Rabu, 9 Disember 2009

AMy Phia pula kahwin!

Selepas majlis Shadeq, giliran majlis amy@phia pula... Nasib baik majlis mereka berlainan hari. Ketika berhari raya di rumahnya dulu awal2 dah buat confirmation yang minta2lah jangan bertembung..


Bertolak dari Kluang jam 12 lebih kerana macam hal2 yang menghalang, padahal bangun pagi2 ni...ingat dapat bertolak awal...huish...

Keluargaku sudah tiba sehari awal kerana adik aku ada persembahan di JB...Maka aku dan suami berangkat sendirian..

Suami bawa kereta macam nak terbang, jam 1.30 tibalah di kampung rembau ku yang tercinta lantas menuju ke rumah Amy yang haruslah berdekatan saja dengan rumah arwah moyangku..

Sesampainya disana bertembung dengan saudara maraku.. lantas terus tanya dengan keadaan menggelabah ayam tak sabar, 'dah berarak ke belum erk mak ngah?'
mak ngah terus jawab 'dah!'
uwaaaaa...rupa2nya jangan kata berarak.., sanding dah tepung tawar pun dah, malah pengantin pun nak habis makan...

terkejut beruk aku bila masa aku menuju ke amy, dan beliau mengatakan begitu...


Yerla...sepengalaman aku, majlis melayu ni, kalau bersanding jam 1 dalam kad, selalunya 1.30 baru bersanding..

kenapa awal amy?? huhukk...
rupa2nya orang dikir (kompang kot) nak berkompang tepat jam 1 kerana mereka ada majlis lain..
oo...gitu...tak mengapalah...

Tapi waa.....aku sangat teruja dengan keseluruhan majlis kahwin amy...serius majlis idaman anak dara2 di luar sana..haaa...rugi anda2 tak datang...

Benar2 white wedding dream...walaupun ringkas dengan bilangan 4 kanopi, tetamu masih dapat makan dengan aman, kerana persekitaran rumah beliau sangat village yang redup dengan pokok2, bersebelahan pula dengan kolam air tawar, maka tetamu lebih suka bersantai di sekeliling tanpa perlu melekat di kerusi yang akan mendatangkan kebengangan tetamu lain2 kerana tak dapat duduk..

Pelamin, meja makan pengantin dan potong kek pula diletakkan di bawah garaj rumah..

Tak perlu mengomel banyak...semoga terhibur dengan gambar-gambar dan nilaikan sendiri ya!!!


Ketika baru sampai


Amy dari jaoh dah tersengih-sengih ketika makan...oohh..boleh nampak er gua datang terkedek2


Lihat kek itu...tidakkah ia menawan dan unik


Tak pakai bunga fondant, tapi bunga segar


Aku tak tahu harga kek ini, tapi aku rasa ia idea agak bijak dan mungkin tidak semahal kek bertingkat2 kebiasaan kan. Kek bertingkat2 diadakan mungkin kerana mahu tinggi, tapi idea ini bagiku mungkin akan menjimatkan wang bukan?? BIJAK!!



Pengantin memang tak menang tangan memenuhi permintaan tetamu untuk bergambar di pelamin...
---lihat busana phia......sangat menawan bukan??? oh tahniah kerana ia lari dari tipikal malay wedding dress




Pelamin yang ringkas tapi elegeennnn nok!
kata sepupu2ku...sangat eksklusif!



Mempelai sama cantik sama padan


Idea adinang....haha


Idaman beliau termakbul jua...tapi yang geramnya...aku terlupa nak signnn...


Mini pelamin untuk majlis bernikah pada pagi majlis


OUhh...chiffon beliau memang terbuai2 dan lembut...aku gerammm!!
bila pertama kali lihat busana ini, aku terus melihat ada pengaruh halta dolmat



Makcik Amy saya kini sudah kahwin!!!


Sepupu2 ku amik berkat...tapi korang muda lagi....cium bau saja okeh..


Ambil kesempatan sebelum pulang...
Masa ni pengantin dah hilang dah..sesi outdoor.




