Jumaat, 3 April 2009

Item terpenting

Seperti yang aku pernah katakan dulu, aku akan mendedahkan jurugambar rasmi di majlis aku...Kerana kemalasan yang melandaku sejak azali lagi, pagi ini aku gagahkan diri membuat entri tentang jurugambar yang aku kagumi ini.

Sesi perkenalan



Pembikinan kulit album Iz



Aku sendiri kipas susah mati siri ini


60 Earth-hour baru-baru ini



Siri perkahwinan

Pra perkahwinan

juga......


dan ini....





lazatnyaa....



Beliau adalah Syahrin Aziz

Aku dah lama stalk Syahrin ini (merupakan anggota Click Couture) hasil-hasil kerja dia dah puas aku gode, konon kipas susah mati secara senyap lah... Masa bertunang pun aku tunjuk hasil-hasil foto beliau pada jurukamera, Oat..konon aku nak sudut macam ni , macam tulah, pokoknya sebiji macam syahrin aziz (SA)...alahai..nama pun SA takkanlah dapat yang serupa, kalau nak sila lah tempah beliau...
Setelah meneropong bermacam-macam jurukamera dari pelbagai sudut rupa, karya dan juga harga, aku melakukan sesi pembentangan kepada incik dd..Kerana beliau seorang yang agak mementingkan kesempurnaan serba serbi (manusia tidak sempurna sepenuhnya)--sila rujuk entri Aziyana--..Maka, aku pun tunjukkanlah hasil karya SA...tapiii...ooppsss...sebelum itu, kerana aku juga adalah golongan pengkarya seni, incik dd telah menunjukkan aku jurukamera yang telah direkomen oleh kawannya...ouh...terima kasih... hasil ok..tapi tak cukup menggembirakan hati saya... Saya usulkan kembali video dan karya SA...maka...sangatlah berterima kasih kepada pasangan ini....


.........................
......................................
...............................................

...............................



Anas dan Aliah


Mekap oleh Sue cantik...ouhhh (untungnya kamu diah)







Mekap oleh Saidatulnisa


Tidakkah ia suwittt..



Pasangan paling ideal


; )




kerana incik dd telah mengesahkan cap mohor semuanya gara-gara terkesan dengan pasangan sepadan ini



Dear WLT aka miss hidden wing, mereka inilah yang saya katakan dan telah menjadi titik tolak semua ini. Asyik bukak katop, bukak katop video, gambar mereka, sampai aku tak tahan..bagi aku terlalu banyak gambar kahwin di merata web..tapi bagi aku mereka tetap mengesankan sesuatu yang tak dapat dibendong dalam hati. Video yang syahdu dan tenang. Selain itu, yang membuatkan SA lain dari mereka di luar sana, adalah kerana sentuhan beliau yang tampak pleasant, ikhlas, lembut dan ia amat bersesuaian dengan tema perkahwinan itu sendiri. Ya..saya tahu terdapat banyak jurukamera hebat dan meletup di luar sana.. dengan sentuhan yang menjadi trend terkini, gambar penuh dengan suasana joyful, ceria, gelak, fun..Tapi semua moment itu dah selalu aku lakukan dalam kehidupan seharian. Yang aku perlu adalah saat indah bersama orang tersayang dan hanya gambar yang dapat mentafsirkan perasaan tersebut. Kerana apa yang aku ingin dan cari selama ini ada pada beliau.... (walaupun aku tahu aku agresif, dan tak dapat menahan kelakuan ku)

Makanya..aku email SA, dan beliau seorang yang mesra alam, lantas merangka temujanji, dan akhirnya...fuh lega.... pada hujung bulan dua yang lalu..kami selamat menempah beliau sebagai jurukamera rasmi kami. Untuk kesemua majlis..Dalam perjalanan pulang...aku tersengih tak berhenti-henti.. Pejam mata, tutup mata..memang realiti...

Dan yang peliknya, kami masih belum menempah videografer, nampaknya Syahrin Aziz sekali lagi lah....

Sepenuh terima kasih
Theweddingdiaries
Syahrin Aziz
Flickr: Syahrin Aziz
Click Couture

******..dan seperti kata seseorang... majlis akan berlalu pergi, tetapi kenangan perkahwinan yang di patri indah di dalam album akan tetap setia menemani kita selamanya. Itu sahajalah yang akan menjadi tinggalan untuk ditatap anak cucu... (huh..tak percaya aku katakan ini)

.............................Waktu tidur sudah menjelma...zzzz.................

25 ulasan:

hidden.wing berkata...

anas & alia are same office as mine. but our office besa sgt & bertingkat2..susah utk mengenali satu sama lain hihihi.

agreed, couple ni mmg sepadan & their ceremony one of most wonderful wedding we could find :)

bet you'll be gorgeous as alia on your big day!

farhanna berkata...

sgt jeles tgk korg... farahan je yg kawen next year...waaaa jeless..

wardah berkata...

oh anil..incik SA kah?mesti awak suke sehingga sengih² smbl tido ye? :)

true..moment² yg di capture masa wedding tu yg penting..dan moment dlm pix can last forever.. :) ..

Dayu berkata...

hebat photog kamu
and saya yakin, kamu dan encik dd kamu juga akan kelihatan hebat begitu

*anil, dayu keje JKR, bukan JPM..

dialicious berkata...

