Rabu, 9 September 2009

Chawan

Entri di bulan puasa ni memang tidak dapat dielak sekiranya hanya tentang makanan...makanan...dan makanan...

Cuba entri tentang amal ibadah ke..Huish...hik...

Dalam bulan puasa, memang agak wajib berbuka puasa satu jabatan. Walaupun bukan semua, tapi kira oklah. Lokasi tak perlu jauh-jauh, cukuplah sekitar kawasan pejabat saja. Iaitu Kafe Chawan, Bangsar.. Pada mulanya, aku tidak dapat ikut serta kerana harus ikut suami berbuka puasa di Meridian, tapi kerana programnya agak lewat, walhal aku ada kerja harus diselesaikan selepas waktu berbuka di pejabat. Maka, akhirnya memilih untuk ikut serta bersama rakan-rakan sepejabat. Bos pun ada.




Anak abg Omar yg chumel lote jua nakal manja


Bergosipan sementara menanti waktu berbuka, aku hilang beli Auntie Anne's kegemaran.


Ini adalah juadah pembuka selera Chawan yang agak popular


Ini adalah nasi ku. nasi Beryani..tamak kan aku, dan memang tak habis pun kerana banyak yang melampau


Mee rebus kot ni


Setelah kekenyangan, sibuk nak belajar skill berfoto lak.


dan jua aktiviti gosipan...huish


Ni adalah snap paksaan dari aku pada Abg Shahril


Ha...yang ini aku tangkap... erkk...


Rakan-rakan sepejabat aku ni memang antu Chawan.. Esoknya mereka repeat lagi. Sebab banyak makanan-makanannya yang membangkit selera. Bukan makanan klise yang berada di kedai-kedai lain. Mereka kata lontongnya sedap, asam laksa, dan yang aku tak tahan ubi rebus dengan sambal tumis ikan bilis....uhhh...Ok...aku tak nak mengurangkan pahala puasa kalian....

Hihi..Esok2 aku muatturun kisah makan...makan...dan makan... lagi...


:D

Foto kredit--Mohd Shahril, Yokt Cosmojoyo
dan A Whiff of Lemongrass

19 ulasan:

littlephia berkata...

memang tau... cite makan jeeee.

[ Hanie ] berkata...

pernah pegi ke chawan ni, tp waktu tu, agenda sedang berdiet, hanya minum jer :P je sanggup. Skrang dah terliur melihat entri ni...harus kesana lagi neh!

Sha Pattinson berkata...

waaa chawan?? ahaa ada new place nanti bole ajak encik Sunshine saya hehehe ...mee rebus ke tue?? owh kecur air liur saya ...alalalala ...tapi nasib baik saya dah berbuka hehe so takde la heran kenyang ma ... uisss best yea makan ramai2 bole gosip2 segala ..hiks

xeea berkata...

"Cuba entri tentang amal ibadah ke.."

haha
makan dalam, oke.

syanaim berkata...

::tempat2 yg anil pamerkan smuanya membangkitkan selera..uwaaaaaaa::

aurinh berkata...

anil dari wedding blogger jadi food blogger.. LOL

wardah berkata...

chawan ni kat mana ye anil?terliur pula bila anil sebut ubi rebus dengan sambal tumis ikan bilis..waaaaa..

Riena berkata...

e'ehh CHAWAN....ehehheheheh
nanti nk try laa.. tp tinggal lagi 1 week jeee.. takut x sempat...

repeat anil..repeat......

NURUL berkata...

mcm best tmpt nie. tak penah pergi lagi tmpt nie. wahhh puasa2 citer mkn nie. hehehe :)

farhanna berkata...

m'gugat iman betul la anil ni..pg2 cite pasal mkan...huhuhuuh

Fifi Amkhaiz berkata...

saya sgt suka cham ais di chawan! sbb lps minum cham ais chawan, sy akan segera ke toilet. hehehehe ;p

atiQah adNan berkata...

heheh gud sharing banyak juga kedai makan kat k.l ni yang menarik kan dear.. nanti la tyr cari kedai ni chawan kat bangsar.. heheh name nye duduk dekat tapi tak pernah jalan..

atiQah adNan berkata...

anil nak tanye kalau nak buke kat sane kena book dulu tak..? n hargenye reasonable tak..? hehe sebab saya nak belanje kawan.. huhuu 6 orang...

nanonano berkata...

kononnye cpt2 scrol bwh sbb tamo tgk gmbar2 mknn kat entry ni,
bile terlajak kat entry bwh lak..
lagiiiiiiiiiiiiiii byk gmbar mknn..
sabo je la
:p

slamat berbuke
:D

anil lutaze berkata...

~amy--sbb gue suka mkn...hehehe

~hanie--sila2..mknan x de lah extravaganza byknye..tp menu agak unik..mcm kt umah

~sha--pg nnti bile dah kwen n dok sini taw

~xeea--hahahahaha...no komen

~nasya--hak...nama pon bulan posa

anil lutaze berkata...

~dytia--hahaha...mcm sonok je gmbr mknan...bulan posa bess...

~wardah--chawan kt bangsar..berhdpn dgn bngsar village..carik jgn x carik

~riena--hehehe..xpe...pas2ni leh mkn...menu die sama je..

~nurul--hik...bln posa je ni..x tau lak kalau berjangkit lg psni..

~farhanna--saya cte ni ptg smlm..hehe...aik..pg2 pon dah lapo er farhana?

~hafifi--aku x pnh rase...kompem er g toilett??

~tiqah--x de bufet..n nak book pon bleh..tp biaser2 je orgnye..x penoh pong.. harga pon biaser2 jek..stended kopitiam rege..

~nana--hahahahahah...mmg kena saboo!!

atiQah adNan berkata...

dear semalam saya makan kat sane.. hehe excited kan..? saya makan rojak buah.. masa tu kan jam 11.00 lebih tau tapi ramai gler orang anil... hee~ rafiqy makan ipoh bihun soup.. sedap!!! nanti nak makan lagi.. harga reasonable sesuai dengan makanan nye.. btw thanks anil!!

anil lutaze berkata...

Waaa..tahniah tiqah...segera dan pantas betolll!!! sedap kan..kan...

nnti boleh ke sana lgi....

dokek yo!!

ami schaheera berkata...

wah, tak pernah pegi Chawan! satu hari mesti jejak heee