Khamis, 22 Oktober 2009

Alhamdulillah...selamat

OMG! sudah seminggu ku tidak memuatkan entri baru...euwww....saya tidak suka hakikat itu..SIbuk memang sibuk..tapi mukabuku aku tak abaikan ...Memang rutinnya selalu begitu. Bilakala aku sibuk dengan blog ini, aku mengabaikan muka buku, kadang-kadang hampir tak percaya bila sebulan tidak mengemas kininya. Dan kini mangsanya adalah blog aku...Kesiann...

Seperti anda maklum, Sabtu lepas aku dan suami telah selamat mengadakan rumah terbuka@house warming walaupun pernah membatalkannya atas-atas sebab tertentu. Tapi alhamdulillah, terlaksana jua.

Dalam invitasi tempoh hari...ada tercatit, majlis bermula jam 5 petang. Tapi acara sebenarnya bermula jam 3 petang kerana diadakan sedikit doa selamat untuk adi beradik dan saudara mara. Namun..huahuahua...jam 1 tengah hari, abang dan adik beradik ipar sudah mula datang ke rumah...WOho....aku tengah sibuk di dapur bersama ibu, Nenah dalam keadaan yang sangat comot (kecuali ibu..dia jarang comot) dan belum mandi. .Masakan aku tidak terkejot berok.... suami memang tiada sebab ada urusan harus dikerjakan. Sesungguhnya kami tidak bersedia lagi.. dan tak lama selepas itu, rumah sudah penuh dengan saudara mara tanpa kami sangka kecepatannya. Rancangan agak lari dan aku segera mandi tanpa sempat merias kan diri.. Uhuk...pasrah

antara juadah disediakan nasi impit, rendang daging+paru, kuah kacang, nasi lemak special ibu (permintaan ramai), spagetti, meehun (malam), cocktail, dll.

Tepat jam 3 doa selamat bermula dan majlis berlangsung hingga jam 12 malam. Kini baru ku tahu apa erti penat bila menganjurkan rumah terbuka..penat memang tak dapat ditafisrkan memandangkan esoknya aku bekerja. Maklumlah aku memang kerja pada hari ahad. Tapi seronok dan puas kerana dapat bertemu rakan-rakan lama, bloggers semestinya..





Hanya teratak kami yang terang benderang


Kami tuan rumah


Saat ipar duai membanjiri


Abang aku lagaknya macam tetamu


Selepas selesai doa selamat..lapar tak ingat...bertambah2 lah gamaknya


hik..Nenah gangggu aku di dapur


Anak buah suami yang agak nakal pada siang tersebut


Chandeliar kitar semula selepas kahwin


Abah dan adik


Pengantin sama hari dengan Diah


Ana dan Nasya datang awal dan buat onar..hehe


Great. videograferku dan pereka busana turut hadir..Trimas


Sitti terhimpit dek kami


Sabby juga meluangkan masa..Maaf sab, pada mulanya tiada tempat duduk, kerana kerusi dan lantai penuh, nasib ada kerusi tambahan di beranda.


Saya teruja bertemu reena dan suami


dan hanie jua..sangat kepoh kitorang kalau berjumpa...
**rompak dari hanie...hehe



Rakan-rakan gila


Mereka masih memainkan peranan..isk..isk


Kek buatan jijie sahabatku..pertama kali buat..memang sedap...sekejap dah licin


Anak buah..kiri 2 tahun, kanan 4 tahun....!!!!!??? hahaha


Encik yoyo orang berada dari bh


Bersama pembuat kek


Aktiviti mesti..hehe


Abah terduduk kepenatan


Hampir pukul 10 ketika ini..er?

Rakan-rakan seperniagaan


Saya dapati ni di Floristika, bercadang menghasilkan bunga tangan untuk yuyu di majlisnya 2 minggu lagi.


Rombongan mahu pulang


Dhila dan nurul...perut nurul dah besar kan


Mereka mahu pulang...dhila sangat kelakar orangnya...haha


Bff shadeq yang datang berseorangan..kesian dia, tunang jauh


Aktiviti bergosipan


Chique chill pun datang bersama kekaseehh..he


Akhirnya amy tiba ..walaupun sesat berejam..kesian dia..tapi die lepak lama..pukul 12 baru pulang..


dan batch terakher....kawanku yang tersayang ketika diploma dulu...lama tidak ketemu...memang rindu ya ampunnn..
muahh lala...



