Khamis, 21 Mei 2009

WTH?????!!!

Dikala keputusan dimumkan..Hampeh punya Kris Allen
(ya..aku tahu, kau tak bersalah)




Apa kejadahnya Kris Allen menang American Idol???? Sepanjang 8 tahun aku sebagai kipas susah mati rancangan realiti hebat ini.. Inilah pertama kali aku rasa bodoh dan menyesal menghabiskan masa, bawak kereta laju-laju setiap malam rabu hanya untuk tengok benda ini.. Ouh...kalau lah kuasa mengundi dibenarkan di seluruh dunia. Maka, Adam Lambert akan sah menjadi juara. Dan kata Simon.. sepanjang beliau menjadi juri American Idol di 8 musim..dengan rasa sangat ikhlas dan jujur (ini memang dia kata ya) bakat Adam adalah bakat paling asli yang pernah dilahirkan. Peh...tapi itu sebelum keputusan diumumkan.

Kemudian...jeng..jeng...jeng...Aku sangat tidak boleh terima keputusan tak masuk akal ni.. 8 pagi bangun hanya nak tengok keputusan..tunggu 2 jam..tup..tup si Kris Allen underdog ni yang menang...Aku cam nak pitam, mak ai..rasa macam kena hempap batu sebesar gajah. Adoi!!! Kalau musim lepas David Cook menang walaupun dia tak all out masa final berbanding Archuleta yang knock out all the round tak mengapalah..sebab dia memang true fighter sepanjang musim.. Tapi ini Kris Allen yang aku tak nampak apa-apa kehebatan pun yang terserlah berbanding muka jambu dia tu..

Dan yang kelakarnya, lepas keputusan diumumkan. semua penonton serta juri bangun menepok tangan. si Simon yang jujur ni hanya tergamam tanpa apa-apa tepukan di kerusinya.. Tak obvious lagi ke? Dan yang kelakar no dua, Undian tertinggi dalam sejarah American Idol--100 JUTA undian diterima---gila ke apa??? dan mana undian Adam???? tak masuk akal langsung!

Apa pun, aku tak menyesal tengok American Idol musim ini kerana aku dapat tengok ADAM LAMBERT. Dia adalah true fighter dan pemenang yang sebenar.. Lihat saja Taylor Hicks..tak kemana pun. Maka, tak menang tak semestinya tak berjaya..Semoga Adam akan berjaya seperti Chris Daughtry dan Jennifer Hudson... U go ADAM!!!!!!

Adam Lambert


Kau memang juara sebenar, semua orang tahu itu!!!!!


***Maaf..entri agak beremosi! Aku tak tahu nak berkongsi dengan siapa lagi..uhuk

TERKINI:
Teori aku tiba-tiba muncul bahawa sebab-sebab Adam kalah mungkin sebab pengundinya berfikir kedudukan beliau terlalu selesa kerana memang semua tahu Adam akan menang...maka, mereka tak ambil berat undian..(terjadi kepada Aril).. Jadi pengundi Kris ini gila-gilalah undi sebab lawan Kris itu adalah ADAM LAMBERT...jadi...inilah akibatnya!

TERKINI LAGI:
Mereka kata dia kalah kerana dia Gay??? ouh...sungguh tuyuk punya kenyataan!



11 ulasan:

Nariko berkata...

walaupun saya bukan kipas susah mati.. but i feel u babe.. adam is something..moga dia berjaya seperti daughtry

susudalambotol berkata...

awak.

sabar ye. saya pun nak adam lambert menang. mmg tak percaya kan??

dialicious berkata...

semlm saya pun dh rase adam akan kalah sbb die terlalu best.mesti org rasa kedudukan adam tu selamat kan.mak saya adore die gile babi especially his hairstyle..x sangka mak saya layan punk style..hehe.normally yg menang tak sepopular yg 2nd 3rd.kecuali davidcook,carrie n kelly clarkson.the rest mane pegi.1st theory i sbb adam lambert dikatakan gay so girls xjadi vote.my bos told me kris allen tu org kampung n student while adam is already a musical theatre actor so mmg la terer plus tinggal kt san diego lagi tu.sedey gileee kan adam dahla best&comel nak mampus..hehe..100m tu vote both kan

Shikin Hambali berkata...

hahahha
i tgk sekali je u tau....u mgg die hard nak maps siot. memang blh imagine u ckp depan i kot....hehehehhe

kiranajoe berkata...

hahaha..patut pun dari tadi ko duk korek idung depan PC tuh anil..tak puas ati si adam tuh kalah rupanya.

salam ziarah...kuang kuang kuang

OhTulipso! berkata...

hah yeke die menang? kris menang??

alamak..demn laaaa!!!

i nak Adam.

peduli lah die gay ke hape..die mmg boleh menyanyi ape..

Putri Ramlan berkata...

mari kita tunngu keputusannya arini!
yeahhh! i'm voting for adam jugak! :D

tp dia mmg gay. BI mungkin. but i dont care. dia ttp hot! :D

fukusilly berkata...

ala mcm xbese je kan...
name pon rancangan tv yg mahukan keuntungan...

Teyn berkata...

TAHU TAKPE! I DAH READY NAK MELOMPAT TAU PAGI TADI SBB DAH SNFRM2 ADAM MENANG. TGK2, HAMPEH! ADUHAI... america tanak idol dia GAY kot. haih frust gila k i! btw i curi gmba expression kris tu k ltk kt blog. klaka sgt.

anil lutaze berkata...

~nariko--yupe..hi is sumthng.mne x nye gay..hak..mmg sumthing ler tu..

~hidd--skrg dah mula prcaya, tp cam x leh suka jgk lah kt kris tu

~cikin--hahaha..meh dtg dpn saya

~kak ct--hampeh..tipu je er..mne de korek idong..

~tulipso--yelah..tp america peduli..nk buat cmne..

~putri--die mmg hot..tp bile dah ngk gmba2 drag die..adoi...aku yg hot!

~farah--budak kecit..ko ape tau..syhh!

~tintin--yupe..exactly..setakat gay je xpe..tp die dah mcm pondan..sedey lah..aku dhlah die hard fan die..sob..sob..

Rossy @ Farah berkata...

aku br start bace blog ko
anyway aku rase kriss nih mcm ala2 mawi la..
dia kan alim....nyanyi lagu rakyat bla bla bla..
anyway dua2 akn femes nyer la..
da donlod lagu adam no boundaries ke lom?
gagagaa