Selasa, 22 Disember 2009

Sepupuku kahwin

ouh fuh...fuh...fuh....i'm tired okeh!!!

mahu cepat2 cuti sekolah berakhir untuk menamatkan sesi marathon edisi perkahwinan ni...hak...mak penat nok!

Baiklah..Aku sajikan majlis perkahwinan sepupuku

Kapten Dr Dzafri dan Dr azreena

Hari pernikahan berlangsung di masjid wilayah


semua orang dah siap..pengantin x siap lagi..boleh tak??haha


Kek hantaran berukir nama pengantin


Abah saya saksi penting


Dia kata tak nerveous..iyalah tu


Azreena bersama adik dan ibu


Satu set barang kemas


jangan ganas2 ya


Majlis resepsi di Dewan Perdana Felda



Pelamin ringkas tapi suci bersih menawan


Rais Yatim merenjis..seperti kebiasaannya..baju isteri dia memang meghelip2..lawa habis..


Pasangan mempelai


aku teringin mahu merasa kek ni...pasti sedapp


Lace di veil beliau canthek bukan...


kalau pakai kasut hitam pasti melets ko apri


Busana rekaan Man Kajang (culik dari Fb beliau)


Kasut perempuan hanya satu...bonus yang paling cantik di situ,..hehe


Anak segera...bersama ibu bapa pengantin


Abaikan aku yang gemuk


Tak sempat tanya mekap artis beliau


Pandang apakah dikau?


Hanya 5 sekeluarga dapat hadir


Keluarga separuh besar


Maaf..tiba2 aku mahu feeling diva


Saya dan ibu memang suka karpet merah ;P


Maaf...kacau mood kah?haha


Majlis Bertandang di Bukit Katil, Melaka

Tea Ceremony..tradisi kaum Cina


Ini dianggap malam berinai sebelah lelaki


Majlis siang hari tersebut hujan selebat2nya, bapa pengantin susah hati


Kanak-kanak pengiring berbaju songket biru


Berkurung saja di dalam rumah akibat hujan


Motif?


Feeling pengantin sebentar


Tema Tiffany vs Electric Blue


Kami seperti mahu kahwin lagi boleh?


Sila teka, pengantin tiba jam 4.. kerana hujan yang sangat...sangat...sangat lebat dan tidak berhenti2...akibatnya, seluruh melaka mengalami kesesakan melampau..


Abah tepung tawar
(TIPS: lebih cantik jika pengapit tidak berbusana sama warna dengan pengantin)


Mak Ngah dan bunga manggar gula-gula buatannya


Eh..suami saya menyanyi


Maaf lagi ya...hak


Poco2


Poco2 lagi dan kemudain joget lambak di petang hari apabila hujan berhenti dengan rasminya pada jam 6


Posing I


Posing II

26 ulasan:

Ole-Ole Manis berkata...

veil mmg cantik giler.
minat. mana nk cari kalau sewa veil jer ek? hehehe.

p/s: Anil tak gemuk langsung ok! :)

littlephia berkata...

tak datang hadirkan diri sebab majlis bertandang adik iparku di kedah....

dah agak mesti dapat tengok gambar dari anil. hik.

Dayu berkata...

mana ada kamu gemuk la
tipu je
selim melim je dia.. lagi nak kata gemuk.. kalau kamu gemuk, saya ni apa??
waarrgghhh!!!

AmyMizzunderstood berkata...

anil i heart ur baju yang hitam itew..baru hantar 1 baju design mcm tu..hahah..tengok dato ct punya hik2

NURUL berkata...

tiknyer baju pengatin

ieja berkata...

sangat cantik viel pengantin ni..
juga baju kamu anil..hehe :)

hazlynda kushairi berkata...

noks, veil itu sangat santek. boley daku amek ilham dr itu? hik.
sangat shuwit!

noks, manede gemOk la.. normal bg yg dah berkahwin tapi daku lagi gemOk dr mu, belom kawen lg tu, kalo dah kawen? bertambah gemOOk.

Sha Pattinson berkata...

veil dia memikat hati ..takde kesempatan nak buat dengan man kajang hehehehe ...dan the wedding just so sweet!! like the tea ceremony tue .. congrats to your couzi n wife ..