Jam 12, aku pun tutup pintu, kaki sakit dan esoknya dengan gigih aku bekerja, tapi lusa aku mc kerana parti ayam Yuyu (akan dicerita pada entri akan datang)

Terima kasih pada rakan-rakan kerana sudi hadir,...dan keluarga terutama ibuku yang sanggup bersusah payah masak yang sedap2...aku hanya buat spagetti dan cocktail saja...hehe..

dan maaf kebanyakan gambar kekuningan akibat pengcahayaan yang tidak terkawal...

23 ulasan:

tentang dhila... berkata...

anil..best sgt jumpe kamu. admire kat umah kamu yg shantek. baru tau anil kakak haziq af. kamu sgt happening orgnye..suare sexy serak2 basah gitew..

kite frennn..

anil lutaze berkata...

~dhila...hahahahaha..saya hepi jumpe kmu...sbnrnye sore saya normal mcm org lain...tp sakit ketekakan melanda..maka saya jd ella ....hahah

Jaja berkata...

meriahnye open house kamuu...

Sha Pattinson berkata...

best!! u have nice house puan anil ..comel dan chandelier itu memikat hari saya ..meriah ekk ..next time nak join bole?? (mcm dekat hiks) ..
jadikan acara tahunan okay!!!

aper menu selain speggetti? yumm rasa lapar plak!!

hazlynda kushairi berkata...

betul noks.
i really admire ur chandelier.
so so so much!

hujung minggu mana lagi
yang boleh kunikmati laksa johor?

sHa berkata...

isk isk.
ampun anel kerana tak dpt menghadirkan diri.
(sila marah aku ya)

sitijamilahazmi berkata...

isk isk bestnye open house u nil!makanan mcm ossum aja.haihh.sayang i ada wedding kalau tak mesti buat muka tak malu serbu! ;p

sabby berkata...

anil the your mums nasi lemak and the spagetthi was the best...sebenarnya i and adam segan sgt nak masuk sbb ramai sgt org kat rumah anil...

thank you so much for having us...

susudalambotol berkata...

apa-apa pun, rumah awak cantik!

NURUL berkata...

seronok jumpa kamu anil. cuma ari tu tak byk ckp sbb dah sarat ckp byk perut termengah-mengah. huhuhu. mahu rompak gmbr tu ye? thanks.

[ Hanie ] berkata...

hee, sgt bertuah dpt pergi. Meriah sgt. Tp tu la, saya tercari2 jgk spegetti tu, tp waktu tu dah abis agaknya..haha kalau tau tu anil yg masak...jam2 tu suh masak lagi...hee boleh? :P
neway, happy sgt dpt join ;)

BuTtErFlyInFraMe berkata...

wah syok syok..ramai org dtg...
haa lupa nk cakap, rasa2 anil ada iras2 Isma AF kot..hehehe.

tgk iklan sehati berdansa, terus cakap, rasa mcm ada blogger rupa mcm ni..hehe :p

dialicious berkata...

bestnyeeee..happening sgt!rugi diah x dpt hadir.maaf ye.Muka anil dlm gamba ade mcm2 jenis buat gamba nampak hepi@lively!oh..nurul tu nampak lain.dh sarat rupenye.heheh

honeysour's blog berkata...

open house anil mmg best...
dapat juga jumpa dgn rakan2 lama mase diploma dulu...
cdg nk lepak lama, tapi suami dah rase macam nak terjun kat dalam pool tu, seblm dia unbehave baik ana bawak balik dulu..hehehe...

makanan pun sedapp sangat...
rendang daging + paru tu...mmg maveles...
nasi lemak ibu anil juga...
siap tambah 2 kali..hehee..mmg makan tak hengat...

segan juga sebenarnya nak ke rumah anil..nasib baik nasya calling2 ajak g sama..sebab dia pun segan..hehehehe..
tak sangka dah lama tak jumpa ngan anil, anil masih ramah macam dulu dan makin comel n lawa...serius...

simpati dgn suara mu....

btw, ana dan suami ucap kan tima kasih banyak2 di atas invitasimu...
sampai takleh nak makan dah kat next openhouse lpas tu...sebab byk makan kat rumah anil...

hehehehe...

mmg ingat sampai bila2lah..
tq so much...

bloggers forever..

weDa berkata...

wah meriah sungguh :D reena ajak join tapi segan sebab silent reader & jarang komen hehe.