Saya sangat setuju dgn ayat yg terakhir tu..kenangan sampai bile2 kan so apa salahnya spend sket kan utk photo..heheh..kwn saya amal&fina pun amek SA..cantik gamba mereka cuma ongkos keseluruhannya melebihi 20K..huhuh..customize album segala.Anas&aliah ni mmg contoh terbaik SA..tp couple ni juga hire Nurul&Suhaimi 4 their wedd photo..mmg cantik tp Nurul&suhaimi juga mahal!hehehe..SA khabarnya hebat dlm editing..tahniah awak!Saya hire Avicenna Studio sbb ade promo kat PICC aritu..ehehhe

achmal berkata...

oh anilku,
aku juge terkesan tgk pasangan ni dekat blog beliau ( en photog kamu )
mcm nak amik je shahrin aziz ni jd photog saye. tapi tak mampu ah den hehehe~

mesti hebat hasil gambar kamu nanti cik anil :)

nanonano berkata...

wahhh
tp pengntin lawa
buat ape pun nmpak lawa je ehh..
mcm kamo nanti
;)

Putri Ramlan berkata...

omg! lawaaanya gmbr2 SA ni! gosh! cant wait to see ur wedding photos soon! ;)

i dah start imagine skit ur wedding dress, wedding ring, wedding photo. yums! :D

ami schaheera berkata...

wahhh bestnyaaa!!!! tahniah anil dah berjaya jumpa photog idaman :):)

mesti vadevas lah majlis anil nanti (manentah ami blajar perkataan baru nih lol).. tak sabar lah nak tgk wedding you!

anil lutaze berkata...

~WLT-- u dah balik...wee..,siyes ke satu ofis...ala...jgn kasik tau diorg psl ni taw..malu x bertepi saya nnti..

**uuhh..alia lawa sgt..x de lah se gorgeous dia..hik

~farhanna--x pe kawen next year..dats mean u dah kumpol byk info dr bride-to-be dgn jayanya...

~wardah--haha..sengih dlm tdo?? (angkat2 bahu).... yupe..krn itulah pejam mata amik SA..

~Dayu--Insyallah..harapnye begitulah..ahak..x maluu...***ouh yeke...salah lah maknenyer..hik

~Diah--amal&fina tu punye album sampai 24 buah..mana xnye 20k..hak..sbb album SA semua tempah kt Indon..tu yg buat mahal tu.Avicenna cun ok..diorg pon anggota click couture..bes nyeeee...

~mal--insyallah boleh..ko buat freelance photo ko, msti bolehnye... die ade mcm2 pakej..

~nana--saya x lawa mcm dia... ;P

~Putri--jgn byg yg indah2 sgt...takot x seindah yg dbygkan...hahahahahahah...takot sbenanye ni...

~Ami--saya suke prkataan itu...hahahaha..



~

eza 2odette berkata...

anel,segalanyer indah!!ku tak sabar membontoti mu..uhuk2..gewdiks haha

nurul aziyana berkata...

waa superb ar photog u..mmg cantik gmbrnya..puas hati la..erm u pun cantik..kompem nnt mmg cantik gmbrnya

anil lutaze berkata...

~eza aka jiji--ko mmg senantiasa gedikss...hahaha

~aziyana--uish..idokler aziyana..asalkan sdp mata tunangku memandg..(sila muntah) hahaha

bayu berkata...

sunggoh chantek hasilnya..mesti kamu bedua gemilang amat d hari indah tu ek..daku pon tersenyum baca coretan d blog kamu ni..bgi tarasa sama keindahan n debaran jd king n queen sehari kamu ni..

oni berkata...

anil - kenalan di universiti
aliah - adik kecil di paroi
amal - alma mater

oh tuhan sentiasa mahu terangkan, dunia ni kerdil ya amat.

#erk emosi sket pada hari jatuh tekanan berbalam2.

berapa haribulan kawin ko anil?

anil lutaze berkata...

~bayu--ahak...ah..malulah...berbahasa basi pula kamu ini bayu... ; P

~oni--blog aku..blog jejak kaseh

dialicious berkata...

eh la..baru perasan ada namaku di sudut kecil bwh pic tu..heheh..hrp2la sue cantik dpt menutup cacat celaku..hehehe..awak amek sape mekap nanti?

anil lutaze berkata...

~ahak..bru pasan ke diah..hehe...tiar zainal.

dialicious berkata...

oh..mesti baju awak lynda rahim buat kan..huhuhu

anil berkata...

ahak..x lah diah..suka je baju2 lynda tu..tapi x tmpah kt dia..i buat kt designer bandong.

Shikin Hambali berkata...

"Aku sendiri kipas susah mati siri ini"

- baru hari ni i paham ape maksud u nil... cet....

niki berkata...

:D my friend also recommended me syarin aziz, mmg cantik his pictures.
m sure u'll be a gorgeous bride! cant wait to c the pics!

anil lutaze berkata...

~Cikin--adoi!!

~niki--ahak..i pon suggest juga...ala...i cuak mnntikan hslnye.. **khwin pon belom..hik..

esca berkata...

comel dan cantik sangat pengantin perempuan.. sama cantik sama padan..

sabsabby berkata...

I was reading your blog and found this entry...anas and aliah is actually abang to habib( my future hubby)...hehe..what a small world...