Jumaat, 23 April 2010

Pengantin Warga Tua

Hai..hai..Rindu saya tak?? Ok x Bai!!...Hahaha...Tak ada masa lah hai nak buat sesi lawatan ke ladang-ladang blog yang berjiran dengan aku ni ha.. Alahhh...semedang tak ada masa... Tak Serius tak tipu....eh...aku baru cakap tak serius ya?? Serius tipu... eh..aku tertinggal tak..OK. serius tak tipu..haaa..baru benar lagi bersuluh menggunakan lampu suluh. Tak apa torchlight pun boleh.

Ok. Seperti malu tidak malunya muka aku yang pegang tittle warga tua dalam arena pengantin baru ini. Dengan wajah malu2 ayam, keudara lah juga gambar-gambar sekitar majlis perkahwinan aku pada zaman dahulu kala. Sungguh zaman batu. Itulahh... kalau dah tak mengikut peredaran zaman, maaflah. Tapi zaman Mesolitik boleh dibuat kajian sejarah kan?
Marilah tonton filem klasik di bawah ni haa...



Cerita merapek2 dari aku. Haish..Tengoklah..kesemua dayang2 ku bertudung litup gitu..aku sorang je tak...walhal mereka tu semua anak buah ok..15 tahun kebawah. Jangan tiru aksi ini.




Meriah lahhai gambar-gambarnyaa...



Ayat yang tahapa2 walaupun cerita benar..


Sukaa...senang hati apabila tengok cincin kami terang tanpa bersuluh



Last kopek..gambar cari makan
Setakat ini saja kemeriahan berlangsung. Gambar hantaran tiada dapat disertakan sebab tak cukup piksel. Nasib baik keudara bulan Mei. bayangkan jika keluar tayangan bulan Jun. Gila malu tanpa wajah sebab dah setahun..Phewww..lega mak.. Terima Kasih daun pisang pada Reena kerana keluaran ini.
Maaflah dah pagi2 ni tak berapa waras penulisan tanpa kawalan.. Ngantuk sebenarnya.. Pulang dari ofis jam 1 pagi. Harus badan penat tanpa mata mahu terpejam. Dan catat rekod bila muatkan entri baru di rumah. Haiyak memang tak berapa nampak lah aku bukak lappy di rumah. Sebab Tv lagi menang daripada komputer ini.
***Selamat harijadi untuk suami tersayang. dan terima kasih kerana cinta saya seadanya. Kite pon cinta awak. ;P . Okeh cukup2lah aku melalak dengan puisi2 failed semalam di twitter. Haha..

42 ulasan:

♥♥relyza♥♥ berkata...

wah...
happy birthday utk hubby anil gak...
ihikssss
suka tgk pic awk dlm mag tu tau...tak sesia beli tau

ctsafa@mel berkata...

wah. pesona pengantin bln MEI eh.. muke i pun ade.. hehehe

zielalala... berkata...

anil pengantin popular! harus beli n tunjuk kt mak..hehe

NURUL berkata...

yup busy yeah anil skrg blogging pun jarang2. ohh daku dh tak beli majalah pengantin since dah kawin ni. dulu sebelum kawin majalah ni mmg utama perlu di beli.

skrg daku bertukar majalah pa ma since ada raina. hehehe

apa2 pun anil hot pengantin gitu

Sha Pattinson berkata...

pengantin popular takkan hilang di telan zaman ..best siap terpatri nnti bole kasi tgk sama anak cucu ..yg opah dia pernah masuk majalah hahahah .. :D i dah beli majalah .. hikssss
btw selamat hari jadi pada zam ...from us sha & sunshine

Nariko berkata...

