Selasa, 24 November 2009

Buku tetamu



Buku tetamuku---- Aku ada imiginasi tersendiri tentang buku tetamu, namun tidak ketemu. Ada rekaan yang aku dambakan dan yang pasti aku mahu buku tetamu yang kosong didalamnya agar tetamu boleh coret apa saja tanpa batasan. Di saat akhir, aku meminta suami ketika itu tunangan membelikan walau dimana sahaja buku tetamu.. Tidak mahu cerewet dah. Berbulan2 cari, akhirnya pasrah sahaja. Incik dd membeli buku itu di Mid Valley 'Paper shop' rasanya nama kedai itu (maaf jika salah), berhampiran Sasa. Aku pun tak tahu rupa buku ini sehinggalah ia tiba di tanganku pada hari pernikahan yang telah disampaikan oleh kakak aku. (Aku berjaya tidak berjumpa pengantin lelaki seminggu sebelum majlis...yay!! orang kata kena berpantang jumpa kan?)

Buku itu dibuat seratus peratus oleh bahan dan kertas terpakai. Ringkas sahaja. Aku terus ke kedai gambar tengah hari tersebut lantas menghantar beberapa keping gambar ketika pre-wed dahulu yang boleh digunakan di kemudian hari.




Lokasi buku tetamu itu adalah di bahagian kanan arch
(majlis ketika ini sudah hampir jam 6, pihak kanopi sangat bagus kerana tidak mengemas awal...iaitu kami semua suka, kerana masih ada lagi tetamu jauh dan lewat yang harus dijamu, walaupun dengan apa yang ada saja)


haha...tengoklah..sampai senget alas meja tersebut, almaklumlah ada perkara-perkara yang kita tak perasan dan tak mampu kawal..dan JUGA BUNTING KANOPI ITU!!!!! adoi...abah yang berada di depan sepanjang hari pun tak perasan dengan bunting tu...kalaulah perasan...dah lama dah ku letak tepi sudut yang agak jauh. ingat ni JOM HEBOH KE?


Bahagian hadapan



Sebahagian muka surat yang terpilih...motif? pilihan bersamamu kah?
(pada awalnya)



kemudian...dah main conteng2..sejurus lihat saja dah tau perilakunya siapa...haha..nakal eyh!!



Suka sangat ayat-ayat ini tapi sampai kini, sumpah aku tak tahu siapakah mereka berdua itu!



Yang ini memang mencuit hati. Kami menggelarkan mereka team lambat@team pukul 6. Mereka dari JB ok. Yang comelnya setiap kartun itu melambangkan diri mereka masing2...haha..
FIla...aku suka sampai mati hadiah kau.



Yang ini coretan dari anak-anak buah sepupuku.


Muka surat terakhir. Sukak kerana ia habis dan dipenuhkan.



Aku menghargainya dan ia diletakkan di tempat istimewa di hati kami...


Semuanya diatas adalah sebahagian daripada coretan-coretan kelakar, manis, mencuit hati, nasihat dan tak kurang juga mengusik..haha...

dan hingga kini, aku tak jemu membukanya dan membaca....sudah ada anak nanti...agak besar sikit..mak kasik baca pada kamu semua ya. duduk keliling tapi diam-diam :D





37 ulasan:

Liyanaroxx berkata...

"sudah ada anak nanti...agak besar sikit..mak kasik baca pada kamu semua ya. duduk keliling tapi diam-diam :D"

hiksss....sungguh comel ayat ANIL...kreatif juga ye sediakan sendiri buku tetamu itew~!! =)

Ceritera Kaseh Diari Hatiku... berkata...

idea baru nie..bgs2..at least kita leh tgk siapa yg sudi bertandang ke majlis kita n sbg kenangan..;)

Ami Schaheera berkata...

OMG INI SATU INSPIRASI BUAT SAYA!!! thanks anil :)))

ungu violet berkata...

kelakarkan baca tulisan2 tetamu.
baru2 kawen dulu saya pun berulang2 baca guest book.hehe

Nariko berkata...

