Khamis, 14 Januari 2010

Sawadikapp!!

Waaahh..hi....lama betul aku mengambil masa memuat turun kan gambar2 ketika di Phuket. Tak tahu kenapa kurang berperasaan best di sepanjang minggu ni..

Perkara yang buat aku gembira apabila aku kini sedang mengamalkan pengambilan makanan sihat (kurang kapasiti kalori, kabohidrat--lebih banyakkan protein, sayur dan juga makanan tanpa minyak langsung), serta memanfaatkan sepenuhnya kemudahan Gym di rumah...woo... baru ku rasa hey.. bermakna hidupku kini...selepas ramai yang bertanyakan 'eh..mengandung ke?'...'eh...dah berapa bulan?'....'eh perut dah besar nampak'...dan aku rasa seperti ingin 'eh....korang ni kenapa? gemuk sangat ke aku?'..kalau lebih lagi 'eh....sibokkkkknyeeee' ....dan barulah kini...'eh....memang aku dah tembam dan buncit secara langsung jika anda di depan ku'

Maka, tidak perlu menjaga hati dengan mengeluarkan ayat 'eh..anil ok..x gemuk la....' ...ouh pelis sayang2 semua... anda tidak berada di keliling hidup saya setiap hari..jadi anda tidak tahu akan perubahan bentuk badanku selepas berkahwin...sekian terima kasih...

Ok berbalik kepada cerita Phuket aku pergi tak lama kerana kami mempunyai tidak kegemaran berada lama2 di negara orang..kerana mengikut pengalaman kami...susah nak sesuaikan keadaan dan makanan orang luar ni...

Jadi pergi selama 4 hari saja
untuk info kami tempah tiket Airasia (seperti biasa lah kan..murah) setahun yang lalu
Pergi-Balik dan muatan beg pergi-balik juga seorang RM165 yang bagi kami murah kerana promosi free seats ketika itu

Hari Pertama

Tiba malam


Suka.... dah sampai terus buka bb


Kami menginap di Chang Residence-lokasi Patong Beach
Tidak memilih hotel mahal dan berbintang2 kerana sepanjang hari menghabiskan masa di luar






Dari balkoni bilik kami


Berjalan di sekitar Bangla Road-lokasi terhangat di Patong


Mereka digelar Lady Boy..cari rezeki dengan hanya mengambil gambar bersama pelancong


Stripper dancers yang sopan..yang tidak sopan berada didalam..hehe




Terkesima kami melihat kedai ini yang mempunyai banyak gileeeee kasut


Sebab semua kedai adalah non halal di sekitar situ, jagung santapan kami..Nasib dah makan dalam flight tadi


dan air kelapa...yay!!


Hari kedua

Adik dan abah baru tiba kerana ada persembahan pada malam sebelumnya
Kami naik tut2..mahal dari teksi biasa di Malaysia okeh...booo



Langsung ke destinasi yang dituju..kawasan masyarakat islam...maka..restoran halal banyak


'Ghadafi Restaurant' paling terkenal di situ kerana pilihan makanan yang banyak
Thai, Melayu, India, Arab dan tak lama lagi France...


Punyalah banyak menu yang diberikan kepada kami...kami tak order..dia hantar apa yang famous..
Semua RM150++ =1500bath rasanya...abah kata tak kisah sebab bukan selalu datang Phuket..hehe



Bersama tauke, isteri dan anak perempuannya (Mereka berasal dari Langkawi dan berketurunan Mahsuri)


Anak tauke, Nui baik hati bawa kami ke Elephant Trekking...yay!
Pondok untuk naik gajah


Mak dan Abah dulu

Kemudian adik dan kakak


Baru giliran kami...Gayat okeh..serius takut sebab tempat ni curam..


Kena marah dengan suami sebab main bb atas gajah..heee


Ayam pun mahu posing


Jalan2 bersama Nui...pencarian pakaian mandi dan lain2


Nui yang baik hati


tak ingat nama tempat ni...heee...tapi cnthek pandangan laut dari atas




Kakak ajak bergambar juga dengan ladyboy2 ini..seorang RM10=100 bath
dengan selambanya dia letakkan tanganku kat buah dada dia..nasib pondan

Di sini memang pondan je lah berleluasa


Careffour(malas nak semak ejaan) dan Robinson


Makan udang bakar dan air buah...gerenti halal
Kami berebut-rebut makan


Selamat datang ke syurga bikini


Hari ketiga

Sedia bertolak untuk jelajah pulau2 seperti Phi2, Maya dan lain aku tak ingat..



Snorkeling time...yay!!


