Isnin, 2 November 2009

Kisah kek

Dah lama sebenarnya aku nak memuatkan entri kek hantaran ku ni...Sungguh asyik tak kesampaian.. Maaf jika bosan dengan kategori2 perkahwinan ni.. Tapi jika suka, teruskan skrol..hek..
Kek beg ni memang jadi idaman aku sejak dahulu lagi..Dalam entri ketika bujang dulu pun ada aku nyatakan tentang hasrat hati cik kiah ni..

Maka, akibat penggoogelan di merata-rata. Aku berjumpa dengan cik anis ke puan ke aku tak pasti.. yg penting..bila dah ambil kek bagai. Rupa-rupanya dia kawan kakak aku...lerr...kalau tak mesti dapat diskaun..Nasib badan...

ANis ni empunya Anis Magic fingers ....memang magik pun.. dan kek beg tangan ni pertama kali yang dihasilkannya. Beliau siap minta tolong rakan untuk menyiapkan kek ini..

Yang kelakarnya, beberapa hari sebelum tarikh pengambilan, anis hubungi ku, 'awak...saya nak gemukkan sikit kek ni boleh tak?' aku tak ingat puncanya tapi mungkin sebab dia kena gemuk baru boleh bentukkan kot.. hehehe...aku tak kisahlah...gemuk ke kurus ke...janji dia canthek..


Sungguh bertungkus lumus pembuat kek
Pssst--gambar dicilok dari blog beliau



Tengok sahaja pun dah kagum


Yang paling aku teruja, buckle tu...ya ampon...hingga kini aku tak berpeluang tanya, dimanakah beliau dapat..Aku simpan dalam kotak aksesori kahwinku hingga kini...sayang...


Saat mahu dijamah...uwaaaaa


Hari ketiga menjadi pengantin


Penuh semangat..dalam jantung dan hempedu...coi...


Panggil makcik2 ku yang ada, mari kita buat sesi potong kek yang menyedihkan


Kejamnya aku ketika memotong..
(lihat badanku yang kurus kering ketika kahwen...kini tidak lagi..haha)



Tengokk...kulit sudah disiat....


Gambar seterusnya, tak perlulah la kan...aku tak beri peluang sesiapa pun yang menangkapnya...Tak mampu..sangat sayang nak makan...tapi bila makan...WOWW...sedap..isinya perasa oren..nyummy....siap bungkus2 bawa pulang kl...

**Sesiapa yang baru dapat anak buah ke, nak anjur baby shower ke, beliau baru hasilkan kek bentuk badan baby..memang serious canthek, tapi cam sayang nak makan juga..silalah dapatkan

Yang berkenan, email lah beliau, 6019-3004352 ni no untuk dikontak...silalah ya...

30 ulasan:

yutat berkata...

wow, ,memang menarik?bg link blog dier?hehe tngok2 je

colourful berkata...

i heart chanel...
tak dapat beli bagnye...
dapat beli kek ala2nye pon jadikle...
hehe...
thanks anil for the info =)

+ aL-lilylaily +

jarjar berkata...

oh anil..thanks for the post..i duk carik anis ni bertahun..kakak angkat masa zaman sekolah dahulu..hihi jejak kasih la pulak :D

Sha Pattinson berkata...

waaaahhhh besarnyer cake ..bole order tak utk my hantaran wedding hehehe mcm nih brapa dia charge?? brapa kilo tue anil??? sangat cantik okay ..gue jeles neh!!!

hidden.wing berkata...

dulu 1st time tgk hantaran anil, mati2 ingat anil dapat 2 hbag :D

kelipkelipchumel berkata...

siyes mmg canthek menarik..sgt cun jua mmg sgt syg nk potong jua mkn.aihh..kputusan yg sukar utk memotongnya..

farhanna berkata...

nk mkn pun syg... syantikkk

AmyMizzunderstood berkata...

cantikkan cake mcm nih?time tunang dulu atim nk bg beg LV..tapi saya ckp tak payah..sbb nnt sayang nk makan wakakaka..saya ckp lagi kalau nk bagi,bagi la beg betul2 agaggaa..nyum2!

khaiza berkata...

syg bila tgk gambar kek yang cantik dipotong..memang mcm beg betul...mmg tangan ajaib..

Riena berkata...

luar cantikk..dalam sedap.. kalau simpan lama2 pon ok juga... kopek yg icing atas tu patu simpan.. kek dalam makan..

syanaim berkata...

