Khamis, 5 Mac 2009

Aik..Gembira lagi!!!


Setelah lama tidak bersamaan rakan yang tercintak..Aku bangkit dinihari pada jam 8.15 hari minggu lalu... Itu adalah mimpi ngeri pada seorang yang bernama aku..Jujur aku katakan bahawa aku tidak bangun sepagi itu, malah waktu kerjaku juga bermula pada jam 4 petang, maka andaikan sajalah waktu perdana aku setiap hari..uhh..aku tidak mampu mengandaikan ia..ahak..Bangun dengan gigih untuk mengambil stok baru untuk A'xteqs..Begitu bersemangat waja. Sesampai ke tempat yang dituju, tempat tersebut hening kerana belum pukul 10 pun, wahh..itu satu pencapaian hebat..

Setelah ia dibuka, kami memilih stok dengan gumbira dan senang hati..Kemudian incik dd pun dtg menjoin...guess what, daku telah berjumpa dengan satu gaun yang sangat canthek ok...wa...mereka kata persis gaun pengantin...ia tidaklah kembang, tirus seperti pensil skirt tapi cuma labuh, dan bahagian atas persis lace namun ia cotton...ah..dan bahagian pinggang ke bawah ditaburi mutiara.....uuuuhhhhh...dan ia membuatkan aku tidak mampu menolaknya..Walaupun ia tidak sesuai untuk majlis kahwin melayu, tapi aku nak ambil juga...manalah tahu, untuk parti ke apa ke..Tapi aku tak bersedia nak tunjuk kat sini...mungkin suatu hari nanti...hikhik...

Kemudian kami ke butik Saidatulnisa untuk selesaikan sedikit masalah tentang baju..ada lagi yang belum sempurna...weehuu...




Lantas...pergi ke tempat yang kini seperti rumah kedua untuk orang2 sekategori dengan ku...ia kan?kan?kan? Baju incik dd belum selesai lagi, katanya warna baju itu tak menarik maka, carilah kain light gold untuk beliau, ..(Kalau nak tahu...baju nikah kami pun belum tempah lagi ok)..huhu...berbalik dari cerita tadi.kami ke Jln Tar untuk mencari kain yang sesuai, cadangnya mahu ke Jakel, tapi warna yang kami cari tidak ada yang berkenan di hati..Oh sebelum itu, incik dd mahukan kelainan sedikit untuk baju melayu pada hari persandingan nanti, beliau tak mahu baju melayu satin seperti kebiasaan yang akan dipakai...mahu kain shantong silk (aku tak pasti ejaan sebenar) katanya...Potongan pun agak sedikit berbeza..


Ini menjadi pilihan beliau...Contoh terbaik

Potongan baju sedikit kecil dibahagian badan


Gambar Ihsan The wedding Diaries


Potongan ini nampak agak sesuai untuk persandingan..Segak katanya..aku pun berkenan, tapi untuk nikah, eloklah mengikut tradisi kita, baju melayu satin, lebih afdal.. bukan begitu?


Kami terus ke kedai yang memang aku dah aim untuk mendapatkan shantong, warnanya pun tak kurang canthek, dan agak murah berbanding Jakel..kain nya pun tebal dan bermutu..AKu tak pasti nama tempat tu apa.. Alinas rasanya..tapi dia berhadapan Sogo...ia seakan Jakel..bertingkat2, setiap aras ada bahagian masing2, tingkat bawah fabrik, 2-hiasan dalaman dan katil pengantin, 3- aksesori, langsir dll....Kalau di Jakel, Shantong berharga RM33semeter tapi di tempat tersebut hanya RM26semeter...untuk baju melayu lelaki memerlukan 4meter (jika bidang 6)...maka anggarkan sendiri perbezaan harga tersebut..banyak juga kan?

Incik dd tampak gembira dengan pembelian kain tersebut..huyay!!!




