Sabtu, 14 Mac 2009

Warna saya

Perbincangan bersama Pak Engku sabtu lepas telah mendapat kata sepakat bahawa tema majlis ku adalah LILAC....weee.. Sesungguhnya aku sangat menggemarinya...walaupun aku bukanlah peminat warna ungu ..tapi why not?? inilah adalah idea dari mak dan abah...pada mulanya aku membantah keras..sebenarnya cadangan asal..aku hanya inginkan warna putih dan ada sedekit merah..kerana ouh..sesungguhnya aku tidak mempunyai kekuatan nak menggunakan warna2 terang ni..takut lain jadinya... Tapi setelah membuat sedikit research..maka apa salahnya kan..



Tona




LILAC merupakan tona warna violet ataupun lebih cenderung ke 'light purple'.. namun, ada 2 jenis iaitu.. Lilac itu sendiri dan Lailac gelap..Pak Engku pula menggelarnya Lavender..hurm..apa2 saja..aku tak kisah..


Lilac


Lilac gelap


Tona-tona yang lebih tepat
(bukan cik tona ok)


Transformasi menjadi tema sebuah perkahwinan

Syahdu dan menggugat perasaanku


Kalau saya banyak duit, saya akan merealisasikan menjadi begini juga





Direalisasikan ke bentuk kad..

ringkas dan suwit







Bahan-bahan untuk buat tag



Tag-kalau anda ada penyambut tetamu di meja sambut tetamu atau boleh jadi Thank You tag




Ah...aku ingin jadikan album kahwin nanti ..DIY..extra pic kan banyak..



Kek







Cenderahati-sesiapa?





Bunga tangan


Ada juga mockup atau ini untuk Barbie punya majlis perkahwinan


Kesimpulannya... aku mendambakan ia menjadi realiti..tapi seperti biasa.. pada waktunya nanti tak semua akan menjadi seperti yang diinginkan... Kata Pak Engku..semuanya nanti akan berwarna ini..sehingga ke air akan berwarna ungu..ahak...Itu persembahan dari beliau..hurmm..not bad..
Tapi aku bersedia kalau ia tidaklah begitu Lilac asalkan sedap mata aku memandang.. Kadangkala..aku takut untuk over expectation terhadap sesuatu..takut aku akan kecewa..biarlah ia terjadi dengan natural..

**Aku bukan ke ujibakat lakonan ok....hak..



25 ulasan:

hidden.wing berkata...

my fave color..!

u know anil, when i was on bridal hunting for my engagement in penang last time, this bridal owner (bapuk) suggest me color yg tgh hot now -"belacan" and i was like haa? color ape tu?

cari punye cari, rupenyecolor "belacan" tu is mauve (purple-pink like) hahaha. cute la diorg ni......smpi skang i terikut2 calling color "belacan" ngehehe.

amy berkata...

nice and sweet color actually!!i like...

Reena berkata...

My fav color also...tapi, i tak pilih tis color utk tema i coz hari2 biasa pun mmg i pakai purple...hehhehhe...

p.s: Nice blog..will link it up

achmal berkata...

wihiii lilac lah sweet n nice la nil. :)
for my wedding tak pakai wane ni kot pasal da pakai mase enggage aritu hihi~

semoga menjadi realiti nihh..
haihh bile la kreativiti nak berkembang. dapat buat sendri kan jimat hikhik :P

farhanna berkata...

purple sweet...sweet sgt

anil lutaze berkata...

~miss hidden- hahah..kaler belacan??boleh jadi bahan ni...

~amy- iloike tooo.. ;D

~ reena-thanks..link u too!

~mal- waa.yeke..mao ngk..fb??wed bila mal??

~farhanna..yupe sggtt!

eza 2odette berkata...

aku tertanya2 apekah air berkaler purple or lilac kind..keladi kah?ahhaha..atau air ribena?

All the best to Anell, syonok sgt nk nengok anell da meletss nek pelamin.yea!!

yutat berkata...

nice color!!i like!!hehe

Tanpa Nama berkata...

shanelll... seperti seakan2 kaler ku... owhh bagaimanakah? ;p~

FifiAmkhaiz

dialicious berkata...

ini adalah kaler tema sblh majlis bertandang saye..hihihi..ibu si dia yg pilih..hihihi..so kalo ade riben lilac berlebihan tu blehla tolak kt saye ye..;p

SINCHAN KPTM berkata...

SWEET NYEEEEEE...RAMBANG MATE TGK..SUME LAWA2...

dialicious berkata...

saya dah salin no phone tu..thank u soo much dear!

anil lutaze berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
anil lutaze berkata...

~eza aka jiji- aku pon x tau flavour nye apa nnti....kalau keladi masak asam punya air boleh...? hak

~ yutat..ko biler laie..tunang dkt sethn dah .. ;P

~hafifi~ ler..ko katakan tema mu dusty pink..ohok... ala..yg pnting kawinmu memang ler melets nnti..i cant wait bebeh!!weee

~diah....hahaha..boleh2...nanti saya kasik awak..

~Sinchan- aah..suwit kan...uhuk..

Fifi Amkhaiz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Fifi Amkhaiz berkata...

shanel, saye budak baru blajo. cepat ajar saye! hihi...
jgn riso itu menandakan kita sejiwa. a'a mmg mine rusty pink, more to the shades of pink. hope the wedding planner can get 'em la. ahaks! most of my immediate families mmg pakai purple-ish kind of colour. and me cant wait for urs too! mwah mwahhs!!!

Tny berkata...

Bloghop.. tetiba sampai ke sini.. Nice choice of color!!! unique je.. ala2 lavender..

Salam kenal =)

anil lutaze berkata...

~hafifi--ala..tnjuk lah sket klue rusty pink tu cnr..ala..sayam..aku nya nanti ko dah tak xcited sgt..sbb ko dh kawen...hahaha..ko nye yg aku xcited..sbb ko mao kawin..n aku nye pon nak hampir..weee...

~Tny--credit to my parents.. salam kenal too

fizz berkata...

waaa anil. i'm using lilac as my nikah kaler theme! kite same la hihii. walaupun ni bkn my fav kaler... tp oklah kan shades die? acceptable la kiranya

Dayu berkata...

sweetnye ini kaler
soft je
sejuk je mata memandang
lagi2 u hidangkan dgn gmbar2 yg sgt lah buat hati meronta2
kalau lah duit melambak2 kan best

bestnya TQ tag tu
jom kita tiru!!! hahahahaha
guest tag tu pun menarik..
ada masa?? jom buat!!!
smua nak DIY...*matilah*

anil lutaze berkata...

~fizz--ahak..itulah...nmpk cam cnthek slps buat research..wah..tema nikah gitu.. marbeles..

~ dayu--duit melambak..bes..duit yg x melambak ni ha..huh...meroyan aku... hahaha...btollah..sume nk buat diy...matila..dahlah kt rumah ni i sorg pompuan besides mom..dia lg byk kerja nk buat...

Vintageousss berkata...

sweetnya nil lilac. bes je i tgk persiapan kawin u. -teyn

Shikin Hambali berkata...

UGH SUKE NYEEE

suke card no 1 & 4!!!

excited pulak aku EEE!!!

anil berkata...

~Teyn--i dah bilang..suh adib msok minang...

~ cikin-- x pe excited..sbb i pon sama...wee...

Unknown berkata...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