Khamis, 26 November 2009

Pra perkahwinan mempesona!

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA!!!
(aku kerja sehingga lewat malam hari ini, tahniah!)


Kerja yang banyak dan meluak-luak tidak membataskan aku untuk membuat entri ini. Bff Shadeqku, akan bernikah pada Sabtu depan 5 disember, yakni aku yakin ramai juga dikalangan rakan-rakan yang melangsungkan perkahwinan bukan, tidak terkecuali juga blogger..

dan shadeq menghubungiku tentang sesi bergambar pra perkahwinannya.. Aku cadangkan tema berkelah yang santai2,
props seperti: Belon, kain alas meja bunga2 untuk dijadikan alas, bakul, botol soda atau lain2 yang serupa, gaun kembang agar nampak inggeris, roti yang sajak jika diletakkan di dalam bakul, dan juga rambut ikal mayang, jika ada headband lagi canthek...

Tapi ya ampun , kan beliau mahu kahwen, sibuk dengan pekerjaan lagi, manalah sempat cari kesemua bahan-bahan gedik yang agak lorat itu...ahaha...sampai tunang beliau bising...

dan akhirnya sikit-sikit pun jadilah kan, mana yang dapat dan sempat kerana sesi bergambar dilakukan pagi-pagi subuh sepiie...hehe

Dan kerana kebijaksanaan Redza@ben yang juga sahabat kami, juga lokasi yang agak menggugat perasaan, maka inilah hasil yang boleh dibanggakan!
















Tidak kah ia mempesona!! ah!! aku pun ikut teruja

dan kata shadeq

"thanks Puan Shanel too for the dress, concept (walopon belon2 ku itu tak berjaye) & breakfast, macaroni goreng! hehehe.. "

untuk yang berminat pada hasil kerja encik redza ini sila lah ke

Blog on http://fotologue.jp/raydcza

Tapi!!! shadeq hanya dapat cuti sekitar 2 hari sebelum majlis!! gila!! sian ko shadeq



Manakala...cerita lain adalah...........................................

..........................


.......................


aku telah membuat kejutan untuk suami dan menghadiahkannya curve 8900...tiada harijadi atau sebab tertentu....cumaaa...... perkara kecil ini tidak mampu membalas atau dinilai dengan segala pengorbananmu.... ;D
Lebiu!

alhamdulillah, beliau sangat gembira



24 ulasan:

ungu violet berkata...

memang mempesona, kedua2 nya..

pre-wed shoot dan bb itu ;)

Dayu berkata...

mmg menjeleskan lah pics outdoor ni
mmg superb!!
terus terasa nak buat maternity photoshoot pun guna konsep ni..
*dayu gedik..dayu gedik*

khaiza berkata...

cantik lah picture pre-wed..teruja melihat gambar2 pre-wed..

misha.w berkata...

shanel!!

thanks diatas jasa2mu itu. walau ape2pon, aku mmg sgt tak berpuas ati dgn kejadian belon yg meletop & tak terbang tu. nnti outdoor after wedding, aku nak semak2 carik belon kt kluang mall. saye nak jugak belon itu!!! :)

btw, saye nikah 4dec la sayam. lps asar.. :))

Qis berkata...

WOW! i always adore this kind of photos. dan cadangan konsep dan prop kamu juga sgt saya sukaaaa.

boleh saya mahukan sentuhan encik redza jugak utk post-wedding saya? (pre-wedding awal2 lg sudah dicantas makbapak. heh) brape dia charge ek anil?

*sedang ngompol prop yg menarik jugak. ye, ada bakul. ada red-checkered-square tablecloth, long sterm white daisy and even angel halo & wing! NAK JUGAKKKK!!!!

littlephia berkata...

sangat mempesona!! semuanya!!

ShahidaAzlini berkata...

mmg cantik..yg saya pasti tmpt itu di UPM kn?wahh...bangga jap..

achmal berkata...

pasni market ben naiklah nil hehehe~ gojes picture kan :D

naddynad berkata...

lokasi??? shoot kt mana ni anil? ishh cantik la rumput2 menghijau, ada pokok renek...zasss meletopss

Fathiyah berkata...

comel =) sukanya tengok buih2 sabun tuh.photog yg best!

anil lutaze berkata...

~farah--hahaha...kedua2 x tahan tu

~dayu--x pe gedikss...bes..ada baby dlm perott...buatlah jgk dayu..

~khaiza--aah...cnthek kan

~shadeq--haha...nnti siap sedia ngn belon er..pam aku tu mne..jgn kasik ilang..berguna tu...

aahlah...ko nikah 4 hb...bos ko giler lah bg cuti sehari sebelom je...shitt

~qis--boleh2...silalah ke blog beliau..kata awak kawan saya...dia sgt berbakat tawww...i loike ideas wak tuu...weee

~amy--awak punye pon kiut...errr...amy nak kwennn!!!

~shahida--awak org upm? samelah ngn bride tu...loyal upm tol

~kemal-aah..dan ko laki bini jua...hehe...x sbr nk jmpe mu nnti...

~naddynad--kat upm...mmg cnthek tpt tu

~fathiyah--belon tu mmg cnthek..kretip kan..kredit tu shadeq

anil lutaze berkata...

fathiyah--maksud saya buih...hehehe

Sha Pattinson berkata...

OMG ..saya sangat sukakan rumput, pokok dan juga belo2 kecil itu ..sangat mengujakan ..after kawin nak wat potrait aku minta pendapatmu ya puan anil .. btw lokasi kat mane nih? love those pokok2 and rumput2 tue ..tapi pokok tue mcm kenal hiks .. :p

Putri Ramlan berkata...

wah!! sememangnya mempeson okay! gila kool.. nak camni gak nnt!! :-D

dyra berkata...

hihi~
belon2 tu buat pict jd sgt comei.
bes3

sHa berkata...

comel gile gamba dia.
good job, mr photographer!

ShahidaAzlini berkata...

ha a..saya student kt sane..x penah sampai lg kt pokok tu..hehehe..name je student..nnt nk kene pegi ni...Bride tu student ke staff?

anil lutaze berkata...

~sha--hak...apelah plak nk mntk buat potrait tnye saya..apelah saya tau sgt kan...hehe...lokasi tu di upm..

~pu3--haroslah awak boleh dan bisa ya...en.adi boleh kasik gegar

~dyra--hahak...aah...itu saya setuju

~chacha--yupe2..congrats to him

~bride tu x student berthn2 dulu...hehe

aNiSr 97 berkata...

huwaaa~ touching la adegan blackberry itu~ huhuhu~ ;D

fikaryna79 berkata...

anil..sgt mempersonakan..dn sgt kreatif..ryna tgk pun sgt teruja..( bynk word sgt means sgt kagum..i loike..hehe )

NURUL berkata...

gambar semua cantik2 :) location pun tmpt nurul shoot pre wedding hari tu

cik EPAL berkata...

sweet nya :)

cik EPAL berkata...

wow...sungguh terpesona :)

anil lutaze berkata...

~anisr--amboi cik anis ni..feeling lbh plak...hahaha....

~fikaryna--haha...saya pon sgt3 suka.... ;D

~nurul--upm? serious?

~cik epal--wakil pengantin kata thanks..hehe