Selasa, 19 Januari 2010

BAsi

Bahek...entri ni dah basi habesss.... sebab ia berlaku hujung Disember lepas..tapi sebab ini adalah pertama kali aku melibatkan diri dengan hari keluarga Berita Harian..maka wajar aku memuatkan ia.. kerana sesungguhnya aku berasa bertuah dapat meloloskan diri dalam syarikat yang boleh menjamin hidupku dan masa hadapan selain kerajaan lah kan..Walaupun aku tak bercita2 hendak kerja disini hingga ke tua.. (impian ingin membuka perniagaa semakin membuak2)..tapi dengan segala kelebihan, ganjaran..dan juga manfaat bersalin di hospital swasta (tu yang aku paling hendak)..aku bersyukur kerana dalam keadaan kini sangat sukar mencari pekerjaan yang berkualiti dan setimpal dengan kelulusan serta kelebihan dan manfaat yang bagus.. Contoh terbaik pekerjaan lamaku...peh...mati kering sesiapa yang bekerja di sana hingga ke tua...

Maka...aku sangat menghargai NSTP dan walaupun aku tiada anak2 lagi...tapi apa salahnya turut serta untuk bergembira di hari keluarga ya tak..

Hadiah memang menawan..
Aku bagi contoh ya... Tv Lcd, penghawa dingin, peti ais, percutian, telefon bimbit, ipod, Playstation, Psp, barang kemas dari Rafflesia, Tomei, Barangan dan aksesori berjenama daripada DKNY, Rayban, Guess dan banyak lagi yang aku tak ingat dah..

Kejadian berlaku di Agrotek, Hulu Langat..dan aku ahli jawatankuasa... yang paling tak berapa berkenan tu...haaa

Tempat ni memang boleh tahan...cantik dan sesuai untuk berbagai aktivit beramai2....dulu aku pernah kesini 2,3 tahun lepas untuk berbuka puasa... Seseorang yang pernah rapat dengan kami yang bawa (dimana anda berada kini..semoga bahagia bersama insan yg pernah mengguris hati kami sekeluarga)...makanan pun boleh dipertimbangkan rasanya..


Aktiviti siang hari ..Bowling kelapa



Giliran kami...kalah habes...tempat tercorot...tiada siapa pun dapat tumbangkan botol..haha


Permainan sambut kasih ke apa entah...sambut belon dengan jarak yang jauh..aku kalah pusingan ketiga...haha..hampeh..namapk tak suami aku yang bersemangat tu.. (dan kami pasangan paling muda...mereka ingat aku bawa boipren)


Daniah comel yang main bb aku ketika aku leka...kemudian boleh tekan tweet dan terhantar pada kawan aku...masyallah...haha


Hadiah yang memang aku dambakan...tapi seperti biasa ...aku tak pernah ada tuah dalam apa2 jua nombor bertuah


Malamnya pula acara makan malam BBQ..3 ekor kambing tumbang...ouh saya tak makan ia..
Ada orang-orang pelik ni menari2...haha..terujaa



Tema merah putih..sejajar warna rasmi Berita Harian
Laki i sportingg



Aku dengan muka selamba...naik atas pentas nyanyi...dan manusia 2 orang ni dok kacau2 gua...
Nabil dan Along selaku pengacara majlis...hampeh



gila depa ni...terganggu i nak feeling


Ok...Ya ampun...banyak sebenarnya entri tertangguh yang aku terpaksa beraturkan ikut giliran...

**Tahniah kepada yuyu dan Hafifi kerana kini giliran mereka pula bakal manjadi ibu...Mak tumpang happy....tinggallah aku seorang sajaaa... ;P~

28 ulasan:

Dayu berkata...

family day big company gini mesti seronok kan..
tang hadiah lagi mengancam tu..

Atiqah Adnan berkata...

comel giler anil pakai dress malam tu.. hee~
wahh bestnye hadiah.. qah pun dah terrberangan nieh.. wink*

Sha Pattinson berkata...

comel giler ...hikss mcm best pun yea juga ek keja dgn berita harian ehehehehe ... i tak penah lagi ikut family day last time ade kebetulan lak i cuti kawin xdpt pegi ... and your dress that nite was superb okay u nampak gojes hehehehe

wardah berkata...

anil as always sangat comel..doa kan anil ikut jejak langkah member2 lain pasni ok!

Jack Lingam berkata...

dah kahwin?

NURUL berkata...

best nyer ada family day

aNiSr 97 berkata...

huhuu~gumbira bangat dengan berita Puan Hafifi, namun sedih kerna pastinya beliau tidak dapat menghadiri majlis besar saye~ ;"( namun begitu, kamu harus datang puan anil~ ;D

Fathiyah berkata...

kte tak pi pon family day company last year...:(
anil,kalo la awak dpt hadiah tuh,tak dpt bygkan la hepi nya.tak terkata.hehe ;)

Putri Ramlan berkata...

yeap yeap.. nowadays mmg sukar utk cari kerja n i felt sooo lucky enough sbb media prima bg i kerja. and i already promise utk kerja rajin2 walaupun bukan sampai tua (mcm you..:P)

AmyMizzunderstood berkata...

beshhnyaaa..at least adalah family day mcm ni..hahhaa..syok2!

misha.w berkata...

shanel. kenape masa wedding fifi ko tanak nyanyi, tp skrg ko nyanyi? sudah berubah kah? hehehe

anyway, ko masih tak keseorangan. ko ada aku, fifi & cik nenah sbg pengacau hidup aman ko. mwahaha..

ieja berkata...

bestnye hadiah grand gitu..
anil, awak pon sporting la.. :)

farah fatihah berkata...

teringin nak kerja dengan publishing co :)

[ Hanie ] berkata...

alahai, seronoknyer.
kami pun bercadang akan ade famili day setiap tahun..insyaallah. Seronok kan anil hehe ;)

p/s: anda tidak keseorangan wahai kembar tarikh kawen ku..erkk :D

Riena berkata...

bestnyaa family day mcm nieee... wahh hadiah pertama refflesia tuuu.. gila lahhh

anil lutaze berkata...

