Isnin, 22 Februari 2010

Sabby-Adam & Shylla-Abdullah

Sabtu yang paling menawan dan indah. Kerana aku telah diundang ke majlis pernikahan dan perkahwinan yang sangat cantik. Terbuai2 dan seperti biasa, yang dah kahwin lama sikit (Amy terkecuali)..mesti feeling nak kahwin lagi. Maksud, pengantin yang sama..haha

Pada jam 12, berhimpun lah bloggers2 yang terhebat abad kini. Haha..ayat macam tahan kentut. ;P .Rasanya majlis Sab berjaya menghimpunkan kalangan bloggers paling teramai. Serius terkezut2, bila berteguran sesama sendiri, dan aku tersipu2 tanya yang ni siapa, yang tu siapa. Yang dah biasa jumpa, bertebaranlah mulut merata2 seperti biasa. Hehe..

Malas bunyi banyak2. Mari tonton gambar (Nikah Sab hanya guna bb..sori..ada kejadian disebalik)


Nikah gazebo (kalau itulah namanya) sangat canthik..indahnya.


Hanya sebahagian okeh


Ampunkan line itu . tak tahu puncanya.


Saat mahu berikan sepatah 50 kata.


Pass jangan tak Pass


Ratu dan Raja sehari yang sangat tak tahu nak kata...cantik sangat..kami tumpang gediks di belakang...haha


Abang2 yang sporting


Meet my cikin..hee.. synchro psycho team (salah betulkan.malas nak check..haha)


Mekap oleh Lova ..macam anak raja
***aku salah rupanya--sue cnthek mekap itu


Rindu dendam sebulan tak jumpa ya


Kami mahu culikk sikit seri boleh



Malamnya pula, sebahagian kami ke perkahwinan Shylla ataupun WLT yang terkenal itu.
Majlis berlangsung di Presint 3, Putrajaya. Agak sesat barat jugalah..tapi akhirnya ketemu dan tiba saing pula dengan pengantin. Eceh. Terus tembak apa yang patut.


Busana oleh Man Kajang. lawa sangat


Perarakan masuk macam artis




Pelamin cnthek oleh Debunga


Suka sangat bunga ni..warna memang fuschia sunggoh


Yang ni pun lawa..tapi belum apa2 ada orang langgar satu...one down.


Harus dapatkan Diah untuk kotak ini.


Bunga tangan idaman


Juga suka kek ni lawa sangat. ada AC lagi


Blogger yang hader. oops yang hijau kiri sekali, rakanku. bukan blogger.jangan keliru..hak


Bumped into Jarjar..she's so cute


Nak verangan depan pelamin, sekali tutup lampu daaa...


Comell. Myra sempat senyum..Cheese


Akhirnya dapat kebat pengantin..Aku hamper tak dapat masuk kerana tak perasan.


Inilah date saya pada malam tersebut..muah nonet


Pulang, ternampak pula bunga api dentam dentum...hamekk..terus nonet tembak banyak2



Hantu kata nonet.hahaha

29 ulasan:

Ami Schaheera berkata...

cantiknya gazebo tu! dua2 pasangan ni lawa gila okay... best laaah! <3

Shikin Hambali berkata...

omg so sweet pls ada gambar i *gleeee* yeah, mmg la i da start mengidam ngidam gazebo cam sab nye tu!! aduhai! pasal spelling tu jgn risau, spelling betul, so i tak akan suruh u ketu ketampi....

omg Nils YOU LOOK FANTABULOUS IN THAT LONG DRESS!!! MACAM GODDESS! hai nnt i ada anak laki i nak cari menantu cam you hehehehehehhehehe

Elly Anaille berkata...

sumpah cun gile pelamin sab. uhuhu..suker! owh anil, your dress @ WLT wedding tu gorjes okayyy! tiba2 terasa baju nikah yg i tempah tu sgt...x best.

cik yaya berkata...

cantik cantik cantik..hesshh..sume cantikkkkk

anil,comel nyeeeeeeeeeeeee.geram aku

tia berkata...

wah..cantiknya baju...

