Selasa, 6 Oktober 2009

Rumah@Mini dewan terbuka

Jumaat lalu, keluargaku telah selamat mengadakan rumah terbuka di Bandar Permaisuri, Cheras.. Maaflah, aku tidak dapat menjemput...KERANA ...untuk kawan-kawan aku dah simpan untuk majlis rumah terbuka aku sendiri..Nanti kalau kawan-kawan dah datang, tak mahu ke rumah aku pula.. Makanya aku jemput 5,6 orang saja kawanku...Itupun bukan semua datang. Ha..kan...

Majlis berlangsung di mini dewan yang terletak di tepi kolam renang. Juga lokasi keramat jamuan makan ketika majlis pertunanganku..senang.. Sebab rumah diatas, haruslah tidak mampu menampung jumlah tetamu.

Semua menu ibu masak sendiri...Haduh...mak memang kurang gemar menempah. Kecuali dari mak uda ku yang memang tukang masak. Menu adalah Nasi Lemak, Nasi Impit, kuah kacang, rendang ayam, Kuah Lodeh, Ayam percik, Soto istimewa (untuk tetamu terpilih) Mihun Goreng buatan Mak Uda, Sate (Sumbangan Pak Engku), Kuih muih2, buahan.
Tapi yang menyeronokkan tetamu, ada mini gerai apam balik terbaek, Putu piring, dan ais kacang. Makanya.. semua orang agak tamak.. Ketiga-tiganya adalah sumbangan Pak Engku dan Chef Zainal..


Mini dewan yang kecil


Hak...Nenah dok beratur untuk mengambil juadah


Keadaan di luar, disitulah terletaknya mini gerai putu piring.. Boleh tunggu atau lihat mereka masak..kalau nak tunggu lah...tapi kalau tak tunggu, orang lain dah kebas dulu.


Yang ini pula apam balik terbaek (aku yang gelar)... Jika yang pernah ke majlis dianjurkan Pak Engku , semestinya anda pernah merasa apam balik terbaek itu...NYummmmyy..


Majlis beransur lengang sekitar jam 10 lebih...fuh


Majlis bermula jam 8 dan berakhir sekitar jam 11 kerana dibising pengawal.. Tetamu pula memang tak cukup tempat duduk oleh sebab waktu singkat dan tetamu yang sudah makan tak mahu bangkit dari tempat duduk sebab nak tengok artis menyanyi, lagi bergosip, berborak dan mengulang makan lebih2 lagi apam balik dan ais kacang. Haduih. Tapi tu jugalah yang berlaku tiap-tiap tahun pun. Jika meja dan kerusi banyak mana sekalipun..memang lah tak cukup kalau begitulah yang berlaku kebiasaanya..

Yang kelakarnya, Si amboi-amboi pun turut hadir..ya ampun..dia adalah tetamu paling terawal yang hadir. Kami sekeluarga pun belum turun, dia dah sampai.. Tapi tak ada gambar kerana aku sibuk ke hulu ke hilir sebab air gula tak cukup..



Pak Ramli yang sudi hadir


Gambar yang aku rompak dari fotostation NSTP



Pak Engku datang besendirian.Maisarah dan keluarganya, makcik yang selalu dalam drama-drama tv tu pun ada..hahaha


Jaafar 'pakcik meh nak bergambar'
Pak Uda 'hey..apo ni tarik2 aku..aku x kenai hang!...tepi2'
hahaha





Ini saja rakan-rakan ku yang dijemput hadir...
Terima kasih kawan



Nadila yang punyalah malu-malu kucin bersama idolanya.




Pujaan hati Rosma dan Khai


Aku teruja sebab penyanyi lama Mimi Loma datang... (dua dari kiri)
Mimi Loma adalah adik ke kakak Saloma..aku tak pasti..



Auwwww.....
lalala....'aku insan yang lemah..hanya mampu berserah...'lalala



;P~


Lokasi mereka bersantap ni di tepi tandas...hahaha...boleh tak?..tiada tempat duduk punya pasal...nasiblah tiada bau bauan.


Ini anak buahku...dia memang kaki melantak...posing ini adalah posing klise beliau bila kekenyangan


Sebahagian saudara mara dari sebelah ibu


Suami teruja sebenarnya..


Rombongan tertinggal bas mini.
Waktu: 1 pagi...



Rumah terbuka @ house warming aku dan suami akan menyusul..Tarikh akan dipastikan kemudian. Harap anda-anda sudi hadir..



24 ulasan:

zielalala... berkata...

sudi klau dijemput..hehe..

hi..suka baca blog u..link2 k..

