah---hahahha...ade je idea tuan pengarah ni...adoii!! matilah family marah sbb nak nama diorg gak..kahkahkah..

~mal--thanks kemal..amboi...haha..ayat x boleh tahan..perah keringat n otak nak pikior nama...kakak aku jgk lah yg berjaya...

Sha Pattinson berkata...

takpe at least keje ... :p

anil lutaze berkata...

ATE UDAH BENGONGKE BLOGGER NI..AKU SUDAH JWB HINGGA 34 COMMENT AWAT X KLUAR RINI...

Ms_Clasarina berkata...

hello, dear! i think i saw u at the b&b gath!

my wedding will be in december, i nak mintak quote for entertainment (yg kene ngan theme indoor garden wedding kat dewan). apa package yg you offer?

drop me your reply ye.. you can add me on ym ;)
ms_clasarina@yahoo.com

zue berkata...

hehehe...mnarik gubahan..welkem, slalu baca blog..tp waktu keja..nak komen pun x sempat..so tetiba ari ni mcm nak komen juga to my new n advance competitor (healthy one..luv it)..
ren-da belleza - mnarik n sound catchy to me...chayuk to u n to us n to everyone in this same buss!!

Mus berkata...

tahniah!!
semoga pernigaan terus berkembang..
biar sampai kepulauan borneo..