Khamis, 5 November 2009

Organ tiada fungsi


6120 classic edisi terhad..(sob...sob)



Tamatlah riwayat kesan degil.. Woh...telefon bimbitku ini tidak degil, tapi tamat riwayat sudah. Masih boleh hidup seperti rakan-rakannya yang lain namun tiada berguna untuk pengguna bijaksana seperti manusia.. kerana ia tidak boleh ditekan dengan sebarang cubaan sekalipun.

Telefon yang aku sayang2, manja2kan...kini tidak lagi dapat ku peluk (dalam tapak tangan saja). Pergi hantar ke klinik, cuba menyelamatkannya, tetapi doktor kata dia ada sakit misteri. Kalau keypadnya rosak, sudah diganti dengan keypad baru, namun tiada perubahan. Maka, doktor kata tak dapat gunalah lagilah dik.. Tapi dia masih bernyawa...maknanya seperti mayat hidup lah...uwaaa....pasrah...nyawa ada organ saja yang tidak berfungsi..

Seperti tidak boleh menerima hakikat, aku asyiklah bukak, katop, bukak, katop telefon itu untuk mengetahui manalah tahu jika organnya masih ingin mahu berfungsi kembali..

Namun, aku redha...

mujurlah...telefon bimbit ketika hadiah perkahwinan dulu, masih ada dalam simpanan, bolehlah buat pengganti seketika (masih tidak suka fungsi telefon pengganti ni...euwwww)

**Rasanya masih baru lagi entri tentang bagaimana aku sayangkan telefon ini kerana pemberian istimewa dari suami ketika bercinta dulu, dan biar mahu diganti dengan nayawa lain, aku tetap tidak mahu..tapi kini ....bai

12 ulasan:

sitijamilahazmi berkata...

alahaiii nil.sexy ok dia walupun dah tak berfungsi.mungkin boleh letak tepi katil wat perhiasan bangun pagi2 tengok biar sejuk hati.

~aNiSr~ berkata...

meh sini la IPhone tu kalau rase tak mahu ;p

AmyMizzunderstood berkata...

saya dpt rasakan kesedihan itew..uwaaaaa

[ Hanie ] berkata...

betul tu, rase sygsangat2 & sedih bile ia dah tak berfungsi lagi. Lagi2 la yg ade kenangan kan? hanie punye hfon pun hampir tamat riwayatnye, nasib baik bole baiki, kalau tak...sure sedih tak hengat punye. Simpn je la anil, sbg kenangan :)

littlephia berkata...

alahai. siannyeee...

pstt: minta suami beli baru, buat kenangan baru :D

ami schaheera berkata...

saya nak phone hadiah kawin tu kalau awk taknak.. huhu :P

tukar ngan phone buruk saya nak?

Riena berkata...

ari tu tepon saya juga dh nazak.ahirnya mati juga.tapi mujurlah bf dh baikinya..agak setahun juga lah x pakai hpon tu..
sayang kan pemberian pertama kali oleh bf....

fikaryna79 berkata...

anil..smpn jer sbb h.phone mmg salah 1 tmpt smpn pelbagai kenanagn..sentimental value tu..kalau nak lg hebat n kreatif..letak dalam balang kaca..wat perhiasan di sebalik bunga2 n dedaun..huhu..

syanaim berkata...

::anil..kadang2 kita bkn tgok hadiah tu apa kan..hebat ker?bnyak fungsi ker?canggih ker..yg penting dr or tersayang kan..:)::

iva saionji berkata...

sabar ek sis....erm but ur hp tuh sama macam my hubby punya..sabar tau....xmo nanges2...i pham ur feeling....

anil lutaze berkata...

~siti jamilah--hahahah...thanks dear...brilliant idea

~anisr--amboi..ko mmg tau...

~amy--hehehe...yupe same boat

~hanie--aah..simpan adalh cara terbek..sambil bukak sekali sekala tgk2 kalau die mcm ok ke...heheh

~amy--ahak...dats sensitive...tunggu..

~ami--hahahahaha....x nak ..tp die byk jasa lah plak..

~riena--errrkk...tp pemberian dia dah msuk kali ke-5... ;P~

~fikaryna--hahahaha...ni lg ekstrem nye cdgn...sure i will tryy...hehehehe

~syanaim--mmg slama ni dr dia je...last i beli hp sendiri 2003 which is 6 thn lps..hik...tutup muka

~iva---x nanges..menderita je...hehehe..tp ur hubby for sure bkn kaler pink kan??

Sha Pattinson berkata...

alahaiii hp nih sama dengan my old hp yg terjatuh ketika berjalan2 di KLCC hilang tanpa di kesan dan saya juga amat menyanyanginya ..apa kan daya jodoh kami tak panjang .. yerla lebih2 lagi pemberian org tersayang kan saya rasa juga kesedihan itu ..apa2 pon hp puan anil mmg cun siap color pink lagi ...