Rabu, 22 Julai 2009

Bayar hutang bertandang

Aku tahu bahawa aku berhutang gambar di majlis bertandang Pasir Salak..Maka, layarilah sedikit sebanyak gambar-gambar ini..

Majlis berjalan lancar, walaupun ada serba serbi yang tidak dapat..majlis boleh tahan meriah dan ditambah lagi dengan kumpulan ghazal dan rebana...gamat juga lah semasa berarak..berbalas pantun mereka dengan kompang lagi...

Konsep-Tradisional
Warna tema-Light gold, Coklat
Pelamin-Ina Pesona Bridal, KL
Mekap-Tidak disarankan (setelah rupa aku macam opera cina (sebelum)..kemudian dialter dengan amukan dan genangan air mata..itulah hasilnya..oklah tu..walaupun memang tak puas hati langsung solekan dan dandanan rambut tersebut...lain yang disuruh..lain yang dibuat)--semua buat kerut dahi sebelum mekap itu dialter ..


Kad undangan


Beg kertas


Thank you tag


Bunga pahar dari pihak kami hasil kerjatangan Chef Zainal


Berarak dari resort Pasir Salak yang hanya di depan rumah
(Bff Nenah saya sudi menjadi pengapit..hehe)



Pelamin yg agak comel..(perasan!!)


Keluarga dari belah abah



Saja mahu tunjuk inai yang dah nak hilang..sedihh


Kakak saya yang banyak bersusah payah dari awal..hingga luka pembedahannya cedera kembali..maaf...
(dia masih available...hik)



Ibu tercinta..baju ikut tema ya ;P~


Abah dan adik beradiknya iaitu ibu2 saudara saya


Siblings


Keluarga baruku


Ku cinta dia


Payung yang agak bersusah payah Ina Pesona cari demi untuk merealisasikan permintaan Incik dd


Lari untuk sesi di luar sebentar


Bff ku datang jua meski lewat sedikit


Tengoklah rambut dia..diva tak diva...hahaha


Last kopek



36 ulasan:

Siti Hajar berkata...

owwhhh...sgt cantikkk..(^^)

[ Hanie ] berkata...

samela kite anil, makeup waktu bertndang adalah sgt mendukacitakan :( Ehh tapi kamu tetap nampak ayu & sweet lorh!

Haha, saya juga sedih dgn inai yg makin ari makin ilang ini..huuu

Qis berkata...

anil, x opera langsung pon!!! sgt cantik seperti selalu... and nice theme! like it!

tRuly tO be mYself 'Qa~ berkata...

hee~ cantik je makeup nye lorrr..
majlis bertandang ku nanti takde hire mak andam n no pelaminan...:D

nanonano berkata...

smart habes !
hoho..

ehh tetibe mcm terlihat air tebu..
haaa nakkkkkkkk...
:p

ungu violet berkata...

cina opera?
kenapa saya tgk cantik?
atau mata saya rabun?
hehe ;p

anil berkata...

~siti hajar--terimas

~hanie--disaster sunggoh..aah..inai nak ilang sgt dah ni

~qis--opera sebelom dialterrr...semua pon ngk nak muntah...huk...Thanks anyway

~iqa-dah alter...hehe..xpe..bertandang should be simple n nice kan..yg pntg awak vouge d hr trsebot

~nana--aah..air tebu yg sdp..sile dptkn cpt..nnti kempunan org dlm perot tu...hehe

~farah--awak xrabon...orang yg mekap saya yg rabon...itu dah alter sayang..

honeysour's blog berkata...

mesti meriah kat pasir salak tu...
meriah + sesak + jem...
naseb baik umah zam dekat je ngan simpang tiga depan pasir salak tu..
hehe

dialicious berkata...

anil..mcm org lain jgk..mekap awak sgt ok!nampak natural n muka sebenar yg mmg cun!hehe..baju awak pun lawa!!mak kamu itu bdan meletop yea..heheh

tentang dhila... berkata...

suke la tgk kamu ni anil

khairulhaya berkata...

ala..bertuahnye anil ni..

nmpak ok je sumenye..tahniah erk..best la dpn rmh ade resort..da tentu pemandangannye cntik..xyah lari jauh untk photoshoot..

tahniah skali lg..

Nariko berkata...

oh saya sama case dgn kamu..main redah je hire makeup time bertandang. but thank god, i punya ok. kira time tu kita berserah je kat si tukang make up.

eh, ur mom looks young! and as usual u cun jer.. jgn risau. ;)

littlephia berkata...

sumenye nampak cantikk jee..

btw, anil. kite nye baju theme, oh adalah sama. putih untuk sini dan gold untuk sana. hohoh.

xeea berkata...

then again, u both memang sgt gojes. semoga kekal ke akhir hayat.

nikah sudah, resepsi sudah, bulan madu pun sudah. selamat bersilat di dapor pulak ye lepas ni :p

hidden.wing berkata...

anil, semunya sangat cantik, as always...mekap pun tak nampak cacat celanya ok

p/s : gerbera putih di pelaminan kamu sangat comel :)

Sha Pattinson berkata...