::wah anil leh ni survey utk my future wedding...huhu..thanks::

NURUL berkata...

uniknyer kek anil tu. teringat kek pertunangan nurul dulu semasa bertunang iaitu kek berbentuk piano.

littlephia berkata...

wah wah wah... ini ceritanya yer??

memula amy nk order dekat dia tapi disebabkan kawasan die jauh -usj tak silap? (dan myb takde orang yg boleh ambil pd waktu tsbt) maka terpaksa ku upah orang lain.. tak apalah, myb kek untuk ulangtahun pulak. hehehehe

BuTtErFlyInFraMe berkata...

pemotongan yg sungguh tragis..heheh..masa makan kek tu ada nangis2 tak? :P

merah itu menawan....

Anis Hartini Haron berkata...

Thanks Anil for the lovely entry about my blog.. really appreciate it so much and i'm happy that you enjoy and LOVE the cake very much :)

nurul aziyana berkata...

wah cantiknyer..mmg sayang nk makan kek mcm ni..buat hiasn jer..tp kao keknya pun sedap mmg berbaloi ar

Nariko berkata...

beg chanel idaman ku.. pas ni boleh mintak yg real punya la.. hehe

.:ANN512:. berkata...

gorgeous!
ingat nak order la for his bday..hehe..dkat je nak amek..

thanks dear!

honeysour's blog berkata...

wahhh..cayang nye nak makan...
huhu..
siyess cantik..

[ Hanie ] berkata...

hak2...comel. sape2 pun yg dpt kek mcm ni, sure berkerut2 rase mcm kejam je nak mkn kan? adehh..
sungguh detail & berseni la org yg buat kek ni.

ami schaheera berkata...

nak kek chachachachanel cam chanil gak! huhu :P

ami schaheera berkata...

nak kek chachachachanel cam chanil gak! huhu :P

ieja berkata...

thanks anil.. ieja da tgk blog k.anis tu.. cantik2 kek yang dia buat..mmg kreatif la.

Sabby berkata...

wah sayang nya nak makan the cake yg sgt cantik..hehehe..

Suka Bebel berkata...

tobat aku takkan makan kek tu, leh bawak pegi pasar tu.orang takkan perasan yang handbag tu adalah kek semata.hehe

anil lutaze berkata...

~yutat--http://anismagicfingers.blogspot.com/
tu haa.... ;D

~colorful--tau xpe..tu lah sbbnye pon..hehe

~jarjar--ler..ye ke...mmg jejak kaseh ni

~sha--ini Rm2rat lbh rsernye..bpe kilo tak tahu...hahah

~WLT--hahaha...mcm tulah mkcik2 i ingt pon...dak anil dpt 2 henbeg...hehe..gilerr..x mmpuu

~bayu--sedih bila mmbuat kputusan

~farhanna--me too

~amy--hahahha---btol tu...alang2 kan... ni saya wish chanel..haroslah aku dpt kek jek...aha

~khaiza--tgn anis tu mmg ajaib

~riena--nk kopek pon sure rosak beg tu..pasrah ajee

~syanaim--sure...buat kek hermes lak

~nurul--siyess ke??? mao tgk..sure unikk

~amy--haah...my husband dat time amik kt sunway kot..cmtu lah

~alena--x nanges2..tp hati ke nanges..hehe

~anis--no problem..mmg nak buat entri ni tp x de ksmpatan...but people should know ur talent right..

anil lutaze berkata...

~yana--tulah ssbb rasanya sdp...jd amat berbaloi

~nariko--spe saya ke? x leh..x lps..mahal sgt..hahaha

~ANN512--ha...great..mntklah bntk ape pon..sure she can

~ana--tp dah mkn..sdp..x syg dah...hahah

~hanie--aah...tang yg tekstur tu yg agak rumit..

~ami--hahahahaha...mntk kt naz tuk wedding ami nnti...

~ieja--ur wcome--jgn lepaskan peluang

~sab--haah...hehe..syg ktika itu..bila isi dah msok perot..halalkan je...he

~suka bebel--aik..kang beg tu jatoh..pearl strap tu bkn tahan pon...bedebok jtuh nnti..sdhnya..mkn pon x dpt...

dialicious berkata...

nak nak nak nakkkkk...geramnyyeeee..i'm a cake freak&this cake totally stole my heart&stomach..huhuhu..mahal ke anil?

jarjar berkata...

ni first time komen nih. Alamak! ada gak nama jarjar. jgn terkeliruuu~~ huhu.

:::::lovewedges::::: berkata...

wahhh
lain dr yg lain kek 2

sis..nt aprve hanis kt fb ek