Jam 4 baru pulang...apa lagi bersembang2 dengan sepupu sepapat dan makcik2ku..
hak..kereta di sekeliling pun dah tiada.....



Tahniah kepada READZUL CREATION kerana kerja hebat ini semua....

**masyallah...ternyata aku salah url b4 ni...mahap encik zul

Apa2 pun...aku ucapkan tahniah kepada makcik amyku tersayang kerana akhirnya percintaan hebat anda diakhiri dengan ikatan perkahwinan yang sah, dan sebuah majlis idaman mu termakbul jua...

sesungguhnya daku mendoakan dikau berbahagia ke akhir hayat dan selamat menunaikan tanggungjawab anda sebagai isteri dengan gembira dan penuh keasyikan sekali...Sesungguhnya menjadi isteri kepada orang yang tersayang, adalah antara perkara terhebat yang DIA anugerahkan...

Peliharalah ikatan tersebut dengan JAYANYA!!! yay!!!

30 ulasan:

Riena berkata...

woww.. shantikk phia..
pelamin kek baju smua lah cantik.. anil saya suka baju dan kegedikan mu itu..ekekekek

AmyMizzunderstood berkata...

nice wedding!!cantik tempat dia..cake sangat amazing!...
anil muka tak leh kerek lagi ke wakkakaa..

atiQah adNan berkata...

awesome!!
sangat cntik dress itu..
heee sukakkkk niee...

fie berkata...

eh..pic i pun ada sekali.**malunya**

kita datang bersaing dan meja makan sebelah2 jek.nak cakap hai.dalam hati la tapi :D

Qis berkata...

yeeee... cantiknya baju dia!!! pelamin pon!

[ Hanie ] berkata...

cantik semunya!!!
rugi tak dpt hadirkan diri :(
neway, congrats phia!! ;)

ungu violet berkata...

arhhh cantiknya baju kak phiaaa!
pelamin, mini pelamin, semualaahhhh!sgt gojessssss!

Cik Beb berkata...

memang cantik majlis si makcik phia ni. nak tgk cite nikah, meh lah g blog saya :)

Cik Beb berkata...

to fie : ooohh,,awak lah potlandlord tu hek? Hi POT! saya ada SMS phia cite pasal awak ade dtg tp sy x kenal..phia kata awak kai bj kaler biru..mungkin awak yg sebelah anil?

fie berkata...

to babe:haah.kebetulan masa tu sebelah anil.tapi tak pasti samada anil perasan ke tidak :D

Ami Schaheera berkata...

CANTIKNYA SANGAT!!!! OMG WEDDING IDAMAN SAYA, amboi over plak huhu... serious ni i suka sangat wedding AmyPhia ni.. congrats aunty pd anil! :))

Ami Schaheera berkata...

dtg skali lagi, save gambar utk inspirasi hehe :))

nurul aziyana berkata...

bnyknya undangan kawen..semnye mabeles, gmbr cantek

BuTtErFlyInFraMe berkata...

cantik,...cantik....siyes rugi tak pegi....huhuu..

idea kek sgt menawan kalbu!!!

Sha Pattinson berkata...

saya jatuh cinta akan pelaminnya ..takda sarat tapi nampak elegence jeles owh ...dan kek itu aduh mmg briliant idea sapa la agaknya ..ini sesuatu perkahwinan yang ringkas tapi meriah dan tetap sweet!!!!! i heart her wedding just like your wedding hikss ..tahniah pada sang pengantin ...semoga kekal ke akhir hayat

Sha Pattinson berkata...

anil ..btw nice shoes!!! ..like your shoes!!!! hiksss

dyra berkata...

anil, sure hang paling meriah dok borak ngan spupu makcik sepapat suma.

cantik nya kek die anil, juga bajunya... juga pelamin nya.
mmg kawen itu indah2 aja ya!

Sabby berkata...

oh mashaAllah so pretty her wedding..best nya dpt put fresh flowers on her cake..i wanted that ada org tu tak bagi.....

Putri Ramlan berkata...

sedih lah tak dapat nak attend wedding phia. :(

dialicious berkata...

waahhhh..sangat cantik phiaaa..saya berjaya tgk pic fresh aritu dr bb..thanx anil!heheh

Dayu berkata...

