Rabu, 12 Ogos 2009

Diah's II

Bersambung kembali.........Petang itu...selepas penerbangan yang lewat..Alahh...biasalah Air Asia...bluekk...Seperti yang ku duga memang akan tiba lewat ke majlis Diah di Shah Alam. Tidak bercadang singgah ke rumah, persalinan untuk majlis Diah sudah disediakan di dalam kereta. Lansung bergegas ke Shah Alam dari Lcct. Serius agak penat..tapi kerana jemputan, bagiku kalau tiada halangan wajiblah dihadiri. Lagipun aku suka..

Kami tiba, pengantin sedang makan. Terus ke meja kosong, tetapi tiada makanan, aku cari meja rakan-rakan bloggers. Ha!! disitu...sudah nampak..Amy dan Atim, Hanie dan suami, Azi dan suami juga, Sab dan rakan..tapi keciwa..mereka sudah selesai makan. Pelayan membawa kami ke meja di bahagian lain dimana hanya da 2 orang tetamu saja yang makan. Selesai makan, terus ke meja mereka-mereka itu dan mujur tempat duduk untuk kami memang ada.Hehehe...berborak sakan dengan mereka-meraka.


'Hadiah pintu' ;P~..
Yang penting.,..aku suka kerana...ia adalah makanan..Hooreii!!


Puan hanie..aah..kita macam ada kimia..sebab berborak sakan


Pelamin indah Diah dan Redza


Lihatlah Hanie...hehe...aku tak berapa ingat apakah penceritaan ini..namun, nampaknya memang ligat Hanie bercerita..Hanie..jangan marah haa...


Encik dd saya yang meletakkan kembali tag itu di meja..huhu..apakah...


Puan Hidd pun ada...waa...aku teruja..berkali memegang perut comelnya..


Lengkap!



Diah...anda sangat cantik macam bidadari


Saat ini Puan Azi aka Nariko tiba-tiba hilang..macam magik


Seronok berjumpa dengan mereka...Mahu ketemu lagi.


Aku gembira dan seronok di majlis itu walaupun sekejap. Namun begitu, sempat jugalah bergosip bagai...tapi semua berkaitan hal-hal perkahwinan...hahaha...mekap, baju, bla..bla...
Antara yang lewat meninggalkan meja. Sejurus Sab bangun, barulah kami semua mahu bangun..Terasa sebentar amat..sukar mahu berpisah.

Sesungguhnya kesimpulannya, Diah memang cantik yang Linkamat seperti yang dijangka..Baju rekaan Jovian yang meletupp..dari jauh dah nampak kecantikan itu. Kelip-kelip bercahaya seperti puteri raja turun dari kayangan.Majlis sangat suwit dan manis untuk dikenang sebagai majlis perkahwinan terindah buat Diah dan suami.

Buat Diah. Selamat pengantin Baru. Selamat datang ke kelab isteri-isteri..Hehehehe...dan semoga menjadi isteri yang solehah dan bahagia selalu..

**Amy...tak boleh ke cepatkan majlis awak tu....dah tak sabar dah ni... ;P~

25 ulasan:

Shikin Hambali berkata...

huiyoooo table 4 bloggers babe, kalah vip ;P nils u look as beautiful as usual!

[ Hanie ] berkata...

Huehuaha, tgh recall ni kita sembang ape waktu tu...terima kasih kat your husband yg sempat candid kite bersembang begitu. Mcm tgh berdoa pun ada :P
Happy dapat jumpa kamu dan lain2.

Betul, semuanya cantik2 belaka.Rasa nak naik pelamin lagi sekali dgn kerusi diah yg tinggi itu :D

AmyMizzunderstood berkata...

hahahaha..wahhh suka hati jek anil nih..sabar la anil...teringin nk tengok perut korang membesar time wedding amy nnt!hahaha.,,hoyehh!

ungu violet berkata...

anil, kenapa saya tgk muka awak berseri2 persis pengantin?haha..


diah cantik sangat, bloggers pun!!

nanonano berkata...

bes !
siap ade perjumpaan blogger lg,
:p

diana luna berkata...

Anil..your sister budak interior design kan?

BuTtErFlyInFraMe berkata...

wahhh sonok nyee dpt jumpa teman2 bloggers.. :)

ami schaheera berkata...

anil! what a small world, husband diah is naz's schoolmate, sepatutnya kitorg pun kena pegi wedding diah but naz bisnes trip and ami plak ta sehat sepanjang minggu lepas so tak dapat datang.. eee keciknya dunia kita eh? :))

NURUL berkata...

comel perut hidd yeah secomel tuan punya badan :)

Nariko berkata...

nil, makeup tu touchup dalam kete ke? u mmg hebat la.. hehe next wedding saper?