Riena berkata...

woww bestnyaaa,,,
ramai artis yang datang.. sangat jeles ni anill...budak kecik tu comell.suka tgk diaa

Fifi Amkhaiz berkata...

sorry sayam we couldn't make it that nite... tp sume juadah yg disebut itu menusuk kalbuku ok! mini apam balik pak engku spt biase mmg terbaek la kan!

atiQah adNan berkata...

seronoknye majlis rumah terbuka..
tepi kolam..? waa..meriah laa.. heheh
apam.. qah suke kueh apam.. huhuu~

Sha Pattinson berkata...

alalal sangat seronok dan meriah ..maisara budak comel pun ada?? ..kalau nak buat house warming buatla 31 oct kebetulan saya di kl hehehehe ... dan for sure like your baju kurung sangat cantik yea puan anil hehehehe.juadah2 yg di saji ppon membuat kalbu tertusuk skit! hehehe apa pon ..selamat hari raya ..

[ Hanie ] berkata...

ouh, ptut mcm kenal tmpat ni... :D rumah lama suami ku dulu huhu. Meriahnya...sampai penuh dgn kerusi meja yer. yg tak tahan tu.. pakgad bising ke? huhu ala pakgad tu, raya setahun sekali je..kasila can kan? :D

kelipkelipchumel berkata...

waduh waduh...sangat meriah kelihatannya..hurmm..mini apam balik itu menarik perhatianku..bnyi mcm besh..kalo dh rasa mesti lg besh ek..yummy..as usual,apa pn yg kamu pki mmg kelihatan sesuai n chumell lah..

nurul aziyana berkata...

waaa budak bong pun ader jugk..suke ar budak tuh, sngt comel n tembam..hehehe..meriah sungguh yer

NURUL berkata...

kalu di jemput dan nurul masih larat ke umah anil akan pergi juga ke umah ani. bab makan nombor satu :P

AmyMizzunderstood berkata...

yuhuuu,.,.,ni open house ASTRO ke MELODI?wakaka...kalau dijemput kurelakan...wakaka

honeysour's blog berkata...

meriahnye...harap tak ketinggalan dijemput anil time open house nanti..hehehe..

ami schaheera berkata...

bestnya open house, tak sabar nak ke rumah baru anil kalau dijemput hehe :))

nak rasa masakan anil!

khairulhaya berkata...

anil..

meriah sungguh rumah terbuka tu erk..ade jaafar onn lagi..same name ngan ayah roy..tp x la selembut jaafar onn tu..hahahh..

teringin gak nk jumpe anil yg reality ni..mesti lagi cun dpt jumpe anil yg sebenarnye erk berbanding dlm blog nih..

anil lutaze berkata...

~zielala--thanks...ouh..4 sure saya jempott

~riena--budak kecik ramai...yg mne satu??hik..sumer pon chomel..

~hafifi--yolah..mmg taw..its ok..jgn kt rumah aku ko x dtg sudah...nk kena..

~atiqah--ala..kalau tau saya bungkuskn satu..

~sha--31 ikt dah habes raya lah sha..hihihi...x pe..ruah saya sntiasa trbuka utk awak..dtg je bile2 mse2 awak suke...bile lg nk ziarah saya...

~hanie--yeke...la..blok mne?

~bayu--bunyi dan rasa mmg besh...

anil lutaze berkata...

~yana--haha...budak bong tu nmpk mcm becok..tp pemalu rupenye

~nurul--siyes?? dtg tau nnti...

~amy--hahahah..adakah?? amy haros dtg taw

~ana--ye...mstilah kami mnjmpot anda

~ami--awak wajib hadir..tp alaaa...saya bkn reti msk sgt..

~roy--kalau jumpe saya live...msti cam uikss...biasa je...hehee

littlephia berkata...

anil, jeles ade ramli sarip datang. nanti rumah anil, artis mana lagi dtg?

m. nasir ade tak?

:P

dialicious berkata...

Anilll..saya x paham la..kenapa ramai sgt artis dtg open hs family anil?ntah2 awak ni artis jgk kot..heheh..sungguh happening.pastu baik giler pak engku sponsor macam2.mcm dh kenal lama ek.I penah try apam blk dia mmg terbaekkkkk

Putri Ramlan berkata...

argh! sy suka baju kurung awk ala2 buatan indonesia tu! gosh!! :D

tak sabar nak punya rumah sendiri yg best mcm awk.. ;)

susudalambotol berkata...

house warming sekali dgn open house sure ramai dtg ;)

anil lutaze berkata...

~amy--haishhh..saya bkn artis..haroslah rumah saya nnti anda2 lah artisnyaa...

~diah--bkn saya lah artis...saya grafic artist je..hehe...pak engku mmg suke baik hati..die my dad's close fren...

~shhh...jgn sebot indonesia kt cni...hehehehe ala..bju vintage dr sayenye blog..saye rembt dulu..tp lame dah..x pakai2..

nnti awak kawen akan punya rumah yg bes...

~hidd--insyallah...awak x mahu dtg?

sabsabby berkata...

wah meriahnya your open house...sgt best...and you looking preety mashaAllah..like always...

Putri Ramlan berkata...

hehe.. amin!! ;)
sy dah lama tak shop online!!

susudalambotol berkata...

nak datang kalau dijemput dan kalau masih larat :)

Unknown berkata...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