Khamis, 30 Julai 2009

Yang ke ????

Ouh...aku tidak lupa ataupun alpa. Namun aku rasa belum terlewat untuk aku menitipkan penghargaan khas untuk insan yang sangat penting dalam hidupku, Abah. 24 Julai lalu, kami telah membuat kejutan untuk abah. Tapi tak tahulah abah terkejut atau pun tidak, sebab kami adik beradik memang suka buat kejutan harijadi untuk ibu bapa kami. Ihik..

Berpakat sesama adik beradik mahu berkumpul di bawah rumah sekitar jam 11.45. Tapi sudah ku bilang bahawa aku mungkin tidak akan sampai tepat pada masa kerana kerja yang menuntut untuk aku selesaikan di malam hari. Tapi akhirnya kami berjaya berkumpul seperti yang dirancang hanya pada jam 12.20. Ouh tak mengapalah..Aku risau jika kemungkinan abah berfikiran bahawa tiada satu pun anaknya ingat pada harijadinya. Tiada panggilan telefon, sms mahupun kad ucapan. Ah!! kami berada di bawah lah abah. Tapi adikku berfikiran berbeza pula. 'Ala...entah-entah abah dah tau, sebab tak ada siapa pun wish'


Kami senyap-senyap naik ke atas dan membuka kek di depan lif, namun..hahaha...oleh kerana tiada siapa pun diantara anggota lelaki adik beradikku mahupun suami yang menghisap rokok, maka haruslah menggelabah itik kerana dimanakah puncanya mahu mendapatkan api???

Aduh, kesian Incik dd terpaksa keluar ke pondok pengawal di hadapan untuk meminjam pemetik api..Hehehehe...sementara menunggu, kami menggode kek sehingga rosak dan cacat kek itu. Indulgence (tak pasti ejaan..malas mahu check) memang sangat sensitif.

dan akhirnya.....



Jeng..jenggg.jengg...


Tadaaaaaaaa...terkejut abah..dan kami gelak besar
(maaf..abahku sedang di bilik air kerana mahu tidur sudah...hahaha)


Kek yang ringkas untuk abah tercinta
(Kira lilin untuk mengetahui umur abahku)



Praktis tiup


Dua batang telah berjaya


Aku memang suka overshadow


Permata hati


Tonggang terbalik dikerjakan kami


Malam itu kami semua terbongkang di ruang tamu dan jam 6.30 pagi aku dan suami serta kakak senyap-senyap pulang..Hehehehehe


24 ulasan:

Putri Ramlan berkata...

auwww. thats sweet of you semua.
happy birthday, uncle!! :D

btw.. i dgn hidd sgt sukaaa chocolate indulgence (and yes, ejaan awak itu betul oke..)!! yums~

masa awak dan suami serta kakak keluar senyap2 tp bukan terasa mcm zaman sneak out dulu kan? heee. :D

hidden.wing berkata...

selamat ulangtahun abah anil :)

comel je surprise keluar toilet tu hehe!!

honeysour's blog berkata...

hepi bufday utk abah anil...

sweettt je.....

farhanna berkata...

selamat ulg tahun abah.. hehehhehehhe....

esca berkata...

ahahha... so sweet... surprise tanpa memakai bajuu...ehehhehe
selamat ulang tahunn yang ke.... semoga panjang umur keh...

saya sangat suka kamu punya surprised party...

kakchik berkata...

owhh how nice...birthday celebration aka family gathering...golden moment!

