Ahad, 24 Januari 2010

Rainbow vs Mexican

Sehari sebelum berangkat ke Phuket, yuyu telah menganjurkan BBQ sempena tahun baru dan House Warming rumahnya di Puncak Jalil.. Tema dikenakan sangat bersesuaian dengan mood tahun baru iaitu Rainbow Connection and Mexican Affair... Lazat bila mendengar kerana kami memang gemarkan tema.. kali ini memang meriah sakan kerana warna warni pun dah melambangkan keseronokan dan keceriaan...

pada mulanya ada diantara kami pening dan agak kelabu bagaimanakah mahu menggayakannya... tapi alah...pakai baju warna warni sudey...kan...

Menu agak kena tema habess... apabila semuanya makanan orang eropah... Sandwiches, Pasta, Grilled Chicken n squib, Nachos, grilled vege, Salad, Mash potato, Carbonara

Permulaan majlis dikala kaum lelaki sibuk membakar sana sini...maksod aku ayam dan sotong...Kaum perempuan sibuk mendeko...haha..Macam mahu menanti ketibaan warga penting tapi..tinggal 2,3 orang lagi rakan yang belum hader padahal... yang pasti tema Mexican dan Rainbow itu berjaya di kombinasikan... Yeehaa

Jejaka pemikir permainan, Megat pula telah menyusun aktiviti seperti teka dan lukis.... Permainan ini seingat aku popular ketika aku masih kecil lagi... Selalu muncul di tv pada petang hari... Dua kumpulan, dan satu papan lukisan...memang agak haru biru apabila kami kumpulan lelaki dan kumpulan perempuan bertemu... Dengan kebijaksanaan wanita... lelaki kalah teruk iaitu 19 berbalas 3...
Mereka kata lelaki tak menonton Channel E.. AH! siapa suruh bagi tajuk filem, lagu dan drama... For surelah perempuan lebih bijak..tetapi kategori simpulan bahasa pun tak boleh bidas kami...
Adoi...tak dapek lah nak nolong kan... hahaha


Poster rekaan Megat


Amboi laki ku..eksen je ni...


Grilled Vegetables..siyes sedap


Sandwiches buatan Kak Haidar..yang hebat tu..2 jam saja beliau buat bendera kecil dengan jumlah yg sangat banyak tu ...so chomell!!


Rembatan ku dari Selayang..


Idea yuyu yang ni memang menarek..M&M sendiri pun dah berwarna warni


Slurppp




Kekreatifan dari kaum wanita..


Hidangan menggugat perasaan aku yang lapar ketika menaip blog ni


So kiut dari Yuyu


Helium belon inspirasi dari Sabby


Kalau tak ada lilin dari aku tak sah bukan... ;P


Berdiri tegak selepas terkulai layu macam daun kena pijak dek hujan


Rumah tuan tanah...eh...bukan...gila tuan tanah...rumah tuan rumah...


kegigihan dari suamiku...rajin suami melayan karenah isterinya


Ini pun...hehe... i lap u darling


Sempat nok bisnes tudung...hantu punya nurul...sudahnya Yuyu beli 7 pasang...hambekkk


Seperti biasa..pasangan paling over...


pasangan les... (dalam dunia khayalan ja..tak payah nak masuk Oh Bulan pulak)


heart <3



Pengumuman secara langsung wanita mengandung pertama di kalangan kami..yay!!


Sidang media kauu!


Gelak sakan kak haidar bila Megat lukis bunga api untuk tajuk Harry Potter and The Goblet Of Fire...hahahaha...


Tiada lagi ku dengar kidungmu...bagai nak rak memikior bagaimana mahu berlakon


Melompat sakan Intan bila dikalangan kami memang cerdik belaka


Konon2 Megat menang Pakaian terbaik ...WHUT??? biar benar...haha...rupanya seprais harijadi beliau....apalagi kena sembur lahh


Tak cukup kena sembur...tambah lagi Krim2 tu atas kepala Megat....
Tiup megat..haa...harijadi sebagai bakal bapa...weehuu




Pasangan bakal ibu dan Bapak


Sesuai lah tu hadiah dengan anak bakal lahir nanti...


Ibu....mahu kek...


Lengkapp...


Haru....bila poster pun mahu pose skali


Mahu pose sesempit yang mungkin


Siapa punya idea tah suruh pose laga pipi dengan belon...bantai saja labuu


Jejaka 4 orang...


Parti Bbq berakhir jam 1.30 pagi...bila jiran mula hempas2 pintu....sesekali lah nok...Padahal kami bukan bising sangat...gelak2 jerit je...haha...

Majlis mesyuarat kami sentiasa berlangsung untuk menganjurkan apa saja aktiviti..dalam fikiran mahu ke pulau2 di Malaysia..tapi memandangkan ibu2 mengandung belum lepas trimester pertama..kami tangguhkan dulu...