2minggu akan dtg adalah hari untuk ke majlis kawin kawan2
masa untuk kongsi rasa gedik atas pelamin..

COUTURE TOUCH BY ZUL berkata...

To all,
anda ingin majlis anda seperti majlis phia@amy@kakpiah.
jom jenguk kami..

thanks for all the compliments.
garapan idea puan pengantin dan kami.. :D
simple tapi elegant.. :d


to anil: minta betulkan link kami ittew..

i like ur comments.
u gorgoes too :D seri pengantin xilang lagik :P

http://www.readzul.com

anil lutaze berkata...

~riena--shantik kan..kan..kan...alamak..saya mmg cmtu slalu..kena tukau lah mcm ni...

~amy--sumernyer nice...hak...muka saya kerek er...? hik

~qah--awak pon leh buat cmtu..santek for sure

~fie--ler..yeke..tegorlah saya lain kali..hehe

~qis--sangat btol!

~hanie--x pe..saya tulun phmkan bg pihak phia..hehe

~farah--sgt setuju juga!!

~cik beb---wa...jejak kasih disini..tahniah...

~fie--mmg x perasan sgt..huu

anil lutaze berkata...

~amie--sgt comel okeh...hahaa...idaman kalbu ini haros disave..wed ami nk dkt dah...weee

~yana--haah...bulan 12 hectic sunggoh

~alena--xpe...saya wakilkan anda semua..kek mmglah gojess

~sha--saya pon x smpt nk tnye idea spekah kek itu..tp mmg brilliant..alaa...wed saya biase2 jek..kalu tgk skrg dah outdated haha..

oops..kasut sgt over okeh..hehe

~dyra--tau xpe...kecoh aku ngalahkan speaker..hahaha...

kahwen mmg indah luar dn dlm..auw!!

~sabby--mmg pretty...itulah namanya berkat community kite yg sharing is caring ni..knp sab...idea bunga tu sgt bes dn jimat kot..

~putri--xpe..adi wakil u n hidd..hehee..

~diah--hik...d magical of bb...hehe

~dayu--hak..bkn 2 minggu je dah ni...every week..pengsann

~zul--mahaplah salah link..daku ni orangnyer bantai je selagi terdaya..

haha...ala...pengantin dah basi n outdated lah saya ni...hehe

COUTURE TOUCH BY ZUL berkata...

ups idea kek ittew haruzla dari obersea punya rujukan katanya..
menarik bukan .

untuk penjimatan hebat, tempahan sajork yg original di bawah dan dapatkan sewaan secara percuma untuk tingkat yg atas untuk setiap tempahan fondant cake dari kami. bukan ittew sahaja, pakej2 perkahwinan yang ditawarkan juga punya nilai yang hebat.

jom sinngah :

ups. maaf tuan rumah pommot jap aka iklan...

xpe. silap type, xkenal maka xchenta katanya :D
basi2 pun ttp pose.
yg penting aksi bergamba mu sungguh profesional. ..
enjoy..

littlephia berkata...

anil!!! am back!! thanks for the entry– pengantin busy-lah ;)

to all: thanks for the compliments.

haney berkata...

sangat cantik!

~ thalhazlin ~ berkata...

wah. kagumnya dengan kek tu. kreatif sangat dan cantek! yang belah bawah tu kek jugak ke?

COUTURE TOUCH BY ZUL berkata...

to : ~ thalhazlin ~

hanya bottom kek shj yg real
yg top tue haruz la dummy.
dpt la kita buat penjimatan hebat.

jom tempah ngan kami untuk kek ittew. ataupun pakej perkahwinan ...


to cik anil ek silap
PUAN ANIL :P
thanks for the compliments, i loike.. s
nasib dah kawin, klu x haruz dpt mistery gift dari kami.. :d

Putri Ramlan berkata...

amy phia?? mcm pernah ku dgr nama ini?? mcm pernah kawan tp tak sure.. takpelah.. apa pun, congrats!! :)