Rabu, 25 Mac 2009

I got the ring..wee




Akhirnya pencarian berakhir... Ahad lalu, bergegas ke Habib Alamanda kerana kehebatan yang ku nantikan akan berakhir malam itu....tidakkkkkk.... memang inilah dia...kalau tidak berada di minit terakhir tak sah... Macam pertandingan dekathlon gayanya..Sudahlah berlansung belon udara panas, maka jalan biasa ke Alamanda ditutup.. Kira hari tu Putrajaya menjadi hot lah.. aduhai...jalan boleh tahan sesaknya..

Tapi sesampai disana agak sedikit keciwa. Round Brilliant 0.6 carat dah habis...uuhh..sedih... ada 2 ketul sahaja dijual. Aku suruh dia hubungi Ampang ke, KLCC ke, ada lagi tak stok..Dia kata dia dari HQ lah..Memang dah tak ada..siap tunjukkan rekod yang dah dijual tu..Auw...tapi nama pun last day... Apa yang aku expect kan?.. Ok, maka berikan daku beberapa pilihan... diletakkan lah 0.57 dan 0.69 .. dan yang aku nak di tengah antara itulah dei!!... adoi...Yer salah aku...lambat buat cara sudah lambat... Baheklah!!!

Jurang antara dua tersebut amat banyak..amat..
0.57 - karakter (color-J, clarity-S1,) sedih kan
0.69 - karakter (color- F, clarity-VS1)--hampir sempurna

Tapi.....

Terlalu berbeza lah harganya..ya ampun... aku menegah incik dd dari terlalu menunjukkan cintanya... **cukup sikit2 ok**

Maka sebagai tunang yang bertimbang rasa..tak apa lah 0.57 sudah.. Perbezaan rupa tak ketara. karakter mungkin sedikit terkebelakang tetapi saya puas hati kerana ia sangat menawan..Ah, saya akan jatuh cinta lagi dan lagi terhadap anda..


Saling tak tumpah..oklah tu labu


Dan, untungnya, ia adalah certified diamond.. Kalau aku mahu jual berlian itu, nilai akan berganda.wah..itu kedengaran seperti berita baik..incik dd kata..kena sportcheck selalu, kalau dah ada kembali yang dicari, kita upgrade ke 0.6... mungkin tak banyak yang perlu ditambah.. Saya setuju!

Kiranya, saya gembira kerana harga berpatutan, walau emak bertanya selepas itu, saya kata tak tahu berapa, sebab incik dd yang beli... Maaf ibu..nanti ibu bergosip dengan abah.

Dan oleh kerana kisah suasa dan emas putih itu, (ketika hampir satu jam berjalan2 sambil menanti cincin saya di siapin cantumannya) saya dengan rendah hati membelikan incik dd cincin perak bersalut platinum, rekaan seperti yang dikehendaki, tapi berbatu delima (maknanya merah)..tak dapat jumpa batu biru yang cantek..tak apa ye..nanti saya cari batu biru itu lagi..ada 2 cincin pun tak apa...Kita buat akad nikah 2 kali...ihik..

Kami pulang dengan gumbira dan senang hati kerana dapat dia dapat menunaikan kisah lambang cinta abadi kami. Terima kasih daun keladi, nanti kita upgrade lagi... Larik******

24 ulasan:

hazlynda kushairi berkata...

wahhhhhhhhh
tak ajak pon~
discount abeh tu!!!
haishhhhh.......
bile la turn daku ini )=

Fifi Amkhaiz berkata...

yeyyy shanel dah beli cincinzz ;p~ aku jugak yg tak beli2 lagik... huhuhu... next month mmg harus muflis lah kami berdua... almost everything tak beli lagi jadi mmg botak lah nanti kepala encik amkhaiz saya ahaks ;p

farhanna berkata...

anil sales habis ke? bape rm?

amy berkata...

amboi3...ada sale tak bgtau ni leh marah nih!!
well congrats dpt ring2 yg dihajati...huhuhu!

sTory oF Me..... berkata...

giler cntik la cincin dia...hajat di hati memang tingin nk y gitu...ape kn daya x mampu lg..

