Khamis, 1 Oktober 2009

Hutang Bff

Aku rasa dibebani bila berhutang...tak semstinya hutang wang..tapi hutang entri dan gambar jua ...turut terasa bahangnya...dan hutang contoh hadiah pintu pada shadeq lagi tak boleh ampon..**Shadeq...aku cari tak jumpa...dan Ibook veteran aku pula tengah bermasalah..langsung tak boleh hidup...aku rasa dalam tu lah aku simpan...**

Beberapa hari sebelum raya, Bff memang ingin berbuka di rumah, tapi kerana kesibukan Shadeq..banyak kali ia tertunda sehingga tidak boleh ditunda lagi..maka.. sahur pun jadilah..

Jam 8 lebih, aku mulamemasak..Yang tak tahan...Hafifi siap buat request lauk idaman..Hampeh..nasib semua pun suka..

Hafifi sampai sekitar jam 10, maka dapatlah dia mengacau aku apa yang patut, dan kami hanya main masak2 saja. Tak adalah serius sangat memasak.. 11 lebih semua sudah terhidang di atas meja. Namun gadis sibuk masih tak kunjung tiba. . Melepasi jam 12 barulah Shadeq tiba nun jauh dari Terengganu.. kesian beliau. Siap bawak buah tangan lagi..kek coklat sebungkus seorang (baki masih ada dalam peti ais aku lagi..hehe)


Hafifi sudah tiba dan mengacau apa yang patut..ehe


Pegedil..aku tak peduli orang panggil ia apa ;P~


Wajah hafifi agak sedikit tegang kerana pegedil tu lembik...
Hahaha...siapa suruh ko hancurkan kentang tu...



Juadah sudah menanti shadeq yang tak kunjung tiba


Sementara itu, Hafifi dan suami sibuk belek album...


Setelah Shadeq tiba...bersantaplah kami dengan lauk-lauk tersebut...


Pegedil


Ayam masak Paprit


Kerabu mangga


Inilah dia lauk request dari hafifi....hahaha


Yang penting kesemua lauk tu licin habis dan nasi2 nya juga..alhamdulillah....

Selepas itu...Sesi karaoke tiba...waahhh...aku dan Shadeq tak mampu nak turut serta kerana ...sibuk mengemas...Hafifi dah terbang...karaoke memang kegemaran beliau....haha....ooppss..kegemaran kami semua..


Jadi aku hanya mampu join di dapur saja....Hahaha..
Shadeq turut gumbira walaupun sibuk membasuh...dan ini saja gambar shadeq yang jelas...huh



Hafifi nak juga nyanyi di dapur ya...layan je lah labu


Sesi terakhir adalah Pingpong pada jam 1 pagi...ngantuk dah aku sebenarnya waktu ini...
tapi kitorang dok nyanyi-nyanyi...Teruskan saja lah wahai suami-suami...


Latar belakang terpaksa dikaburkan...saya belum ingin mendedahkan dalaman rumah lagi..tungguu.....


Aku dan hafifi test power...memang haru lah hai.....Hahahahaha..bola memang jatuh sana sini....


Jam 2 lebih, mereka pun pulang kerana esok mahu kerja..ia berlangsung di hari bekerja ok...

Pasrah....

Sangat seronok dan tak terkawal seperti biasa....

Harus repeat...

Raya session...


22 ulasan:

AmyMizzunderstood berkata...

wahh enjoynyerr....syiok tengok!!bila la kerja kawin amy nak habis nihhh..nk mengenjoykan diri cam anil laks!huhuhu enjoy kah?wakakak tak tau laa..

ungu violet berkata...

wahhh..ada meja pingpong kat rumah!!gempak gempakkk!!

BuTtErFlyInFraMe berkata...

wahh dlm rumah leh buat pingpong court ye.. meriah meriah..leh wat tournament dalam umah je ni..hehehe

nurul aziyana berkata...

rajin la anil ni..mmg kawan yg baik..lepas kawen pun enjoy jer..hihih..yana xmampu nk wt gtu

misha.w berkata...

tgk tak gmbr yg diorg sibuk menyanyi, aku sorang sibuk membasuh. shanel jadik syarat jek teman sambil ngomel2 ala2 mandur estet. hehehe..diri ini dibuli oleh pmpuan2 yg udah berkahwin itu. nasib baik rela. sedap tak choc kek tuh?:P

syanaim berkata...