Puan anil tetap natural beauty ..beb u looks gojes okay ..baju memang superb saya jatuh chenta ..saya salute awak ya puan anil..saya suda book tiar zainal ..tapi bukan utk majlis sanding disabah tapi waktu bertandang ..tak patut kan?? apa2 pon awak tetap cantek ...syabas!

hanim berkata...

anil, suka nye combination color wedding u!!!..

sweet cravings berkata...

anil, sy suka baju kamu, pelamin, tema majlis dan juga mekap. hehhe. anil, camne pun mekap, kamu ttp cantik ;)

Ayie a.k.a Nyei berkata...

slamat pengantin baru..hehehe

Putri Ramlan berkata...

hey you know what anil.. rambut or mekap u yg tak jdi like u said tu act ttp nmpk cantik.. coz u mmg dah cantik.. tp maybe juga tak sia2 amuk dan nanges.. :D

saya tak sangka lah gabungan warna ala2 peach dan aqua blue tu sepadan! kudos!

susudalambotol berkata...

cantik la semuanyaaa. dekat tepi pantai ke ni?

NURUL berkata...

nurul tgk cantik jer make up anil tu. tema warna pun jarang sekali org guna. unik sekali.

anil...kamera nikon tu DSL atau kamera digital biasa. hehehe excited.

esca berkata...

makeup kamu cantik la anill..x de apa2 pun yg kurang.. nmpk meriah dan berserii jeee

Tanpa Nama berkata...

dear,

luv ur bertandang outfit.. really nice and sweet.. yg tu u amek dr mane ek?

BuTtErFlyInFraMe berkata...

cantekk je semua...wah tepi pantai ke?? best lee angin sepoi2 bahasa..

hah?? haaziiiqqq...adik kak anil ke?

AmyMizzunderstood berkata...

nice color la nil!suka bangat saya!..haishh kenapa dengan makeup??apa kata tunjuk pic before and after heheheh...

tapi after dah alter anil tetap cantik!!mesti tension kan..huhuh takot!

oh ya sedih juga kalau inai dah habis!so boh inai pekat2 bg tahan lama!agagag

Ija1202 berkata...

nil, tetap cun melecun seperti biasa...cantikk!!

ami schaheera berkata...

wahhh unik sungguh gabungan warnanya ye, anil macammana pun memang tetap cantik. lawa gila okay! <3

anil lutaze berkata...

~ana--hahaha...boleh thn sesak lah..tp x de lah sesak sgt...hik

~diah--ouh thanks..uish...nsib bek muka saya..kalau muke org lain..mekap artis tu dah kena kejar dah..eceh..hahaha..mak saya awet muda..kekeke

~dhila--saya pon suke tgk kamu jua

~khairulhaya--aah dpn rumh...shoot pon kt ctu je..nsib baik

~nariko--haha..tulah jgn pndg enteng mekap ni..x psl2 .. my mom mmg nmpk muda..anak dia nnti ikot jgk kot..hahaha...x lah gurau je...

~amy--samakah? kite kan saudara mara..mstilah ada chemistry..

~xeea--hahaha..blom dpt bersilat lg..nntikan...

~WLT--sbb dah cacat dulu..saya ugut x nak kluar brsanding..haha

**oo..namanya gerbera ke??ihik..baru tau...comel ke? saya pon rse bgitu?? hahaha...perasantqan

~sha--puji sket2 je..hik...wowwww... u will look gojes lah on dat day..sure u x kn ada pengalaman mcm i ok...x sbr ni..

~hanim--thanks alot

~myra--ouh memujuk saya ya...thanks..sbb saya dah arah dia sana sini...btolkan jgk!!

~ayie--thanks

~

anil lutaze berkata...

~pu3--ihik..tau x pe..mmg dah ugut2 x mo bersndg dah...ade ke..dh tjuk cth pon..dia leh ikot suka hati...mmg puas soh alter.. color credit to my husband..;P~

~hidd- x..tepi sg perak

~nurul--thanks dear..hurm..husband saya berani mati guna wrna tu..hik

**nikon dslr

~esca--disaster seblom dialter..b4 sgt horror..

~tanpa nama--saidatulnisa..anyway..thanks

~alena--tepi sungai lah dear..hik

~amy--ya mmg takot..gmbr before tu x de dlm kamera...photog je yg capture...siapa pon x berani amek...horror sgt katanya...hahaha

~ija--thanks alot

ami--ahak..saya yg x sbr tunggu giliran awak ni...

littlephia berkata...

huhuh, ye tak ye. kan?

oni berkata...

yang available yang available

izwan7 berkata...

better late than never..=)
selamat pengantin baru..

Fifi Amkhaiz berkata...

maaf sy kelewatan yg tak disengajakan. ingatkan pkl 3-4 masih awal & ok, rupanya tidak di perak kan shanel! anyways, my shanel always gorgeous!
p/s: senyap je... adeq memberitahuku sesuatu. uhukss ;p

anil lutaze berkata...

~hafifi--apekahhhh?? shadeq ni suka buat gosip ok..

SaSsYAnGeL berkata...

cik puan ANil, im one of your blog's readers ... selalu keluar masuk blog awak ni ... and kali ni saya mahu curik gambar awak and letak dlm blog kahwin saya lah ... eheheh ... owh, saya curik dua keping tau ... satu keping saya edit skit sebab nk gambar awak n husband awak je ... saya suka baju bertandang awak ni and i think im gonna use ur baju sebagai contoh design for my baju bertandang .. hope puan Anil tak kisah n tak marah eyh ... if marah, bgtau eyh ... apapun, congrats ... May Allah bless always ...

p/s: ure simply gojes sweety ~