Putri Ramlan berkata...

wahhh! gmbr awk pose dgn hubby tu kan.. mcm ala2 datuk k n siti nurhaliza sbb baju awk super-gorgeous okay!! :D

seronok je tgk life awk ni.. wedding ke sana ke mari.. mcm awk plak yg kawin lg kan kan? ;)

Riena berkata...

saya sudah tgk pic2 ini kat fbook awak anilll...suka tgk bajuuu itam dan biru ituu...

farah fatihah berkata...

cantiknya awak dgn baju hitam tuh!!!!!

ha chemo berkata...

tea ceremony~
menarik2:)

atiQah adNan berkata...

bestnye anil n family..
siap ade poco..poco tu dear..
warna biru tu cantik kan anil?
bukit katil? haha tempat asal qah tu.. hehe

anil lutaze berkata...

~ole2 manes--haha..saya pon tak tau mne nk cri sewaan veil..hehe..

x gemoks maybe..tp buncit yes..haha

~amy--hahaha...agakkanmu tepat

~dayu--mu mengandong dikecualikan...daku x mengandong...uwaaa...

~amy--waa...dato ct nye bju ke? mao lah tgk bju itu...bg lah link...mne tau gojes leh tiru gak...

~nurul--haah...man kajang mmg pakar lah kan

~ieja--er..saya juga ke..ihik..macihh

~bet--wajib jadi inspirasi okeh...aku nk veil ko nnti pjg berjelaaaa....

aku buncitan lah

anil lutaze berkata...

~sha--next kesempatan try buat ngn dia..haha...kejam tol...kena kwen lg ke gamaknya...hehe

~pu3---bahahaha....saya nk suruh laki saya smpn misai...kekeke...

tulah...kalau lah boleh brsanding lg..sioknyeee

~riena--ihik....maluu***

~farah--sbnrnye terseksa..sbb ketat gilerr...heheh

~hachemo--mg menarek..hanya keluarga cina je yg ade ni semua kan...

~qah--poco2 mmg happening...hak...biru of coz cnthek...tp family saya x suka biru...hehe...ler...bukit katil asal qah ke...org melaka la ni...

faRhaNa berkata...

anil, bj hitam kamu itu sgt gojes!!seleksi bj2 kamu sume gajes2...share lar beli mane?ahaks...!!

anil xgumuk lar..nmpk sentiasa selim melim sajorr..;-)

kelipkelipchumel berkata...

em..agree ngan sume.baju itam kamu mmg sgt gojes..share la bebeh mana dpt..atau kamu tempah ek..

atiQah adNan berkata...

qah memang orang melaka anil..
dulu masa kecik qah duduk taman bukit katil.. lepastu ibu dah buat rumah kat alai.. anil tau x..? hee~
nanti qah kawen hope anil dapat datang tau..

jet berkata...

ape name design utk kaen baju itam anil tu ye?
sgt cumil, wat design kaen utk nikah pun cm besh~

Sabby berkata...

anil me too kena tanya, who is you designer /tailor for the baju hitam tu??..sgt cantik..email me boleh...

anil lutaze berkata...

hi..baju hitam itu saya tempah di Dzul de classique..

baju material shantong silk

kain duchess satin (beli di maya Rm60++ semeter)
saya guna 2 meter stgh

bitsANDpieces berkata...

ya ampun..anil, kamu ni mmg senantiasa memenuhi jemputan..heh..banyak gile baju..sume baju lain2 pulak...

where do you get ur baju tailored? cantik2 belaka..i personally like tha black baju kurung...

ederq berkata...

dr azreena ni cousin kepada sedara saya :)

Tanpa Nama berkata...

hye salam,

im juz blog hoping for wedding entries..
wht a coincidence my cuz..dr azreena with ur cuz..
small2 world..
nway, nice blog of u..enjoy m'bacanya.

azreen

Tanpa Nama berkata...

askum..hii kak anil..x tahu akak nk layan sy ker x?sy nie pun br jer start baca2 blog org.nk buat blog sendiri x reti lg..hihi..just nk tanya,akak slalu tempah bj kurung moden kt taylor mana yer?yg rate dia murah skit ler,nmpak akak pakai baju mcm fit jer kt badan..lawa plak tue..harap2 akak leh share dgn sy (^_^) -aisyah

Unknown berkata...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