Khamis, 3 Jun 2010

JUNE: THE LOVE MONTH


JUNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN is here. OMG bulan yang dinantikan tersangat lah terlalu lama seolah menunggu 20 tahun lamanya.


Terlalu banyak perkara gembira dan indah yang berlaku dan akan berlaku pada bulan ini.

Salah satunya :

Setelah sekian lama tidak pulang ke Kluang tercinta. Kali ini akan bermaraton bersama bff ku Hafifi dan Shadeq pusing Kluang untuk sesi MAKAN tanpa batasan. Ala2 Warung Kita dan Jalan Jalan Cari Makan.

Tetapi malang dan tidak malangnya. Shadeq ada kenduri lenggang perut katanya. Maka, mungkin aku dan Hafifi akan bermaraton menjelajah ke segenap pelusuk Kluang untuk menikmati keindahan dan kesedapan makanan JOHOR. Almaklumlah wanita 6 bulan pregger itu memang gilakan makanan buat sementara ini.. Hehe.. sindrom wanita mengandung.



3 Wanita pelahap unggul tetapi bukan beruang kutub



Aktiviti mungkin seperti ini. Ini pun sopan kiranya. Jika makan boleh insert bunyi cengkerik kerana terlalu khusyuk.



Kemudian seminggu selepas itu pula . JENG... JENG...JENG..

Ulangtahun perkahwinan kami yang pertama akhirnya tiba. Yeehaaaaaa. Ku pernah bilang bahawa daku teringin hendak ke satu tempat yang terakhir kali jejakkan kaki iaitu pada umur 5 tahun weyyyy!!!! Aku mahu ke LANGKAWI!!!!! HONEYMOON kali kedua.. yay!! babymoon pun boleh tak?? hehehe

dan akhirnya dapat guna kupon percutian percuma 4hari 3malam iaitu hadiah kahwin dulu. Dengan rela hati dan pedal, gua pilih Langkawi. Serius no regret.
WEEEEHUUUU!!! dan pertama kali dengan JAKUNNNYA!!!! Gua naik MASSSSSSS... Hahahaha..Astaga... Penulisan yang sungguh naik tinggi melangit adrenalin ku. Eksaited pening lalat aku ni. Sebab selalu naik Air Asia saja. Ok! Sila sumpah seranah saya..Hahahaha..aku tak marah pongg!! Sila..sila..Hahaha..

Dan juga dengan sperti malu-malu kucing ketika marah pada anjing busuk tepi rumahnya. Bahawa inilah Piriud terakher beta sebelum boleh mencuba lagi.. Hehehe.. lamakan ???


17 ulasan:

misha.w berkata...

makcik, kenduri tuh korang kene dtg. makanye marathon makan pon aku kene ade jugak la. mana bole tinggal aku. cisss..bab2 makan tuh. hishh..

tp update terbaru, ibu tak jadik buat kenduri dulu minggu ni, mungkin buat bln 7 time apis tunang, makanye, plan balik kluang ON mcm biase. ari ape nak balik ni? ahad ek? :D

anil lutaze berkata...

waaaa..gitu ka??? tp kan nok..yg hampehsnyaaa... aku x dpt cuti hari ahad tu..aku kelewatan..maka aku n fy balik jumaat mlm (asing2 lah tapi) sbb fy ada kenduri mlm tu kt kl. jadi aktiviti bermula pd sabtu pagi subuh sepeei.. sampai kemalam..

esok paginya aku nak balik kl balik dah kojee..ko sambung ngn fy lah kot..hehee

Nariko berkata...

YAy..mari berbabymoon di langkawi..wish u all the best, anil penantian sudah berakhir!

goblogbyfarah berkata...

anil, nasihat saya...dengarlah kata doktor. mereka lebih tahu :)

Fathiyah berkata...

cik kak mau berhornymun yaaaa.hehe =p awak,last year kte pi langkawi.ada post kat blog.hehe.time cuti skolah brg mhl.hrga naik.kalo lps cuti,brg plak byk habes stok?

tentang dhila... berkata...

wah bestnye anil nk pi honeymoon lagik... apepon hepy anniversary in advance anil dan zam..

Ija1202 berkata...

