Isnin, 14 September 2009

Hantaran

Aku dah lambat ni...nak kena balik...barang-brang mahu masak nak kena beli lagi..haiyok..
Tapi aku nak memuat turun yang satu ini.

Ada juga kawan yang tanya, kenapa tak pernah muatturun gambar hantaran.. Sebabnya mudah sahaja.... gambar rasmi tak dapat lagi, tiadalah aku muatturunkan..Hehe..

Jadi inilah hantaran ringkas kedua belah pihak. Buatan sendiri.. Memang tidak menyediakan peruntukan untuk tempah.. Maka dari pihak ku, kakak ku sendiri yang menyiapkan. Tema memang tiada dalam kepala..Ketika melakukan persiapan dahulu, aku beli macam-macam benda...jadi semasa hari khamis hari sebelum berlangsung pernikahan, aku longgok segala macam bahan-bahan dan barang-barang hantaran pada kakak aku.. Pening juga lah dia nak merekanya..Hehehe...

Hasilnya seperti dibawah....

Setelah aku lihat..Ada rupa dalam taman...sejajar lah dengan majlis perkahwinanku yang penuh dengan pokok-pokok bunga seperti dalam taman...Ececece..alah..taman yang dah sedia ada...
Walaupun dalam dulang tu bercampur dengan palsu dan bunga segar...Bak lagu CT tu Di taman teman..tapi aku gelarkan ia 'di taman suka hati teman'...hahaha

Hantaran 11 berbalas 9..Malangnya..macamana mereka boleh tertinggal Sirih junjung hasil titik peluh kakak aku tu...Tak mengapa...akan ku cuba korek di celah mana sekalipun....


Dari aku untuk suami


Tali pinggang Gucci dan Dompet S.Ferragamo





Cincin perak bersalut platinum


Sepatu Raoul



Set wangian Dunhill



Nikon DSLR D60


Kemeja M.Dutti


Jam E.Armani


Coklat Patchi


Buah-buahan


Mini Fondant kek...Yang ini aku agak kecewa..kerana ia tak muat dalam bekas hantaran tu...Jadi bermacam-macam bekas cuba dimuatkan..akhirnya yang ini ja...sedih...Tercemar kelawaan kek itu.




Dari beliau untuk aku

Hasil tangan kakak beliau..

Cek hantaran


Mas kahwin dan cincin...Kecewa kerana cincin tidak dikeluarkan dari kotak dan tidak di diletakkan dalam bekas cincin yang penat kami cari itu.


Sepatu S.Weitzman


Telekong dan al-Quran


Tas tangan A.Hindmarch..Sangat mengreflectkan aku yang sangat suka studded


Tepak sirih warisan keluarga suami...


Jam E.Armani (jam kami sepasang...hee) dan Ipod touch


Ipod touch tersebut hingga kini belum digunapakai..Haih



Kek pojaan Chanel 2.55 klasik
Sila rujuk entri ini jika lupa......Nanti aku aku buat entri tentang kek ini...



Set mekap B.Brown


Sekian Terima Kasih...aku mahu pulang....Bffs akan datang ini malam mahu membuat onar...

31 ulasan:

littlephia berkata...

nil, mentang suami orang perak. berteman2 kome ye :P~

** tak menahan, dapat jugak kek chanel tu. hehe.

Shikin Hambali berkata...

i mmg minat sangat nak pkai kek u heheheheh

achmal berkata...

aku tunggu2 gak gambo hantaran ko ni :)
sweet~

niki berkata...

very nice! :D i have the same anya bag in cream! :D

hidden.wing berkata...

geram tgk bunga bulat2 tuh, comel!

dell @ Marryme berkata...

wahh sukenye kek + anya handbag tu! very the classy!:)

Riena berkata...

hasil sendiri puas hati dan cantik.. Pandainyaa awak..nanti kita kawin pon nk buat sendiri senang kan?x payah nak hntr kat org..

BuTtErFlyInFraMe berkata...

bekas ur hubby sama mcm masa sy btunang hari tu.. :)

walaupun tak ada tema at first, tapi hasilnya not bad..cantik.. :D

n kek merah sgt cantik dan garang...heheh

[ Hanie ] berkata...

suke dgn tema hantaran kamu anil :) walaupun last minit buatnya...semuanya menjadi...so happy tak? hee :D

ungu violet berkata...

cantiknya anilll!
berpinar mata tgk!haha..

syanaim berkata...

::nice anil..pandai buat pilihan..::

AmyMizzunderstood berkata...

wow!bestnya cake tu..hehehe...

yunayuni berkata...

makan tak kek tu anil? hihi.menarik sgt sayang nak makan..dalam tu kek flavour ape?

nanonano berkata...

wahh !
kagum2..
kek tu yg xtahannye..
hoho :p

atiQah adNan berkata...

cantik sangat.. mewah sungguh hantaran anil.. hee~

Fifi Amkhaiz berkata...

sy suka hantarans kamu. kak wati mmg da bom!

aku seperti berada dlm mimpi pagi ni ok. cam blur2 buat keje nih... hahaha anyways, sgt gumbira mlm td bersama sayams. nak gmbr nanti k...

mwahhs!

susudalambotol berkata...

igtkan dpt dua henbeg, rupanya kek!
:)

Anil lutaze berkata...

