Jumaat, 17 April 2009

Wajib mahu!

Mata hampir tertutup, ngantuk yang amat. Hinggalah aku teringat kek...bolehke?? Tak patut betul ia muncul di kala ini. Orang lain dah nak bangun Subuh dah..tapi aku tidur pun belum..Bila teringat kek, ada 2 jenisan yang aku ingin kan..tak peduli..tak peduli..

Oleh kerana hantaran dari kedua-dua kami tersenarai objek kek, aku ingin mencari kek yang mungkin akan aku gemari lantas tidak membenarkan sesiapa makan atau menyentuhnya...Kejamnya! Kek untuk dimakan bukan untuk dilihat dengan sakit hati..haha...Maafkan saya dengan niat itu.

Saya telah membuat keputusan untuk menghadiahkan Incik dd kek jenisan ini

Fondant mini cakes with fondant roses.
Kredit untuk Seafrost


Pada mulanya, memang aku ingin menghadiahkan beliau kek fondant 1 tier lah..as usual..tapi seperti alasan kejam diatas, maka cari sesuatu yang mungkin suwit untuk dilihat..

Dan dengan tidak malunya, aku mahu ini untuk aku ...Incik dd..wajib ok..

Ouh...
Kredit untuk Miracookis


Tapi aku tak mahu jenama tersebut, mahu Chanel boleh??? haha... ntah termakbol atau tidak..Sekali mahal...mampuih tak proceed... kalau tak proceed, secara automatisnya aku akan menonton Seducing Mr Perfect dan dengan berangannya mahu mendampingi Daniel henney...(atas dasar tujuan protes)....

Kek dimasa resepsi ku, tidak terbayang langsung kerana aku membuat andaian bahawa Pak Engku akan menyediakannya...Pasrah saja apa2pun, pulut kuning pun bolehlah labu...Pasrah seperti pelamin anganku..

*****Kad tidak berganjak kerana aku memang sibuk dan hakikatnya aku tak tahu apa yang sedang aku sibukkan sekarang ****Toink~








20 ulasan:

Amy-Wan berkata...

hahaha..kadang2 alasan bz harus dilakukan..padahal nak berehat..hohoho~~ *mcm selalu juga buat*

farhanna berkata...

warghh anil lame x update... hurmhh jgn bz lelama.. update tau.. bile date kamu kawen?

kakchik berkata...

yuhuu...cecanteknyer kek iteww...cakap kat incik dd awak, kek tu boleh masuk dalam bekas kaca and seal terus supaya x der yang nak curi taw...

Dayu berkata...

fondant mmg sedap untuk dilihat
pencucian mata yg tahap maksima
terlalu manis
tp mmg nak pun
tp en tunang kata dia takmo
maka redha je lah...

anil
bout the kad
kad ekwan font dia kaler itam
a'ah, i pakai printer yg besar gabak mcm mesin basuh tu..

metheunderneath berkata...

anil..kek tu nmpk sgt menggiurkan mata..hopefully incik dd kate..PROCEED..hehe

nanonano berkata...

waaaaaaa meroyan nengok !
kiut gler ok !
xley mkn, simpan tao, bt perhiasan pun ok
errr :p

honeysour's blog berkata...

anil, bape haribulan ek anil kawen?

achmal berkata...

kek fondant aku da dpt mase tunang. gile besar. harge pun boleh tahan. hihi~

same kaler lak tu kek fondant yang ko tunjuk tu hihihi

seducing mr perfect hehe my feveret oke:P

nurul aziyana berkata...

anil comelnyer kek 1st tuh..sweet..hurm samer ar kiter..bz n preparaton xbergnjak pdhal xtau jgk pebende la yg dibzkan

fizz berkata...

ahaha fondant. semoga dpt diselamatkan dari tgn2 org lain ekekee

Putri Ramlan berkata...

alala. comel gila lah those cakes. i mmg noticed u suka sgt dgn cakes kan? obses eh? :)

and yeah u sgt kejam tak kasik orang sentuh dan makan kek itu? bwek :P

~ms tepung~ berkata...

fondant mini itu sgt kiut .....rasa mcm nk di frame2 kan aje ~ spaya xleh makan...

tp dh nama makanan cantik mana pun rugi klu x makan....

hidden.wing berkata...

kalau tak dapat kek chanel, mungkin bag chanel yg muncul hihihihi

anil lutaze berkata...

~amy--haha..btollah tu...bz ngn intenet pon je asek..

~farhanna--saya cubeee..hehe.. 20june dear

~kak sha--hahaha..mao berkulat kek tu nanti kak

~dayu--ahak..ala xpe..manes yg amat pon kek tu..

**Thanks dayu..dpt mmbntu saya ttg font tu..clear.

~wardah--ahak...kalau mahal sgt..saya pon x sampai hati..pasrah jek

~nana--hahaha..lawak lah nana ni..simpan dlm lemari.. tau2 dah busok berkulat..

~hana--20/6..hana 6/6 er...waa...msti sdg giat buat prsiapan

~Mal--same..tp aku dpt 1 tier jak, nme pon sponsor..ahak..tp kepingin mao yg pelik2 sket..tp duit pelik lah jgk..uwaa...

~aziyana--huahehuahe..kite bole bukak geng ala2 bz ni

~fizz--takot kan...

~put--suke...amat sukee...cume x bleh mkn je...huaa...

***kalau awak nk pgang bole...saya kasik can..hehehe

~Miss tepong--sume pakat nk simpan..tp nme pon utk dmkn kan..

~WLT--gila beg chanel??? hahaha

anil lutaze berkata...

WLT dear..baru saya sdr saya tersalah eja chanel..tuyuk btol daku ini.. ;D

sHa berkata...

kalo confirm nak wat yg beg tu kan anel, jgn lupe framekan dan letak di ruang tamu rumah kamu nnt tau (ayat lainnya, sila jangan makan yeh)
:p

Shikin Hambali berkata...

Nil comel comel nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..... omg klu i la kan, mesti nak pegang sangat...hahhahah sala heja chanel berdosa u....hahahha

achmal berkata...

haha bende pelik harge pun pelik2 la :P
ko sgt kejam nil tak bg org mkn hahaha

eza 2odette berkata...

aku suka dua2! anel lepas da snap gmbar kek tersobut banyak2, semasa upacara korban..sila jgn lupa simpankan utk daku barang segigit dua.ngeh2..
encik dd sila proceed, plis2..haha

anil lutaze berkata...

~chacha--kira-kira begitulah..hak..

~cikin--hep..jgn pegang..cubit krg..aah..dah puas berdosa dah ni akibat salah eja..

~mal--aku mmg kejam selamanya... ;P

~eza aka jiji--bluek..x mo bg ko!! incik dd x tau lg..rase die x kisah..tp cam mmbazir lak..sbb berani gerenti rege RM300 rat keatas..