Jumaat, 23 Oktober 2009

Parti Ayam




Parti ayam Yuyu dan Ekal
Waktu: 8.30 malam-2 pagi
Tema: hitam, putih, merah, pink
Ahli: Nenah, Viviana, Cabell, Megat,yuyu, ekal, aku dan Incik dd
Penganjur: Aku dan Incik dd
Lokasi: Rumah kami
Menu: Pasta resepi cabell, cocktail, cucur badak, buah2an, nescafe
Nota: Parti ayam biasanya diadakan untuk satu jantina saja, tapi kami bercadang gabungkan saja kerana kami semua rakan baik. Tiada bezanya kerana semuanya lepas laku..haha


Esok hari selepas majlis rumah terbukaku, kami bercadang untuk buat makan-makan sebagai ganti selepas sahabatku yuyu tidak dapat hadir ke rumahku. Maka, tiba-tiba, kami bercadang untuk buat parti ayam untuk yuyu dan ekal. Mereka bakal berkahwin 2 minggu lagi..huwaa...sikit je lagi ni. Pada mulanya tak merancang apa2 pun, tapi bila shahila@cabell bertanyakan tema, lantas aku terus teringatkan kedai parti di Bangsar. Ah, pulang kerja ahad tu, aku terus terbang melayang-layang ke sana. Memang boleh jadi gila.. macam-macam ada. Tapi aku beli apa yang perlu ada untuk malam itu nanti.

Tapi aduhai, sebenarnya, aku banyak kerja yang perlu diselesaikan terlebih dahulu, hanya tiba di rumah jam 8 malam. Sempat beritahu rakan-rakan tema berwarna hitam putih dan dan ditambah dengan aksesori parti merah dan pink.

Yang aku sentapnya, si Yuyu dan Ekal pula tiba awal di saat kami tengah sibuk pasang sana pasang sini..aku dengar bunyi loceng, aku sangka cabell dan megat...rupa-rupanya si bakal pengantin...apa lagi....aku terus hempas pintu dan menggelabah...hahaha...buka pintu balik sebab cabell dan megat nak masuk, disambil melihat yuyu dan ekal terkesima dan tergaru2 kepelikan..tutup pintu kembali, dan ambil apa yang patut...sebab aku sudah sediakan spray kerana mereka berdua memang tak tahu menahu apa yang berlaku.. Seprais lah katakan...haha



Ambill...habis berguguran salji...(rumah aku pun...pasrah)


Mangsa...


Tumpang sekaki


Suami saya yang nak jadi zorro


Sibuk pasang belon


Ewah..ewah


Orang suruh dia gantung belon, dia boleh feeling diva si viviana ni, patutlah beyonce cancel konsert, nilah punca2nya


Bikin onar ya


Sesi masak, yuyu kena dera..haha


Semua lapar tak ingat


Eh, kami ada penyanyi jemputan


Megat kena buli joget disamping viviana


Dok siapkan bunga tangan yuyu yang desperate housewive sementara beliau mengambil kad undangannya


Aku nak feeling diva sebentar.. hak
almaklumlah tak sempat merasa ni semua dulu.



Pertandingan ratu bermula..konon aku jadi ratu tahun lepas, dikanan..calon2nya..hahaha


Tiba-tiba mc umumkan nenah menang...hahaha haru..kemudian tarik balik...apalagi...nenah amuk lahh...hahahaha


dan ini pemenang sebenarnya...haruslah kan..nama pun majlis beliau


Aku tidak ikhlas kasi tittle


tengok..dengan berlagaknya beliau catwalk


weee



Curi peluang sebentar



Punyalah ganas si yuyu ni..crown boleh patah tiga


Ecehh


Heart this so much!


ini juga



Permainan kerusi muzik...yang terkeluar didenda menari...hampeh


Aku disuruh menari arab bila aku terkeluar...mencik


Si ekal pula kena menari tarian gay...wahahaha...berani mati punya tarian...


dan yuyu, tarian dalam air...bersilang-silang kaki beliau


dan jeng..jeng..jeng...suami saya menang..yay!!tengok muka suami aku...hahaha..kesian dia dapat isteri yang rakus..



Sebagai finalist, viviana kena menari ular di depan pemenang...haha...memang meliuk lentoklah...



Seterusnya, acara menari bersama cikgu viviana..wahaa..sakit2 pinggang kami


dan akhir sekali, acara penutup, lagu sayonara..yoyooll je...


Jadi sila kemas rumah sebelum pulang ye...hahaha...nasib badan lah kau yuyu...hehehe


**Parti ayam siri II bersambung malam esok. Tema adalah sangat-sangat melampau...hahaha...aku dah pening nak cari outfit...mati....


27 ulasan:

sitijamilahazmi berkata...

aaaaaaaaaaaaaa chomel gila dan sgt best parti ayam ituuuu.siap kene kemas umah balik tak tahan!hahahaha.congratulations to yuyu dan partner!