Baru ku tahu kome ni jumpa kat uitm sri iskandar ye? Gitu kisahnya. Kampung my opah dekat2 situ jugak, kat bote. Hehe anyway, as usual anil u lool gorjes, zam pun gorjes..

tentang dhila... berkata...

hye anil...bestnye dpt masuk magazine. rasa teruja kan..pic pon lawo2 sumenya. majlis perkahwinan yg hebat. bestnye..

hepi besday buat ur hubby.moga panjabg umur,murah rezeki dan dikurniakan anil junior yg shomell

AmyMizzunderstood berkata...

ade ke pengantin tua dia ckp!hehee..masih fresh from oven lagi la anil...well sukanya...dpt masuk magazine..rajin betul!

susudalambotol berkata...

gambar tu semua mmg cantik anil. dan awak pun cantik ;)

[ Hanie ] berkata...

yey...mcm kene dptkan majalah ni lepasni, walapun dah lame meninggalkannya heee. Ahaks..pengantin org tua? :D kalau gitu, samelah kite yer anil!
tp konsepnye masih fresh, dan bole dijadikan rujukan bakal pengantin lain :)

p/s: slamat hari jadi lagi skali buat zam :)

Missyanz berkata...

2 la, ble selak2 pesona pengantin keluaran Mei kat kedai isnin lepas, terus merengek2 ngan shah mintak belikan..
saja nk tayang gambo anil kat dia.. memang cantik sangat gambo2 tu..

honeysour's blog berkata...

hehe,,so sweet anil...
selalu nmpak anda berdating dulu..
pastu buat2 terkejut..owh...bercinta ngan seniorku mase sekolah menengah dulu..hahaha..senior yang digilai ramai budak pompuan okehh..hikhik..

anyway, congrats anil...bulan anniversary kita same...
dah nk setahun dah kan...:)

Atiqah Adnan berkata...

cantik sangat anil masa wedding..
sayangnye qah tak hadir.. huhu~
semoga korang berdua akan selalu gembira bersama tau.. happy birtday incik dd!! hee~

psstt mau celebrate birhday dimana ye kamoo berdua..anil mesti ade best plan kan..? huhuu

Tanpa Nama berkata...

Haaishh..lupa nak bitau..akak pun ada beli Pesona Pengantin yang ini...patutlah rasa macam kenal jer pengantin manis ni..hihi

kaksha2

~~zaa~~ berkata...

kak anil...u look gorjes!! serius!! hehehe bukan pengantin warga tua la kak, pengantin popular! :)

aCik GeE cHoMeY berkata...

nak beli la....x sabar nie...kompom lawa2 kan..:-)

Mimis berkata...

Majalah pesona pengantin yer? nnt I tengok..

Ole-Ole Manis berkata...

untung badan.. cantik2 semua gambar kawen u.. gmbr last tu mmg trademark u la anil. ;) i looiiikeeee~

xeea berkata...

pheewittt!!
macam artis, gitu :p

phia berkata...

cececehhh... mula-mula muka dia la masuk mag. pastu deco2 nya pulak. weeee!!! congrats!! and zam-- HAPPY BIRTHDAY!!

pstt nil kasi hadiah ape? *kepochi

Sarah Abd Rahim berkata...

Phewittttt! I wonder who that gorgeous bride is in Pesona Pengantin hehe..

ps. please wish the hubby a happy birthday yes? *winks*

sophisticated bridezilla berkata...

KHEKehkehkehe happy aku tgk page nih!
mak ai proud of u. eh, ape kene ngene? HAHA =p happy birthday to zam keh.

psstt... kalo aku dapat hadirkan diri time tu, kompem muke aku dah terselit diantare tonet n grapfreakians :(

cik puan fara berkata...

ahaaa..br tgk u kt majalah Pengantin smlm :)
excited gile, siap ckp kt osmet "i saluuu bace blog die ni"
hehehee..

sya berkata...

eee! bestnya anil kisah kawen awak dapat masuk majalah. tahniah!

Fathiyah berkata...

cik anil cantik manis, kalo u pengantin warga tua, den nih hah? warga emas kot. ngehehe. btw, bday zam bila? hepi bday zam. bday syah pon bln nih. nak pikiaq seprais sat. hehe =p

mrs.edy berkata...

semalam beli magazine pesona pgantin..tgk gmbr u..sweet sgt...smga bhgia yunk...

dialicious berkata...

belum setahun kan xper..masih pengantin baru...korg masih pasangan romantis..cantik gamba2 anil!

JIVEBUMZ berkata...

hepi bufday to ur hasben dan hepi annivesary utk bulan depan yer!

sy de beli majalah pengantin terperasan gak muke uols.. cantikkk

Wawa Vtec berkata...

happy besday 2 ur other half!!

awk, pelamin kita jer masuk magazine tu page 126.gamba kita xder...huwaaaaaa....nk report kt pk lah smpi ati..hihi..

