Isnin, 27 April 2009

Semuanya untukmu

Ahad dalam masa 5 jam..aku berjaya pulang ke Melaka dan kembali semula ke KL..adoi...walau bukan aku yang memandu, tapi rasa memang penat dan terkejar2. Atas arahan abah, aku akur pulang ke Melaka untuk ambil borang nikah daripada maklong lantas berjumpa tok sidang dan meminta cop serta tandatangan permastautin. Walhal aku bermastautin di KL..ahak..Abah telefon Sabtu lalu dan aku hanya dapat ke Melaka siang semalam...bertolak jam 11 dan pulang kembali ke KL sebelum jam 4 kerana aku bekerja ok..Dalam keadaan sangat suntuk sempat lah pulak singgah ke kedai perabot..dari jauh dah nampak kain rentang besar dan aku berjaya merembat sesuatu yang sangat best. Esok2 aku cerita..

Semuanya gara-gara aku telah merancang sesuatu untuk incik dd, Maka haruslah komitmen lain diketepikan. Rabu lepas adalah hari jadi beliau..Aku ingin membuat sesuatu yang istimewa untuk hari lahir terakhirnya sebagai bujang..haha..

Aku memandu ke Kota Damansara sejurus pulang dari kerja..(walhal baru sehari selepas kejadian ngeri itu)..Jam 11 agak lewat juga padaku. Tapi aku gagahkan juga diri. Singgah di KFC beli apa yang patut. Hasil sepakatan dengan kakaknya, aku menyelinap masuk ke rumah 10 minit sebelum jam 12...

Tepat jam 12.....

Kek cawan yang indah ciptaan Shalia's treats


tapiii....lerrrr.......................

Pasrah je lahhh...
Setelah puas cuit-cuit....tak nak bangun2 jua....


Akhirnya tiup juga lilin
Yay!!!



Makan time setelah sesi kejot semua orang




Kejutan tidak hanya habis disitu (poyo je), aku memang lama mengimpikan makan malam romantis (yang hanya wujud di dalam drama tv saja) ahak..Setelah membuat serbei keatas Cruise Tasik Putrajaya, Menara Kl, Victoria Station, akhirnya, aku tidak sesal apabila memilih TAMARIND SPRINGS yang terletak di Ampang..Berbanyak perhargaan buat nariko kerana memberikan pendedahan dan info tentang tempat yang sangat indah ini...Setelah membuat penempahan...aku memilih lokasi di luar sambil di basahi embun...waa (sila tempah beberapa hari sebelum...kerana ia akan sentaisa penuh)...ihik..dan setibanya di sana (setelah sesat barat) akhirnya kami bertemu di sebuah tempat tepencil seperti mini hutan.. Incik dd terpaku kerana terpegun..Dan lokasi meja kami adalah di Mandi-mandi restaurant






Hantu siri I



Lorong menuju ke mandi-mandi


Agak jauh berjalan tapi kami teruja


Sesiapa takut hutan tidak disarankan



Akhirnya tiba di Tamarind Springs tingkat bawah


Indah bukan???



Dibawa ke pondok (incik dd tampak yakin..akhirnya salah meja)


Tiba di meja yang telah disediakan untuk kami (terletak di pulau kecil sebenarnya..hanya satu-satu untuk kami..auw!!)


Meja kami dikelilingi sungai kecil



Aku tidak digigit nyamuk



Sabar menanti makanan



Setelah hampir satu jam..akhirnya makanan sampai (satu-satunya perkhidmatan yang aku sesali)


Kami diatas jambatan kayu, air surut tapi..


Lihat...pasir pun dahaga air...



Melintasi Tamarind Springs selepas kenyang


Hantu siri II ..haha..



last kopek (akukah tajuk utama?)..



Hantu sirii III
Pulang dan aku berada di pintu utama Tamarind Spring...dimana saiznya hanyalah sebesar pintu kamar kecil (tandas)... macam tak percaya...




Kami pulang dengan kenyang perut serta senang hati..dengan 5 hidangan, semuanya tidak sampai RM200...Ah...aku pasti datang lagi...

**Cuma kecewa kerana hidangan Ketam Black Pepper tidak disajikan..

SELAMAT ULANGTAHUN KE 27 INCIK DD!!





29 ulasan:

bayu berkata...

mnarik...sambutan birthday aka mkn mlm yg romantis n sweeeettt amat..daku jua teruja..indahnyaaa...

AmyMizzunderstood berkata...

yes2!!tamarin sgt cantekk...saya juga pernah dikejutkan oleh tunang..teruja tempat dia cantekk kan??

nanonano berkata...

hepi belated besdey encit dd,
hihi
bertuah dpt bini cm anil ni tao,
mmg best gler !
:p

achmal berkata...

selamat hari lahir cik dd anil :)
bertuah badan hihi
kejut2 tanak bgn pulak tgk seprais cik tunang kamu bwak ye hihi~

besh la nil
romantik gilerr!

susudalambotol berkata...

awak nampak sangat stunning oke ;)

Dayu berkata...

wow!!!
bestnya, dan sgt bertuah en dd kamu
mesti berbunga girang hati dia
issskkk...
nak gi gak lah..
best..best

[ Hanie ] berkata...

whoah....sgt best!! :D bilela nak kesitu agaknye yer.

pssstt...kita ade rahsia ni :D

Tanpa Nama berkata...

eh, u kawen kat melaka ke kl?

hidden.wing berkata...

selamat ulangtahun kepada bakal hubby kamu ... :D

p/s : nyaris-nyaris ke sana semalam. tp dlm web tulis sunday close er?