OMG.. thats so cute.. i cuma ada kad2 congratulations yg masih di simpan.. igt nk buat itu jadikan scrap book..*sedih* sbb takder guest book *sedih* hehe

Fathiyah berkata...

kreatif!
kte rasa ralat sbb takde guest book ms kawen dlu.lps ni,kalo adi2 kawen,kte mahu sponsr guest book.
best bc pesanan penaja =) hehe

ieja berkata...

setiap coretan pasti akan dikenang smpai bila2..


sangat menarik la anil..

xeea berkata...

beshnyeeeeee!!!!

ala, dulu tak ingat langsung nak buat *nangis air mata darah*

how i wish i cud turn back time.
tsk.

dyra berkata...

bahagia kan =)

i do wish i have one nanti.
its a big worries kalo time majlis tu xsempat nak jumpa semua org.

at least,kalo ade buku ni..
we can know siape yg ade share the hapiness..

*sigh* nervous plak

Sha Pattinson berkata...

cantik sangat ..anil salah 1 my idea nk ada guestbook.. brapa tebal mukabuku tue? very nice like the picture sape yg edit neh? gud job nanti ada kenangan utk anak cucu kan ..

zielalala... berkata...

wow kreatifnya..bestnye klau dpt wat cm2 nnti..hik

eazy berkata...

tanx!
inspirasi yg bagus skali.
bestnye :)

nurul aziyana berkata...

mmg menarik la anil..ada sentimental value gtu..simpan sampai mati la, dh tua tunjuk kt ank cucu..hehehe

atiQah adNan berkata...

sweet memoryy!!
qah ade survey juga yang ni...
tapi tUlakan anil kadang-kadang kita dah plan tapi nanti ade saje yang tak kena.. huhuu~ redha je laa...

khaiza berkata...

wah, sweet ye buku tamu...boleh jadi memori kan...

Riena berkata...

bestnya ada guest book..rupa2nya tetamu ada juga bakat besar dalam melukis ya? bru ku tahu..eheheheh

[ Hanie ] berkata...

alahai, tak terpikir mau buat dulu! sedih juga!! :( ade kenangan yg sgt sweet!
ouhh rupenye yg terletak elok di almari rumah kamu tu anil, guest book, kami suami isteri ingatkan album pre-wed kamu berdua heee :D

Tanpa Nama berkata...

OWHHH SUKANYA AYAT INI:"..mak kasik baca pada kamu semua ya. duduk keliling tapi diam-diam :D"

KAKSHASHA

littlephia berkata...

DIY guest book ni lawa je... lagi spesial sebab buat sendiri. kan, kan?

AmyMizzunderstood berkata...

meaning that amy pun kena buat la buku tetamu nih..baru meriah sket kan..hmm akan ku cadangkan kat Atim..semoga setuju!

BuTtErFlyInFraMe berkata...

hahaha...banner kale merah lagik...kalau kale pepel, ok la...ngam dgn tema kan.. biarkan je..sekali sekala dia nak promot kan bisnes..hehe

anyway...buku tetamu awk besar..cantik...and sy always suka kertas2 terpakai ni...hehe..

syanaim berkata...

::hai anil..bestnyer kalau ader buku tu tp segan lah plak..leh ker buat?ayark..::

aNiSr 97 berkata...

mengapa saya tidak menyedari kewujudan buku itu? huwaaaa~ akan ku titipkan kata-kata istimewa buat penantin~;D ngeee~ *moralnya : time saye nanti, saye nak letak sebesar alam dan meletakkan seorang gadis/jejaka bujang untuk MEMAKSA tetamu untuk menulis ;p* boleh ke? ;D

ita zakaria berkata...

wahhh..mak dah mula berfikir akan anak-anak nih! menariks! arituh akak tengok zam kiss alisya, dah ade ciri2 apak mithali! akak doakan ade rezki anil & zam untuk jadik mak, apak pada anak2 yang chumel! nanti alisya juga nak tumpang baca buku cerita mak tuh...hehe!

Aleiz berkata...

sangat sweet...inspirasi ku juaa..tq anil, tp nk tanye, buku tu how much ekk?

sweet cravings berkata...

anil, rakan2 kamu sangat rajin! sangat untung & buku tu sangat useful and memorable utk kamu, yang pasti! :)

dialicious berkata...

bestnyeee ade guestbook ni kan...saya dulu x sempat buat sbb kononnye xde org nak jagakan..sebenarkan boleh biar jekan

anil lutaze berkata...