Ija1202 berkata...

bestnye dah dpt ring yer...
simpan bebaik :)

achmal berkata...

cantek cincin ko nok!
hehe bertuah badan.

menegah encik didi drpada terlalu menunjukkan cintanya. wahhh gitu ayat hahaa~

tgk la encik didi nye cincin pulak

nanonano berkata...

yeay ! da dpt pun..
kite gak xjumpe2 lg yg berkenan..
haishh awatla kuno sgt ktn ni xde habib eyhh?
:p

ami schaheera berkata...

wahh tahniah anil! akhirnya berjaya juga jumpa cincin yang hamper2 sama, takpe2 nanti boleh upgrade kasi melatop! :D

fizz berkata...

yeaaayyy!! anil dh dpt cincinnye!

nnt lps kawen kite pon nk try upgrade cincin lah. bole? ihiks

anil lutaze berkata...

~bet--hah..aku dah ajak seantero dunia dah... ;P

~ hafifi-- x pe..en.amkhaiz masyookkk...

~farhanna--sale boleh tahanlah regenya...50%-70%..jd bygkanlah...hehehe

~Amy--temkiuk...ala..saya x tau ..incik dd yg bg tau...uhuk...

~Fahanasazali--byk range harga..cuba cari lagi..insyallah berjumpanya..

~Ija...musti!!

~mal-- ala...kena ltk er cincin incik dd... uhuk..lbh kurang cam cincin batu biru entri lps..

~nana--silalah ke kl lagi..pstu penohkan bonet kereta anda... ;P

~ami--kang meletop saya hancor lak nnti..

~Fizz--boleh2..haros!

hidden.wing berkata...

envy your ring anil...
solitaire more than half carat...peh mmg bling bling.

congrats babe, dapat jugak cincin idaman kan, certified gituu..!

anil lutaze berkata...

~ouh..temkiu miss hidden...saya amat bersyukor.. ;D

Putri Ramlan berkata...

omg! i suka gila the cut! :D

Dayu berkata...

sudah dapat cincin
bestnya..kita ni bila la nak gi membeli
asyik tertangguh je
jgn sampai tertangguh majlis kawin aku sudah *seram*

anil lutaze berkata...

~putri--me tooo ;D

~dayu--isk...mntk simpg je ckp mcm tu dayu...insyallah..semua will be ok..

fila berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
dialicious berkata...

anil,betol ker kalo GIA cert harga nya bole jd double?aritu kita tanye Habib&DeGem katanya,kalo jual blk mmg tinggi harganya tp xdelah sampai untung..rugi tu ttp ada tp okla dr takde value lansung kan..Habib plak saya cari 0.6c katanya mmg susah..yg ade hearts on fire je..mmglah harga pun boleh terbakar hati ni..hehehe

anil lutaze berkata...

~ Diah-- aah..harga ikot pasaran sbananye..artu i pg habib btolkan my other ring, i tnye.. harga suku je, so, kena tgk time hrga naik...uhuk.. yupe 0.6c x slalu ada..mse sale aritu ade 2 ketol je kat mana2 habib, siyes limited, frust btol..haha..mmg trbkr hati dgn hrga die..

Fadeadsy berkata...

anil, kt mane u bli ring for emcik tunang? i pun mcm nak carik yg silver plated platinum.

anil lutaze berkata...

ouh..dekat Alamanda Fadeadsy..tp x ingt nama kedai..

ungu violet berkata...

taste kita sama :D

ainulfadz berkata...

macam cincin tunang saya...hehehe
dapat jgk pujuk tunang saya belikan..

ms diaz berkata...

cam cincin tunang i la..ehehe..tapi i beli kat tomei alamanda..