Isnin, 2 Mac 2009

Semuanya tentang gembira!!!!

(Tak tahu kenapa hari dekat atas ni, lambat sehari..siapa2 tahu cara membetulkan ia?)

Tok..tok...huaa... hari minggu yang sangat padat dan seperti biasa sebab aku kerja pada hari ahad..Maka, apalah sangat yang dapat dibuat dalam masa 1 hari setengah..Bangun pagi2 untuk orang yang tak bangun pagi seperti aku ni..payah yang amat sebenarnya..tapi terpaksalah kan...banyak perkara yang harus dilakukan dikala cuti ni.. Sabtu memang sentiasa hebat berada di hati aku...(ayat kelam kabut, ampon !) Pagi sabtu ade appointment dengan Mike, dia orang yang bertanggungjawab menyelesaikan kad kawin kami (sebenarnya incik dd, tapi aku tumpang sikit untuk memudahkan hand made card aku nnti),.. Mike ni org yg brkerjasama dgn sykt Evergreen..oleh kerana incik dd banyak kerjasama dgn bos syarikat ni..maka kad nya telah disponsor..wahh..aku pon join sekakik sikit. Yelah memang lah buat sndiri..tapi kalau boleh kad sekeping yg dalam tu mahu diprint sesantek yang mungkin..kalau print pakai printer sendiri, x boleh masuk art card..maka, tumpang ye incik dd...





Syarikat Evergreen, untung berdekatan... ;P




Incik dd yang serius menulis data2..
(sambil Mike melihat dengan perasaan ~Whuteverrr~)
ahakk...
Kenapa rambut incik dd perang dilanda lighting??


Aku hanya tersengih menonton...wee...



Mock up kad aku dah pun dibuat 2 minggu lepas, abah dan mak kate setuju, suwit katanya...(yoko?) ahak..semuanya bantuan kakakku... aku ni idea merembes..tapi tak tahu nak realisasikan...aku draw n then tunjuk pada kak wati, dia otai kad kawen handmade ni.. Setakat ni dah 8 kad kawen telah disempurnakan oleh beliau. tapi beliau je yang belum buat kad kawen sendiri..belum sampai jodoh... Oleh kerana telah diinspirasikan oleh beliau, aku tabah ingin buat sendiri kad tersebut, segala peralatan udah dibeli..tapi...jeng...jeng...jeng... mana tah nak cari kertas murah untuk menghasilkan 1000 keping... dari info yang diperolehi, di jalan brickfield dan jln brunei..huahh..kak wati dah bising, kata dah kena start sekarang...ah..tensi... malam ini..dah kena buat design text utk kad dalam..mahu dihantar ke Mike lusa...yakin boleh.....inspirasi---kad kahwin linda jasmine..aku suka kerana ia simple dah suwit (itulah tema yang dicari)..tapi pepatung itu tidak akan ditampilkan sekali kerana.....hello!! kan ke tema dia pepatung...ade ke pepatung dalam tema aku...? ihik...


Mujur kerja di bh dapat curik pic ni..


Satu lagi perkhabaran gumbira bagi ku... akhirnya aku dapat juga mendapatkan khidmat make up artist yang menjadi pojaan aku ini (selain Saidatulnisa, Sue cantik dan Nurul Syukor) iaitu Tiar Zainal...Setelah lama berdiam diri sambil mengusha harga sana sini, akhirnya beliau sudi meluangkan masa ke majlis aku...Perasaan agak sedikit cuak dah..sebab bulan 6 ramai yang ingin dicantomkan hati..aku takut nak book and then full...itulah yang terjadi pada photographer( yang ini pon cite bes..tapi entry akan datang...aku janji...)...Maka...sebab tak boleh tahan hati dan perasaan..aku pun menitahkan adikku supaya menghubungi Tiar...

Anil: Cepatlah ko gi mesej Tiar tu..(hati ..hanya tuhan je yang tahu)
Adikku: (dia kat luar sebenarnya) ye2....

Selang tak beberapa lama..telefonku pun berbunyi..

Adikku: Dia tanya budget berapa...
Anil: Alah tak kisahlah.... (tapi tetap gak bagi jumlah RM*** untuk test power)..ok RM*** sekali tol and transport
Adikku: Dia up lah kak RM***...
Anil: oklah..jalan je lah labu
Adikku: Apa kata kita naik takat RM*** ni je dulu...
Anil: sukati ko..
kemudian....
Adikku: Kak...Dia kata dah murah dah tu...dia kata kalau orang lain biasanya RM**** tapi sebab ajiq..dia bagi RM***
Anil: ok lah..setuju je lah...
Adikku: Kak..dia kata jangan tak jadi pulak

Gile tak jadikkkkkk.....????!!!!