**AMARAN: Abaikan aku bertembamam sesuka hati ketika ini... Adegan sebelum mengamalkan pemakanan sihat ok...heheehe


18 ulasan:

sitijamilahazmi berkata...

chomelnya kamu dan en didi anilll!sporting betul laa haii laki kau pkai warna warni!and d deco was fab!
erk,kamu dah amalkan pemakanan sehat kah?bagitaw rahsia anil! =)

hazlynda kushairi berkata...

kporang segroup tak sah sebulan
pasti ade event makan-makan
sonOk wehhh mcm ni, sume dekat2je
congrats buat chabel n ajenie (=

jarjar berkata...

rajinnye..setiap event mkn2 mesti ada theme...menarik sungguh :)

Fathiyah berkata...

party yg fun!sgt comel sbb warna warni ala2 tadika ;)
next party tema apa pulak la nih..hehe

Sha Pattinson berkata...

Wahhhh sangat comel partynye..full dengan color2 cantik gilerz..the food yummy saya lapar pabila membacanya dan apatah lagi melihatnya..jatuh cinta juga dengan deconyer isk geram tengok..rasa mcm nak buat party plak hehehe anil nnti bley buatkan event house warming rumah I hehehe..ada bakat btol jadi event planner sangat cantik ..well done owh btw congrats to yuyu dah jadi mom to be yea..alahai comel and happy birthday to ur fren megat ke?best tgk dan best baca entry ne

farah fatihah berkata...

sangat colorful. suka2!!!
lepas ni anil pulak jadi bakal ibu :p

Atiqah Adnan berkata...

hahah qah suka tengok gambar masa ni colourful is a great idea!! ceria je.. paling suka belon tu ok.. macam maner leh cantik berdiri tuuu..

:) berkata...

huahahahahaha! besnyer!!!

nil, ingat masa tembambam ni ada apa2. hik.

yunayuni berkata...

such a fun partay! hehe.suka susunan pinggan mangkuk your friend buat tu..cute!

syanaim berkata...

::wah sgt best..good idea foe me anil..mcm ni lps ni nak buat mcm ni lah.ajak kwn2 mkn2 tp ader tema..yeay..::

.:ANN512:. berkata...

wow!

terbaikkk! I pnah pergi 1 party tema colorful gak..so pic sume tangkap meleleh punye...cantik!hehe

tapi u punye lg melets nok!siap mexican bagai..aloha!best best..
ngeee..

[ Hanie ] berkata...

cool theme!
kreatip2 la kamu dan kwn2 kamu ni ;)
takpe anil, tembam2 pun, tetap comel!!! ;)(haha kate org, diri sendiri pun rase nak pengsan bile tgk gambar dirisendiri! :D)

dialicious berkata...

wah..theme yg sgt best ok!ade yg pening tak mlm tu?hehehehe

Ami Schaheera berkata...

comel gila theme koranggg! best lah, from all the decos, to foods and the outfits and siap ada games tu nok! bestnya :D

Putri Ramlan berkata...

omaigod! idea ni sgt menarik. mmg i ada plan utk bday boyf this coming feb! ;)

thx sbb share idea!

anil lutaze berkata...

~siti jamilah--suami daku mmg layankan je..hehehe..x de rahsia pon..saya kurgkn mkn karbohidrat, kolestrol..byk amek protein dan minom air putih :D

~bet--semua rajin..gitulah..time2 cmni baik manfaatkan..kang dah beranak pinak kan..sndiri phm..haha

~jarjar--haha..tema bikin hati gumbira saja..buhsan x tau nk buat pe..

~sha--haaaa...bile tu nk buat house warming??? Pindah kl cptt...haha..nnti saya leh decokan..nyummy...

~fathiyah--hahhaha..kanak2 tadika..aderla sket..tema lps ni might be mosquarade ke..haha..

~farah--insyallah..tnggl saya jee..

~qah--hak..tu helium ballon..kena masok gas helium tu..kat kedai2 parti diorg leh buatkan...tp mcm mahal sket lah..

~amy--hahhaa..tembaman tnpa batasan...siot tol..skrg dh sedar diri

~yuni--oo...comel kan..kiut jee...

anil lutaze berkata...

~syanaim--haa...btollah tu..mkn simple je..yg pntg tema..haha..gediks je lbh

~ann--waaa...yeke..bglah link..boleh cuci2 mata tgk..musti happening...haha...kitorgnye pic biasa2 jek..amatur.. :p

~hanie--kretip tang ni semua mmg suka..over je..haha..haa..hanie...jom amalkan pemakanan sihat jom!!!

~diah---erk...siapakah yg penin tu??? Hak..ahhaha

~ami--huu..tang food, tema, deco,outfit, deco n games tu wajib...msg2 ada peranan x thn tu..tukg deco, tukg masak (potluck juga), tukg reka game...haha

~putri---wa...sgt bes...birthday party smstinya akan menjana idea2 hebat

オテモヤン berkata...

オナニー
逆援助
SEX
フェラチオ
ソープ
逆援助
出張ホスト
手コキ
おっぱい
フェラチオ
中出し
セックス
デリヘル
包茎
逆援
性欲