~dayu--haha..mengancam tanpa rasa terancam sbb tau x kan menang apa pon..huhu

~qah-alaa..baju lama yg bantai apa saja..janji merah putih...hehe...haah qah...hadiah mmg saya pon berangan jee.. ;P

~sha--haa...xpe..family day u lg bes...kawennn..hikhik...super ayu x denye..mcm nk gi kelab je rupenye...hahaha

~wardah--thanks..x gojes mane pon..debabs je lbh...insyallah...wardah bila lg?? ke dah??? waaaa

~jack lingam--adoi spe plak die ni..sesat blog ke?? yaa..sudah kawenn

~nurul--best jgk..tp 2 thn sekali..sebab berselang dgn dinner

~anis--knp hafifi x leh dtg?? time due date dia ke hang kawen??? xpa2...aku dtg for sure..mu jgn riso k..aku ada awai2..sebelom hang sanding...ok dak?

anil lutaze berkata...

~putri--kan..kan..dan kita dibawah satu bumbung...nstp di bawah media prima....hai collegue...eceh

~amy--siok jgklah..tp kalau family besar lgilah siokk

~shadeq--alaa...tu aku terbukak pintu hati nk nyanyi..nk buek cmno..time hafifi..aku x terbukak pintu hati...

jgn kate korg..ramai je umat dok kaco aku...aku pon dok kaco diri aku jgk...hehehe

~ieja--mmg bes..tp dpt tgk jek..hehe

~farah--kalau bersesuaian apa salahnya...sonok gak..

~hanie--cadangan saya dah luluskan...ahaha..sekati jerk..

kan kembar kan..kan...kalau kita mengandong sesama lg cun kan...thn ni jgk lah hanie..

~riena--hadiah rafflesia tu jatuh no 10 n 11...grand prize bende lain..

hazlynda kushairi berkata...

wahhhh bagus tul kompeni ko nok.
die tau sepanjang tahun
pekeje2 sume tensen buat keje
and the end of the year, kasi release
have fun together.... best tuh!!!

babe, shahila, ajenie, fifi and shadeq bakal jadi ibu, ang ngan en dd, segere2 lah jugak! awesome babe, 1 gang preggy (=

susudalambotol berkata...

tempat kerja awak best gila, anil!

littlephia berkata...

nyanyi lagu apa tu? wah sakan.

Fifi Amkhaiz berkata...

cam best jek sayam... jom bawak kitorang g sini nanti ek?

anyways, aku tak terlupa skali lg utk mengingatkan ko... 'cepat lah lakukannyaa!'

hehehheee;p love u so much! xoxoxoxo

aNiSr 97 berkata...

ahahah~ tu la~ tapi kalau kire balik kan, sempat rasenye fyfy datang~just nice aaa die lepas pantang~ ahahhah~ gueh plak mengira hari untuk beliau~ ;D

heh~ kamu nak datang awai? series ka? wahhh! ni sangatlah istimewa terasa diri ini ;p

Suzie berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Suzie berkata...

wahhh cepat btl kwn2 anil ni 'lekat' ye...tkpe2 lps ni ur giliran pula.InsyaAllah.Aminnn.

Tanpa Nama berkata...

ahahahaha...sian anil x leh feeling kena kacawww dua mamat gilos tu....ahahaha...depa lawak kan...syiok!


ksha2

kelipkelipchumel berkata...

bestnya nok famili day tmpt kamu keje..melets..

Ami Schaheera berkata...

bestnya family day NSTP!! sony jangan harap lah kot, kedekut gila -_-

if ada kosong dept IT bagitau ami okay. oh tu dia baby comel yg selamba reply my tweet through u haha

anil lutaze berkata...

~bet--mmg tiap2 thn gitu..thn ni dinner glemer2..thn lg satu family day...tp metro lg happening...tiap thn bwk staff gi luar negara...siot gilerr...haha

aku insyallah ade rezeki...x kemana kan..eceh...

~hidd--alhamdulillah..rezeki.. ;D

~amy--nyanyi lagu sudirman...hahahaha...bantai

~hafifi--boleh2....kita berbbq kt sana pon cun gak...

hahahaha siot je statement hampehko tu... sabar...ade rezeki sebayalah anak2 kita...kalau x ..anak aku plg mantain kiut dan muda..hahaha

love u too....muahhh...xoxo...gossip girl.. :D

~anis--waa..gile ah..siap dah kirakan...cun lah tu..kalau hafifi dah abes pantang..leh kitorg dtg awal sama2

~suzie..ada yg cpt..ada yg veteran..yg veteran skali hafifi...dan bakal tambah veteran lagi adalah saya...hehehe

~kak sha--aah gilerr diorg tu...mmg buang tebiatt

~bayu--bes jgk lahh..sesekali..

~ami--waa...nnti saya check it out..kalau ami kerja sini..best gakk..

haah..itulah budak kiut itu....grrr