Ms Abby berkata...

lol, anillll, betul2, ramai gila bloggers di majlis sab, abby pon sama, kena tanya2, ni sape ek, ni sape ek, haha, mcm jumpa blind date gitu, seronok sgt spend time dgn kamu2 semua. dress anil mlm tu pon sgt cantik!

phia berkata...

langsung verangan2 dengan pelamin sab. hihi... amy dengan atim dah boleh danding skali lagi dah :)

ouh ashhylla punye wedding pon lawa jugak. padanlah dengan preps dia kan??

macam biasa, u comel :-*

phia berkata...

hahah. harap maaf dgn typo error. paham2 je la hek.

Nana berkata...

wahhh seronoknye! Aisyik tengok gambar wedding aje. Best betul!! I love weddings! BTW, I love your dress. So sweet!

bitsANDpieces berkata...

cantiknya. plue both brides mmg cantik. congrats to them !

thanks anil for sharing2 photos :)

.:ANN512:. berkata...

anil!~

saya mau curik satu pix boley? *shy shy cat* hehe..tq in advance yah~

oh.tak sempat nak ber chit chat wif kamu anil..btw i suka cekak rambut u..hiks :)

eDyth berkata...

mashaallah. lawanya sab. lawanya gazebo tu. everything seems to be picture purfect. ;)

Sha Pattinson berkata...

first of all i ske akan lens you sangat kagum kamu mengambil gambar bunga api itu disamping i minta pendapat u pasal wedding i nak minta pendapat u pasal photography yia :D okey ..

1. pelamin sabby sangat la indah teringat sebelum ini dia pernah menyatakan hasratnya mengimpikan sebuah pelamin nikah ala2 dalam movie ayat2 cinta dan inilah terbuktinya lagi cantik dari pelamin kat movie tersebut ..superb congrats to sabby ..wedding dia memang akan menjadi igauan pada semua bride to be ..

2. Wedding asylla memang superb ..sangatlah cantik dan i heart the handbouquet ..sangat cantik and i know anil ur favourite ..hehehehe ..

3. nak box itu ..bole?? kikiki tak malukan ..diah dimanakah kamu hikhik ...

4. dan anil ..baju kamu pada malam uti sangat gojes ..ala2 dalam drama merlin ..tinggal tak pakai veil jerk cantik okay ..busana daripada siapakah?? cantik sangat u look so stuning hehehe ..dan begitu juga dengan blogger2 yang lain semua howt pada malam itu ..and ur date ..sangatlah sporting ..hehehehe ...

5. err saya dah lebih disini maafkan saya ... ampun puan anil ..

Lea Shmea berkata...

both weddings were beautiful!!

Fathiyah berkata...

seronok dpt jmpa & borak dgn kamu anil. kte pon nak tanya psl dress yg awak pakai ms wed ash.cun.blh buat entry psl dress nih.hehe.husband kte ckp awak lawa mcm artis.ehem ehem.awak kurus pe.dah cantik tu.maintain =)

Atiqah Adnan berkata...

cantiknye pengantin!! suka sangat tengok semua blogger yang ade.. anil pun wahhh mesti meriah nie..
can't imaginee.. ^^

anil sangat shomell alololoo~

[ Hanie ] berkata...

yey, dah ade gambar! heheh. mmg cantik kan dua2 majlis...bak kate kamu anil, kami2 yg dah kawen ni, ambik peluang verangan lah balik haha.

ha, ramai sungguh yg dpt jumpe, happy! :D tp sgt tidak best tgk gambar2 kali ni, badan sudah membulat! gaagag.

p/s: haa anil, mase fireworks tu, ingat nak text anil,dpt tgk tak fireworks tu, sbb kite balik pun dah saing2 kan. sbb kami pun tergedik2 tepi jambatan dpt tgk. Tp malangnya, tiada no fon kamu :( nnt sms hanie tau? Wajib! haha :D

naddynad berkata...

yup anil, betul tu Sab stage di tgh2 dewan tu adalah gazebo...
dan kalu xsalah i di situ juga telah berlangsungnya nikah..:)

dan kalu xsilap i, makeup Sab ialah "sue cantik"....

ish tp tak tau la pulak kalu i salah dgr dr Sab...hehe

dan baju awk mlm tu gojess okehhh!!