Nariko berkata...

you're welcome..anil, best kan? skali skala la best bersurprise2 mcm ni, sure bakal laki sayang awak.
you look gojas, girl

Ija1202 berkata...

woww meriahnya...
suke surprise!! :))
bertuah badan encik DD yer..
tempat tu menarik kan?? i went there last year cam teruja jer nk pegi lagi..hehhee

Shikin Hambali berkata...

1. sweet nye cuppies lawa gileee
2. saya rase first time BETUL² tgk bakal husband u lepas terjumpa kat A&W.. hemskem
3. best siot tamarind spring!
4. gambar hatu tak menakutkan langsung. next! hehe
5. YOU LOOK FREAKING GORGEOUS

Shasha Athira berkata...

seronoknyaa

sweet cravings berkata...

oohh.. sangat beruntung sggh en dd anda... :P mkn best x anil kat situ?? mahu plan juga.. :D

dialicious berkata...

aik..dulu saya pegi xde pun tmpt mandi mandi tu.i think this is a new one after refurbishment.happy bday to encik dd awak.sgt comel jer dia.btw,awak dh kurus ye herbalife?hehehe.saya baru mengherbalifekan diri semula..huhu

farhanna berkata...

warghhh cm best je.. nak pegi!!

jijie berkata...

gilerz ah!suke2 sukenyerrr..
anel ko mmg inspirasi r.huuhu..
dalam kekalutan+kesibukan masehh sempat yer untuk incik dd. bertuahh badan incik dd~

SiPetiNyanyi berkata...

first of all, u look gila stunning! :D i just love how u put things together! sangat fashionable ;)

andddd thanks for the great info about the place. lepas ni boleh lah i survey2 tmpt tu! :D

Reena berkata...

my dear, u look so gorgeous...yup, cantik sungguh tamarind spring. i celebrate my fiancee birthday kat rumah jek my dear..masak nasi ayam..hehehhehhehe..

xeea berkata...

uwah. very the romantic gitu.
lama betul tak candle lite dinner.
slalu mini lite supper kat oldtown white coffee sajor T__T

hepi belated to encek dd tough. semoga cepat kawen. hii

anil lutaze berkata...

~bayu--romantis ke...cam nak ilang mood dah mknan lmbt..hik

~amy--aah...yg amat

~nana--betuah ke??? ahak..ntahler..saya ni byk dah susahkan idop die..cuma sesekali ni nk happykn dia btol2..

~mal--sila dtg kl dan saya akan bg kmu direction ke sana kaw2 punyee..

~hidd--aiyak..x de lah.. ;P

~dayu--sila2 pergi..tp kena sabar iman psl kompem akan sesat..

~hanie--ape rahsia??? waaa..kasiklah tauu

~tanpa nama--kt melaka lol

anil lutaze berkata...

~WLT--oo..sunday close er... tp nnti ganti er..siyes awak kena pg..

~Nariko--dia x syg saye ke sblom ni??? ;P

~ija--saya pon mcm nk pg lg..nk try mknan negara lain lak...

~cikin---amboi...byknye...dulu kt skola msti dsygi guru ni...

1.setuju..sedap tau
2.ahak...apakah?? biaser ajer
3.setuju lagi
4.ala...kang saya btol2 jd...saya nak cekik awak..
5.kucing tetibe malu2

anil lutaze berkata...

~shasha--u should go there..

~myra---sgt sdp yg amat!!!

~diah---saya dah turun 3 kilo dlm x sampai sebln ni.. ;D ..chaiyok2 diah

~farhanna--wajib!!

~jijie--bdan die je la betuah...kaki, tgn cuping telinga tak bpe nk betuah la er??

~putri--aik..xdaklah begitu..taram je apa yg nk pakai..

**credit tu nariko... putri ..nk pg ajak saya er..

~reena--kucing suka malu la..waaaa....itu lg memberi kesan dan sgt2 hebat..makan nasi ayam hasil air tgn kmu...nak ckit leh...saya suka nasi ayam...nyum2..

~xeea--ala...jgn lah cpt sgt..byk yg x setel lg ni...sedey...n cuakk

Tny berkata...

Waah.. romantinya!! Tempat pun cantek =D

Vintageousss berkata...

anil, thts it la! i nak g one day woohoo! cantik gila. teruja saya melihatnya!

btw korg dua nmpk makin cantik+hensem k. maklumlah, dah nak kahwin kan. seri pengantin pun naik la ;). u pakai/buat hair extension ke? nmpk pjg.

teyn

anil lutaze berkata...

~tny--romantis ke? hak...

~tintin--wajib pg..ler..i punye rmbot la..x mampu nk buat xtension dkala2 ini.

Hafidz Kamaruddin aka HPP berkata...

caption pics u klakar...

Rossy @ Farah berkata...

ok ko ni kelakar la....
nasib cantek
huhuhuhu

Unknown berkata...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