Ikan menari2 saja di sekeliling..tak takut langsung depa






Kemudian ke pulau yang banyak monyet...haha...mereka sangat pelahap
tapi sebab dah muak makan pisang..dia tak mahu pisang itu...sedap tembikai tu lagi katanya




Abaikan pemandangan ya..nasib pembaca semua perempuan (harap2la)



Haa...ni pulau yang ada monyet tu...cantik kan


Iklan sekejap...tak marah kan...? ;P


Kemudian singgah makan di phi2 rasanya....Masyallah..semua tamak tak ingat kerana tukang masak islam dan makanannya halal..slurp...


Sempat main permainan bola pantai ke apa tah..


Maaf..aku feeling sengal disini



Kawasan tsunami di sepanjang pulau


Tak dapat tahan pemandangan


Ia seperti pertembungan dua teluk...canthek sangat


Menikmati udara nyamann


Air sangat cantik..suci dan berkilau seperti langsung tiada pencemaran walau sedikit pun


ha....yang ni Maya Bay..Lokasi filem The Beach


Aksi yang tidak terlampau jika berada di sana...heee


Kemudian ke pulau apa tah ...
Maaf...aku memang sukar mahu mengingati nama2 tempat ni



Rasa seperti beranak jagung dah berada di Phuket ni...


Kembali ke Patong


Wajib setiap kali ke negara luar membeli tshirt hard rock..suami pengumpul
(suamiku sunburn)


Hari keempat

Menunggu teksi pada jam 5 pagi...huuuu


Cuaca pun gelap lagiii...maka gambar pun gelap


Memang terasa ala2 ngantuk saja di pagi hari ni...tunggu..... sehingga dapat berbelanja di zon bebas cukai...yay!



Babai Phuket


Kesimpulan seronok...kerana sesekali dapat bercuti...setiap tahun harus meluangkan masa merehatkan minda berjalan2 di negara orang...tak kisah jika negara jiran sekalipun...
Jauh perjalanan luas pandangan (err....betul ke?)


**Tahniah kepada Shahila dan Shadeq(bunting pelamin sungguh...hehe) kerana sudah pun mengandung 6 minggu..jika tak silap...alhamdulillah

38 ulasan:

sitijamilahazmi berkata...

awwwwwwwwwwwwwww anillllllllllll best sungguh kamu dpt ke sana!cantekkkk bangatttttt!bilalah saya dpt ke sana.anyway,kamu chomel bukan gemok.jgn risau haha

Nariko berkata...

yeay.. gambar phuket! gi simon cabaret tak? ada 'awek' cun cam korea. hihi..

nice pictures anil! loving your rainbow dress!!

eza2odette berkata...

hah anell--mestikah sensored kan niple si husband?hahahah..best2, pehhtuh dpt sourvenir dr phuket polak dr mu.. murah rezeki mu dan bejlan2 lah lagi oke. heheheheh

+a.z.i.e+ berkata...

terus teringat zaman honeymoon dulu. Rindunya kat Phi Phi Island :)

Even you gain weight, u looks so cute, Anil

AinuLFadZ berkata...

bestnyer phuket.kena ajak husband ni.tu soklan harus bg org yg dh kawen.kdg2 malas nk layan & kdg2 kecik hati bila org tegur kita pregnant tp bukan.dlm hati " tau la aku dh gemuk".selamat menguruskan badan.utk saya juga sbnrnye ")

Zara~AB berkata...

nice pix! i just came back from krabi and we did went to phi2 island trip as well. Yang u gi tue Monkey Bay - Phi Phi Don (the place that u r having lunch - Phi Phi Ley (The Bay) - Maya Bay rite? i tend to remember all the place sbb terkesima on the place! i belum update mine! again, nice one!

Sha Pattinson berkata...

MasyaAllah ...gambar cantik bukan permandangan yang cantik hhehehe ..nice yea phucket nanti la nak cari yang free seat punya diskaun ..jeles juga ..wahh anil u look marbeles yer kat sane..your rainbow dress superb ..and your family pon cute seronok tgk gambar2 tak payah tulis byk2 gambar dah bole menceritakan segala-galanya bukan ..love the colors ...eeee ..anil u takde la gemok pun comel dan cute yeaa ..but pls share the recepi utk makanan yang healthy coz u like healthy food eceh ..(padahal dah mmg gemok pon so angan2 nak kurus gak hiks) k dear nanti jumpa kat BB ..and mood? why dear ..biasa la sometimes kita kena moody kan ..j jumpa kat BB hiks

Sha Pattinson berkata...

psstt like ur dress and topi color pink itu ...uwarghhh and shopping kat phuket murah tak???

farah fatihah berkata...

omg cantiknya phuketttt!

yes anil awak berisi sikit tapi masih comel oke!