~liyanaroxx--comel ke...hrp2 anak comel...haha...sori x de kaitan..hak
ouh...saya tak sediakan...org2 suruhan yg sediakan...haha...

~ceritera--yalah..tp bkn sumer yg brtandang nk tulih...hehe

~ami--OMG! sama2

~farah--kelakarkan...ada je idea depa tu

~nariko--kad2 congrats tu pon bes ok...saya pon smpn, aah kan buat scrapbook...mcm bes je...

~fathiyah--aah..adik2 awak leh order je tema n konsep...hehe...

~ieja--kalau pjg umor cicit dn piot leh baca gak.. ;P~

~xeea--jgnn..berdarah2 ni...saya pitam nnti...

~dyra--ya btol...sbb bkn semua org kite dpt jumpe..maka..mmg mewakilkan diri buku tu

~sha--buku tu urm bpe pg erk..dlm 20 ada kot..click syndicate yg edit gmbr tu..saya print je..hehe

~zielala--kedai tu yg kretip...buatlah jgk..

anil lutaze berkata...

~eazy--utk jaminan masa hadpan anak2 ..haha..apa kaitan? hik

~yana--cicit piut pon leh jgk kalau nk tgk...

~tiqah--itu yg saya pegang b4 kawen

~khaiza--memori..yupe2..u pon buatlah jgk..

~riena--haha..tetamu x de bakat pon leh jadi berbakat..sbb menconteng tnpa batasan

~hanie--hak..hanie ingtkan album er...adoi...saya x cuci pon gmbr2 pre wed sgt...tp leh gak kan buat albumm...

~kakshasha--ala cikgu ni...saya tulis mcm ape je

~amy--saya x buat sndirik...hehehe

~alena--kan..kan...kan...x bleh blah..hahaha...pasrah yg ado je la..

aah buku tu besr jgk lah...

anil lutaze berkata...

~amy--haros2..awak kwen grand..hahaa...mntk kt atim x tahan tu

~nasya--beli sudeyyy...hehe

~anis--hahahahaha...sbb awak dtg awal kot..x psti dah ltk ke xdk mase tu...ataupun mse awak dtg tu org tgh rmai..maka x nmpak akannya...sepupu daku ada ketka itu utk mengarahkan org2 yg dia berkenan nk tegor utk tulis buku tu...

~kak ita--malu...hehehe...zam mmg sukak sma kanak2...abes anak aku nnti kena gomol..hehe.thanks kak...nnti sarah leh tumpng baca buku mak k...

~aleiz--buku tu harga nya rm60++ kot..

~myra--aah...mrk mmg rajin mnconteng...suka sgt...hehe..ah..memori utk ke tua..

~diah--bolehbiarkan je...tp biar org nmpk..sbb my fren ade gak ltk dulu tp x de org pasan..maka buku tu kosong...

Putri Ramlan berkata...

auwww.. kiutnya buku tetamu ni!! :-D
i pasti akan buat satu camni jugak someday.. heheh.

JIVEBUMZ berkata...

anil, menariknye buku tetamu tu.. harus carik satu utk my wed nnti hehe

aMAZy EVE berkata...

anil pre-wed bff u tu kat padang ragut UPM kan?nk masuk tu cmner eh?kene ader documents ker?

AzUraAa berkata...

babe.. i sgt suka la buku tetamu kmu ni... xlupa jugak gambar di sudut kiri tu... stand gambar tu adalah dapat di mana? macam nak buat mcm tu jugak.. altogether dgn buku tetamu ni.. sweettttt bangat....

^^miszdeana^^ berkata...

hye dear..i will b follow u,hope u too..:) Sy ske sgt dgn guestbook u 2,blhlh ciplak idea sket..actualy sy mmg nk cri paper craft,yg potret 2 pn santek,sy pn plan nk wat cm2,cma tgh pkkan mn nk cri easel 2.Rs2 mcm nk DIY je..

Unknown berkata...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

OBAT MATA MINUS berkata...

website yg bagus, sukses terus dan maju terus...
silahkan kunjungi balik blog ane : http://obatmataminus.my.id/