Rabu, 16 Disember 2009

Deko, deko, deko II

**maafkan kerana tidak dapat mengemaskini blog selalu..kawan-kawan pun tidak dapat aku kumen buat sementara ni...sangat sibuk dengan macam2 hal dan perkara....insyallah...aku akan marathon...

baiklah..mari ke entri tertangguh


Shadeq meminta aku mendeko meja beradabnya dengan sangat suntuk dan terkezut...2, 3 hari sebelum majlis..memang aku tidak dapat fikir banyak berbanding majlis yuyu tempoh hari iaitu kami dapat berbincang dan tukar beberapa kali idea...

Yang ini, aku malas nak fikir banyak-banyak. Nasiblah Floristika belakang pejabat sahaja...Huu...tang tu sangat bernasib baik..manalah tahu selepas ni , sudah berbisnes ke, dapat job sehari sebelum..hak..kan senang...ehem...insyallahh... ;P~

Aku berdeko berseorangan, dan agak mati kutu sebab tiada orang sudi membantuuu....uwaaaa....
dan kerja sangatlah lembab....pasrah

maka...lihat sajalah...



Terkial-kial daku


Menunggu masa untuk disusun


buncit seksi kan...lalalala


Potpouri time...boleh tak patel tertinggal kat peti ais rumah


Masa ni hujan lebat, angin kuat telah gagal meniupkan lilinku




di bahagian meja pengantin, ada bekas lilin dan berwarna maroon serta pink


aku salah fokus..nak tembak bekas lilin panjang tu...


Abaikan bunga besar tengah2 tu...itu datang dari mak andam





sebelum makanan diletak


Selepas dan lengkap


Maafkan kombinasi warna gold itu...itu bukan kerja aku...makcik shadeq tak proceed napkin purpleku katanya kecit...sob..sob...pasrah...

**Kredit untuk aku dan Mohd Razali

29 ulasan:

kiranajoe berkata...

hahaha kantoi selepas seminit cuba mengupdate blog di opis...ops!

::LiYa:: berkata...

wah!sgt creative!sweet sgt!
i loikee...
hiks...
btw anil,
i've sent u an email smlm...
ade mase u balas ye!tq...=)

yunayuni berkata...

nice idea anil! :) senang ler wey floristika dekat aje.kekeke..

Sha Pattinson berkata...

OMG!!! cantikknyaaaaa ...anil buat kat sabah nak hehehehe?? i loike the ideas ..nanti bg idea yeaa utk wedding i plak hiksss bole?? last week pegi ssf tatau nak beli aper :( btw tak lama lagi jadilah seorang pendecor ..very the nice!!!!! love it!!! good job ..anil !!!

Ami Schaheera berkata...

itu bunga ape anil? daisies eh? comelnyaaaa.. sangat kiut!

anil lutaze berkata...

~kak ct aka angah--hahaha...tulah die...mmg taww

~Liya--thankss..ouh yeke..nnti saya bls..sorilah..email saya kkdg biol sket..

~yuni--tau x pe...hahaha, mcm nk berumah tngga je kt ctu..tp ..bnyk bangla la...euwww

~sha--hahaa..sabah x tahan tuu...jaoh syg...but ur wed sgt2 nak dkt dah...jln lupe send invitasi kt mantinnya ya...

ouh insyallah...itulah rncgannya...doakan saya ya...amin

~ami--tu bunga kekwa..yg tgh die kaler maroon tu x psti apakah dia..sbb makcik shadeq yg beri..kiutkah?..kiut jgk..n murah jekk

sHa berkata...

boleh la anel tolong mse ku kawen nnt okeh? (thn bile ntah tatau la. ngeee)

AmyMizzunderstood berkata...

yeayyy!!teruskan...wah nampaknya amy dah ada orang yg leh bantu deco main table amy nih..heheh sanggup ker?

hazlynda kushairi berkata...

wehhhhhhhhhhhhhhh
benti keje, jadi wedding planner.
aku setuju bangat!!!
budak ad seharosnye creative dlm ape jua bidang tapi tidak bg aku.
ang sume bidang ang creative!!!

Tanpa Nama berkata...

cantik yer U punyer decoration..

Mimis berkata...

Oppss.. I lupa nk letak nama td..

