Rabu, 18 November 2009

Resepsi yuyu & ekal

Ok...masa telah tiba untuk entri resepsi yuyu...Mahap gambar mungkin agak terlalu banyak...aku malas mahu pilih gambar, maka...muat turun je...senang...

Majlis yuyu berjalan dengan santai dan ringkas tapi meriah..mungkin sebab kami ada untuk buat kacau bilau...Ouh kawan2 aku memang kurang kawalan fizikal sedikit..

Busana: Dzul de classique
Mekap: E'sham (juga jurumekap tunangku)...beliau official makeup farah breep2...
Bunga tangan: floris yang juga menggubah gubahan bunga di pelaminan
Tema: gold + hijau epal


Scallop renyuk kerana orang kanopi tu cerdik, maka riben pun tuan rumah yang gosok sebab terlampau tak boleh blah..hangin satu badan pengantin



bayangkan lah punya banyak riben yang harus digosok sendiri...


Pomander ball saya yang dililit dengan kretip oleh yuyu


i loike




AKu tetibe le pulak nk sama warna...saje je...


Aku dah mula dok sibuk sana sini...hehe


Keluarga


Beradeksss


Sempat lagi..hampeh


bersama bidadari2


makcik ni terus je rampas mikrofon ashraf ni...die dok sibuk nak nyanyi..motifff??


My viviana yang memang diva


Ni kek secret recipe je ni..sebab saat2 akhir kan...secret recipe pun baru je keluarkan 3d kek...maka pada yang tak kisah ataupun mahu dengan segera boleh saja lah ke cawangan yang berdekatan.


serius sedap...nama pun kek secret recipe

beramah mesra lah kunun...hehe




kami bertiga ala2 sama warna tema...nak overshadow ni


Bunga tangan ini sama dengan bunga gubahan di pelamin....memang melets habess



kerek tak kerek pengantin perempuan ni...



Kipas bulu2an


Ni rupanya kerja mereka...aku tak restu pasangan gay dikahwinkan...haha



Kamar pengantin


Mini deko bilik


Bunga pegang nikah masih boleh dijadikan hiasan...suka


Sesi outdoor lokasi: stesyen keretapi lama ipoh


Di atasnya terdapat hotel...maka disinilah sesi bergambar diadakan oleh kerana hujan diluar


d Craziest pengantin


Praktis sehati berdansa sekejap...feeling lokasi amat menebal


Aku tak tahu siapa yang posing sebenarnya ni


Pengantin dah penat bertumit tinggi, lantas pinjam kasut cabel..comelll


Penat dan lapar, lantas singgah di oldtown...hahahaha

Semua orang tengok terbundal biji mata bila melihat pengantin dengan gilanya pi makan dekat kopitiam...


Lengkap berpakaian lagi...dan yang kelakarnya pabila kami tiada tempat duduk pada mulanya tapi oleh kerana terkejut, 2 orang yang sedang duduk di meja yang panjang memberikan kami meja itu....hahahaha


Aku memang asyik saja dengan buah hati baru aku ni....


Pengantin ni memang lapar amat dah ni...


Tak pernah ada pengantin buang tabiat sebegini...


masa untuk pulang...dan bila mereka tiba di rumah..semua orang hampir mahu tidur akibat kepenatan...hahaha

16 ulasan:

hazlynda kushairi berkata...

owh, disini kalian
ketika aku tibe eypo!

kalo tau,
aku teros ke sane (=

Fathiyah berkata...

sempoi betul pengantin.rawk!
oh,awak sgt kreatif ye.blh jd wed planner =) aih,akak awak mcm kte la.dah siap buat percaturan design bila adik sendiri kawen nnt.hehe

honeysour's blog berkata...

sweet nye..
tak kira la pengantin lama n baru..
termasukla yg bujang2 tu...
giler havoc kenduri kawen tu dibuatnye...
hehe

ms diaz berkata...

umah yuyu tu ipoh kat ne?i pun ipoh mali gak..ehehe..ape2 pun ur BFF wedding sgt cantik..*wink*

AmyMizzunderstood berkata...

wehuuuu...bestnya...enjoy!

atiQah adNan berkata...

cantiknyee kaler tema..
yuyu pun cantik anil..
anil pun comeeell...
korang ni kepala same je kan..
huhuu~ suke tengok..

kelipkelipchumel berkata...

CHANTEEKKK!!!
two thumbs up.

yumi berkata...

hi anil..just nak tnya if u dont mind..yg make up yuyu tuh mmg dr ipoh ker??sbb i tgh cari tukang make up kat ipoh for my wedding januari nih....:)

NURUL berkata...

banyaknyer gambar. semua cantik2 :)

[ Hanie ] berkata...

hahha geng2 yg sgt sporting ;) seronok tgk entri ni ;)

Liyanaroxx berkata...

sporting abes!!!memang tak penah dgr lagik pengantin pas majlis pi lepak oldtown...mmg rawk tau newly weds nih....cute tol lah anil!!!=P

anil lutaze berkata...

~bet--ala..ko x nak call...mmg tau

~fathiyah--saya mengimpikan wed planner tu...tp still far to go...awak...haha...plan utk adik..mmg bes ok..

~ana--havoc sambil memekak...hehe

~ms diaz--oo...ni ipoh kt pasir puteh, awak ipoh juga ya...

~amy--mari nyanyi lagu happy..hik

anil lutaze berkata...

~tiqah--tp kepala dia lagi biol..heheh

~bayu--nk pjm jari ko leh...nk thumbs up jgk... ;P~

~yumi--yg mekap ni dr kl..but dr ipoh time nikah n bertandang dia agak cnthek jgk...give ur email, i bg u no phone mrk...

~nurul--hehe...maluu...mmg suka ltk gmbo bebanyk...haha

~hanie--saya pon...bleh x cmtu?hik

~liyana--mee to..saya pon x prnah...apa lah diorg ni...kekeke

yumi berkata...

yumizunira@yahoo.com..tq ek anil...:)

hazlynda kushairi berkata...

daku call nok.
kamu dan pn ajnie.
siap sesat seketika.
its ok, its ok.
kesudahan after umah ajnie
ngat nak teros balek kl,
siap tgk jen's body.
gile rindu eypo yong!

AmyMizzunderstood berkata...

anil lupa nk bgtau...pas ni if nak color ala2 minyak tu..use food coloring..atau pewarna untuk cake/kuih..pakai la color orange..instead of nk guna minyak yang mahal..okeh?