[ Hanie ] berkata...

hee so sweet, walaupun setiap tahun ade kejutan utk your parents, i'm sure yg your parents sure tertuggu2 kan :D (apelaa anak2 aku nak buat tahun ni pulak :P)

Selamat ulang tahun uncle, smoga pjg umur & happy selalu

yunayuni berkata...

awww sgt sweet :)

wardah berkata...

ahaha..sgt comel la kejutan² di malam hari..happy birthday abah anil!!

nanonano berkata...

bertuah abah dpt suprise tiap2 taun cmni,
hihi..

hepi belated bday uncle !
;)

Sha Pattinson berkata...

wah seronoknyerrr ..saya dah tade peluang lagi nak buat mcm tu dkt my dad ..aper pon happy belated birthday uncle moga panjang umur dimurahkan rejeki..wahh so cute dia punya rambut teringat akan cerita johny deep jadi tukang gunting ala tak ingat laaa tajuk dia..yeayy bestnye puan anil mcm saya pon ikut seronotttt!!! nice picture

♥♥relyza♥♥ berkata...

happy birthday abah!!!
hehehe
cumey & sweet je the surprise party

Nariko berkata...

comel ok.. and yes saya sama seperti kamu, suami dan adik beradik laki serta bapaku tidak merokok. saya bangga.. hehe

* Nat Azmi * berkata...

wah...sgt meriah mahupun di malam hari...!! hehe ;)

littlephia berkata...

happy birthday uncle!! ** erk uncle ke sbb sy mak sedara kamu :P **

boleh la.

wah hapi2 suma. besnyer kek tu... adusss

atiQah adNan berkata...

kek indulgence tu membikin hati ku tidak sabar mahu pulang je niehhh!!!
nak jugakkk!!

hapPy birthday abah anilll!!

Siti Hajar berkata...

kek indulgence sgt sedap!!!

hepi besday abah anil..:)

achmal berkata...

happy birthday uncle!

besh la tgk hepiii jek.
kek pun sodap!

tido tebongkang kat ruang tamu memang tak tahan :P

khairulhaya berkata...

hak3..kelakar je..

dlm bilik air pon lagi mau terjah ka??seksi u..

ape pon selamat ulang tahun utk abah anil erk..

**Allah selamatkan kamu..
**Allah selamatkan kamu..
**Allah selamatkan abah anil..
**Allah selamatkan kamu..

nyanyi dlm hati je la erk..hihi..

anil lutaze berkata...

~pu3--thanks dear..aah CI tu sedapp...

**hahaha..tau xpe...mcm buat salah je..

~WLT--Thanks..haha..sbb dah x larat nk tunggu dia kluar toilet

~ana--thankss

~farhanna-ouh...abah pon mngatakan terima kasih..hehe

~esca--abah saya kalau tahu ltk kt blog i mau ngamok..hehehehe

~kak sha--yupe...btol!

~hanie--aah..saya pon rasa begitu juga

~yuni--ihik! ;P~

~Wardah--thanks..aah..org tidor kitorg memekak

~nana--thanks..kami juga bertuah

anil lutaze berkata...

~sha--saya suka baca komen awak yg slalu pjg2..its ok bebeh...doa anak untk ayahnya lg bermakna...Thanks anyway 4 d wish

~relyza--thanks 4 d wish

~nariko--ouh saya pon bangga dgn famili awak...tidak..dlm keluarga hanya abah sorg yg merokok...hehehe

~nat--tulah itu...menganggu ketenteraman awam

~amy--aah..suku je yg dimakan kitorgg..hik...bgos aunty amy sudah mengenalpasti gelaran.

atiqah--temkiu..sila2..mmg menjilat jari

~siti hajar--Thanks...sdppp!!

mal--temkiu..dah tu rumah x bpe nk besar..hehehe..terbongkang je le...

~roy--saya dah nyanyi kuat2 dah...heheh...thanks ye

Teyn berkata...

wah pukul 12 lebih layan kfc ngn cake huhu. putih melepak ur mum ek. santik!

bayu berkata...

waaahhhh...mmg suweeeettt sgt..tetiap thn abah kamu jua ibunda kamu dpt surprise..besh..besh..n...hummm...mmg best n yummy la CI tu..

happy birthday uncle..smoga pjg umor dan murah rezeki..

anil lutaze berkata...

~tintin--tulah...x bgos utk perot..hukk...muka my mum bkn putih..die merah delima.. ;P~

~bayu--thanks bayu..x aman hidop kalau x buat seprise... wee