Ahad, 6 September 2009

Apadaa



Menyampahnya bila aku tak berapa ada masa dan kini blog semakin terbiar..ouh..aku tidak mahu ia berkubur. Blog yang sudah setahun beberapa bulan ini harus terus bernyawa.. Mesti... Maaflah..bulan ramadan adalah bulan yang sentiasa tidak punya masa senggang yang mencukupi. Memang padat.
Dan kerana sudah lama ada dalam simpanan. Walaupun sudah basi habesssss...tapi aku tak mahu memungkiri terhadap diri sendiri. Maka, serba sedikit majlis pembukaan puasa pada hari pertama Ramadan.



Kini giliran keluarga pula dibawa ke Tamarind


Abaikann..... ;P~

Sila lihat bawah cepat!!


Pembuka selera.. Ketam isinya.. Nama memang harus tak tahu sebab tak kuasa nak hafal bahasa saintifiknya yang berbelit lidah.


Masih pembuka selera..Donut nama dia..dalam isi ikan kot..Tapi yang ini...ya ampun sedapnya



Lihat saja bekas sudah tahu bukan?





Ni sayur rasanya..ada cendawan, taugeh dll


Udang lada hitam


Ikan siakap masak ape pun tah..yang pasti sedap.


yang ni telur masin...Tapi paling sedap di tekak aku..sampai aku kuis2 pinggan walaupun dah habis.

Juga ayam masak apa tah


Akhir sekali..pencuci mulut, Mangga dan pulut


Stabilkan kembali suhu badan selepas bertarung kekenyangan (ibu saya malu2 ke?)


Mahu tempah duduk di pondok ini..tapi 5 orang sahaja yang boleh dimuatkan. Pasrah


Lengkap


Kami kenyang...mahu pulang dah...Bai!!!


Dan yang pasti banyak sebenarnya entri terpaksa diperap kerana kekurangan waktu senggang...
Yang satu ini pun memakan masa 2 minggu baru dapat dimuatkan .


***Album rasmi dari Syahrin Aziz sudah selamat tiba ditanganku minggu lepas. Ada masa akan dimuat turunkan.. (Harap ada!)

*** Aku masih berhutang contoh 'hadiah pintu' kepada shadeq.. Argh!!! Maaf darling...aku sibuk ditambah yang aku tak tahu mana aku letak benda alah itu... dan aku masih mencari... Cakap dengan rakan indonmu...sabar ya!

25 ulasan:

[ Hanie ] berkata...

anil...entri mu ini sgt menggugat kestabilan perut ku ini di waktu2 ptg begini..hehe. Nampak menu2 kat restoran tu, semua mcm unik, tak pernah cuba sblom ni. Takpe, blog kamu bukn terbiar anil, cuma berehat sekali sekala...pasni sure bile dah free,terluah2 entri nak dikeluarkan ;)

syanaim berkata...

::anil..sila bg alamt utk ke tempat u berbuka ni...mcm best jer..::

FdausAmad berkata...

Salam
Gua nak ajak lu lepak blog gua.Rilek rilek.

dell @ Marryme berkata...

hi anil. sedapnye tgk makanan2 tu. i bln puasa ni sekali je makan kat luar, kat rawsha. pastu mkn kat rumah je. one of the main reasons is im still on long MC (til this weekend je), lepas tu baru boleh keluar jalan2. tamarind will be in the list kot hehe. thanks for sharing!

misha.w berkata...

shanel.

syukur la kamu masih ingat. tp kalo boleh awk kasik saye dlm minggu ni ek? sbb mamat tuh dah nak dtg msia dah. takooot tak smpt je. huhuh.

*btw, blog kamu mcm dah jadik blog2 carik mkn dah. sodapnyee!!!**

ilebiu. bile nak invite kami berbuka dirumah mu yg santek tuh shanel?? nnti saye dtg la tlg masak. :)

wahidayaakub berkata...

hi anil. i really like the way you write :)

Riena berkata...

anil..kenapakah kakai ayam sebegitu...kenapa tak habiskan semuanyaa?eheheeh
bulan puasa nimcm2 nak... lepas makan kenyang, tgk makanan smua dh x de selera.....

