Khamis, 14 Mei 2009

Sisa ketabahan

2 hari yang sungguh mencabar buat aku.. Memerlukan daya tahan fizikal sekuat badang, daya tahan hati setabah Mariam.

Pelbagai dugaan melanda akhir-akhir ini cukup membuatkan aku stress. Sangka ku segalanya kan berjalan lancar tanpa pancaroba yang mendatang..semua hanya untuk hidup bersama lelaki yang dicintai..tapi dugaan walau tak sehebat Majnun... aku tak pasti mampu menghadapinya..

Badan letih..bangkit jam 7, bergegas bersiap dan berkerja, hanya kembali jam 12 malam.. Fikiran dan perbuatan mula tak seiring. Perilaku membataskan keinginanku untuk menjadi lebih produktif demi untuk segala persiapan.

Akhirnya, dugaan hebat yang ku takuti melanda jua.. Aku tak tahu di mana mahu cari kekuatan... Aku cari ketabahan..Ya...dan aku jumpa..Cuba membantu diri untuk lebih redha.. Aku redha dengan semua ujian dari-Nya..Tapi yang ini...tak dapat aku halangi...aku pasrah walau perit..

Dengan tersenyum Incik dd berkata 'haih lagi sebulan ja'...
Akhirnya...Saat itu juga air mata aku tumpah....tak mampu memendam rasa lagi...Aku terasa seperti langit menghempap kepalaku..lalu terus lupus ditelan bumi...bukan kerana seronok apalagi terharu tapi bencana datang tepat menimpa..

Walau berbagai-bagai halangan dan cobaan...tapi yang satu ini paling tidak boleh diterima oleh jiwa kerdil aku...mengapa harus sekarang???

Aku cuma memerlukan masa untuk bangkit kembali.Memujuk hati dan have to start all over again. Tapi dimana...aku masih tak pasti...Tapi anil ezatul seorang yang kuat..aku tahu itu.......

26 ulasan:

Nariko berkata...

anil..berdebar2 i baca u nye entry ni. whatever it is, jgn patah semangat k. i hope for the best to both of you..

Putri Ramlan berkata...

entri awk ni buat sy rasa sebak jg sikit. penulisan yg baik. all the best awk utk sebulan mendatag ;)

hidden.wing berkata...

you'll be strong.
pray harder k.

we love you *hugs*

nurul aziyana berkata...

anil..naper ni??huhuuhu tabah anil...i hope dat everything gonna be fine..

modusoperandi111209 berkata...

anil dear..sy doakan kamu baik2 saja...

NURUL berkata...

anil mula2 baca entry anil nie ingat apa td. jgn give up ye.

dhila tu adik nurul :)

jie berkata...

.............................
(speechless)

berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.semoga cik anil lutaze tidak pasrah dn cekal..

uhuk2
oke take care. i can be ur shoulder to cry on..(if u need it)
luv u

farhanna berkata...

sabar anil... skit je lg.. chayok!!
pas majlis tu cnfrm lega and leh tersenyum lebar..

Amy-Wan berkata...

tabahkan hati ye...everything's gonna be fine..dugaan dtg untuk buat kite tabah cekal..sabar..sikit je lagi...ye? =)

Ija1202 berkata...

Anil, u seorang yg tabah, jgn putus asa..anggap ini dugaan dlm mengharungi saki baki hari sblm majlis itu berlangsung...
percaya pada diri!
Allah bless u!

AmyMizzunderstood berkata...

uhh..sgt tak suka dgr bendi2 mcm nih...tapi tu la..be strong anil..!!

[ Hanie ] berkata...

jgnlah begitu anil. Ramai yg sudi membantumu, tabahkan hati, bykkan berdoa, kite same2 tabah dlm harungi waktu yg terhad ini :)

dialicious berkata...

ala shiannya dia..ujian inilah yg akan buat awak tersenyum lagi 10thn akan dtg.saya ade lagi 2 bulan lebih dan saya sgt rilex.takot plak idup begini.awak ade nasihat x?hehe

bayu berkata...

bertahan bebeh..bykkan besabar..kuatkan semangat..cekalkan ati..igt padaNya..Dia yg maha kuasa..insyaAllah..everything gonna b fine..

niki berkata...

breathe... just ingat.. sikitttt je lagi.. tabahkan hati! u can do it! :D

Shikin Hambali berkata...

sabar yang. I used to finish work (rarely now) after 12. but i found peace cz although toturous! i love what im doing. lagipon u yang tak lama lagi lega sket. U R A SUPAAA WOMAN :)

achmal berkata...

sebulan saje anil.
ape pun sabar.. kalau letih sgt rehat. jgn paksa bdn okeh.
nati kamu sakit lg susah.
insyaallah semua kan baik2 saja ye..

aku doakan untuk kamu.. :D

p.h.i.A berkata...

adeh, kenape ni anil... sabar eh. sikit je lagi... *hugs*

susudalambotol berkata...

waktu-waktu genting macamni anil, awak kena kuat.

sabar ye :)

Fifi Amkhaiz berkata...

saya yakin anil ezatul saya seorang yang kuat!! sabar sebentar ya sayam... daku sentiasa bersamamu... aku masih menanti jawapan dr bakal adik ipar encik amkhaiz yg merupakan orang melaka. any news/progress from ur side?

bride-to-be berkata...

mmg perlu kuat semangat and saye doakan segalanye berjalan lancar okie?insyAllah

sweet cravings berkata...

anil... you gotta be strong.. bole punya. you've done well in the past months dan yang akan dtg ni pun, kamu pasti boleh! :)

arediks92 berkata...

go anil go... good luck

irdawatys berkata...

dear...
terbaca dr blog http://idreamtofawhitewedding.blogspot.com pasal dia dpt idea wat kad kawin dr u......so nak tanya....... dkt mana tempah kad......baper rm ek....leh email i alamat tmpt u tempah kad.......i tngh survey kad ni...tqvm
-irdawatys@tnb.com.my

Dayu berkata...

anil...
dalam rasa excited, berdebar bagai nak hadapi hari yang hanya sekali muncul dlm hidup ni
mmg byk benda mendatang yg buat hati jadik sayu..
tp kita kena kuat..
lagipun ada insan2 tersayang kat sisi kan...

you're strong dear..pape pun u bleh hadapi dengan senyuman

gud luck babe...*hugs*

sHa berkata...

anil dear.
be strong yeh.
doa byk2 k.
moga2 everything will be okay.