Mawar misswateva berkata...

saya beli mag tu pn abb ade gamba u anil.cantik, gorjes, sweet sume ade la.=)

xde nye pengantin tua..smpai bile2 pn bley je nk feeling2 pengantin baru.

zinnia-lyana berkata...

wahh glamernya k.anil. hihi

ops..1st time kot komen kt sini.tapi slalu sgt baca ur blog. best. :)

farahfatihah berkata...

i dah beli majalah pgantin bulan ni!!! =)

TheBubblyMe berkata...

Anil..I beli.. then bila flip through.. eh ni Anil. trus i tunjuk kat my mom..dia nie blogger. kekeke =). cantek!!!

LyaNa HaNiff berkata...

best nya!!

fia berkata...

hai anil : saya de bace majalah pengantin..terkezut sangat tgk gambar wedding anil..cantik sangat awak..tgk banyak kali pun tak jemu..

0sh!Nz d' sen0r!ta berkata...

best tul dapat masuk magazine. pasni frame eh sis. gantung kat umah. bangga2!!

Tanpa Nama berkata...

nice!

xx
Lina Zbb

N.S.K berkata...

kak anil comell sgt....
admire la kak anil punyer wedding...
blog kak anil pon sentiasa saya follow.....

anil lutaze berkata...

~relyza--ouh thanks relyza..malu gituu

~ctsafa--erk..muka awak ada kt pg mana?

~zielala--waah....mak gitu...

~nurul--xpe..pa n ma tu mana tau menyusul ke nanti..hehe

~sha--thanks sha..yelah tu ..hah..x de lah fofular mana pon...

~azi--waaa..bota ke?? zam kat pasir salak..dkt sgt lah tu...

~dhila--thanks alot.. best x best lah..sesekali masok..suka jgk...thehehehe

~amy--sebab pemalas lah yg lambat masok..hehehe...

~hidd--tq mommy

anil lutaze berkata...

~hanie--pengantin org tua?? hahahaha...mmg agak sedikit tualah

~missyanz--waaaa...hahaha..merengek yg x tahantu..tq lah awak..terharu rasanya

~ana--erk..digilai ramai? kahkahkahakah...no komen

~qah--alaa.masa tu x kenal sgt lg kot..hehe..celebrate dimana?? tunggguuu updatee

~kaksha--hehehe...siapa agaknye er? :p

~zaa--eh...xdklah gamaknya..mmg pngntin warga tua..x tipu

~achik--lawa ke x..tgk jelah pics2 tu..hehe...tak taulah..

~mimis--ye...sila2

~nad--trademark erk..malunyaa...hahaha...

~amy phia--hahaha...insyallah doakan daku ya.. hadiah apa?? kt fb dah ade..hek

anil lutaze berkata...

~sarah--ur turn after dis...syhhhh**

~bet--kompem nokmuka ko ada dlm tu..xpe..ko next pulakkk

~cik puan fara---ler..seriously?? masyallah..buat malu jek..hahaha

~sya--thanks2... :D

~fathiyah--hahahaha...ampuan tuanku..tp warga emas yg mahal..emas mahal tuuu..happy birthday to syah juga

~mrs edy--thanks sgt

~diah--dkt setahun dah mslahnye ni...hehe..romantis ke?? aku yg gdeiks lebih..hehe

~jivebumss--waa...hak..thanks ya awak ;)

~wawa--alololo..jgn marah .. suh lah PK approach pic awak masuk naik pelamin

~mawar--really? terharunya...thanks sgt2 ..hugs

anil lutaze berkata...

~zinnia--ouh..ala..knp x kenalan2 sebelom ni...i peramah oke..hehe..thanks alot

~farahfatihah--waa..great... :D

~thebubblyme--hahahaha...adoii..mak u mesti kata..eh..x kenal pon budak ni..hehe...thanks awak

~lyana-- :D best lah jgk

~fia--eh xdk..mukaku byk jeragat..x tipu...x lawa mana :p

~oshi--eh..x delah smpai frame..hehe..simpan baik2 je..

~lina--thanks

~N.S.k-- thanks sgt2.. x cnthek mana lah awak.. :p