::bestnyer anil..bila tgok life anil lps kawen..rasa x sbr nak kawen..ahaks...btw ur hubby so sporting..::

Riena berkata...

seronok bermain pigpong didalam rumah.ekkek.. ni cerita org yg sudah berkahwin.. masing2 dgn keluarga masing2...

littlephia berkata...

siap nyanyi kat dapur tue... sebaik dah sudah masak, kut tak mesti hangussss memasing sakan melalak... :P~

nanti nk try jugaklah siput sedut tu?? siap ada request lagi.. :D

Dayu berkata...

bestnya umah dia
ada meja pingpong lagi.. karaoke yang paling jeles tu
best sungguh
kalau gini gaya, wiken dok umah je pun takpe

[ Hanie ] berkata...

erk, brape agaknya besar ruang tamu kamu anil nak letak meja pingpong tu? huaaa, seronok!
hehe bagus juga idea hafifi tu, mengrequest masakan prtama kamu dulu, siput sedut...pasni dah boleh bukak kedai la kot, dah terel ;)

Reena berkata...

wahh bestnya dapat bersama BFF..

Shikin Hambali berkata...

PEGEDIL
KERABU MANGGA
SIPU SEDUT

favourite i sampailah nafas ku yg terakhirrrrrrr

nakkkkkkkkkkk

heheh cute siap kaburkan lagi bg kekekkeke

Sha Pattinson berkata...

best tgk org tue nyanyi kat dapur sangat cute dan sweet hihihi ..meja pingpong bole masuk ..means mmg luas giler rumah u puan anil ..wahhh ..mcm dewan serba guna hiks nanti bole la saya datang rumah awak bole la main pingpong skali hiks .. begedil dan kerabu mangga adalah makanan kegemaran saya ..yummy!!! nanti saya datang sila la masak yea hehehe. background rumah cantikyer ada kabur2

kelipkelipchumel berkata...

waaahhh..beshnya kelihatan umah kamu bebeh..yg penting siap leh men ping pong k..waaahh...daku dh lama xmen ping pong tu.uhuhuhu...besh..besh..njoy abes kamu ye..

Fifi Amkhaiz berkata...

hahahhahahahaa!!! sgt tak terkawal ok! kalo time skolah, kompem esoknya kite ponteng kan? heeheh!
suka lah! cepattt requesting rumah terbuka pula!!!
jom kite praktis pingpong dr skrang. kite pair lawan the husbands! hahaha

anil lutaze berkata...

~amy--x lama je lg...hikhik...oo..dah x sbr er...

~farah--menyemak tau meja tu awak...

~alena--waa..tournament dgn spe pon tah...saya x reti main...hehe

~yana--alaa..sket2 je yana..kwn2 suka mmbuli..hak

~shadeq--ala..aku mandor estet je ke..aku peneman ko..cbe ko ngk blik pic ko tu..sambl aku n hafifi nyanyi..ko leh basoh pnggan tersengih2..mknenye ko hepi lah ditemani...choc tu sdp rasenye..aku dah lupe lah deq...hak

~nasya--dia lah otai nye..hehe

~riena--saya ikotkan mahu ltk luar je..tp kang kena curik lak..nsib ada ruangan beranda blkng rumah

~amy--ouh..jgnlah request bnde itu bile2 awak dtg rumah saya ke...x lalu...hehehe

~dayu--msalahnya...x brp nk dpt dok umah..trlalu byk aktiviti..sbb family pon x jauh..jd byk sunggoh aktiviti keluarga... ;P

anil lutaze berkata...

~hanie--hak..x terrer langsnglah hanie...kedai mkn? mmg nk bukak tp for my mum...hehe

~reena--mmg bes..mrk kwn sjk berbelas2 thn...

~cikin--ouh..dtglah rumahh... kiut ke kaborkan..x macho langsng..wahahaha

~sha--x bsr sgt lah sha..jom main squasy lah nnti..haha..lawa apenyer..kabor sbb cam maluu

~bayu--kmu pandai main pingpong ke? waaa..hebat ni...

~hafifi--alaa..kmu rumah terbuka kt cheras pon x mau dtg taww... rayalah umah aku...bile nk karoke ni..

susudalambotol berkata...

nak tengok dalam rumah awak jugak :P

kelipkelipchumel berkata...

hurmmm..kalo dulu bole gk la..skng ni xtawu la cane..dh lama sgt xmen ping pong tu..uhuhu..windu lk nk men

anil lutaze berkata...

~hidd--awak dtg open house sayalah kalau nk tgk...saya jmpot ni..

~bayu--woww..aku tau dr gerak bahasamu bhw ko terrer main pingpong

dialicious berkata...

wah siap beli meja pingpong lagi tu..hehee..tp masa yg susah nak cari kan?maklumla melawat sedara sana..kawan sini..tp diah dh nampak langsir anil!lebih kurang cam langsir bilik pengantin kite!tp anil nye lg cun!heheh

Suka Bebel berkata...

burger dell lah.hehe