Ahad, 18 April 2010

Puan Sputnik Sweethart kahwen


Hai U OLLLzzzz!! erk..poyonya..sunggoh bukan aku..Getiks eh..haha..hai...2 minggu berlalu sudah majlis Puan Ami kita. Mengenali beliau sudah lebih 2 tahun. Aku tak mahu ketinggalan menjayakan hari gembira beliau. Tapi..sebelum tu..mahapla..aku baru nak memuatkan entri ini. Alah...biasalah..nama pun aku. Tak pernah nya 'the latest one'..'the late one' selalu. :P

Dapat pulang ke Perak dan melalui laluan ke tempat memori bertahun2 seperti Sri Iskandar dan Bota adalah sunggoh touching. Bertahun ku tinggalkan ia. Tak silap 5 tahun sudah..wuuu..cepatnya masa berlalu. So kami nikmati moment2 sepanjang ke perjalanan rumah pengantin. Yang Comelnya Diah yang turut serta rombongan puan anil ni, pun eksaited mahu tengok UTP tempat pembelajaran suami beliau dahulu. Aku lorat kata UTP besarrr tuuuuu.

Sampai rumah pengantin hampir jam 2, jumpa lah pengantin yang sedang snap snip dengan tetamu. Sunggoh klasik habis..Serius zaman 60an ami kelihatan. Unikkk...



Tetamu VIP hadir ...bluek...haha




Tina, shuz,angah, lyana dah tiba..tp lyana comei itu sudah mau pulang ketika ini


Cik Senah seorang saja kena ambil berkat kat sini


Pengantin baru2an sunggoh


Ini adalah aksi wajib kepada setiap tetamu


Apalah yang seronok sangat


:D


Nasib pelamin tak tinggi sangat...kalau tak dah roboh


Conteng2 di buku tetamu


Waktu ni kelakar..sebab banyak orang bujang kt sini kan...haha


Cik Senah paling eksaited..hahaha


Sweet


Rasa best dapat ke Parit. Ingat balik mahu singgah Sate Bota 20sen tapi rupa2nya dah pindah ke TiTI Gantung.. pasrah ajo lah.. Terus balik ke KL. AMi n Naz selamat pengantin baru. Seronok kan kahwin?? hehehhehe... but jangan rasa tertekan pula dengan desakan masyarakat yang sibuk nak warga masyarakat bertambah. Memang lumrah bangsa melayu. Jangan khuatir. Nikmati kehidupan yang anda inginkan bersama. Itu yang lebih penting. Tepuk dada tanya selera k. Enjoy ur married life dear. Weeeee



21 ulasan:

Atiqah Adnan berkata...

sangat cantik white purple..
hhee~
ala buku tetamu qah takde signature anil pUn... sedihhh~

phia berkata...

klasik sesuwei dgn imej pengantinnye- lawa :D

eyyy geram plak tgk bunga tangan dia.

wahh memori ape kat sri iskandar dgn bota tu? *kepoh :P

sophisticated bridezilla berkata...

shuwit purple + white.
eh senah, paling excited!

babe, sate bote dah tak 20sen dah.
dah naek dah sbb raye ritu baru balek perak HAHA =p skang sume nak naek.

eh, kenangan kat Sri Iskandar? FSPU ke FSSR nih? HAHA =p aku beli PP bulan ni sbb excited tgk kamu. excited tunjuk kat mak aku HAHA =p soklan pertama mak aku "Eh, kakak Haziq ke?" HAHA =p

Sha Pattinson berkata...

sangat cantikkannnn ..selamat pengantin baru buat Ami dan husband ...waah terpancar kebahagiaan mereka .. :D dan ada unsur2 classic sesuai dengan personality Puan Ami ..best ekk pg org kahwin ramai-ramaiiiii ...

sitijamilahazmi berkata...

aku sangat suka baju kurung mu anil =D berry the nice!

Fathiyah berkata...

anil,bunga pegang & foto pre-wed puan ami mmg curlasss abes.suka suka =)

Ami Schaheera berkata...

time kasih banyak2 puan anil, zam, cik senah and diah datang jauh2 for my small wedding ceremony. sungguh happy korang ada sama <3

mintak maaf if ada yang tak sempat nak menyentap doorgift coz orang2 kampung dah terjah dulu. huhu..

once again time kasih sangat sangat sangat for being there for us on our big day. sayang korang!

the miss bride-to-be berkata...

amy sgt cantik! :)

oh saw u in mag pengantin too cerita psl ur wedding. :)

goblogbyfarah berkata...

purple tak pernah menghampakan!!


anil, saya dah tgk gambar awak dlm pengantin baru..cantikkkkk!!!

dialicious berkata...

d journey was surprisingly fun!tq for bringing me along..wpun penat2 tp bila lagi kan..huhu..and zam is such a sweet guy!saba orgnyer..u guys make a perfect couple..and ciksenah tu comel je kan!!

NURUL berkata...

sgt cantik dgn tema purple itu

misz anie berkata...

i like purple ~

cikKim berkata...

ske ayat last u anil!!jgn pedulikan masyarakat yg sibuk nk tmbh masyarakat! dorg ni sengaja tensi kan kite!!

oni berkata...

dah ke titi gantung celah mane? mee ah mok parit tak singgah?

cenderamata kawen berkata...

tadi beli mag pengantin mei 2010
tgk2 ade perkahwinan puan anil lak
act dah lame bace ur blog ni
comel sangat sumenye
congrates!

xeea berkata...

simple, classic yet still chic.
congratz ami!
:)

OnN!Ey berkata...

sate 20sen 2 mmg mabeles...
skrg dah pindah...=)

Zaznuriah Zahir berkata...

i saw you in pengantin :D

anil lutaze berkata...

~qah--ler...haha..sebab anil x dtg..:p

~amy phia--kan..mmg ami sgt vintage..shggalah ke wedd beliau..

alaa...memori mcm2..rindu sekandor

~bet--iyeke..aku x smpt nk jengah pon sate itu...sedap lg ke wey??hehe

fssr lah..fspu buat pe..bukan aku blajor situ..

hahaa...kirim salam ibumu..comey lah diaa

~sha--mmg sgt bersesuaian dgn ami.. sonok gak..awak x leh ikot..nak buat cmno

~siti jamilah--haha..tu dress vintage yg tlh ku jdikan baju kurong erk..haha

~fathiyah--kan..kan

~ami--syg awak jugak..kami mmg seronok bila tang2 pg perak ni..heheh..diah pon berjaya kami angkut..padahal dia ada kelass..hik..

xpe..awak dh bg lg doorgift..mmg byk bwk blik sebenarnya

~aim-hik.malu***

~farah--haiyak..hehe..sorok muka sikit

~diah--ha'ah..boleh lalu utp..sonok..cari sate x dpt lak..haiyak..ciksenah mmg slalu comel sentiasa...hehehe

anil lutaze berkata...

~nurul--haross... :D

~misz anie--me too

~cik kim--just 2 cents.. hehe..tolong wakilkan rakyat setempat

~oni--mana tau hang kt mana..haha

~cenderamata kawen--waahh gituu...thanks alott..terharu tapi malu..

~xeea--u..ringkas, padat dan tepat.

~onniey--ha'ah.dah pindah..kuciwa sebentar

~zaznuriah--yupe..hehe

SleePy LyaNa berkata...

anil! tu la lyana and mir dh nak balik dah time tu ehhehe tunggu anil alama sgt =p .. amek gambar pun x sempat kan ..next time okay...