Nonet sedang test power angin


Kualiti masa bersama nenah dan nonet




Berkejaran ke sana sini tapi sempat berposing yang agak keterlaluan kan...Yelah..aku kerja jam 4 ok...Tapi harus menyinggah SUngei Wang dulu, mahu beli hadiah untuk harijadi ibu tercinta, kata incik dd, belikan mak jam...Bahekla, aku ikut sahaja....dan ini hasilnya....yay!!!


Ilebiu mom!!!Ternyata mom suka...incik dd yang pilih kerana mom memang bertangan kecil dan tali kulit amat sesuai dengannya...


Gembira lagi...!!!


17 ulasan:

NURUL berkata...

nice blog. seronok membaca nyer. meh exchange link :)

dialicious berkata...

Nak tanye..baju kat saidatulnisa lawa2 x?mahal kan?

my hidden stories berkata...

wah..syok nya...soping2 amik gambar...

cantek gak baju melayu pakai kain shitong silk tu..eh betul ker ejaan nihh?

bayu berkata...

gumbira membaca ayat2 gumbira orangan yg tgh berdarah manis ni..weee..mesti chumel kamu berdua on dat day..

zarazaznan berkata...

noksss......!

kamu mmg kelihatan sggoh gumbira dismping rakan2 bahek kamu..daku pon tumpang gumbira jika kamu tgah gumbira...hahaha....i pon sudah hampir menghampiri saat gumbira juga disini...jaga diri kamu bahek2 okeh!!

anil lutaze berkata...

~nurul..thanks alot..yupe..mari2

~ diah..lawa bju kat sana..tapi kebanyakannya rekaan dari Man kajang and Radzuan Radziwill..mahal pun x mahal sgt..standard jgklah..above 1k..

~hidden stories..aah..kainnya cntehk..maybe u can try..kitorg ni pon kira take a risk..sbb shantong material agak sedikit keras..so,..sesuai lah untuk rekaan yang diingini

~bayu...sila haderkan diri k nanti..ihik..

~zz..ya ampon..lupalah nak email kat kamu no tiar..ouh...malam ini saya akan cuba memaksa diri saya mengingatinya...kamu juga jaga diri...

oni berkata...

anil sila add aku di fb ek. n bagikan no fon incik dd ek. kot ade mase nnt boleh melagha bersama lama dah tk sembang.....

2Xtraordinary berkata...

waaaa..

yaa..

errr...

nguaaa..

(ekspresi daku ketika ini..)

abaikan..haha

anil lutaze berkata...

baheklah en. oni....

~nah.... ahak...sila zahirkan ayat anda...ahahahaha

husnimd berkata...

eh senah...
selain ros muhammad nizam, aku hanya dapat associate'kan anil dgn senah. baru aku ingat macam2.

fila berkata...

gembira je asik!

cik anil ezatol,time kasih la sudi mengupdate blog aanda eh.biarpon mengantok dikaco dek cik tans,aku tegar.lalala.

anil berkata...

ahakk...lempang sket cik tan tu!!! nak kena ni....

Dayu berkata...

saya pun join gembira untuk kamu
baju pilihan en DD tu mmg menarik la
bercitarasa en DD kamu
en tunang saya 'awak la pilih kan untuk org'
tp bila tiba2 bercitaras
mcm2 lah demand nyer...

sukanya gmabar2 kamu di rumah kedua bakal2 penantin itu
eksklusif je tgk

anil lutaze berkata...

~dayu..samelah tu..incik dd saye ni cerewet sket..selama saya bersama dgn dia..kehidupan byk dipengaruhi oleh dia..dia advisor saya dari pelbagai segi... hikhik...

**Mari shoot byk2 kt kediaman kedua..pastu post n buat group..hahaha

waheeda berkata...

wahhhhh....gembira sunggoh say melihat kamu gembira anill....gumbiraaaa...lalalala...

anil lutaze berkata...

wahida,...hehhe...aku lom settlekan lg blog ko...aku asek luper jerk...
uhukk...mahapkan daku...nnti aku buat k...

Unknown berkata...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