Rabu, 17 Februari 2010

AMY & ATIM dalam taman

Akhirnya selamat aku merealisasikan entri ini. Majlis perkahwinan Amy & Atim. Perkahwinan yang dinanti2 bukan. Entri aku ni bukanlah segar daripada ladang. Tapi masih mood ini ya tak?
Perkahwinan hebat abad inilah kiranya. Haha.. aku sebenarnya bangga kerana rasanya aku (aku kata aku ya) belum pernah lagi jumpa pengantin membuat sendiri pelaminan impian mereka serta segala dekorasi dari a-z. Memang tunduk hormat habess. Maka pada hari Jumaat, selepas waktu bernikah, janji jam 3 kot, tapi yalah kan semua ada komitmen, ditambah pengantin keletihan, kami tiba saing2 jam 5 lebih. Aku menghubungi Amy beberapa hari sebelum bertanya persiapan dan secara tak langsung mahu membantu team MG di Kg Pengantin. Ouh teruja habess.

Tapi dapat bantu sekejap saja, sebab malamnya ada family dinner.


Memang gigih habes pengantin ini


Tengoklah baju bride & groom tersebut. Qis..sumpah cool habes..inilah pun kegunaannya.


Lantern ni banyak, aku macam terkial2 nak pasang


Pengantin tak kenal erti penat, Amy, papan hitam kecil tu saya tak nampak dimankah ia berada pada malam itu


**Amaran..jangan betulkan screen komputer anda bila anda lihat aku seperti alien..heee


Malam yang dinantikan...waaa...canthek kan gantung gentayangan gambar2 itu


Alolololoo....


Saya tiba jam 7 lebih malam itu, untuk sibuk tabur potpuri di meja beradab, lantas serbu amy di bilik beradu mereka


Bride of the year


Groom of the year


Aku, Amy dan chiha sewel...hahaha (pengapit)


Dress pendek yang aku jadikan baju kurung moden.hehe


Kampung Pengantin yang indah di malam hari. Cerita disebalik itu sila rujuk pengantin.. ;p



Pelamin memang garden dan sweet sangat



Hadiah pintu yang kiuttt


Bunga2an taman di depan pelamin


Ini yang tak boleh tahan


Bench ini pun memang sangat lawa dan kena tema. ouh Amy & Atim..kagum lahh


Pengantin berarak masuk dengan lagu You Raised Me up


Lawa sangat hasil riasan Tiar Zainal


Buih2 berterbangan...alahaiii...


Table setup yang geren


Pelan2 sikit Atim.. :p


Video ni memang syahdu, rasanya ramai yang sedih , dan sorok2 menitiskan airmata


Ucapan terima kasih daripada mereka, dan ketika ini Amy sebak dan ramai yang tersekat nafas dek sedih... (aku juga ketika ini) T_T


Kek somell kan


Yay! Blogger berposing...tapi tak sempurna sebab Fizz tak sedar segerombolan kami


Tasha, Hanie, Abby, Aku, Diah, Nad dan Sabby (bakal sgt2 ni)


Pengantin lama dan separa lama beraksi...haha


rasa2 bila pegang hadiah pintu comel boleh jadi comel tak? ;p


Mom to be diapit oleh bakal mom to be... haha..


Bluish sangat gambar ini.maaf. sebab feeling celcom


Amboi..sepatu diah take over gambar...hik..
Bride & Groom diculik sebentar selepas lama tunggu giliran



Akhir sekali..last kopek.


Terima kasih kerana undangan ni. terharu sangat. siapalah kami ini jika diikutkan. Amy, anil dah tak anggap awak sebagai rakan blogger, kerana persahabatan mungkin lebih dari itu, juga kepada blogger2 yang lain..ada satu ikatan kuat diantara kita. Diharap akan kekal sampai bila2. Diah..cepat organize gathering..hehe...sonok..

Amy & Atim .Semoga berbahagia ke akhirnya, dan berbulan madu di Damai Laut jangan sampai mabuk laut ya.. Tahniahh!!






35 ulasan:

[ Hanie ] berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
[ Hanie ] berkata...

soka entri nih! puas tgk gambar2 hehe. nak curi seketul dua boley? :D

wahh, kamu sgt gigih juga anil menolong pengantin ni yer :) mmg ade talent..dlm bidang ini! ;)
tahniah buat semua yg menjayakan majlis yg indah ini :)

p/s: lepas ni ramai lg akan jd mom to be :) tak sabar nantikannye hehe.

aNoi berkata...