Ur decoration sgt sweet..

dyra berkata...

wahhh anil!
nnti leh ajak u jadi sparing partner ngan saadon pelamin utk wedding i plak ek?

hihihihi~

sweet cravings berkata...

erk anil, meh plak tlg deco my wedding. :p heheh. you are so talented! plus, da ade bonus sbb floristika belakang ofis kan? hehehe. btw, ari tu masa phia nye wedding, kita selisih jalan kot. huhu. sbb mira sampai 4.30pm cam tu. sampai2 je, lori da nak angkat pelamin & phia nak tuka baju da. ngee :p. x pela anil, kt jumpa next time- insyAllah :)

♥ dak pink berkata...

ii.
saye kawan piya @ emi.

saje nyinggah.
blog yu comei. =)

Dayu berkata...

berbakat la si anil ni
gi lah buat full time job..
keje hujung minggu..

[ Hanie ] berkata...

sgt cantik!
makin lame, idea makin mencurah ye anil? ;) bole diteruskan buat partime job, tak salah, anil pun minat kan? ;) keep it up

Riena berkata...

wahhh bagus betul budak anil niee..
cantik dan menawan meja tu apabila dihias....

ohh!! buncit itu buat2 x nmpk ajee..

farhanna berkata...

anil nnt majlis saya awak deco ye..hehehehheheh

farah fatihah berkata...

comel, secomel pen'deco'nya!!!

BuTtErFlyInFraMe berkata...

ayokkk taktauuu...sy minat laaa bunga daisy dalam balang kcik2 tu...tulunggg tulunggg... :P

misha.w berkata...

sbb tuh saye sayang sgt sama sayam saye ni. puas die bertekak dgn makcik saye, akhirnye pasrah jua. aku pon byk benda yg dipasrah time tuh, sesuka hati je die nak tukar suma arrangement aku kan.

ape2 pon thanks sayam.. really appreciate it. nnti aku blanje bbq ok! :)

Fifi Amkhaiz berkata...

sayamku mmg talented! i knew that loongg time.. ;) tp sowie ye sayam i couldn't help u that day... nak buat camne, terpaksa bersama bonda.. uhuks.. ;p

nurul aziyana berkata...

erm lepas ni intai2 la pluang carik bisnes plk anil..berbakat dh tuh..hehe

Nariko berkata...

nicely done... good job girl.. kenduri aqiqah you buat tak? ;)

Ms diaNA berkata...

comel je deko u ni.. ade bakat terpendam ghupenya.. ;)

anil lutaze berkata...

~sha--hahaha..tang bile tu..aku mahu tau..hahah

~amy--mslhnye skrg..berbakat k i?? ;P~

~bet--ade ke sumer bidang...jadah..haha..benti keje tu lomlg kot..maybe a few years mndtg..bile dah berbisnes..dah kaya..hahaha

~mimis--thanks so much

~dyra--eh...4 sure!! hahaha

~myra--ala..awak taste tnggi..saya segan je...alaa..yeke awak dtg 4stgh...kalau awal sket dpt ketemu...

~dak pink--hai awak...comel ke..taram je blog ni...hik

~dayu--insyallah...slow2...tp malu

~hanie--aah...minat..gediks kan..plus kakak mmg terrer bab ni..tumpg sket2

~riena--tp saya x suka byk sgt lauk..hak...dah mcm2 kaler jdinyer..

buncit itu seksi kan..kan...haaha

~farhanna--insyallah...kalau diberi peluang

~farah--eleh awak...saya x comel lah..

~alena--ayokkk....kena beli nnti...buat cntrepiece..hehe

~shadeq--pasrah je lah nok...biaserlah makcik2...tp aku x bertekak dgn makcik ko...aku hormat org tua...hahaha

~hafifi--er..xpelah sayam...ko brsma bonda...aper lah..hehe

~yana--insyallah...kalau ada rezeki..

~azi--ihik...boleh insyallah kalau diberi peluang... ;D

~ms diana--biase2 je lah awak

dialicious berkata...

buncit tu ade makna ker anil?hehe

ieja berkata...

anill.. hasilnya mmg menarik la nil.. cantekk.. da blh wat side income tu..hee

Ceritera Kaseh Diari Hatiku... berkata...

mmg kreatif la..nampak so romantik kalo ltk bunga ros kan..so sweet..