Khamis, 31 Disember 2009

Entri akhir

Entri akhir 2009 maksud aku. 2009 yang memberi makna. Berkahwin dengan insan yang disayangi serta impian setinggi gunung lah, Disambut harijadi sebanyak 3 kali, Mempunyai keluarga baru dan berbagai lagi perubahan besar dalam hidupku pada 2009. Rasa sayang kerana 2009 akan meninggalkan ku.. Tak tahu lagi layanan 2010 terhadap kehidupan ku... Tak berapa berkenan kalau dia tidak melayanku sebaik mungkin... Harap 2010 akan membawa kegemilangan pula ke? hik..harap ia Awesome

Sebagai meraikan ulangtahun perkahwinan kami yang ke setengah tahun= 6 bulan ;D

dan juga sebagai penutup, aku mengabadikan album perkahwinan ku, aku tak pernah ingat tentang ini. Tapi Diah pernah kata, yang aku tak pernah ada entri tentang album kahwinku...ouh yeke? serius aku tak ambil kisah sebenarnya, memandangkan aku pernah memaparkan beberapa sebelum ini..Maka kini aku sahut kata beliau. Sebenarnya banyak gambar-gambar belakang tabir yang tak pernah aku paparkan dan aku berani kata lebih menarik daripada gambar di album. Tapi ah.. kemudian sahaja ya.. gambar bilik yang ringkas itu, gambar pembikinan rambut, gambar gedik serba sedikit.. lambat sikit ya.. walaupun basi..


Ok mari tatap santapan yang aku tak pasti kenyang ke tak? tapi rasanya seperti boleh sendawa..Namun, bab sedap ke tak, sendiri rasa yo...


Album datang dengan bag kain yang mengandungi 5 album


Ditempah dari Indonesia dan diletakkan dalam kotak berukir nama kami...Tapi adoi...lain font yang diminta lain yang dapat..aku pasrah


Didalam kotak barulah ada album..bulu apa tah...aku tak pasti


Album costum ada 3, yang ini nikah


Album Bertandang


3 album custom, 2 album biasa
1 cd video dan 1 cd foto



Antara gambar-gambar yang aku petik dari pokok album nikah










Antara gambar-gambar yang aku petik dari pokok album resepsi

Rambut aku dari belakang horror, macam rambut nenek kebayan




Keadaan tidak terkawal ketika check point tol utara selatan



Aku dan abah bengang betul ketika baru perasan kehadiran botol mineral ini..adoi




Shot aku damba sampai mati dari Fad Manaf


Antara gambar-gambar yang aku petik dari pokok album bertandang...Agak kurang berpuas hati dengan kebijaksanaan dan kualiti gambar, mungkin rakan penembak gambar yang dibawa abang Syahrin tidak sehebat Fad


Yang ini aku petik dari cd




Muka masam aku kerana mekap tak cantikkkkk..awal2 belum tahu tapi dah masam muka...bravo aku


'eh! kenapa mekap macam orang tak pandai mekap je ni bang?'




Henna touch up kembali di kedai tak bertauliah sehingga menghasilkan henna bersaiz gajah


Gambar default video bertandang kami...


Resort/bilik tidur mak dan abah sebenarnya tu..


Kesimpulan, tahap kepuasan adalah di tengah-tengah. Namun, bila memikirkan harga yang Syahrin Aziz tawarkankepada kami agak berbaloi. Tapi saya lebih suka gambar ketika resespi kerana ada Fad Manaf..ouh...anda semakin melampau-lampau kini...Aku jeles!
Walaupun kecewa kerana tidak banyak gambar-gambar seperti hadiah pintu, kanopi, hiasan sana sini, tag-tag yang aku usahakan, dan lain-lain perkara yang dipandang enteng oleh orang. Namun tidak bagi aku...kalau aku jadi penembak gambar. CONFIRM aku tidak akan abaikan..tapi itu jika aku penembak..Malangnya aku pengantin...hehe...