AmyMizzunderstood berkata...

alaaaaa bestnyerrrr....hukhuk

Shikin Hambali berkata...

yoo best gile seyh korang!!! blh tak title kena tarik blk?? hahahha

Kad Kahwin Store berkata...

cute tgk gambar ramai2 tu..

Sha Pattinson berkata...

this is cute!!! ..giler best tgk u all menari-nari ..kelakarnyer ..congrats to your fren ..

ungu violet berkata...

comellah party ayam nihhhhh!
rajinnya kamu anil, untung kawan2 anil!



p/s: awak belum approve saya di fb =(

Reena berkata...

bestnya..reena tak pernah ke parti ayam nie ;p

sHa berkata...

pergh. meriah gile!
besttt.

Sha Pattinson berkata...

sama la reena..i pon tak penah pegi party ayam hehehe mesti best kan cutenye anil nari gelek jadi pompan arab hahaha..so kelakar okay

NURUL berkata...

comel nyer. seronok tgk gmbr kamu semua nie anil :)

ieja berkata...

syoknye..senyum sendri tgk semua pic tu..hehehe

hanis berkata...

wooooowwwwwwwwwww..
hapening la frnd sis
plus ur huby..
bst la hidup cm ni...

aleena berkata...

happening! :)

[ Hanie ] berkata...

;) seronok tgk! siap ade acara turun tahta yer :D

hazlynda kushairi berkata...

waaaaaaaaaaaaaaaaa bestnye!!!
huntung yuyu dpt korang as besties
after yuyu, takhta turun kat viviana n nenah lak.....

tak saboooooo nak tgk part 11
cepat masokkan ya bukkkk~

honeysour's blog berkata...

hahahaha...
meriah giler patry ayam ni...
orangnye pun semua cute2...

syabas kpd penganjur...hehe...

BuTtErFlyInFraMe berkata...

happening! nasib baik dorang sume baik hati kemaskan balik umah awak..hehe..

littlephia berkata...

tak sabar pulak nk tunggu next parti ayam tu..

atiQah adNan berkata...

happeningnyeee!!
setiap kejadian dirakam..bestt!
heheh kena kemas uma baliiikk...

susudalambotol berkata...

seronok eh kawan-kawan awak dah ada tempat nak lepak2. hehe. saya kadang2 rindu gak zaman2 camni. tp takpelah, nanti dah bertiga mesti lagi happy kan? :)

kiranajoe berkata...

hahaha mmg happening dan gila amat!penyertaan untuk parti ayam siri II tak dibuka kepada awam ke? hikhikhik

dialicious berkata...

mak aiii..cantiknye gambo2.u pakai professional photog ker?gile gempak kay!suka sgt tgk gamba2 yg sungguh hidup itu.rajinnya awak sepahkan umah..heheh

kelipkelipchumel berkata...

waaaahhhh...happeningggg...beshnya...xtahan...yeah...yuyu da next bride to be..dh dkt sgt tu..

Jaja berkata...

anil! nice house, nice deco!! teringin melihat kamu menari arab. :p

cintaqaseh berkata...

wahh..first time smpi sini..dpt tgk entri yg happening...
bessnyer...

nak klik ur nuff..tp die tido..heheh

anil lutaze berkata...

~siti jamilah--haha...dah bersepah mcm ya ampon..kena kemas blik

~amy--nnti awak suh kwn2 awak organize...kalau depa x nak..jgn kasik kad kawen..hehe.jahat tol saya ni

~cikin--boleh...tu yg kelako tu

~kad kawen--hikk...;D

~sha--menari2 kena paksa

~farah--sesekali..tu yg sonok..

pSS--saya dah approve awak

~reena--nnti anjorkan utk kwn2..sonok..msti mrk terharu

~chacha--hehe...cik sen ade heroslah meriah

~sha--kalu u kt kl..i anjorkan tuk u...ee...hrror tau mnari arab itu

~nurul--happy utk kwn2

~ieja--saya pon tumpang senyum

anil lutaze berkata...

~hanis--ouh..haha..kelakar ur statement...

~aleena-thanks ;D

~hanie--tulah psl..pdhal lps aku..ade je pengantin lagi..bahaha

~bet--pasni viviana n nenah??? ntahlah...ko berdoa je lah

~ana--kiut ke org2nye...hahah..sbb kerdill

~alena--x baik pon aku paksa jgkk...hik

~amy--x sbr..kmu leh tgk kt fb..hahah

~tiqah--aah..setiap moment ada meaning...pdn muke diorg..kalau x mati aku

~hidd--of coz..bertiga menjanjikan happy dan kebhagiaan

~kiranajoe--ehh..boleh...isi borang je

~diah--sbb ada org ramai tolong kemas blik...x delah..pakai D60 tu je diah..awaknye d5000 lg gempak ok

~bayu--ahh...nnti ko dtg yeee

~jaja--thanks...ouh no...saya tdk akan menari arab lg...hehe

~cinta qaseh--hi wcome..knp dia tdo..kejotkan lah dia