Isnin, 25 Mei 2009

Saat sebelum..


Akhirnya...ia telah sampai ke tanganku..Terimas Abg Farul dari Click*Syndicate dan jua Zairus atas hasil kerja yang amat dedikasi sekali.. Padaku, hasil kerja beliau ini agak kemas dan teliti. Ketika sesi penggambaran pun beliau terlentang, terbaring, dan hampir menjerumuskan diri ke dalam lumpur. Maka hasilnya, memuaskan hati. 

Tema diserahkan bulat-bulat kepada kami, Oleh kerana aku datang daripada keluarga yang mencintai segala-gala tentang klasik, haruslah pilihan utama kami adalah tema lama dan konsep tradisional..Awal awal memilih lokasi ini kerana terdapatnya sawah padi. Kemudian, atas permintaan Abg farul, kami dikehendaki memakai persalinan putih suci seperti pasangan mempelai. Aku dan Incik dd teruja juga.. dan akhir sekali, (aku menanti2 saat ini)..seperti bersesuaian dengan lokasi tasik, telah ditakdirkan persalinan putih yang santai telah pun aku bawa. Ahak..

Lokasi tersebut adalah Bukit Cahaya Shah Alam. Silalah rakan-rakan jika ingin kesana. Sangat sesuai untuk segala sesi konsep. Tapi awas.. diwajibkan membuatkan surat permohonan dahulu, tujuan, berapa individu, dan kereta tidak boleh dibawa masuk ya..tapi boleh mohon..jangan risau.

..............................
Nikmatilah kalau sudi



















Maaf..saya sudah kecapekan saat ini.




Tamat...sekian...


Sesiapa yang berminat menggunakan khidmat beliau, sila2lah ke laman sesawang beliau. Click*Syndicate sedang mengadakan promosi..




39 ulasan:

Amy-Wan berkata...

sangat cantek!! wahh..pandai posing...amy x pandai gile bab posing2 ni...adeh...

Dayu berkata...

aduhai
sgt best...*anil, pinjam konsep*
tapi kamu sgt pandai berposing
suruh i nanti ada kayu semcam je kang...

*bila lah agaknya photog kat jb ni free nak buat outdoor..
freelance..gini la gayanya

farhanna berkata...

anil kamu pandai bergaya ye.. huhuhuhu... pic kamu syantik

Tanpa Nama berkata...

Anil, well done...classic and yet trendy...

cantik!

kak sha2

anil lutaze berkata...

~amy--saya tak posing sgt..incik dd saya pandai posing..ada je idea die..
**amy..mungkin saya akan hader majlis awakk...weee

~dayu--hehe...dis week x leh ke dayu??paksa je die...

~farhanna--idakla..photog tu yg pndai capture

~kak sha--malu ah!...hehe

Nariko berkata...

sunggoh klasik songkok tinggi cik abang awak itu..masa tu kena bahasakan diri kanda dinda ke? hehe

hidden.wing berkata...

comelnye main kejar2 atas titi :D
kalau saya, confirm je muke dah termengah-mengah hikhik!

wardah berkata...

sgt romantis..kamu sgt cantiklah anil.. :)

NURUL berkata...

anil cantik sgt kamu punya pre wed pic. kalu kat sawah padi yg betoi2 lagi cantik agaknyer yeah.

nurul suka sgt tdk pasanagn yg pakai baju serba putih nmpk nice kan?

nie alamat nurul tau.

S279 JALAN DURIAN 2, TAMAN PERIANG, SUNGAI MANGGIS, 42700 BANTING,
SELANGOR.

nurul bagi alamat umah family di banting sbb nurul jarang ada kat umah sewa di kelana jaya.

[ Hanie ] berkata...

cantikkk! cantikk!:D
siap bwk persalinan yer. Ouh, kalau nak ke bukit cahaya tu, at least brape lame kena antar surat yer? :D

yutat berkata...

perh!!gempak....brape abis utk sume tu...nk gak r nanti hehe ops!!

nurul aziyana berkata...

huhuhu yana pun xreti posing..xtau mcm maner nnt bile gmbr outdoor..candid ajer, blh gtu??hehe

AmyMizzunderstood berkata...

sukernyaaaa....sgt classic!sgt cantekk!belum lagi wedding kamu kan anil??hik3..tak sbr nak tengok!

ami schaheera berkata...

somelnya anil!! <3

anil lutaze berkata...

~nariko--x smpt bahasakan apa2 pong...asek dok merungut panas jeee...hik

~WLT--ala...lari2 anak aje..pasti bole..kalau x ble..lari setempat pon ok.. ;P~

~wardah--tpt tu yg cnthek lah.. ;D

~sawah bebtol kt sg besar kot plg dkt ..tp jaoh jgk..pasrah ajee...

ok nurul..nntikan kad saya ya... ;D

~hanie--sehari sebelum pon boleh..asalkan ada kebenaran je..