Editing dari Syahrin, agak soft dan ada juga yang ekstrem.. Tapi aku ok saja.. Tapi kenapa ya, bila dibandingkan dengan gambar pengantin-pengantin di hotel (klien beliau), gambar aku tak sebrilliant mereka? AH! kahwin di hotel manakan sama dengan kahwin di rumah.. ;P

Selamat Tahun Baru!

29 ulasan:

[ Hanie ] berkata...

uhwahh...seronok tgk lagi. Walaupun dah berkesempatan tgk dirumah anil aritu :D
biasela tu, ade yg terkurang sana sini, tp shot2 nya menarik! dan album kamu anil, sangat byk ok!! hehe.

slamat tahun baru anil dan keluarga ;)

iva saionji berkata...

hehehe..chumel...yup betul tu sis..kalau kitalah penembak mesti gambar2 itu akan kita tembak juga...tapi malangnya semasa itu kita xleh jadi penembak tegar...pasrah saja...

BuTtErFlyInFraMe berkata...

sume nampak cantik dan perfect je! and anil untung sbb dpt hire syahrin aziz dan team nya...hrga nya boleh tahan..huhuu


tapi sy setuju, bila cakap pengantin hotel/rumah tu...!! :P

honeysour's blog berkata...

huhu..ana dapat tgk album anil...
mmg banyak...tak sempat nak khatam rasenye...sebab perut dah lapo..hikhik...

selamat tahun baru buat anil dan keluarga..

yunayuni berkata...

beautiful pics!

selamat tahun baru to u too anil! rasa nostalgia pulak tinggalkan tahun ni kan.a beautiful year with blessings.alhamdulillah :)

cheers for the next year!!

littlephia berkata...

nil, cantek je seme...

psst: happi nu year!!! god bless u and all the best yaw!! **hug**

sitijamilahazmi berkata...

anilll ya ampuuunnnn gorjes sungguh kamu dengan mekap tiar!muka ala2 kacukan inggeris gitu!i loike lahh! =p banyak album kamu anil.anak2 mesti teruja tgk nanti ;p ;p

atiQah adNan berkata...

betul tu anil, qah awal-awal dah pesan dengan photog nanti jangan lupa tangkap orang ngah buat keje, orang bersalam, door gift qah, kanopi, hee~ macam-macam sebab tu la yang paling memorable kan..?

btw teringin nak tengok gambar anil tau.. ^__^ mesti cantik..

opsss!! selamat tahun baru anil n incik dd.. semoga bahagia selalu!! ^___^

hazlynda kushairi berkata...

nok, pic sgt indah, sangat cantek!
wahhh syahrin mmg pakar kot.
aku setuju bab fad manaf makin melampau dlm bidang ni. haha.
happy twenty-ten sayang!
wish u the best in 2010.
dpt baby segere ok...???

jannah sukhri berkata...

cantiknya gambar..rasa nya belum terlambat untuk saya wish selamat pengantin baru untuk kamu berdua!! :)

AmyMizzunderstood berkata...

jangan gedix yer puan anil...kamu tu tak makeup pun dah cantik..ini kan pulak bila bersiap..:)

nice cover album..yg tempah kat indon tu cantik..nak satu!

kelipkelipchumel berkata...

mmg melets..xpuas natap pnya la..actually sume hasil tu totap akan jd gojes sbb kamu pasangan yg sdia gojes..hepi new year my dear..

4weddingku.mya berkata...

wow... very lovely! lovely!!!!! You look gorgeous.

hidden.wing berkata...

weeee banyaknyaaaa album...!

pengantin chantek + photographer superb = memang melethop la anil =)

khaiza berkata...

gambar-gambar anil sgt2 cantik..suka tgk..hehehe

nurul aziyana berkata...

seronoknya banyk sekali album kawen..
anil, make up xcantik pun empunya diri dah cntik..masih terserlah ayumu..

NURUL berkata...

ari tgk album kawin anil mmg teruja. cantik :)

aurinh berkata...

yay.. dapat tgk album anil...

fad manaf shots really nice...

I pun rasa terkilan certain things that I want they tembak -- tak ada at the end. Maybe the lesson here for the next bride to be to tell photographers what is the things gambar yang we want...

sHa berkata...

mmg terbaek la pics yg syahrin amek, anel. nampak mcm sumer gamba dia edit kan. pergh. mmg mabeles!

btw, hepi nuyer dear. :)

NahWaL berkata...

hai kak anil, lama baca blog akak, but baru first time komen (ceh stalker!!tangkap dia!!)