~amy--hak...ate..teman bantai je...aah..mcm ..x kire ..nak jugakk

~cikin--hahahaha...pakailah...dah ada dlm indah water agaknya...

~mal--ala..bkn bes sgt pon ko nk tnggu mal...hehe

~niki--serious...kembar...nnti tjk k..i xpnh tgk yg cream pnye...

~WLT--heee...bunga dr cameron..tp main ltk2 jek..

~dell--hehe...my makcik2 ingt..ish..dak anil dpt 2 henbeg...ade ke...

~riena--ouh..saya x begitu pandai...n x smpt pong...kakak saya yg buat

~alena--yeke sama...sbb senang didapati kot..hehe...main taram je hntrn tu..

~hanie--saya happy..haroslah sbb ade yg tlong buatkan...FOC lak tu..

Anil Lutaze berkata...

~farah--aik..jgn berpinar...nnti fenin...hehe

~syanaim--x pandai sgtla.. ;P~

~Amy-- hehehehe.... ;D
..amy...kalau ade lg..msti saya kasik awak...

~yuni--aah syg mse nk mkn tu..sdpp..flavour oren...nyum2..

~nana--saya pon x mmpu menahan...hahah

~tiqah--x de lah awak..sesekali seumor hidop je... :D

~hafifi--hantaran awak pon da bomb k...yay!! smlm dpt tgk gmbr kmu walauuuupong..slide show..hehe

**hahaha-...time luch yg x lunch tu sila pengsan k..

~hidd--begitulah sangkaan semua org mse tu...hihi

khairulhaya berkata...

untungnye ade kakak2 yg kreatif..dr anil untuk hubby walaupon simple tp sgt menarik n sweet.x perli bekas2 hantaran yg mahal2..

dr hubby plak mmg nmpk mewah..nak2 plak barang hantaran pon mmg best2 punye brand..sukeee sgt2..

dialicious berkata...

1.brg hantaran awak sgt meletop k!
2.jam EA same like my hubby's mase engagement
3.gubahan tu betol ke buat 1 day before nikah?cantik sgtttttt
4.photog saya pun ade termiss gamba best2 :(
5.saya igtkan beg channel betul!!
6.sukati je buat pointform igt blog seniri..hahaha

dialicious berkata...

cop..ade tertinggal lagi..haha..patutnye saya pun terima cincin bertutup dlm bekas khas tp saya ternampak b4&bising to mr hubby sbb nak pakai bekas original juge..sbb rugi tutup kan!

NURUL berkata...

cantik gak anil w/p nmpk ringkas. yg pasti kakak anil ada bakat mengubah hantaran :)

Anil lutaze berkata...

~kahirulhaya--thanks alot...mne boleh jimat, saya jimatkan

~diah--
1.brg hntrn awak lg meletop
2.yeke sama..kami suka jam oldskool..sbb tu beli..
3.yer..kakak saya hemper nak pengsan dah mse tu...haha
4.photog--yupe..byr murah ke mahal ke, bgos ke x bgos ke..mesti ada slack pnye..
5.semua org pon ingt...gila..my hb cannot afford lah...hehehe
6.haha..xpe...buat mcm rumah sndiri

--saya nye cincin x brtutup, tapi diltkkan kt box die dan dltkkn pula kt bekas cincin yg dibeli..knp x kluarkan je kan..x yah box tu sbnrnye...last2 x nmpk bekas cincin yg berkerawang tu...

~nurul--diah mmg suka gubah2 n wedding stuff ni..

Anil lutaze berkata...

er..salahlah nurul...tertulis nama diah lak...hahaha...mean 'dia' iaitu kakak saya...maaf diah tersasul..i kena bg royalti kt u ni...hehe

weDa berkata...

hantaran sangat simple tetapi menarik. lain dari yang lain :D

salima make-up artist berkata...

Anil, tak sangka ya kita nie berkongsi tarikh lahir yang sama pada 06 November 1983....

Sha Pattinson berkata...

wah saya ketinggalan hiks ..puan anil saya sangat suka kan hantaran awak ...walaupon sehari buat those bunga2 putih tue bunga yang di keringkan ke?? ada skali u cerita kat dlm enry u yang lepas mengenai bunga yang di keringkan ...sangat cantik mcm nampak gebu2 gitu ..hantaran skit taoi brg2 sume class sangat mengujakan ..dan hantaran tidak tenggelam dek bunga ...nak pinjam ur sis la bole hehehe..camera itu tatahan tgk ..nak sangat dpt hantaran mcm tue tgk la kalau fiance approve ...jam tangan aduhhhh ..cantik okay!!! beg alalala ...membuat hati girang bila melihat. kek lagi la mcm sayang nak makan hehehe comel2 beg channel mcm nak simpan laa takyah mkn bole?
sayang yea cincin tue ..tertutup alahai tak dpt nak tgk keindahan cincin tersebut. hati2 tgk hantaran u bole hehehehe. will ur hantaran mmg superb!!!!
congrats to your sis ..

Sha Pattinson berkata...

er maaf ada kesalahan perkataan di situ

*taoi sebenarnya tapi
*hati2 sebenarnya hari-hari

maaf binggong skit may b teruja nak comment kan hehehe

sorry im bad on speling

Putri Ramlan berkata...

selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir & batin.. ;)

fAtrinA berkata...

anil,

bunga kecik2 purple tu di mana ye u beli? santekkk..

hehe tq