Fifi Amkhaiz berkata...

sadapnyeee.... bilelah giliran kita utk berbuka posa nih sayam.. tskk tskk...

farhanna berkata...

same la ... semakin bz..jgn lupa update

achmal berkata...

bikin lapar perotku ni nillll....
uhuhuhu album da sampai?
nak tgk!!!!!!

AmyMizzunderstood berkata...

Seriously tomyam dia mmg sedappp!!uwaaa..ssaya juga pernah dok kat pondok itew...wakaka..tamarin mmg best!makanan dia superb!seperti biasa ...bila kita nk berbuka sesama??huhu

susudalambotol berkata...

tamarind dekat taman TAR tu eh?

wahida berkata...

pehhhh....dapat hari2 ni sedappp....puasa pon mantapp..
anil manakah lokasi kedai tu??citer sket berpatutan kah rm nye dgn rasa???

atiQah adNan berkata...

adoyai menu nye sedap-sedap belake ni.. heheh

littlephia berkata...

amboi, amboi, amboi. sakan. ;P

***raya nanti bw album kahwin? muahx

Sha Pattinson berkata...

owh ..damn saya sangat lapar ..uwarghh!!!!huhuhu ..sernok tgk u all makan ramai2 ..i ari tu sempat juga berbuka puasa dgn FMIL ..huhuhu ..but nxt time i nak try la kat u ouls berbuka nih ..sounds great jerk hehehehe

sitti nurs berkata...

anil.. minta alamat restonya ya. sepertinya tempat dan makanannya bgs. eh, sudah ada baby blm?

Shikin Hambali berkata...

anillll u mencuba kewibawaan i yg sedang menahan liurnye gambar uuuuuuuuuu

dialicious berkata...

bestnyeee..ade ramadhan buffet x?how much ek?woaaa..cant wait to see syahrin aziz's album!

tentang dhila... berkata...

uiiish anil...sodapnye sume lauk pauk tu. bikin saya lapo la...

dytia berkata...

anil... sedapnya tgk.. ala nak gi try gak...

anil lutaze berkata...

~hanie--hahak..blom nak free sgt..sdg cilok2 tme ini..

~nasya--alamat sila goggle..hehe...tpt ni kt ampang dan berada di belakang kelab darul ehsan

~fdaus--rilek ke? kt umah aku lg rilek..hik

~dell--waa..ni masak ari2 lah kt rumah ye...sonoknye..untung husband awak...

~shadeq--ye,...yee...aku cuba...dis week moh ke rumah aku k...nyum2

~wahida--ouh yeke..thanks..tp byk taram je.. ;P~

~reena--dpt org mcm saya bile2 pon selera...heheheheheh..saya tamak kini...

~hafifi--dis weeekkkkk!!! yay!

~farhanna--hik...kebizian awak menular pada saya

anil lutaze berkata...

~mal--mohler dtg rumah...hehehe

~amy--waaa....jum amy...awak jd organizer lah...

~hidd--erk..kt blkg kelab darul ehsan..kt ampang..

~wahida--berbaloi mknan, persekitaran dgn RM..kalau berpatutan ..aku x pasti apakah jwpn yg tepat..tp puas hati lah....hehehe

~tiqah--sumer menu pon sedap belaka... hiii

~amy--ouh...hahaha...malu ah!!!!

~sha--mmg great...ehh....berbuka dgn mil to be...ihik....

~sitti--ouh..google..tamarind springs...ada map..lokasinya di ampang..belakang kelab darul ehsan..blom ada lgilah sitti...how about u?

~cikin---hahaha...bab mncbr kewibawaan mmg i suka...heheh

~diah--dah reply ur sms.. ;)... album? hhee...malu...

~dhila--time posa..sume pon sodapp...dhila..awak masak utk suami x ari2...hntrlah kt saya sket... ;P~

~dytia--sila2..x menyesal..insyallah

Tanpa Nama berkata...

hye anil..nk tnye psl DIY wedding card ni...(lari dr tajuk)..snang x nk wat??printing kos plak cmne ek...kalu bley reply tips2 kat my email bley??snowies_1204@yahoo.com...many thanks...-huda-

Unknown berkata...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