Ahad, 16 Ogos 2009

Ternilaikah??

Huh??!What? Erk.... ouh... itulah reaksi aku terhadap 2 jenis benda ini. Ia merupakan hadiah kahwin paling mahal kami dapat daripada sesorang yang tidak perlu dinamakan disini untuk mengelak fitnahtun. Satu untuk suami, satu untuk aku. Dan tentunya suami memilih yang paling kiri itu. Aku suka....pada mulanya lah...tapi kemudian..telah menolak dan memberikan saranan padanya...

'Urm jual je lah d.. tak mahu lah...fungsi-fungsinya tak berapa mesra dengan kite lah'

'Sayanglah kalau mahu ketepikan yang ada ni..'

Telefon bimbit yang ada kini telah hampir 2 tahun di genggamanku.. Merupakan hadiah dari suami ketika alam bercinta dahulu. Ia adalah edisi terhad. Jadi sangat istimewa pada aku. Maka, tiada galang gantinya kecuali jika hilang (ouh...perkara biasa bagi aku)...

Dan..hingga kini, telefon itu masih didalam kotak bersama si kiri itu... Ipod touch hantaran dari suami pun tak berusik, lagikan yang baru ini... Aduhai...Aku bukan gila gadget!!


Iphone dan Nokia 8800..belum keluar di sini katanya...Hurmmm

25 ulasan:

sHa berkata...

iphone - yang ku damba selama neh~
jgn jual lah.
syg woo.

Sha Pattinson berkata...

wahh bertuahnya badan ..tak payahla jual lagi pon pemberian orang kan ..simpan jer..suatu hari nanti akan berguna ..i wish i dapat blackberry hehehe ..tp my fiance ckp i ni suka hilangkan fhone so tak payah la mahal2 ..hurmm hampa sungguh hehe ..will puan anil sila la simpan pemberian org itu ..hehehe

mrs.F@wani berkata...

sngat bertuah pn.anil kite nie...sbgai saranan,jgnlah jual..mana tau esok2 berguna ke..:-)

nurul aziyana berkata...

hahaha xnk ke anil??rugi la..erm xnk bg yana jer la.kui2

xora berkata...

yup2. jgn jual.. kecik hati beliau :P

honeysour's blog berkata...

hahaha..anil bagi ana la....hiks=p

ungu violet berkata...

ah bertuahnyaaa!!!
simpanlah anil, sayang tu :)

Nariko berkata...

persoalan nya di sini.. siapa empunya diri yg menhadiahkan gadget2 itu? kita terjah!!!

kidding nil.. simpan je lah, in case emergency, it will come in handy.. :)

AmyMizzunderstood berkata...

simpan la..sebab its a gift from sumone kan??tak nk bg i je anil...for sure hp tu ada camera kan?i perlu nih!hahahaha kidding!

NURUL berkata...

wahhh anil kamu sgt bertuah. kalu nurul lah tak payah jual. sbb org bg kita kan? kalu tak mahu pakai anil simpan jer. buat tukar2 pakai kalu terasa mahu menukar nanti.

[ Hanie ] berkata...

adeh, gadjet idaman kalbu! :D
sgt bertuah, haih bak kate Azie, kita terjah sape yg bg itu hehehe.
Simpan je anil, mane tau, berguna nanti :) Tp mcm rugi jgk kan kalau simpan tak terguna? kang berkulat :P.

syanaim berkata...

::wah bestnyer...anil..jgn jual..mahal tu..smlm tunang nasha tgok kat klcc..kena jd stick maxis user br leh dpt murah..huhuhuh::

littlephia berkata...

haaa, jgn jual!!! sayang, tapi kalau insist jugak. hadiah je lah kat saya ms kahwin nti... sy ok jeee :P~

sweet cravings berkata...

hmm, dilema jugak ni. hehe. if nak jual... mungkinkah pemberinya mengatakan anda tidak menghargainya pula. tapi.... kalau simpan je pun, x guna.

hee. i pun suka things with sentimental value- bila my fon 3310 dulu yg byk dgn picture msg dr boyfriend (en tunang skrg :P) hilang, siap nangis bersungguh2 ok. haha.

xpe la anil, mebi bole guna both thgs at the same time~ ;)

atiQah adNan berkata...

hadiah sangat besttt..!!
pemberian orang tu ade sentimental walue kn..? walau ape pUn bentuk hadiah itu..arus disimpan hee~
kecuali hilang huhuhuuu~

sitijamilahazmi berkata...

tsk.pemurah sunggoh empunya badan ok.tapi nil, kalau jual kalau empunya badan tau kecik ati karang.at least kalau simpan, mana tau kot2 perlu nanti? =)

Shikin Hambali berkata...

saya gila gadgettttttttt

mmm maybe simpan saja buat kenangan, bcz mmg hadiah orang kan... sayang pula...

anil lutaze berkata...

~chacha--x syg wooo...hahahaha

~sha--urm..x guna..mcm membazir lak simpan

~fawani--urm...itu spt mghrpkan hp saya kini ilang...uwaaa

~yana--boleh dipertmbngkan...hehehehe

~xora--orang itu xkan tau...

~ana--boleh2...hehehe

~farah--urm...tp saya x syg... ;P~

~nariko--hahaha...ouh..sgt kontroversi nnti...

~amy---agak2 mcm tulah niat sbnrnyee b4 ni...hahahah

~nurul--ouh..x mahu tukar2..leceh

anil lutaze berkata...

~hanie--tau x pe...kulat tu yg x mo tu..kang merebak2...

~nasya--mmg kena pakai bil maxis kalau nk bli i phone tu...its prove yg iphone tu bkn keluaran mesia..tu yg x bes tu..jd functionnye berbeza..

~amy---waaaahhh...idea tu idea... ;P~

~myra--ouh saya setuju..sbb there's no way i akan guna..urm... org yg bg tu x kan kecik ati ponn...x tau ..n x kisah pon.. hehe

**saya pon ade 3310 dulu..tp bru pakai sebln dah ilang..huh!

~tiqah--mak saya pulak x suka smpn brg yg x dgunakan..saya terdidik begitulah awakk...

~jamilah--dia x kan tahu...memang konfirm!!!!

~cikin--awak gila gadget...meh2 dtg amik...saya bg free jek...hehehe

Shikin Hambali berkata...

biar betul ngehngeh saya datang pakai mask supaya u tak kenal nnt hheeee

azie berkata...

tu csl DS100 Bentuk mmg tiru iphone tp xada funtion pun.. tapi kalo anil nk jual pun mmg harga dia murah tau.. yerlah kos kedai baru je rm4**,kalo nk dijual kat kedai mungkin cuma dapat dlm rm150 jer kot.. CSL Trade in mmg xada harga anil..
tu bukan iphone,cuma tiruan bntuk iphone jer.. model CSL market prise dlm rm599 (tp tgk lah kedai biasa kaut untung berape..)

saya rasa baik anil simpan jer buat koleksi jer..

anil lutaze berkata...

~cikin--nnti x kenal..i x bg...hehehe

~azie--btw..iphone yg ciplak u kate tu suami punya, dan xde intense pon nak jual....salah baca ni...

azie berkata...

ohh yer ker malunyee;p huhhuu

Sha Pattinson berkata...

bagus jual la kalau taknak simpan hehehe ada pekdahnyer hehehe ..sila jual dgn sy utk dijadikan hantaran sya waa ...bole?? hehehe

yunayuni berkata...

anil awak biar betul tak nak pakai i-phone! ngaa..jelesnye.heheh.