~yutat-- free je...sbb kami dijadikan model sbnrnyee...weee

~yana--candid lah gempaq tauu

~amy--bulum wedding laie..hak..amy..

achmal berkata...

hehehe shantek nil
kamu dgn cik dd sgt la sweet
3 baju sampai hikhik~
haha aku suke sume gambar nihhh

last frame tu sweetnyeee ~

p/s : free tuu besh siyut!

littlephia berkata...

anil, sumenye suwittt dan kamu santek ok. great couple. tapi mengapakah kamu suka memuncung..? :)

Razali berkata...

Ewah sangat lah suweet kamu dua orang ni.

modusoperandi111209 berkata...

sungguh klasik

Tanpa Nama berkata...

anil, suka tgk your white baju kurung..material ape ek?

nbt

dhila berkata...

anil...attractive skali. cantek kamu.gamba2nye pon sume sgt nice.pak pak bung gebung gebung (munyik kompang daaa...heheh)

nanonano berkata...

lawaaaaaaaaaaaaanye kamo anil !
jeles..
kite xde pom gmbar2 cmni,
:(

Fifi Amkhaiz berkata...

haaaaaaaaaaa belom kawen takleh pelok2 camtuuuu... btau pakcikkkk!!!! hahahahaha ;p~

shanel! saya suka lahh!! cantekks!

bayu berkata...

santekk amat gmbr2 kamu bebeh..suweettt...

ungu violet berkata...

ini baru pre-wed, wedding betul mesti lagi cunnnn!!!

niki berkata...

beautiful pics anil :)

jijie berkata...

anil, banyak sgt y kumen..sampe ak tatau nak kumen. tapi ak da bagi direct kumen kan?kan?ahha..sgalanya y indah2 dr anel, ak nak membontoti..tak kira2.haha

sweet cravings berkata...

anil!!!!!! yang last skali tu cantik sangat! kamu berdua sangat comel... :) suka lagi untuk kamu! hee

ieja berkata...

anil.. kamu sangat CANTIK.....
semua pic menarik.. congrats..

sHa berkata...

gile best gambo2 kamu nih anel.
aku la patut jeles sama kamuuu.
wuuu.

sgt sweet. aummmm~ :)

p/s: dah terbayang2 da gamba kamu masa kawen neh. hehehe.

Putri Ramlan berkata...

omaigoddd! cantiknya anil! :D

p.s. sy duk s.alam, nape tak kabor?

Luv like this.... berkata...

sgt la sweet...kamu dan psangan kamu sgt la secocok..

**luv last one punya frame..indahnya**

Reena berkata...

anil, sgt cantik gmbar2..mcm model..sgt suka tgk. kamu mmg pasangan sejoli. :)

anil berkata...

~ami--malu ah!

~mal--rezeki nk kwen kot

~amy--ntahnye...tindakan refleks kot..

~razali--ouh..terimas

~modusoperandi--skit2 je.

~nbt??--chiffon.

~dhila--nakal eyh..mntg2 awak dh lps.. ;P

~nana--kite pon x de pon nak buat..tp dah ada org sudi mngcapture nye..kami pon ok je lah..

~hafifi--bpk aku pasrah jek...dah terlewatt..haha

~

xeea berkata...

jelesnyeeeeeee!!!!!
dulu takde buat pun pre wed shoot nih. agak2, ade tak post wed package ke. huu

err.. baju nikah ke, awak? heeee

Shikin Hambali berkata...

omgggg i loveeee like an overweight kid loves cakeeeee

:) so sweet anil awak sungguh cantik. *goes down on one knee* will you marry me? eh demmit u da nak kawen! ;P

~ms tepung~ berkata...

wah2 kalah hero-heroin filem hindustan nih...
siap berposing smpi 3 baju :)

anil berkata...

~ bayu--photographer yg santekkn..hik

~ farah--ntahnye--hrp2 cnthek ;P

~ niki--Thanks..credt to photographer..

~jiji--ko mmg gatai...hahahaa

~ myra--tu dah x boleh blah punye penat tu..pose malas..

~ieja--ala..sikit2 je..

~x kiree..aku ttp jeles pdmu..sbb kmu capture sndiri..

~putri--nak kabo malu...hik.. ;P~

~reena--sejoli yg mcm kami..hak ..

~ xeea--kalu request mstilah ada..**baju bertunang saya lah awak..

~cikin--hahahahaha..apelg...sila propose cik abe...hik..uikss

~ms tepung--haha...diorg brpuloh baju...still x leh celen.

~

dell berkata...

hi anil, its me dell from Marryme. mcm mana ntah i leh terjumpa yr blog ni, maybe from diah's. btw U looked gorgeous!! and.. congrats on yr wedding too! :)