Besnya akak amik service syahrin aziz!! huuuu..dahla santek, bertambah2 santek gambar pakai syahrin..jeles2!!

5 album tu..=)

u must have saved up a lot. saya tanya abang syahrin harga pon dah rasa nak pengsan. haha. itu satu album belom lagi 5 album. haha. ukur poket di dada sendiri. bole?hihi

dialicious berkata...

anilll..thanxxx!seronoknye dpt tgk album anil...cantik2.part ekstrim tu saya setuju!hehehe..
diah suke sgt baju anil yg bertandang tu..ntahla..color combination tu nmpk unik sgt....happy 2010!

Lydia berkata...

Awesome Wedding Pictures! I lliikkkeee...

farah fatihah berkata...

anil tetap cantik di mata saya, tak kira mekap ok atau ko.hehe :P


terpegun tgk gambar2 kamu!

syanaim berkata...

::chantek ok anil..sgt suka..terasa nak suruh photographer n mekap tiru bulat2...huhu..anil package butik kebaya tu mahal x?::

Sha Pattinson berkata...

semua gambar sanagt2 cun hihihi ..dan nampak beza tu kalau kawin d rumah dan di hotel ...kita je yang merasa anil ...sangat suka hasil kerja fad manaf tu sbb saya ambi dia hihihihi ...

dyra berkata...

well..well...
everything looks fine babe ;)
plus if u xcakap... xtau pun makeup majlis bertandang tu ade shengal skit.
xpe yg penting, kami nampak kamu shanteqss ;)

p/s:masalah ejaan hr ni.hihihi~

anil lutaze berkata...

~hanie--huwaa..fuzuri desing pon ape kurangnyee..auww

~iva--haha..pasrah ajee

~alena--ahakk...kan..kan...

~ana--aah..mse tu time kumuncak kelaparann..

~yuni--ouh terima kasih so much

~amy--happy new year to u too...muahh

~siti jamilah--apenye org putih awak...xpe..asalkan x albino..hehe..anak2 saya tgk..haa...maluu..

~qah--ada gak mmber dah pesan mcm gitu kt photog die...tp hampeh jgk...pelik tol

~bet--hidop fad..hak..dot bb segera? anak segera aku dh dpt..sabtu in da house..hehe

~jannah--thanks!

anil lutaze berkata...

~amy--ishh...kulit muka saya x sekata tauu... nak satu boleh2..hehe..mntk kt syahrin

~bayu--auw...sgt maluu...thankss

~4weddingku--ouhh...x delah sgt ...anyway thanks

~wlt--cannot wait u punya pulak

~khaiza--thanks so much! ;D

~yana--hak..kalau mekap x cnthek, saya boleh cnthek ok lagi...tp kalau muka saya jd x cnthek tu yg payah tu...hehhe

~nurul--hee...aah..sorri kalau ritu x dpt bg tgk album btol2..

~dytia--kkdg kalau ckp pon, depa x buat pon x guna...

~sha--so far ok..hehe..happy new year to u too..

~nahwal--hi..eh...tangkap dia..hehehe..so far alhamdulillah..dpt best price dan affordable..

~diah--ouh thanks bersetuju..hehe..oo..color ilham zam..hik

~lydia--thanks so much!

~farah--hehe..itu form pic..kalau tgk btol2 mmg horror...siyes x tipu..hak

~syanaim--sila2..boleh je kan...ouh..urm..x sure lah..anil tempah lelaki dn prmpuan hrga sumthing jgklah..tp diorg ade byk range harga..

~sha--haah...kita mmg merasa...ehhh!! awak amik fad...kelasss!!! i loikevery much

~dyra--ouh...anda x tgk scara dekat..kalu x...tentu anda nmpk kesengalannya...hehe

Zaznuriah berkata...

anil.. cantik gila youuuuu! :) masya Allah very pretty! hehe.

anyways what's your say about fad manaf? best?