Salam anil..

okeh..belom pernah meninggalkan jejak walaupon almost hari-hari dok baca your blog...^^

keep on writing ya~

Mrs. Amie berkata...

tak boleh terima gambar masa setup pelamin tue anil.. boleh tak buang gambar kak amie yg serabai tuh! aiseh... hahaha.. nie rupanya blog kamu... hehehe.. tak sangka pulak zam kenal dengan aril.. what a small world kan..

Nariko berkata...

thumbs up! nice review.. nice pictures.. i takdpt nk dtg mlm tu.. sedih T_T.. i sempat dtg menjenguk amy petang tu smbil pass hadiah jer. u guys looked like u had fun.. :)

* Nat Azmi * berkata...

sgt chantek kan?!! itula, sgt terpegun bila dtg...uish..nasib baik awak ada camera...curik gambaq naaa...huhuu...jom gathering cepat2~!! sebelom ada yg 'kemabokkan' huhuu

Liyanaroxx berkata...

selain blog diah....akhirnya dapat gak tgk pic2 cun wedding amy kat blog anil...huwaaa....sangat cantik pelamin mereka...thumbs up to pengantin!!! :)

anil lutaze berkata...

~ulasan dipadam--tuan pengarang..xpe..saya x marah... ;P

~hanie--sila2..x seberapa dibandingkan dgn suami anda punya gmbar tau...hehe..

alah kite tolong sket2 je..x smpai 1 peratus pon..sbb ade few hours je kt ctu..

ehh..mom to be tu bakal byk angota nnti..

~anoi--salam. haha..jgn almost hari2 awak..sbb saya seminggu sekali dua je update..hehe..thanks anyway k..

~mrs amie--alaa..jgnlah gitu..kak amie ttp comel.x denye serabai.haah..satu jabatan..what a small world kan

~nariko--awak dtg siang tu??..waa...xpe..kita akan buat gathering insyallah..hrp2 mse tu awak blom bersalin lagi kan..

anil lutaze berkata...

~nat azmi--tasha--haha...curik lah..culik pon xpe..gambar bersama..hee..mabok takpe..hehe..siape tu?

~liyanaroxx--diah fresh dr ladang punya pics..saya kepam dulu..hehe..kan2...tepok tgn utk pengantin

Sha Pattinson berkata...

the wedding sangat lah perfect ..dan yaa ...nama pun wedding planner haruslah sempurna .alangkah seronoknye kalau i pun ader nyebok kat sane hehehe ..nice!! anil waaa ..bestnyerr ringan tolong ader dah nampak dah nampak dah dianyer bakat ..hihihihi ...terpegun dan terkesima ..cantik dan wedding of the year bole?? hihihihi ..two thumb up for this wedding ... amy sangat jelita ..tak lupa juga all the bloggers melaram sume ..gegege ..nice dress u ouls .. diah amboiii color meriah hikhik

Sha Pattinson berkata...

isk ader lagi tinggal ..like ur hairband and the dress ..

s u r a y a berkata...

hello :)

Boleh tanya tak if you know where to get the tanglungs? I tengok dekat curve (CNY deco) comel sgt n i had the same idea mcm kawan u tu :)tp no idea where to buy them hehe

thanks :) love ur blog!

dialicious berkata...

si anil yg comel...hahaha..kasut overshadow abis kan!hahaha..time tu x saba nak melangkah kaki utk pulang gayanya...tp puas hati dpt tgkap pic w si pengantin anggun tu..setelahh berbatok2 di sebelah mereka..hahaha
it was fun..really..tgh perah otak utk cari idea for the next gath yg x melibatkan wedding2 org

hanim berkata...

nice review nih! mmg wedding of the year la utk a,y & atim.. terasa cam nk kawen lg sekali jerk! hehehe..bley panggil si anil yang cantik ni menolong ku.. huhuh..nway, cantik rmbut u!

kelipkelipchumel berkata...

suka tgk gaya rmbt kamu.jua baju kamu itu..kretip nok..

farah fatihah berkata...

anil, wedding ni memang mengagumkan, sebab pengantin decor sendiri, baju cantik, pelamin cantik, hall cantik, everything's beautiful!!!

phia berkata...

everything is stunning... dari wedding-nya sampai laaaaaa ke kamu semua yang datang... nice!! ;)

Atiqah Adnan berkata...

blink..blink.. terpesona nieh!!
kagum betul pengantin turun padang buat sendiri semua ni... hasilnyee.. tak payah cakap semua anil dah tulis.. huhuuu~

cantikkk!!!

eza2odette berkata...

wah!hebat2..nk jadikan pn anel dan mereka2 sebagai pembakar semangat ketika waktu ku nanti. sangatt kental!! ouh.luvly nyerr wedding amy n atim. congratess!

naddynad berkata...

hey Anil, guess wut?? kite baru perasan sesuatu...

awak PANDAI ambil gambar occay...me loike.!!

