Rabu, 8 April 2009

Tak suka!

HIV test sudah selesai ...Yay!! dan sudah tentu lah ia negatif... Haih takutnya..sebelum pergi, hubungi bff dulu bagaimanakah, oo...rupa kena ambil borang dulu ya?..sumpah tak tahu. Kena ambil di Jabatan Agama Islam Selangor pula tu. Aiya..iya ka?..dalam tak tahu bodo-bodo alang tu, rupanya mestilah incik dd tahu semuanya. Dia kan encik sempurna, dari Bangsar ke Shah Alam ...alahai..dekatnya lah kan. Nasib beliau memang tak kisah, tapi aku yang kisah..kerana aku kerja petang tu, bolehkah? sempat kah? Beliau tak apa lah..pejabat tu 'bapak dia yang punya'..keluar masuk sukahati..saya jeles ok.

Sesampai di sana betul-betul waktu rehat tengahari, tak apa..sila tunggu ya, dan selepas dibuka kaunter nombornya, saya di ke dua depan, punyalah tak penyabarnya..Bila tengok belakang...mak aih..ambik kau..line sampai ke luar bangunan..hak..nasib ko lah orang-orang sekalian. Masuk bilik doktor saja..aku dah seram sejuk, sesungguhnya aku tak suka sebarang sentuhan yang menyebabkan kesakitan...uuhhh...

Doktor: Anil Ezatul?
Anil: ya
Doktor: ok, cucuk kat jari ya.
Anil: Ha?
Doktor: Kalau takut, jangan tengok
Anil: Ala....iskh....yeke?
(doktor lantas sapu kapas basah di jari aku...*apa ni? bius ke? sakit sangat ke? kena ke?)
***terjojol biji mata bila tengok benda kecil biru tu..sudah mula menggeliat-geliat ngeri
Doktor: cepatlah..banyak lagi orang tunggu kat luar tu
DUSHHHH (amek kau...x perlu mengada ya!)
tiba-tiba
Anil: Au...sakitlah!!!
selesai sudah...tapi...
aku beredar dengan jelingan membunuh kat doktor tu...Buwekkkkk~~~~

Menunggu selama setengah jam namun sebelum beredar lantas merungut-rungut pada Incik dd **Jari kite cedera lah** ---habis tu jari dia tak cedera ke??

Sesungguhnya, aku tak suka perbuatan yang menyakitkan aku..noktah!

18 ulasan:

nanonano berkata...

hahha
doktor kat sni xtanye nk cucuk ke hape pun
hulur tgn
die borak2
ntah ms bile tetibe trase jari cm kene sengat
haha tao2 die picit kuarkan drh
siap..
senang nk amat ehh :p

Shikin Hambali berkata...

wahahahahahaa amek kau dush debush...drama lau, jarum je... ;P

Dayu berkata...

sakit eh,,
dah lah en ekwan pun asyik menyeramkan
mentang2 dia dah lepas
*nak buat esok lah HIV test ni*

teka sape?? berkata...

adik manis...nak tawen, meshtilah kene rase dulu 'sakit' dari dokte! sok dah tawen..rase 'sakit' dari aber plak...hehe. meshti adik manis nih santek atas plamin!!!

Nariko berkata...

eh awak pi buat kat klinik mana yer? ke mana2 klinik pun boleh?

oni berkata...

out of topic
sila approve ya friend request dari md husni mj di facebook.
sekian

dialicious berkata...

saya berair airmata tp thn la.kontrol macho.mmg sakit sbb die picit2 sbb darah susah nak kluar.yg penting pucat&demam lepas tu..hahahaha..menyusahkan la sistem nak amek form hiv bagai..tah ape2...

bayu berkata...

byknya prosedur kena lalui sblm kawen...huk huk huk..seram gk bnyinya tu..

Putri Ramlan berkata...

alhamdulillah. tp ramai gila beratur? wah! tandanya ramai orang kawen la kan? hihi.

p.s. saya orang shah alam. sila buzz lenkali :))

farhanna berkata...

x sakit kan anil? iskk kamu ni jgn mnekut kan kami yg belum wat ujian hiv lg..hehheheh

hidden.wing berkata...

sile share klinik yg senang utk buat HIV test hehehehe :P

anil lutaze berkata...

~nana--aah..x suke die picit jari..dalah sakit kena cucuk..lg nk picit2..

~cikin--aku takot jarommm...x suka..

~dayu--gambate kudasai..hak!

~kak ita--ee..malu ah!!!

~nariko--saya buat kt pusat kesihatan shah alam, sksyen 7.rasanya klinik yg tersenarai..but mostly kerajaan la..

~oni--adoi...aku dahlah bukak fb jrg2..ahak..friend request tu plak , 50 thn sekali bru tekan

~diah--bile bce ur xperienced mmg byk sbr erk..hik..

~bayu--sila cuba lalui nnti.. ;P

~putri--yg berator tu bkn utk hiv je, semua org yg nk dptkan rawatan..kena amek no bagai...adoi..

**hak..saya dulu pon dok s.a hmpir 3 thn..x sngka awak org s.a...nyesal x kenal awal...bahek saya akn buzz awak!

~farhanna--cuba dulu bru tau..hehee

~WLT--kt klinik yg brdekatan dgn awak..tapi pastikan awak kena sampai sblom pkol 2...nanti awak boleh jd org terawal yg kena cocok.. ;D

achmal berkata...

hehe drama sungguh anil.
sakit eh.
eler cucuk sket je tuuu~

SINCHAN KPTM berkata...

best ape kene cucuk..lagi la time die letak kapas tu..sejuk je..yg menyeram kan bukan ape..yg tukang nak cucuk tu tetibe je mengigil..hehehe...alhamdulillah dah lepas dah hiv test ek...

NURUL berkata...

anil sakit ker? rasa nyer time nurul dulu wat ujian hiv tu cucuk amik darah mcm kena gigit semut.

Tanpa Nama berkata...

anil belum kena time amek darah tetiba dokte cakap..."darah awak cepat beku...kalau beku ni saya nak kena amek lagi sekali.."aii rasa nak tampo jer dokte tu...seb baik masa akak buat blood test untuk cancer dulu dokte tu hensemmm glerr...

okies...out of topic lak...ekekeke...roger!

kaksha2

eza 2odette berkata...

anel ak tatau pon ko ade entri baru.ngeh2..wah, melangkah setapak lagi kehadapan.yay!!
ala, anel gewdiks..kalau sakit sedap cane lak?suka kan?kan?
ahaha..
kuang2

anil lutaze berkata...

~mal--tak tipu..sakit seyh

~sinchan ktpm--x bes lngsong.. ;P

~kaksha-- cancer? saya msti tnye akak ni..

~eza aka jiji--gatal er???