Maka...berjayalah aku mendapatkan khidmat beliau....weee...

Dengan rasminya..MY official makeup artist~Tiar Zainal (sorry..to happy!)



Ini antara hasil2 solekan beliau

Kenapa Linda Jasmine lagi..aku pun tak tahu..(Linda..kad awak menawan kalbu saya)



Tema beliau sungguh pinkish..suwit..


Aku suka bahagian mata..


Daring nye nox mekap ko...mak suka..Tiar...bagi saya macam ni satu!



Fida


Ah..hari tersebot terlalu banyak gumbira dalam hidup daku....semua yang diingini alhamdulillah terlaksana....Harap2 hari2 yang mendatang jua... Lala...la...la....la....(ingin menyanyi lala ini persis saloma ketika dingorat p.ramlee dalam p.ramlee d musical)..weeeee......




16 ulasan:

fila berkata...

hilang lah sedikit cik tan cik tan yg begayutan kt mate aku nih..ko kena update setiap hari,karena bole la aku ngelat kjap2 di o*** sambil membaca catatan harian ko..

zarazaznan berkata...

yuhuuuuu...

ai akn berkahwen jugak ini taon beb....hv to posponed due my beloved abah past away last jan. that is my saddest part ever....insyaallah TBA tarikh nya.
i mcm sukak lah mekap tiar zainal tu noks.....pls kasi info sket, huhu......

nanonano berkata...

wahhhh..
kelas gtu mekap artis dia..
malatoppss la dia nanti..
hihihi..

Dayu berkata...

ye anil
jom kita tubuhkan group
pe nak namakan 'pengantin kreatif???'
'our hand made card??'
kekeekek
my hand made wedding kad pun akan menjadi sesimple itu

inspirasi adalah 'kad kawin maya karin'
photostat?? mungkin..
tp selagi boleh..print je kat opis ni

achmal berkata...

hehe berjaya menghabiskan masa yang padat dgn stori menggembirakan hati :)

tak sabar nak tgk hand made kad ko tu nil :P

anil lutaze berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
anil lutaze berkata...

~fila....gile ko aku nak update stp hari..hahaha....

~ zz..byk bersabar k...baru lah terjwb tanda tanya i selama ini...zz..nanti dah kompem tarikh layangkan kad tau...nak no tiar?? nnti i email u..weeee...

nano~aaaa...kalau meletop cmne i nak kawen.. ;P

dayu~ aahlah dayu...silelah buat group...saye menyokong penoh..boleh bertukar idea dan berkongsi info...

kemal~ ooo...menggembirakan hati er..hakhak... sabar...mockup je bru ade ni...;P
..

oni berkata...

anil, sampaikan pada incik dd, AGONG kirim salam. ;-)

anil berkata...

uiks oni..saya maseh ingt itu Agong...wuhu...Agong kwn u ke? wa..sudah tgk photostream kmu...sunggoh marbeles...

oni berkata...

haha anil aku la agong. kat seri iskandar je org panggil aku agong.
ngehehe boleh lak jumpe kamu di sini....

zarazaznan berkata...

anilll.....,

until today i masih tak smpai hati nk kongsi cite sedih itew utk paparan umum.....i redha dan TUHAN MMG LEBIH SYG KAN MY ABAH...1 day kite juge kembali pdNYA...

ok, haruslah di emel dgn pantas iteww nombor kasi ai....huhu, nk kasi sama cam mate linda jesmin tu laaa noks....

anil berkata...

~agong..cam lain je muke kamu...ihik

~zz...sedeynya....dah xpe..u haros tabah n kuat smngt k... mlm ni i mntk tiarnya no kt my bro k..

eza 2odette berkata...

anell!
tiar zainal da, photographer meletss pon dah..ape lagi lom tick?..ko tetap hebat walau hanya ada sabtu...pluss++ senin nih cuti maulidur rasul ...kite?
hukhuk..semuga sgla nyer okey!all da best


**ahhaha..cepat add new post, akn ku meriahkan lagi dengan hasil nukilan ku.yeeha..

oni berkata...

lain kan, aku tau. hensem sket hahahah...... kamu tu pn lain sket aku tgk. mcm tinggi lak. laki kamu tu je yg serupe je aku tgk. haih lame btul dh tak jumpe die. last skali sama2 kat perangkaan dulu uishh dekat 4 taun dh. nak kawin dh kamu ek.

sHa berkata...

anel kuuuuu!

Tanpa Nama berkata...

Hi.. congratulations on your wedding day...
just wondering how much yer tiar zainal charge u?

Thx!!