NURUL berkata...

memang meletop pelamin amy nie. cantik.

anil lutaze berkata...

~sha--xpe. next time u dah dekat.insyallah..amin. haruslah kan wedd planner buat wedd sndiri dgn sungguh unik dan berbeza.
wedding of d year?? gila x boleh..wajib.

~suraya--thanks anyway..tanglong tu. lantern2 tersebut didapati dari ikea dan petaling street..byk kaler

~diah--mmglah..punyerlah byk kwn2 dia..kite kena selit2 jek..hik..puan organizer gathering.nmpknye dah memulakan langkah.

~hanim--rasanya byk btol isteri2 yg tgk amy kawen ni nk kawen lg..hhe.for sure saya leh tlun..hehe..rambut saya mcm alien..he

~bayu--kretip melalut...hahah

anil lutaze berkata...

~farah--serius apa yg awak ckp tu semua betol..x tipu..

~amy phia--aik saya pon termasok sekali??hehe..temkiu2

~qah--pandaiiii..heheh..qah pon nnti cnthek jgkk

~jjie--tu mengeletis lah tu..hahahah

~nad--haha..x de lah awak..saya main2 tangkap je..

~nurul--meletop..sweet..nice..semuanyalah

jacky hussein berkata...

the wedding is so so so so nice..... i love it till bit.. congrats to Amy and Hubby :)

sophisticated bridezilla berkata...

nok, sangat mabeles. i loike! sangat simple, sweet, nice, mabeles abeh. owh, kalo wedding aku - yg ntah bile nanti, ko pon haros turun padang ek? hahaha aku sudah curik beberapa utk rojukan. sumpah, cantek gilos!
*terpesone*
*terngange*
*termelopong*
*terkesima*
................... best bangat!

mimis berkata...

Kiut kan hadiah pintu si Amy tu.
Idea menarik nih..

BuTtErFlyInFraMe berkata...

hhuuu rugi xdpt join wedd amy...clash dgn majlis bertandang! thanks anil sbb tunjuk gambar2... :)

Reena berkata...

huhuhu. rugi tak pegi...sgt2 cantik amy wedding. from her look to deco deco..mmg salute abis.

Reena berkata...

anil,anil..buat la gathering on Mac. coz April kita x de..outstation. hehhe..nnt kalu jadik, boleh Reena tlg2 u all.

AmyMizzunderstood berkata...

hahah thanks anil for the entry!
btw..blackboard kecil itu kebasahan akibat kehujanan hari itu...dan ayah amy amik simpan kat bilik atas..hukhuk..sedih..but takpelah hujan rahmat..

Riena berkata...

sangat terpesonaa..
latern tu sangat cantikk..suka sangat..

Wawa Vtec berkata...

ello babe,
nice too meet u ^_^

we met at sab's wedding.

Ms Abby berkata...

hehe lambat skit abby komen, dah lama x buka blog....1st time jumpa anil, diah, nad dan lain2 termasuklah amy sendiri, sgt seronok mlm itu tapi x sempat berborak panjang cuz my table jauh dari korang2 suma.....betul, segaa2nyer mlm itu buat abby 'terkesima; hehe

anil lutaze berkata...

~jacky---saya pon sama!! ;P

~bet--aku terkesima dgn kumen ko..dasat ko nok

~mimis--haah ..kiut sgt..mak mertua buat..kretip kan

~alena--haroslah kan ..awak pengantin juga..hehe...

~reena--knp awak x dtg? date gathering tu we will decide lter..hehe

~amy--no probs dear.. yerlah kan..kita merancang.. tp tuhan menentuka..comel ur dad amek dan simpan...alololo

~riena--mmg cnthek..nama pon puan amy nye idea...ehem

~wawa--hai..ya..i remember u...salam kenal..heheh

~abby--xpe..paham..anil pon lmbat psl bukak2 blog ni.. sonok jumpa semua..n byk kali dah jugak jmpe amy ya x...nnti kita jmpe lg..gath maybe..

Tanpa Nama berkata...

sangat biasa