OpiYa OneL berkata...

always waiting for your new entry. hehee.. bestnye sis pg phuket. And one more thing, thanks sis sbb reply e-mail sy ttg veil tu =)

Fathiyah berkata...

psl kes gemuk tuh, sama la kte anil.ada org tegur berisi,ada yg ckp2 kat blkg. sabo jelah.mencik.ade aku kesah.haha

azam thn baru - gaya hidup sehat!;)

wow phuket.harus terjah ke sana juga nnt.kte penah naik gajah without kerusi kat blkg tuh tau.best.rs tulang belakang gajah tu bergerak2.hehehe

Putri Ramlan berkata...

ishhh! bestnya tgk gmbr2 awk seme ni.. erm, tak sabar plak rasanya nak ada life sendiri.. :)

aurinh berkata...

anil - u telah buat I nak honeymoon kat phi phi balik... LOL. Maya Bay lawa sangat kan... kan...

Ami Schaheera berkata...

bestnyaaaa anil! cantik gila lah pemandangan kat tempat penggambaran the beach tuuu!! wahhhh sukanyaaa... naz pun suka tshirt hard rock, zam leh geng ngan dia. and kita dua leh geng sbb ada tshirt hard rock warna biru tu yg sama yayyyyy! heee sronoknya bercuti...

nurul aziyana berkata...

waaaa syioknyer die...kadang2 sonot kan jelajah tmpat org

misha.w berkata...

kamu dgr ckp saye pegi ke strippers club! yay! tp nape tak pegi thai boxing? lg super best dr strippers club tuh.

AmyMizzunderstood berkata...

nice viewww...nk pergi jugakkkk...siap atim!wakakaka...best la anil..since i dah tengok pic u kat twitter..ey2..mmg patut kena marah pun ehh.asik ngan BB jekkk!

BuTtErFlyInFraMe berkata...

wahh syok syok !!!

anil dapat pegang 'mahkota' ladyboy tuuuuu..hehehehe

and..gambar tak terlampau tu,mmg tak terlampau pun, sbb ada lagi aksi yg hebat kat belakang anil tu..hehehe

Riena berkata...

wahh bestnyaa anil...pandi dia sangat sangat sangt cantikk... x tahan tgkk...insyallah akan kesana nanti..

murah betul tiket ya..eemmm

syanaim berkata...

::bestnyer anil..terasa nak plan gak ngan my family..haush.second honeymoon erk?::

.:ANN512:. berkata...

wow!~

nice & gorgeous pix! isk isk..nih yg raa nak gi sana nih..hehe..pix terbaikkk punya haruslah tangan di dada pondan itew walaupon tidak ori ye..awwww!! muahhaa..

yake care dear!

[ Hanie ] berkata...

kap kap kap! ;)
cantik..terguguat mcm nak kesana jgk. bab air laut tk tercemar tu, sangat menarik hati!!

p/s: takpe nil. org dah lepas kawen mmg susah nak elak dr berisi ni kan huhu (ckp pd diri sndiri) saya paham perasaanmu :)

haney berkata...

kelihatan cam besh giler...

\/

Atiqah Adnan berkata...

first of all nak cakap cermin mata anil sume somel2.. heheh qah harus ade keberanian kalau nak pakai gitu haha..:D

bestnye phukett.. banyak sangat penari pondan gelek-gelek.. mesti kelakar kalau dapat tengok live.. haha

anil bila nak jumpa in person..^^

ieja berkata...

wow.. memang cantik..

hazlynda kushairi berkata...

babe, teruja seketike.
cantek - cek anelan
cantek - ladyboy (auw!)
cantek - phuket
cantek - gambo
cantek - permandangan
cantek - sunny ang!
cantek - tmpt penginapan
cantek - pink hat ang
cantek - lautan
pendek kate, sumenye cantek! bestnye org berfamily ramai.
aku? bertiga je )=

Fuchsia berkata...

my sis gi honeymoon kat sana aritu. gile mahal naik tut2 dia tu eh. dah la susah carik makanan. ni yang cadang nak honeymoon kat m'sia je kang =p

NURUL berkata...

byknyer gambar anil...hehehe nice

anil lutaze berkata...

~siti jamilah--insyallah...kalau bukak2 air asia kkdg buat promosi gila2..boleh pergi...hee

~nariko--mcm x pg je 'simon cabaret tu' ..alaa...knp x tahuu...sedey saya ni...

ouh rainbow dress for only rm15 kt sana ;D

~jiji--mestilah sensored kan nok...ouh terima kasih doa aku murah rejeki...

~azie--haha..tang perot tu x kiut langsong..hehe

~ainul--haha...tulah soklan lazim kpd bekas2 pengantin...sabar jelah... n selamt menguruskan bdn kpd anda juga ya..