Qis berkata...

nampak sgt meriah! rugi x leh join skali... tahniah! buat rumah terbuka mmg memenatkan... ;)

ungu violet berkata...

meriahnyaaa!!!!
rugi saya tak join :(


rumah kamu cantik anil!

syanaim berkata...

::thnkz anil sbb sudi jemput..btw ur house sgt chantek k..ala ana dah kantoikan..tp mmg sgt segan ok..huhu::

hanis berkata...

hye sis..
best la entry2 sis

suke sgt baca.
sis n huby nice person

sis, nt apprve kita kt fb ek

littlephia berkata...

apesal ketat je muke amy erk!!! hahahaha.

**koktail sedap ok! series ni.

anil lutaze berkata...

~jaja--ni jaja mne er...jaja opis ke? hihi..tebak je

~sha--next time ke bile2 mse pon boleh..awak dah nk jd org sini...hehe
menu selain spageti..ade tu dicatitkan...

~bet akak linda--ala nok..mak beli biasa2 je..satu lg ..mse khwin punye..jimat aku...haha

alamak...aku x geti buat laksa lah..mak aku geti..tp mcm jrg je buat..haha...aku x tau r kt kl mne nk cri laksa johor..apekata ko g johor...hahah

~sha--ala..x mahu mrh awak..x smpai hati..sbb ko chomel..hehe

~jamilah--apa plak x malu..kan saya jmpot sumer org..hehe..x pe ..nest time k

~sab--aah...artu kalau u msg i..x msok lah tu...sonok jmpe awak skali lg sab..dan uuuhh...bju awak cnthekk...i loike..x smpt nk tgor ritu..n sorry ye kalau u x selesa ritu..sian u

~hidd-- x lah hidd...saya maintaram je..no direction..hehe

~nurul--aah...sian nurul..nurul cm penat..x pe saya memahami..suka jmpe nurul..akhirya tercapai hasrat...

anil lutaze berkata...

~hanie--alaa..so sorry hanie...saya rase dah habes lah kot time tu..hak..next time saya msk lgi k...i'm happy too dpt jumpe hanie lg..

~diah..its ok..awak pon ada mjlis juga..rumah mertua pon mcm rumh sndiri kan..saya mmg kepoh dat day..sumer kwn2, saya nk snap..aah..nurul sgt dah sarat...x lama je lg tu..hehe

~ana--woww....mcm entri..haha..laki ana nak trjun..biolah...bju spare byk dlm umah..n rendang mmg my mom punye trademark n nasi lemak too..
aik..nasya pon segan ..nk kena ni...

tahnks to ana, nsya n ur husband sbb sudi dtg...sorilah kalau x selsa n apa yg terkurg k..

~weda--apa nk segan...ikot je lah reena..ala..kalau xdk mst dpt jumpe..

~qis--ala..yelah..kalu x leh jmpe..x pe next raya boleh kan...tau..xpe..opn house mmg penat tp serunut

~farah--uhukk...mseh blom berkesempatan jmpe farah..nnti bile2 ada kelpngn, next raya farah dtg ye...mse tu dh ade bb..hehehe..yay

~nasya--hahaha..tu lah nk kena ni segan plak2..

~hanis--hai...ouh thanks so much...insyallah..i susah nk apporve stranger dats why kkdg i x approve...x pe..nnti i cari u..

~amy--amy penant kot..tp amy ok je mse tu..ceria brsama bakal suami..hehe

sdp ke koktail tu? hik..mcm byk susu je...

atiQah adNan berkata...

bestnyee rumah terbukak anill!!
hope lepas ni ade peluang lain dapat jUmpe same kan anil...:D
kalau qah tahu start kOl 1 qah mesti dah picit bell uma anil daa..[sebab masa tu pintu lom terbukak lagi]
heee~

anil n sume chomell!!
uma anil chantek..
nak tengok gambar kawen boleee..huu~