Hi anil...semoga bergembira menikmati makanan yg lazat2 & ber'honeymoon'...wah sangat suka ke langkawi...!!! mcm mahu ke sana juga ler...hehehee
take care..

susudalambotol berkata...

lama gila you simpan secret miscarriage tu. i'm so honoured sebab antara orang awal yang tahu.

lebiu, makcik kepochi :p

[ Hanie ] berkata...

alemak..kembar ku sorang ni dah cadang nak berhoneymoon kali kedua dah neh...yg di sini..masih tak rancang ape2! gagaga seronotnyerrrr

dannnn, wish u luck..insyaallah, di langkawi nnt, persis spt org baru kawen k...cuma setahun je bezanye huhu. Jom pakai inai nak? haha (meroyan!)Miss u babe

honeysour's blog berkata...

congrates anil dah setahun..ana pun..bulan jun bulan cinta =p
kita kan beza seminggu je akad...hehe

wow..langkawi!!!!...tau tak, tu pun plan ana sempena fes anniversarry ni...tapi tak dapat pegi bulan ni. maybe bulan depan bulan depab n bulan depan lagi..dgn syarat mesti tahun ni..hehe...sebabnye, nk besarkan dani sket lagi..nanti nk bawak dia naik flight kecik sangat plak...huhu

pasal keguguran tu, rasenye bukan effect pada baby, tapi pada kesihatan kita....yelah kan, kita mane tau isi2 dalam tu kat peranakan kita tu macam mane...

takpe nil, harus bekerja keras kali ni..hahahah..jgn marah ye...

0sh!Nz d' sen0r!ta berkata...

oh.. meronggeng di kluang ye? sis.. usaha lagi. selamat membuat baby. ehehe.. jgn putus asa tau. go go chaiyuk!! tak dpt bagi ape2 pendapat, so bagi support je la yerk.

nizabeba berkata...

anil yg comel!!! slamat berulangtaon & berhanimun!! hehe~

3 bulan tlh berakhir..hoye hoye..
insyaAllah ade rezeki nnt k..mane la tau kan (made in langkawi) haha~

anil lutaze berkata...

~azi--hehehe...penantian akan berakhr..sooonn...ehehe

~farah--harus saya dgr kata doc.. kalau x kan kena bunuh ...hahaha

~fathiyah--lorrr...hornymoon? kahkah..lawak2.... alaa yeke...bukan cuti skolah aku nk pi ni..harap2 brg ada lg.kalau x jln2 je la

~dhila--thanks alot dhila

~ija--thanks..awak dh pernah pi blom? i excited ni..hahahaha...

anil lutaze berkata...

hidd--hahahha..kepochi ko kataku..hahha...mmg btol pon.. ada entri before ni psl msscrge..lama dah..ehehe

~hanie--ala kemborr... anda mmg x pk honeymoon dah..anda dah ada baby kecit yg harus difikirkan...hehehe..huwaaa...inai???kahkahkah..kt ibu jari kaki ni ada lg..boleh x?? haha..adoiila

~ana--beza 2 minggu rasanya akad. ana 6.6 kan? ha'ah lah tunggu dani bsr sket ok kot..kasik ana pon sihat sgt2..bru leh fly lg..
tp kan..if x dgr ckp doc, tpi kandungan tu x gugur...mcm takut je..sbb dia kt dlm tu mcmana keadaan dia kan...huuu..takut jgk..

ya..insyallah cuba lg..haha

~oshinz--yupe..meronggeng ku di kluang tercintak.. harus xdk putus asa.. cuma memanfaatkan masa bersama suami semaksima mungkin...hehe

~niza--hahahha..tq2..tp ku mungkin piriud masa kt langkawi tu...hahaha..

nurul aziyana berkata...

anil, masa yana gugur hari tu pernah gak tanya doc...doc tu cakap even sebulan lepas gugur kalo nk pregnant, no problem at all...cuma org tua2 ada pesan, kene rehatkan rahim dlu..tp kalo rezeki dh dtg xkn nk menolak..jgn risau, Allah yg kan ada sebagai penjaga..

anil lutaze berkata...

~yana--yeke doc awak kata gitu... tp doc saya x bg..die sampai ancam nak bunuh laki saya tau x..hahahha and ada 2,3 org kwn ada pengalaman x elok sbb x dgr ckp doc. tapi saya lebih suka dgr ckp doc dr org tua..hehehe.. no offense lah kan.. rezeki tu mmg tuhan bagi kite terima.. tp kalau boleh elak perkara yg menjejaskan kesihatan..baik elaklah..

Bonda Aiysa Imani berkata...

anil, xprnce kak mimie lpc mscrge is ikut kata doc. 6 bulan lagi x bole prgnt. hamik. sbb, bagi sistem bdn cool dulu. sudahnya, dkt sethn baru preknen aisya. lama kn? tp, klau rasa condtn bdn ok, tip top, go jela. hahaha. ikut kata hati. make sure, sblm ready nk preknen, amik folic acid hari2. penting. gud luck anil dn zam!!