~zara--haa...tulah die...semua yg u sebot tu..i x ingt lngsong..sbb tau nk seronok je...heee

~sha--phuket mmg cnthek..ala...gmbr2 saya je yg gedik tapape..hee..awak harus rembat jika ada free seats..saya pon nk lagi..

x de pon sgt about healthy foods tu..cuma byk mkn protein, avoid mknan kolestrol spt nasi lemak, roti canai, nasi, goreng2, plg kena ptg.. mknan2 spt mcd, kfc dn kwn2 dia..

shooping phuket x murah lngsong..sana semua mahal..tp kalau dpt yg murah..dpt jgk..

~farah--thanks sbb mengakuinya..saya lbh bermotivasi bila org ckp saya berisi, gemok dan tembam..buat saya semangat sungguh utk mengalamalkan healthy diet..

~opiya--ouh awak ke yg email ttg veil..hi...nice to meet u...wpon virtual... ;D..thanks singgah

~fathiyah--yay!! hidup awak..orang berckp kita jadikan sumber semangat k..

eee..siyes ke awak prnh duduk tnpa kerusi...erk...siyes takot n saya geli ngn bulu die yg tajam2 tu...hehe

~pu3--awak life bagaimana skrg? mksod awak kawen er..insyallah tak lame lg tu....hehe

anil lutaze berkata...

~dytia--haha...kan...sgt cnthek kan...silalah honeymoon blik..x muak pon...

~ami--tpt tu mmg siyes lawa...waa..yeke...mari kita kluar pakai sama2..pstu tutup muka malu...sbb boria..

~yana--definately!

~shadeq--aku x delah prgi strippers club tu...hak..org teksi yg bwk kitorg gi banglas road..then spjg jln tu mmg club2 tapape...haha..

aku x pi thai boxing tu sbb mak aku x mo pi...n then mahal sbb sorg rm80 ..dan kami ada 6 orang..which is rm480...hell no...hahaha

~amy--mana destinasi honeymoon? haha..siaplah atim dikerjakan amy...bahaha...oops..
haah...kena marah...sbb gajah tu goyang2..kang jatuh..bai..

~alena--haha..makhkota palsuu...x rela mak...hehe...aah..say apon masa upload perasan aksi terlampau kt blkg nuu

~riena--ouh terimas..aah..kalau murah kebat je trus pi sana k..

~nasya--pg ngn family seronok...sbb mcm2 gelagat msg2..2nd honeymoon? x rncg pon.. ;P~

~ann-sila prgi..insyallah x menyesal... haha...tu pic yg mahal..wpon murah... kekeke

~hanie--kan...kan...biasalah kita berkongsi pengalaman yg sama

~haney--kelihatan dan rasanya juga

~qah--ala...its ok lah..u wear a tudung..a stylish tudung..n glasses akan buat qah bertambah stylish..hee..x prlukan keberanian syg..just believe in yourself

mmg gelak habes pon dpt tgk diorg..smua dok tgkp gmbo..

kita jumpa wed qah nnti..insyallah

~eija--thanks ;D

~nbet--amboi ko ni..kot ye pon..malu aku lahhh...hak...tapi temkiuk
family ko ade 3 org je ke?

anil lutaze berkata...

~fuschia--haah..tut2 mahal..naik teksi pon lbh kurag je harganya..tp naik tut2 best sbb macam naik beca bermotor..hehe
mknan halal..insyallah..kalau tau tmpt x susah cari...

kt msia pon cnthek kan..saya x explore pun pulau2 msia lagi..

~nurul--saya pon x phm dgn diri sndiri..suak je ltk pic byk2..dush!

hazlynda kushairi berkata...

aku anak tunggal.
3org je nok )=

Nana berkata...

Salam kenalan,

baru jumpa your blog. Hope you dont mind I letak your blog in my link list ;D

kelipkelipchumel berkata...

waaahhh..bestnya..bapekah bajet kos kamu ke sana termsk penginapan bebeh..

anil lutaze berkata...

~bet--la yeke...bestu dulu kt belah link kanan kan ada senarai pic2 org tersyg tu...aku igat adek beradek ko

~nana--salam kenalan too...sila2...terimakaseh

~bayu--dlm rm2k kot (belanja), RM4 rat hotel..lbh kurang lah

me-zila-bubbles berkata...

yup...anil nampak sedikit berisi daripada masa dia kat Uitm shah alam dulu...

dialicious berkata...

wah byknye picccc...yg paling menarik yg dukung tuler sbb terer betol zam dpt angkat anil..hehehe..
opsss

anil lutaze berkata...

~me-zila--hahaha...mmg dah gumukss

~diah--hahaha...kejammm...hahha..laratlah...mmg nak kena kalau x laratt