Isnin, 8 Februari 2010

Adikku 22th

OMAGAA!! tidak suka bila hakikat terbaru adalah sekali seminggu saja aku muatkan entri terbaru. Gila tak best..tak mahu.. T_T

Bahek. dengan sedihnya aku muatkan entri yang tak baru habess..tapi tak peduli lah kan. janji ada dalam folder yang sedang dalam list.menanti untuk dipaparkan di sini.

Bulan lepas harijadi adikku. Sperti biasa, akan ada sambutan, agak2 paling sederhana berbanding tahun2 terdahulu.

Atas jasa baik Chef Zainal, beliau menawarkan diri untuk mengadakan di restoran beliau. Tiada tema sebab beberapa hari saja merancangnya selepas pulang dari Phuket. Tetamu pun batas2kan.

Tapi kerana restoran Chef Zainal yang sangat syahdu dan klasik. Maka mood tu sangat best.


Sehari sebelum majlis. Singgah di restoran Chef Zainal dulu untuk makan-makan.
Maka, hadiah tiba tepat pada harijadi beliau..
Haha.. baju bb yg bersilikon dengan banyaknya daripada aku dan suami.. :D



hari majlis..suasana di restoran Tanjung Puteri


Penghibur malam tersebut (Diah.anda pasti kenal).. ;P



Sebahagian sajian



Menu utama Steamboat..nyum



Menari2 Chef Zainal diiringi seksofon



Potong pulut kuning. tradisi harijadi..tapi selalunya aku yang potong tang pulut kuning ni.


Kemudian 2 hari selepas itu, dapat undangan daripada Pak Engku untuk majlis harijadi beliau dan tak lupa juga untuk adikku dan beberapa orang lagi yang lahir pada bulan 1. Murah rezeki beliau. Tema Tradisional, Diraja Melayu, Kampung

Kek ke 2, ada 5 buah kek tak silap aku untuk setiap seorang
tsk..tsk..




Kak limah dan abang kasim



Agak ramai juga tetamu..



Deretan makanan yang tidak berjaya menggegarkan amalam pemakanan sihat ku..



Mila duduk depan kami. Hai..nyanyi kau dan aku sikit



Game kelolaan Jaafar Onn, aku dapat merembat hadiah..yay! beg laptop isinya.



Kena pedajal dek Jaapor



Cikgu Senah.kelas.


Entri akan datang..majlis Sha dan Mira insyallah.doakan cepatan ya.. :p


11 ulasan:

Ami Schaheera berkata...

bestnya sambutan birthday haziq! awk & suami sentiasa menawan sepadan :))

Sha Pattinson berkata...

bestnyerr lain yang besday lain yang dapat Baju baru ..anil i pun besday gak hahahaha ... happy birthday to your bro ..and owh ya tema traditional tue mcm best kan tak pernah join party2 mcm nih .. best ek .. you n hubby mmg best!!wah senah pun dah mcm cikgu dulo-dulo ..

Putri Ramlan berkata...

korang somi istri ni mmg sporting lah! :)

wah! bb lg.

Tanpa Nama berkata...

anil dear....ur husbad mmg sporting and cool...never miss to dress according to theme....huhu...n u too....always look nice....:)- diana

Riena berkata...

tu mesti tarian poco poco kan?
eehehhehehe
u all mmg sporting laa.. best:)

Atiqah Adnan berkata...

heheh bestnyee.. kemsalam adik anil tauuu.. makan-makan besttt.. tapi kalau dah makan susah lah nak benti anilll.. nanti baju kawen tak muattt.. tengok je orang makan sambil menyedut lelehan air liur.. hahahah..

dear, qah nak bagi kad.. huu~

Nariko berkata...

wah lipstik merah! mmg kena ngn dolu2 nyer theme. i rasa i xde kaler merah cmtu.. nnt leh pinjam.. hihihi

anil lutaze berkata...

~ami--besnya ayat tu menawan sepasang..hehe

~sha--haha..kitorg mmg agak suka kalau tema2 ni..senah plg cunn..hehe

~putri--hehe..kami satu keluarga pakai bb.. ;P

~diana--thanks so much!

~riena--haah tarian poco2..hehehe

~qah--jgn terpedaya dgn mknan hebat2..haha..awak nk kawen kena berjaga2 tau..

~nariko--hahah..leh2 of course lah leh pjm..rimmel london jenamanya.

phia berkata...

waaaa besnyer!!!

Tanpa Nama berkata...

ahahahaha kak limah dan abang kasim..tomeii aarr ..pasangan sejoli giteww kann...

ksha2

dialicious berkata...

happening gileee!!anil..saya pun sama..malas gileeee nak update blog..mengapa ye..tunggu pegi wedding bloggers nanti baru semgt kot..