Sha Pattinson berkata...

wahh seronotnyerrr ...mcm best plak digelar sbg bloggers .awak nampak cun walaupun penat ..seronok tgk gamba wedding diah ..sy da naik panik ni ..wish majlis kawin sy mcm tue juga meriah dan suweet..aminn ..

semuanya gojes2 bloggers2 didlm majlis tersebut!

Miss Shareeda berkata...

terbukti para bloggers 'bride n wifey' kat mesia nih cumil2 belaka.. heheheh...uols nampak ceria sgt.. rasa join je..

sitijamilahazmi berkata...

wohhhh diah sumpah cantek melampau.sukaaaaaaaaaaa!anyway, love seeing all pretty brides there!mcm persatuan penganten baru pon ada juga haha! ;p

tenten berkata...

oh my... diah's dress is so gorgeous.. i love the ribbon.. soooo nice..... anyway suke tgk sume blogger bkumpul.. mcm dh lame sgt kenal.. well dats da power of internet.. :) anyway diz kind of gathering shud be an activity for all the bloggers... :)and i salute aa u anil.. mcm wedding marathon pula.. penat siut from morning till night.. :)

Putri Ramlan berkata...

err.. bukan baju rekaan nik erwan roseli meh? :)

Reena berkata...

true, diah cantik bak bidadari :)

anil lutaze berkata...

~cikin--uish...as usual tu selekeh...haha

~hanie--aah kan...aperlah yg sbnrnye kite smbang tu erk??hikk

~amy--alaaa...mcm lambat laie...merayu lah kt atim mntk awal sket...hehe

~farah--saya maseh pengantin baru...chewaahhh

~nana--aah bes..Takziah utk nana

~diana--ye kakak saya dulu interior..skrg ni mcm dh architecture jekk

~alena--haros seronok...

~ami--seriously? wedding redza pon esok hrinye..

~nurul--hahahaha...tau xpeee....

~nariko--aah..mmg touch up dlm kereta...hik..next wedding x de...bln 10 kot..

~sha--uish...itu kahwin...kena fulus byk...hehehe...x pe..kahwin kt rumah pon boleh sweet lah wakk...yg pntg konsep...awak nye jawa..kompem unik marbeles..

~shareeda--yeke?? ;P~

~jamilah--yupe..diah mmg cnthek yg amat melampaoo...oopss...ade 3 pengantin je...yg lain b2b

~tenten--aah...kena buat gathering lah...good idea...sapa2 nk organize?

~pu3--x silap nik erwan, nikah outfit

~reena--memanggggg!!!

diana luna berkata...

hahha what a small world la anil..kakak awak senior saya kat uitm..kitorg panggil dia kak e. i tolong dia buat model for her final year submission!

Rossy @ Farah berkata...

Anil...aritu awk nyer mekap by Tiar Zainal yek?
kalo bleh tak share price..sbb sgt tertarik and menarik dgn wajah anda..nk bajet2..hehe
awk amik package yg mcmane?

Sha Pattinson berkata...

ha'ah puan anil i ikut seruan u ..i mmg wat majlis kat rumah jerk ..hihihi ..yg penting meriahhh ..itu yg sy idamkan ..mcm wedding awak meriahhhh owh!!!insyaAllah akan marbeles aminnn... thanks beb!

anil lutaze berkata...

~diana--ouh yee? aah nama gelaran kwn2 die e..hik..aah..what a small world...kena habaq die ni..

~Rossy@farah--share price erk..lain org lain price lah awak..tp rate die kalau kl about rm950-1000k..die x de pakej..hope it will help u.. ;P

~sha--ish..wed saya biasa2 jek wak..konsep pon biase je..awaknya jawa...for sure hebat dn meriah

dialicious berkata...

Anil..thank u so much for coming&uploading the pix.i love u lar!kamu sgt comel&naturally beautiful ok!hopefully pasni leh jumpe kt mane2 wedd.mungkin perut dh kedepan time tu.esp nariko!hehe

susudalambotol berkata...

muka saya mmg muka tak siap dan muka mengandung anak lelaki kan? kan? :D

fizz berkata...

uwwaahh jelesnye xdpt nk join :(

esca berkata...

apa ada dalam kotakk tu? nak tau nak tau...
kita nk ambik aura diah...bestnyaa tgk pic2 awak..