Selasa, 25 Ogos 2009

Tidak sempat

Saja bagi panas



Tidak hilang, cuma tak berkesempatan mengemaskini...dan juga belum berkesempatan puasa ok. Sejak hari pertama puasa hingga hari ini. Dan esok insyallah, ramadan pertama buatku..hak..bolehke?

Ramadan pertama memang agak istimewa kerana berbuka bersama keluarga di tempat istimewa..walaupun aku tak berpuasa ... ;P~ (kemudian sahaja ceritanya). Ramadan kedua, berbuka di rumah mentua di Pasir Salak..(aku masak udang goreng sotong..tapape saja rupanya..nasib laku)

UPDATED----hahahaha..aku mamai agaknya...setelah ditegur kak ita..."anil...macammana buat udang goreng sotong?".... aku macam bingung sebentar....ohooo...Haha....salah rupanya....udang goreng tepung sebenarnya yang aku buat...pasrah yang ado!

Ramadan ketiga, tidak sempat berbuka dengan normal kerana sibuk dengan hal-hal rumah. Hari terakhir proses mengecat, jadi suami agak sibuk (bukan beliau mengecat..upah orang sudey). Aku balik kerja, beliau mengarahkan tak payah masak..(memang tak sempat pun ..sampai rumah pun sekitar jam 6). Lantas menemani beliau berbuka kuih dan layan Deco bersama Eric.. kemudian keluar membeli barang-barang rumah..

dan hari ini, berbuka di rumah keluargaku pula...Ibu pagi-pagi menghubungi agar berbuka di rumah...

Ouh...rezeki puasa....

Banyak sebenarnya cerita-cerita yang ingin dikongsi, tapi ah! nanti saja lah.. Bulan ramadan ni, aku agak sibuk, dan kerana waktu kerja menjadi semakin singkat akibat Ramadan, maka...semua nak cepat...Lantas aku mengabaikan blog ini...


Salam Ramadan buat semua!!!
(harap tidak terlewat)

21 ulasan:

khairulhaya berkata...

gambar tu btol2 mengugat iman la anil.sampai hati kamu..wuuuaagggrrhhh..x bole jadi nih.xpe..sabar..sabar..

slmt berpuase pertame erk..hahahah..

littlephia berkata...

wah ingat kan dah lupakan kami disebabkan puasa bersama suami :P

♥♥relyza♥♥ berkata...

salam ramadhan juga buat anil
ekekkee

BuTtErFlyInFraMe berkata...

ptg2 mcm ni tgk makanan, haihhh tak beralih bijik mata ni seketika..heheh

haaa nanti kasi cerita yaa knp tak pose hari pertame..... ;P

ami schaheera berkata...

selamat ramadhan anil!

Sha Pattinson berkata...

wah wah ..memang bz laa puan anil kita tapi kan yang tak paham udang goreng sotong camne tue yer ..?? wahh masak tue kat rumah mak mertua hehehe ...kalau saya la kan tatau la camne nanti risaunye ..tapi totaly adil dan saksama la ..buka di kedua-dua blah pihak ..saya bila saya dj org Key Hel bole la buka kat rumah dia hehehe ...anyway selamat berpuasa yerk ...to ur both!!

Asue berkata...

Selamat Berpuasa Anill..wahh tergugat imanku tgk juadah itu sume..huhu xtahan..ahaks!!

syanaim berkata...

::selamat ramadhan wahai anil...::

bayu berkata...

salam ramadhan n slamat meneruskn ibadah pose jua utk sume2.. :)

NURUL berkata...

selamat berpuasa anil. betoi lah nurul pun dah lama tak update blog. rasa malas sgt2.

AmyMizzunderstood berkata...

salam ramadhan to u anil!

ungu violet berkata...

selamat berpuasa anil :)

nanonano berkata...

oowhh slamat berpuase juga utk org bru nk berpuase tu,
hihi :p

atiQah adNan berkata...

salam ramdhan anil dan keluarga!!

Puan Jiha berkata...

erk lapar hehehe

seronok nye dpt buka suami ngan suami hari2...saya hanye boleh time hujung minggu..takpe la hehe

anil lutaze berkata...

~hehehe..sabar separoh drpd iman..slmt brpuasa juga

~amy--xdaklah...hehe...ksbukan..

~relyza--salam ramadan utk awak juga

~alena--ler...sbb dtg bulan lah dear..

~ami--selamat ramadan utk awak juga

~sha--hahahaha..tulah slah taip..adeke...hik...haa....ni msti x sbr2 nk jd org keyhel ni..hehe

~Sue---jgn...jgn x tahan...heheh

~nasya--selamat ramadan utk awak juga

~bayu--salam puasa utk bayu

~nurul--samalah..malas berleluasa skrg ni

~amy--same to u!

~farah--selamat berpuasa

~nana--mmg tau...hahaha...selamat utk awak jg

~tiqa--sama to u and family

Hafidz Kamaruddin aka HPP berkata...

wahhh

udang goreng sotong, heee

[ Hanie ] berkata...

percubaan yg menarik tu anil ;)
selamat berpuasa juga anil & suami :)

susudalambotol berkata...

selamat berpuasa anil ;)

saya hari-hari buka puasa dekat rumah mak saya. lagipun dia cakap tak meriah buka kalau tak ramai.

dialicious berkata...

ha'ah la..bulan pose rase mcm sibuk sgt kan.pdhal dah tolak 2 aktiviti sehari iaitu bfast n lunch tp still bz.heheh

Fifi Amkhaiz berkata...

shanel mmg sibuk =( menciii tau!