Jehan Najib berkata...

umak aaaaai! grandnye wedding~ harus masuk NONA TV3 ni.. Anil lawa pakai dress tu... mcm artis :D

NURUL berkata...

bagus kamu anil ramai betul kwn bloggers yg kamu kenal. sab nie blog dia sesekali jer jenguk. rupanya sudah kawin.

Ole-Ole Manis berkata...

Rase nk pengsan tgk pelamin sab. gile2 punya cantik.. :)

kelipkelipchumel berkata...

hye gojes..yeah!!as usual,daku mmg gemo lah bila dpt tau kamu mau ke wedding sesapa.cz mmg for sure kamu akan tampil comelzz..ehehe..n yg penting mmg kamu very da alert bout everything kt tmpt wedding kamu pegi tu dgn sume things yg chantek jua comel.sukeee..gazebo itu mmg indah.pelamin itu jua

Putri Ramlan berkata...

diah ngan anil seolah tak leh dipisahkan lah.. :P

farah fatihah berkata...

memang cun lah pengantin!

bestnya dapat gather dgn bloggers!
*jeles*

anil lutaze berkata...

~ami--mmg cnthek sampai nak pengsan..lawaa

~cikin--amboi...nk menantu mcm i..tp i pendiks..upgrade sket lah..hahahah

~elly--isk.jgn kata mcm tu. baju nikah adlh baju yg lpg kite kenang.janji kita suka kan.

~cik yaya--geram x pe..jgn kta nk pukul..heee

~tia--semuanya cnthek..oops.saya x tau.. ;P

~ms abby--mmg btollah blind date..apakan lg gathering nnti..fuhh

~amy phia--kan..kan..rasa cam nak sanding lg kan..haha..syhlla nye wed sesuai dgn prep dia yg vass

~nana--who doesnt right?

~bitnpieces--no prob

anil lutaze berkata...

~ann-sila2..boleh aje curik byk pon xpe..maybe mase gath nnti boleh sembang2..ele..awaknye bow pon chomel jgk..eheh

~edyth--yes..exactly..

~sha--i main shoot je..xde nk tnye2 pndapat de..hehe

gazebo sab mmg marbeles okeh.
handbouquet tu mmg impian nk buat..cuba try dlm masa trdekat ni ke.
hahaha.merlin mmg inspirasiku...hahaha..kantoii

~lea shemea-setuju

~fathiyah--awak pon cnthek sgt k..ayu gituu..haha..awak plis buat entri psl dress awak.sgt nk tau.cnthek.

~qah--meriah mmg meriah..nnti gath jpin lah..leh meriah lg

~hanie--hahah..tulah kita yg bertukar hp ni kan..no dlu simpan.skrg ilek. hri tu anil x bg balik er no fon..kejamnye daku.tp fireworks mmg melets gile kan

~nadd--oo .mekap sue cnthek ke..aiyak..hahaha

~jehannajib--nona? wow...entah2 ada kot

~nurul--semua musim kahwin kan..hehe..alhamdulillah selamat sab dah kwen

~ole2manis--saya pon nk pengsan skali.

~bayu--alalala..aku buat ulang tyg baju je..siaran ulangan..hehe..aku mmg suka snap bnde2 yg ku rasa cnthek...hehe

~pu3--haha..buat masa ni..nnti hubby dia dah blik...haaa..

~farah fatihah--nnti kita buat gath sila dtg taw..bolej jejak2 kaseh

idayusof berkata...

chanteknye wedding. both of them looks really beautiful.

dan Pn. Anil x yah cakap la, sentiasa vogue gitu.
thanks for sharing the pics Anil. :)

Tanpa Nama berkata...

anil,
am a silent reader of yr blog...
btw, yg tudung hijau kat tajuk 'myra senyum' tu rozanne ke?
i think that's my long lost fren...
hahahahha....
serious....

~ twistedbutterfly ~ berkata...

hi anil.. ni first time i bukak page u.. sbb ada link kat sab punyer page.. sbb i tgh cari concept terbaek tuk my bff's nikah.. hihi..

nk tny, baju u tu, u beli or u hntr tailoring ek? cantek giler!!!

~aina~